20179
bannerrbr.jpg

Mielőtt kérdezel - használd jobb felül a Keresőt.
  • Breki33
    Én mikor nem válaszoltam rendesen?

Amit tudok arra mindig megpróbáltam válaszolni
  • ajem kisa
    Csináljak ugy ahogy te, vagy válaszoljak rendesen? LOL
    A főmenüben van a játékvezérlő beállitásoknál-szűrő-steering-axis-telitettséget én a maxig nyomtam, mert lentvolt 2-3-ason!
  • Breki33
    És hogyan?

Nálam szerencsére ez nem jelentkezett csak az amit írtam.
    Lehet hasonló kormányotok van a sráccal jó lenne tudni akkor hogy oldottad meg.

EGyébként nálad milyen a FFB a játékban?

• Breki33
    Ja gondolom ez a srácéra

tudnál esetleg egy példát mutatni, hogyan
    Én ezekhez nem nyúltam mert nálam jónak tűnt.

Én csak azt vettem észre és lehet ez az egyenesfutás probléme, hogy nem rendes fizikájú vagy setuplot autónál egyenesben is ha tövig nyomom a gázt nem egyenesen megy hanem elkezd úgymond kiperdülni amit csak úgy tudok megfogni, ha lassítok, de ez most pl csak a Porche-nál jelentkezett nálam a többi kocsinál aminél úgy éreztem rendes a fizika vagy jó a setup hozzá egyenes szakaszon teljesen rendben ment tövig benyomott fékkel is.

Egyébként a fizikába belenézve abban is lsp formátumok vannak tömörítve tehát tulajdonképpen a fizika is setupokból áll?
  • ajem kisa
    "- egyenesfutás nem nagyon van, olyan mintha kissé rángatnám a kormánykereket"

Ezt kérdeztem énis a multkor, senki nemértette...de belehet állitani!
  • sakal6
    thx, eddig nem is fegyeltem azt a részt
  • JuanG
    fékezés probléma:

vagy a gázt állítsd be az options-ban, hogy görbüljön az input (grafikon), és/vagy az autó setupjában sokkal lejjebb kell venni a fékerőt, főleg murván :)
  • JuanG
    hja, akkor bocs :)...tényleg, ismerős is volt a neved régebbről, de nem néztem vissza :)

3. én régebben csak a gravitációt növeltem egy kicsit, nameg az autók tömegét (mass), igaz nem annyira mint a csávó (614), nekem 680 volt a legnehezebb...szal kicsit túlzottnak érzem az értékeit, bár ő a gravitációt nem irta át, viszont a gumikat meg 1-2 dolgot igen amitől jobban tapad meg erősebb a motor...lehet hogy jó, nem tudom, majd egyszer valamikor megnézem milyen:)
  • Breki33
    van alul a makróknál ilyen, hogy videó beszúrása és az ott írt szintaktikával.

Videó beszúrása
    A beszúrandó videó SRC címét kell a flash tagek közé tenni.
  • Breki33
    Igen ebben igazad van, de én olyanra gondoltam ami pl a régebbi colinokban is volt hogy egy csík mutatja a szakaszt oldalt és amelyik részen vagy az piros vagy zöld az időeredménytől függően.

Szval olyanra ami vezetés közben is jól látható
  • Breki33
    ja bocsi a monológért

ezzel kapcsolatban még idézném egy másik rbr-es fórumon egy abszolút nem kezdő srác RAlly-kal sokat játszó, elismert kocsi skineket készítő srác véleményét akit meggyőztem , hogy érdemes kipróbálnia újra

"mentem egyet, de még mindig nem tudtam megbarátkozni vele ...

[Lancia Delta első menet]

Ezek kevésbé irritálnak, hiszen nem mai gyerek:
    - 2D-sek a fák, nem fotó realisztikusak az aszfaltminták, túlontúl konstans a grafika
    - belső nézet nagyon gyenge
    - külső 3D modellek is elnagyoltak

Ami viszont gyenge:
    - Borzalmasan gépiesek a motorhangok, ráadásul ha fékezek, leesik a fordulat- hang alaján
    - FFB effektek teljességgel nem valóságosak, jól beállítani nem lehet (ha kikapcsolom, akkor is van erővisszacsatolás)
    - lagol a kormány
    - egyenesfutás nem nagyon van, olyan mintha kissé rángatnám a kormánykereket
    - fék borzalmas, blokkolnak a kerekek és keresztbe áll a kocsi, még 50 km-nál is

Ezekből nem tudom, mit lehetne változtatni... lagolásról találtam valami, végig is csináltam, nem sok változást tapasztaltam

Legjobban a fék zavar, meg az egyenesfutás hiánya"

• Breki33
    1. Hú én anélkül nem tudnék játszani.

