20179
bannerrbr.jpg

Mielőtt kérdezel - használd jobb felül a Keresőt.
  • Bucser
    Hyper threading lényege, hogy a procin belül a 2 mag 2 külön csatornát használ a belső adatok elérésére és nem egyazon útvonalon küldözgeti az adatokat a 2 maghoz.
  • Met
    Hyper threating lényege, hogy a win úgy látja mintha lenne még egy proci a gépben, tulajdonképpen egy virtuális processzort hoz létre. Ezzel a technológiával pár %-al nagyobb lesz a gép számolási teljesítménye.
    Bios-ban a CPU beállítások között szokott lenni.
    Ha megnyitod a feladatkezelőt (Ctrl+Alt+Del) és ott a teljesítmény fülre kattintasz a CPU használat visszamenőleg résznél 2 grafikon van, ez jelzi a "2" procit
  • gordon 24
    Hát igen:D Van élet az f1-en túl is:D Nekem az első számú sorozat a NASCAR, Aztán Wtcc, v8 supercasr, Btcc, Stcc (tehát a tura autó bajnokságok)Motogp, Rally, és talán itt jön az f1:D

A Vfts amit a srác irt. Az a ladának egy sport (rally) változata..

Ilyen ni:

• convar
    Először is köszi a hozzászólásokat.
    Nézzük sorban:

Met: légyszí kifejtenéd pontosabban, hogy "kikapcsoltam biosba a HT-t" hogyan kell? Ne haragudjatok, még vannak homályos területek számomra a számítástechnikában...

Gordon: köszi, így már értem a problémát. Legfeljebb veszek egy használtat. Ja, és minden nyalás nélkül mondom, örülök, hogy vannak még olyanok, akik úgy gondolják, Hamiltonékon túl is van autóversenyzés (de még milyen!), és Robby Gordonról nem azt hiszik, hogy férfikozmetikum.

BestGP: vfts alatt mit értesz?

GPx8: köszi de már megpróbáltam, de nem jött be.

• solo
    köszi
  • pajti
    :)
  • solo
    Hali, ma megvettem az RBR-t, és lenne egy kérdésem.
    CSak 1280*1024 ig támogatja a felbontást?Mert nekem 1680*1050 kéne:S
  • GPx8
    Próbáld meg a dxdiag -ban (XP->Futtatás: dxdiag) a "Hang" fülön a hardveres gyorsítást "Alap"-ra levenni!
  • bestGP
    vfts megfőtt mi? :S
  • gordon 24
    Hát az hogy az uj vidi kártyák 95%-a PCI expreses. Ahhoz pedig másfajta alaplap kell, a másfajta lapra meg másfajta proci, másfajta ram..
  • Met
    Ilyen nekem is volt, szerintem audio és/vagy vga driver ütközés.
    Volt olyan, hogy újratelepítettem a játékot és elmúlt.
    Az is egy megoldás volt, hogy kikapcsoltam biosba a HT-t.
  • convar
    Köszi, Gordon. De ha AGP-s, "akkor mi van"???
  • gordon 24
    Konkrétan ezzel a hibával nem találkoztam.

De nekem is régen Ati radeon 9600xt-m volt. Azzal a kártyával folyamatossan fagyott. Szóval próbálj meg drivert frissiteni, ha van pénzed cserélj egy karit:D

Tudom hogy nem ilyen egyszerű mert a 9600 agp-s, de ez a legjobb megoldás..
  • convar
    Üdv mindenkinek!

Légyszíves segítsetek!

Nyilván páran találkoztatok már ezzel a problémával: játszom a Richard Burns Rallyval mondjuk x ideje (mondjuk már túlvagyok 1-2 szakaszon), és egyszercsak se szó se beszéd megakad a játék, megakad a hang. Ezután kikapcsol a monitor és már nem is jön vissza. Nem úgy, mint a hang, mert egyszercsak a játék megy tovább a "monitor mögött". Se hibaüzenet sesemmi. innentől kezdve csak a ctrl+alt+del segít és kezdhetem előlröl. A hiba rendszeres, egy hónapja nem tudom befejezni a bajnokságot! Mi lehet a probléma?

A dolog számomra azért is furcsa, mert egy évig ment a játék problémamentesen. Mi változhatott? Ha eddig jó volt, most miért nem? A játék is Gamestaros CD-n volt.

A gépem adatai: 2,66 GHz Intel Celeron CPU, 1 GB RAM, Ati Radeon 9600 XT videokártya 128 MB-tal, a táp és a hangkártya integrált, Samsung Syncmaster 795MB normál monitor, Abit IS7/v2 alaplap, XP Professional op.rendszer, DirectX 9.0c. Ezek között van a kutya elásva?

