20179
bannerrbr.jpg

Mielőtt kérdezel - használd jobb felül a Keresőt.
  • PacsutaTibi
    Igen van.

Elinditod a játékot, ráálsz arra amelyiket el akanád mozgatni.Majd kilépsz a játékból. Ezutén megnyitod a gauges mappából a gauges init. Megnézed a CURGAUGE=-nél melyik szám van, plha 18 akkor lentebb huzod és megkeresed a 18as gauge-t, és megnézed melyik mappába van a keresett óra a 18as esetén a lancia delta mappában..
    Ezután belemész a mappába, megnézed a png fájlokat hogy tényleg ezt akarod e módosítani :D Megnyitod a views.ini-t
    Aztán az RBR-t ablakba futtatod, elinditasz egy pályát. Kikattintasz az RBRből, a megnyitotdd views.ini igy fogy kinézni valahogy:
    [elt0]

; KMH Gauge
    type=static
    x=80
    y=80
    z=0
    ; Size of quad
    width=128
    height=128
    ; Image
    image=kmh.tga

[elt1]

; KMH Needle
    type=angular
    x=80
    y=80
    z=0
    ; Size
    width=128
    height=128
    image=needle.tga
    ; Variable to measure
    var=velocity_wc
    ; Variable value range (m/s)
    min_value=0
    max_value=66.666667
    ; Angle range of rotation
    min_angle=180
    max_angle=-60
    ; Pivot point
    pivot_x=0
    pivot_y=0

[elt2]

; RPM Gauge
    type=static
    x=720
    y=80
    z=0
    ; Size of quad
    width=128
    height=128
    ; Image
    image=rpm.tga

[elt3]

; RPM Needle
    type=angular
    x=720
    y=80
    z=0
    ; Size
    width=128
    height=128
    image=needle.tga
    ; Variable to measure
    var=rpm
    ; Variable value range
    min_value=250
    max_value=8000
    ; Angle range of rotation
    min_angle=180
    max_angle=-26.667
    ; Pivot point
    pivot_x=0
    pivot_y=0

Itt az x= és az y= sorokat kell átirni. x növelése jobbra-,x csökkentése balra-,y növelése felfele-,y csökkentése lefeletolás.

Arra figyelj hogy az [elt1] az [elt0]hoz tartozó mutató csakúgy mint az [elt3] az [elt2]höz. Szóval ammennyivel növeled/csökkented a x,y-t az elt0-ban annyival kell növelni/csökkenteni az elt1ben is.

Ne egy kettővel növelgesd hanem 10-20al. Majd mensd el ezt a views.ini-t. Visszakattintasz az RBRbe megnyomod a Home gombot és már látod is a változást. (Azt nemtudom hogy amikor majd visszaváltasz nagy felbontásba akkor hogy fog állni, igazából ott kéne próbálgatni, de ugye ott meg nem tudod lehozni futás közben az rbr-t.)
  • Breki33
    was?
  • ajem kisa
    Nincs fent; de ,iotq felrqktq,: ùtvùltott ,ùsrq q billentw*yete,4
    H,,
  • Breki33
    Az RBR startup-ban :-)

Najó igazából a Richardburnsrally.ini-ben is átírhatod

[Settings]
    ConstantForceMultiplier = -60
    Depth = 32
    ForceFeedback = true
    Fullscreen = true
    MinDepthBits = 24
    MinStencilBits = 8
    ParticleQuality = high
    RenderCarShadow = true
    RenderQuality = high
    RunIntro = true
    RunStartup = false
    Sound = true
    UseCubicEnvironmentMaps = true
    UseEAX = true
    UseSoftwareAudio = false
    UseTripleScreenBuffers = true
    WaitRetrace = true
    XRes = 1280
    YRes = 1024

Illetve ha fent van az olasz mód ott simán menüből lehet indulás előtt beállítani akár WIDE-ra is.
  • ajem kisa
    Nagyon köszi, nemvettem még be a gyógyszeremet biztos azért, kérdem is magamtól néha, hogy miért etet engem mindig valaki, meg iderakják alám az ágytálat is...!

Még egy kérdésem lenne, a felbontást holkell átírni, vagy mitkell csinálni vele? Találtam egy "generic" mappát, abban vannak felbontások, van .dds meg .bnk! És most?
  • Breki33
    ok köszi átadom

az óra áthelyezésére van lehetőség?
  • Breki33
    Fiam maga legyen kicsit önálóbb :-)

Keresőbe beírva íme

http://aesir.home.hu/download/rbr_massmod_v11.zip
  • PacsutaTibi
    Rendben akkor ha müködik.