2. Mivel nekem Microsoft kormányom van nincsen kormánybeállításom simán csak felismeri, de tulajdonkép semit ilyet nem tudok driverben állítani csak kalibrálni.

3. nemis próbára gondoltam csak a szöveg alapján
    ha csináltál egy saját fizikát korábban csak volt időd, rá én emiatt kérdeztem, szerintem ez a része elég fontos.

4. oké, és az új pályáknál? Ez nem igazi válasz, szval erre várnám ha vki tudja a választ.

Köszi a válaszokat :-)

Én nem érzem úgy ugye mikor a fórum indult sokat játszottam az alapjátékkal ide is sokat jártam rankingra küldözgettem a mentéseket, bannert készítettem ide stb.

De azóta eltelt több év unalmas lenne mindig ugyanazokkal az alap autókkal és alap pályákkal menni ezredszerre is.

Nem véletlen, hogy az akkoriak közül már kevesen járnak ide és a korábbi jól futó topikok közül pl ph hwsw van hogy egy éve nem volt hozzászólás.

Szerintem ha ezek az új módok grafikák fizikák és online lehetőségek, realisztikus hangok újra és hihetetlen módon feldobják a játékot annak csak örülni kell ezt biztosítja a játék továbbélését ugyanis sajnos nincs jobb.

Így pedig olyan mintha kapnék egy Richard Burns 2-öt amire tulajdonképpen mindenki vágyik, jó fizikával új autókkal pályákkal
    és új grafikával.

És a ph-n mikor a rbr-erről beszéltem egy srác megkérdezte, hogy mi az.
    Egy olyan aki azt hangoztatja magáról, hogy csak szimulátorokkal játszik. Sokan nemis tudnak ezekről a dolgokról csak várják, hogy egy jó rally jöjjön ki végre, mikor itt van.

Ez számomra megdöbbenés volt és örülök, hogy többen akik nem ismerték a játékot vagy csak régebben játszottak vele most elővették és ezeknek a dolgoknak a hatására is elkezdtek játszani vele.

Attól, hogy én végigviszek egy bajnokságot ez még nem történt volna meg.
  • PacsutaTibi
    Ha olyan amilyen a 13417be van akkor látod!!!
    0.5 ->500métert tettél meg, 4.0 még 4 kilóméter van hátra.
  • JuanG
    1. nálam a középrehúzás ki van kapcsolva, mind a win-ben mind a játékban, nekem így jön be...

2. nem tudom, nekem elég erős, de nyilván a windows-ban a kormánybeállításoknál lehet növelni az összes értéket...hogy játékon belül lehet e buherálni, annak utána kell nézni, nekem nem volt szükségem rá...

3. nem próbáltam még, nincs időm ennyit kisérletezgetni a játékkal...

4. nem tudom, nekem erre sose volt szükség, már minden pályát ismerek, tudom hol járok és mennyi van vissza:P

úgy érzem túl sokat buherálod a játékot, ahelyett hogy pl. 1-2 bajnokságot végigvinnél benne és játszanál :D
  • sakal6
    ezeket a yuotubos videokat hogy linkeled be hogy egyből nézhető?
  • Breki33
    ok sorban kérdéseim, neked vagy bárkinek aki válaszolni tud rá

1, mennyire lehet érezni ebben a játékban az FFB-et, nálam középrehúzás ok, de rázkódást az úton nem annyira érzem.

2. Van-e valamilyen bevállt módszer az FFB erősítésére

3. MI a véleményed a better-es physics-ban írt módosításokról
    #13409-es hozzászólás

4. Hogy tudom azt beállítani, hogy lássam melyik részén vagyok a pályának és mennyi van vissza?

Optionsba full-on van a kijelző plugin is telepítve, de olyan kijelzőm van mint a #13417-ben látszik.

• JuanG
    melyikre? elveszek a sok hsz között...
  • Breki33
    Bocsi ha félreérthető volt a pályatextúrák külön vannak...
  • báttyó02
    uhh kegyetlen jó ez az olasz mod ._.
  • Breki33
    Angol felújított pálya

• Breki33
    És egy kép a csíkozásról én azt hittem mindenhol lesz középpen is

• Breki33
    Ebben a módban végre jó belső nézetek vannak

• Breki33
    De a kérdésemre még mindig nem válaszoltál P
  • Breki33
    Ez relatív

Nálam most crt-n jó de mindjárt megnézem játékban

És ugye függ attól is hogy van e HDR vagy APP+P bekapcsolva.
  • JuanG
    elég görény színek vannak benne sztem :(...
  • Breki33
    http://translate.google.com/#
  • Breki33
    Hm én beszéltem korábban az újratextúrázott francia pályás módhoz erre most látom van egy másik talán még szebb