Előre is köszi!
  • izmike
    közben megtaláltam a megoldást egy külföldi oldalon. Közkincsé teszem hátha segítek vele valakinek:

1. Go to registry editor (Start button and then click the "run" button; in the small window type: "regedit" (without quotes), press enter; the registry editor appears)

2. Use the 'directory tree' on the left side and go to this directory:
    HKEY_CURRENT_USER>System>CurrentControlSet>Control>MediaProperties>PrivateProperties>Joystick>OEM

3. Under this directory delete all the entries that start with "VID_" (without quotes).

4. Reconnect the USB device (MOMO Wheel) to another USB port (just to be safe); Vista should recognize the wheel ...
  • izmike
    Üdv. Tudna valaki segíteni, hogy a Richard Burns rallyban hogyan lehet működésre bírni a forse feedback-et? Logitech Driving Force Ex. Hiába állítgatom a Profilerben és a játékban is semmi reakció...Vista 64bit.
    .A profiler tesztjében rázza a kormányt de a játékban semmi...
  • ficko14
    hellosztok

valaki valamit a vfts-ről vagy a HRC 2008-ról??
  • JuanG
    értem...

nekem az tetszik a BTB-ben, hogy gps adatokat beolvasva megrajzolja a pályát, utat...ha valahogy meg tudom majd csinálni hogy a Pilisszentlászló-s hegyi szakaszt gps-el "felvegyem" és a koordinátákat rátöltöm a gépemre akkor az utat könnyen össze lehet hozni BTB-ben :))
  • pajti
    írjátok már le légyszi milyen lett a corsa?
  • PacsutaTibi
    Kell hozzá az RX_plugin. De az benne van a BTBbe, csak be kell másolni az RBRbe. És ugy tudsz a pályán menni hogy elinditod a játékot-> options->plugins->rxplugin, és kiválasztod az rxes pályák közül amin menni akarsz. Szóval a BTBbe csak egy mappát kell megadnod és oda kimenti a pályát texturástól meterialostól. És mostmár tud a BTB időt is mérni. Meg mint irtam már vannak árnyékok is. Replayt is lehet nézni, de menteni még nem. Illetve csak 1 kamerát lehet lerakni a pályára még.(Mondjuk ez nekem a Race of Champions pályára elég volt )
    Csak pl vannak gondok ezzel is, régebbi vidikarikon sötét a textura, vagy pl a wosfeld hillclimb(RXes de 3dsmaxal csinálták) esetén akinek nincs meg a shader model 2 annak nem volt út, csak házak.
    De a csehes pályák se jók, pedig azt hittem azokkal nincs baj, de van. A 3 gépünkből csak a legszarabbon indult el a pálya(ott meg szaggatott)

De kétség kívűl ha valamék online plugin (magyar,cseh,francia,orosz) be tudná integrálni a pluginjába az rX_es páylákat, azzal nagy lépést tenne hogy fennmaradjon az RBR.

Ezt se hittem volna hogy a corsa nem a BH-n lesz fent először....
    Innen tölthető:
    model
    fizika
  • JuanG
    ja értem...rallysprint megvan, meg a pribramot is próbáltam...

úgy tudom a BTB is exportálni tudja a pályát RBR alá...vagy kell még hozzá más is??
  • PacsutaTibi
    NEM!
    A cseh pluginon ha nem fizetsz akkor asszem csak 3 tourt csinálhatsz! havonta, és nem mehetsz sosnován. De minden más tour-on mehetsz. Illetve annyi problem van még hogy van a cseh pluginba oylan hogy shakedown ami gakorlatilag csak egy teszt. Van néhány pálya amin nem mehetsz shakedownba, csak touron ha van éppen olyan kreálva amibe benne van aza a pálya. A progit, a wallaby-t nem adták ki, de aki ír nekik hogy készít pályát annak odaadják a 0.28as verziójút. Ezzel nem lehet árnyékot generálni, szóval mielőtt kiadod a pályát oda kell nekik adni hogy csinálják meg az árnyékokat. De mondom ott a PTD rallysprint amit egy holland csávó csinált wallabyval. Az megy shakedownba is meg akár cseh plugin nélkül is, ha berakjuk valmelyik alap pálya helyére.
  • JuanG
    az a program lett fizetős amivel pályát lehet berakni, és amelyiket régebben egyáltalán nem adtak oda senkinek? mert akkor ez már haladás :))...1-2 éve még lett volna időm-kedvem pályát csinálni, de most a finn pályámat sincs időm befejezni rFactor alá...BTB egész jó lett(lesz) úgy hallom, azt később lehet megveszem, meg kéne csinálni a szentendre-pilisszentlászló-visegrád hegyi szakaszt :))
  • PacsutaTibi
    Juan!
    Nem az a baj hogy fizatős a cseh, hanem az hogy nem sokan tudnak pályát késziteni.
    Mert pl ott a PTD rallysprint, azt is ugymond a cseh rendszerre csinálták,de mégis megy anélkül is. Meg megy azoknak is a csehen akik nme fizetnek.