Mesá-nak meg mondd már meg légyszi hogy vegye fel a kapcsolatot atiwrc-vel (autosim[kukacc]freemail[pont]hu).
    Mert Ati nincs regelve a prohardveren,de ott volt megadva egy e-mail cím már írt is neki e-mailt, de nem válaszolt. A honlapján is irt egy hozzászólást valamelyik skinhez, de az meg nem került oda ki(valami admin engegélyezésre vár vagy mi)

Egyébként vagy a cars.inibe van valami elirva (valamelyik ini elérése), vagy a nézzem meg a "kocsineve"_shaders.inibe hogy jó helyre/néven hivatkozik-e a ddsekre.
  • ajem kisa
    Nemjön a rapidról a massmod, a másik mindig 404!
    Pliz tedd fel valahova ha lesz időd!
    Tenkjú!
  • Breki33
    Na így sikerült, mostmár csak az órát kéne középre rakni

• Breki33
    Az utóbbi megvan innen letölthető

http://www.tocaedit.com/IB/index.php?automodule=downloads&showfile=8
  • Breki33
    Más nevében kérdezném,hátha vki tudja itt erre a választ

http://prohardver.hu/tema/richard_burns_rally/hsz_1346-1346.html
  • Breki33
    Lehet, de más látni egy képet meg más olvasn róla

Neked lehet természetes, de tudod hány dolgot kérdeznek tőlem pl csak priviben is amiket már itt például elmondtam? P

Rbdll-re nem , gondoltam azt tudtam, hogy van benne itiner író csak nem tudtam, hogy ez az.

Én is meg mások is aki másnak hitte, igazából ilyesmi kéne nekem nagyon.

Miért titkos a plugin mappád? P

"Esetleg próbáld meg úgy hogy átnevezed a te plugin mappádat, csinálsz egy újat és abba csak ezt a Plugin Version 0.6 (Beta Version)"

Ezt csináltam tegnap Bakker már egyszer elmondtam :-)

videón is mutattam csak egypár dolgot az olasz plugin miatt bent kellett hagynom, de a többit kiszedtem.

De nem működött így ma azt csinálom , hogy egész rbr alapból áthoztam erre a gépre ahol most vagyok felraktam a két hivatalos patchet (érdekes mód nem a pontosan megfelelő könyvtárba rakta a cuccokat hanem simán a D-m főkönyvtárába) és utánna oda másolom a Gaugest, úgy néz ki ez egyenlőre működik
  • PacsutaTibi
    EZ a V317MT 0.5ös gauger pluginja, extra turbónyomásmérővel.
    Ez NEM Racer_S analog Gauges pluginja.
  • PacsutaTibi
    Bakker már egyszer elmondtam.

A képeden alul a kilóméteróra, és a fordulatszámmérő az az Analog Gauges plugin amit Racer_S csinált
    Bal felül van a V317MT által csinált Gauges plugin.
    Az összes többit az RBRdll rakja fel. Ez az itiner iró része az RBRdll-nek. És ott odalt azért van a csik (ami nem az egész pálya hosszát jelenti!!) hogy megtudd adni 2 kanyr közt a távolságott. Hogy bemondja hogy 200,70,stb.

A plugin mappámat meg nemtöltöm fel sehova. :D
    Esetleg próbáld meg úgy hogy átnevezed a te plugin mappádat, csinálsz egy újat és abba csak ezt a Plugin Version 0.6 (Beta Version)
    (Download : GaugerPlugin06_b.zip , 228 KB)-t rakod bele.