Csak pár kép

• ajem kisa
    Aha ez király, de nem lusta vagyok visszaolvasni, hanem nem angolra jártam...
    Azért kösz
  • Breki33
    Ezt már írtam

"I have edited the default physics for default install of RBR. The file in question is the common file found in the physics.rbz file. All I have done is add weight to each car. The same amount of weight. As a result of this change the cars were feeling like they were bogging down, being held back, so I edited the wheel spin Inertia to give them more grip, but still because the weight was increased this also made the cars seems to lag in gearing and power, so I shortened the gear lag so the gears are smooth now and increased engine power. As a result of these changes, I feel the wheel spin and gear shifting is almost the same as the default install, with the car gripping much better now. You can really feel the tires bite when breaking now and the car is much more predictable in the turns, not like the default which is like skating on ice.

Here are the changes made in the common file done to all cars in the default RBR install.

InverseMass 0.000614 (Default was 0.000714) Lowering this setting make the car heavier.
    EngineInertia 0.18 (Default was 0.2) Lowering this gave the engine more power
    GearBoxInertiaIn 0.08 (Default was 0.1) Lowering this shortened the gears allowing for faster shifting, less bog.
    WheelInertia 2.5 (Default was 2.0) Increasing this gave the tires more bite.

Install, this is for a default install of RBR, make a backup copy of your physics.rbz found in the root directory of the game and replace it "
  • ajem kisa
    Közben megtaláltam, most jobb lett, csak még mindig nemoké, de legalább tudom, hogy hol kell!:)

Viszont a fizika amit irsz, az mit csinál valójában? Csak valakinek a beállitásai, vagy teljesen más, mint az alapgémnek?

Mondjuk amiket lehet állitani a futóműnél, meg a keréknyomás...izé...ez kész!
  • Breki33
    Á megvan :-)

• Breki33
    Egy helyen megtaláltam erre az meg fizetős

klikk
  • Breki33
    én ezt most nem teljesen értem, de biztos lesz itt olyan aki igen

Nekem most úgy érzem sokkal jobban irányítható mint a dirt 1 például.
  • Breki33
    énis így voltam és mikor a demo-t feltettem és 10 méter után már az úton se voltam azt mondtam ennyi elég is volt megyek inkább vissza dirt-öt játszani

De szerencsére rátaláltam arra a fizikára amit korábban kilinkeltem és a játék kezesbárány lett

Najó nem, de legalább végig tudok menni pályákon úgy hogy nagyrészt az úton megyek és melette élvezetesebb az irányítás.

Szerintem ez a fizika és jó setup kulcsa mindennek.

Most persze akik évek óta profin nyomják ez nem annyira vonatkozik, legföljebb másodpercekben.
  • ajem kisa
    Valaki mondja el pliz, hogy mit kell állitani a kormányon, hogy amikor fordulok, nekelljen paráznom, hogy nehogy netudjam berakni egyenesbe, mert állandoan ez van, és az egész kormányzásom olyan instabil...!:s
    A dörtben volt érzékenység, meg holttér vagy mi...
    A kormányom egy momo (tudom-tudom...)...
    Thx
  • Met
    Ilyenkor mindig elkap a "láz", hogy feltegyem a kormányt + a játékot és menjek de tudom, hogy kb. a 2 kanyarban elszállnék a susnyásba és elmenne tőle a kedvem
  • Breki33
    köszi
  • Breki33
    Video a pályáról

• ajem kisa
    Autók, nemtudom van-e benne nektek ujdonság, nekem mindenesetre ujak!
  • Breki33
    Namost ennek telepítési leírása, ez alapján lehet a cseh online pályákat is be lehetne így rakni felcserélve egy eredetivel

PTD RallySprint 1

This rally stage is the first track we have built and released for RBR. It consists of a mixture of tarmac, sand and gravel surfaces.

File: RBRPTDRallySprint11.exe
    Version: 1.1
    Filesize: 45MB
    DOWNLOAD NOW

The track will be installed in track slot 107 and can be driven through the Czech plugin in shakedown mode and, if available, in online tournaments.

Of course you can also drive the track without the Czech plugin. What you should do is:
    Open the tracks.ini file which is located in you RBR/maps folder.
    Search for the text

[Map25]
    TrackName = "Maps\track-25"
    Particles = "Maps\ps_british"

And replace this text with:

[Map25]
    TrackName = "Maps\track-107"
    Particles = "Maps\ps_british"

Now you can drive the rallysprint instead of Chirdonhead II

Special Thanx go to:
    - geofre for his technical and moral support
    - jay_p_666 for his enthusiasm and support
    - wally for his support and for letting me use Wallaby
    - Marcus van Ringen for fixing the pacenotes

We accept no responsibilities for losses or damage resulting from the use of our mods/patches.

I Hope you enjoy it.

Plankgas