Meg az a baj hogy kevés a leirás, pl a multkor jöttem rá hogy nekem mért fagyott ki a játék, ha egy objektumot akarok berakni. De mostmár tudom ezt is, illetve társítani hozzá ütközés modellt.De az elmozdítható modell még nem igazán müködik. Az animációkat is értem nagyából. Ezekről nem volt leirás. De pl a materialokról volt és mindent ugy csinálok, mégse működik rendesen.
  • JuanG
    már elmondtam párszor de nem baj :DD

csesszék meg a csehek, ha a plugin-jük szabad lenne lehet már jóval több pálya lenne...

amiket meg ők csináltak: a kivitelezés szép de egyik pálya se jött be, fele aszfalt fele murva pályák, de köztes gumi meg nincs :((...
  • ikim
    Közben megtaláltam a gépemen azt a módot amit még régen a játékhoz készítettek először.Ez a mód a Richard Burns World Rally GTE mód,egyszerüen csak telepítsd a játékba,hagyd meg a játék eredeti nyelvét(angol)és a videó előzetest is nézd meg.Bár tudom sokak számára ez ismerős lehet,de akinek kell,az töltse le innen;Richard Burns World Rally GTE mod
  • ikim
    Frankó mind,a Corsa-ról már én is olvastam,rengeteg új pálya készül,én cseh rendszeren nyomulok,Skoda Octavia-val,de csak az ott található új pályákat használom;Cseh rendszer pályái
    ezek elég tökéletesen kidolgozott pályák.
    aki pedig maga akar csinálni pályát az keresgéljen itt;Pálya készítő program
  • PacsutaTibi
    Készülő kocsik:
    GOLF 3 kit-car

Ez meg hamarosan kijön:

Katt ide a többi képhez!
  • PacsutaTibi
    Készülgetnek új pályák. De nincs semmi, ami olyan stádiumban van, hogy említést érdemel.
    Először is az RX_plugin és BTB.

A BTB nagy fejlődésen ment át az utóbbi hónapokban. Lehet bele importálni modelleket,falakat húzni könnyebb,fák,stb. Igy mostmár tényleg viszonylag könnyű pályát csinálni. Aztán ezt vagy kimentjük RX_pluginba, vagy még csapunk egy kört(rfactor gmt->max->wallaby->rbr)

Egy rallypálya BTBvel:

Az RX_plugin is fejlődött.Az objektumok vetnek árnyékot:

Wallabys készülő pályák:

La Serra Dalmos

Lyon Charbo 2008 ES01 (Rallyesim Team)

új képek Skalsko - Vinec szakszról:

• PacsutaTibi

• JuanG
    Thx!! :)
  • ikim
    jól van na közben gémelek a Ricsi bávalbocs
  • ikim
    sorry!
    ez a jó link;
    Particle mod
  • Calogeero
    belinkelted ezt a topikot bravo..:D
  • ikim
    particle mod
  • JuanG
    particle mod megvan valakinek? BH-n nem elérhető...
  • ikim
    Szia!
    Jelenleg két felbontást tettek fel a BH-ra;1680x1050 és 1920x1280,ezek le is tölthetőek,és jól is működnek.
    BH motorsport
    de tudsz a játékon belül is javítani a grafikán,keresd a játék mappájában a RichardBurnsRally - jegyzettömböt,de mielőtt még változtatsz rajta,csinálj róla biztonsági másolatot.Egyébként még a grafikán itt is lehet javítani,és a hangon is.
  • LSSAHPAUL
    1280x1024x32
  • Sponnyabob
    Sziasztok! Nem tudnátok megmondani hogy a RBR milyen felbontásokban megy mert nekem most nincs itthon kölcsön adtam (már két hónapja ) és most akarok új monitort venni eddig 1024*768-ban játszottam de az új monitor tud majd nagyobb felbontást is és kíváncsi lennék rá meg arra is hogy az RBR csak normál vagy wide felbontást is tud? Köszi előreis
  • pajti