DE pl ez a magyar plugint megzavarhatja(hogy nélküle inditod, aztán visszarakod), más online pluginoknál nemtudom hogy müködik.
    A csehet, meg az rx_plugint, nigth-plugint biztos nem zavarja.
  • JUVEfun
    #13608 - az ez !
  • Breki33
    Kizárásos alapon a Racer_S's Analog lehet, de nem biztos
  • biliard10
    ez jobb mikor appám szétveri a laptopját:D
  • JUVEfun
    "Ezek a bemutatók GaugerPlugin.
    Használ Kegetys's RBRDll,
    Racer_S's Analog Mérőműszerek
    és GaugerPlugin ugyanakkor:)" ....és akkor ebből melyik a versenytáv kijelző ???
  • Breki33
    A kép mellé ez van írva

These are demonstrations of GaugerPlugin.
    Using Kegetys's RBRDll,
    Racer_S's Analog Gauges
    and GaugerPlugin at the same time :)
  • JUVEfun
  • JUVEfun
    ... vagy mégis ???
  • JUVEfun
    bocs a kérdés lemaradt : hogy ezt keresed ? -mert szerintem a versenytáv kijelződ nem ettől lesz
  • Breki33
    az továbblinkel csak ha ilyen egyszerű volna nem keresném

illetve azóta már megvan
  • ajem kisa
    33km-es gyors?
    Nemtom van-e nevigátor hozzá, valaki már próbálta?
  • JUVEfun
    Hu , az tényleg nem lesz egyszerü
  • JUVEfun
    http://www.geocities.jp/v317mt/index.html
  • Solt
    Még sajna az arrébb van... én repkedek is, és valami olyat kéne csinálni, ami mindkét célra jó... :) Nem egyszerű kivitelezni... :S
  • Breki33
    Igen, de igazából innen a versenytáv kijelző kéne

http://www.kephely.com/share-AA8B_4B55A034.html
  • JUVEfun
    EZT ???
  • JUVEfun
    Ez alapján készítettem az enyémet !!!
  • JUVEfun
    Köszi kipróbálom ! Szeretem az F 1-t is , de érdekes módon ott az rfactor v. lfs sem jött be annyira . Ha kész lesz a cockpited tegyél be képet róla !
  • Breki33
    Ezt keresném

Racer_S's Analog Gauges
  • Breki33
    szerintem ismerünk olyan fórumot ahol magyar rallysok is vannak, már ha egyáltalán fontos ezt eldönteni
  • Solt
    Ugyan, semmi gond... ;)

Így van, akit ez "megcsap" az többé nem szabadul... :)

( cockpitet én is tervezek... rengeteget dob az élményen! )

Egyébként, ha van egy kis spórolt pénzed, próbáld ki az iRacinget... igaz nem rali, de olyan fizikát én még egy játékban sem tapasztaltam... az eddigi legvalósághűbb szerintem... ;)
  • JUVEfun
    AKKOR BOCS FÉLREÉRTETTEM ! Csináltam magamnak egy szimulátor cockpitet /G25-el/ és sokszor annyira bele tudok feledkezni a játékba , hogy még a "benzingőzt" is érzem. Én ere gondoltam és természetesen én is elfogadom , hogy ki így ki úgy éri el ezt az érzést ! Én is kb.15 éve vezetek napi tőbb száz kilométert , de valahogy mégis ez a kikapcsolódás nekem .
  • Solt
    Eszem ágában nem volt gúnyolódni, és nem is akadtam ki! Valamit félreértesz! Kíváncsi voltam a véleményedre... ennyi...

Én több mint 15 éve vezetek személyautót, buszt... párszor ültem versenyautóban ( ladában ) is jobb oldalon... ezen élményeim alapján nekem az a véleményem, hogy kizárólag a fizikát tekintve az alap RBR számomra reálisabbnak tűnik...

Nyilván erről az tudna hiteles véleményt mondani aki vezetett wrc-t... ilyen ugye meg nincs köztünk, tehát marad a vélekedés... ;)
  • Breki33
    szerintem nem gúnyolódik csak neki ez a természetes és megszokott, helyében lennénk szerintem miis így nyilatkoznánk

bocs, hogy beleszólok, de nehogy ebből vita legyen kinek ez tetszik kinek az
  • Breki33
    ok

Az olasz mód indítása az autóválasztással, itt látszik, hogy mi van nálam a plugin könyvtárban, mindent kiszedtem amit lehetett

• JUVEfun
    Azért kiváncsi lennék a "valósághűbb" szó miért akasztott ki ennyire !? Természetesen még soha nem vezettem wrc-t /sajnos/ ahogy gondolom te sem ! Hétköznapi autót viszont elég sokat ! A vezetési élményhez közeli / hangok,érezni az utat ..stb. nem sorolom érzetre gondoltam ! Nekem ez okoz örömet egy játékban /ami ez esetben egy szimulátor játék / hogy ebbe mi nem tetszett neked , hogy gunyolódj , azt nem értem ???