METAL Zene
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
dark témák

Na gyerekek mar csak 4ora es aprilis 1-je. 😄
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
http://www.kaukazus.hu >> olajkutakat, szabad légutat.
Még nem is illegalis anyagokat toltok, aztan pillanatok alatt tullepem a 15gigat...(torrent) No Comment 😄
******************** <-(ezt most karomkodas) Upc! 😄
http://death-tribute.freeweb.hu/web/index.htm
Emperor ?
Behalas :>>> Nem borszinre ertettem 😉
Ami nekem tetszett az a Másik világ kapujában album,aminek már köze nincs a Sepu-hoz és egész jó dallamos mintha nem is trash lenne.Bár nem ismerem nagyon a kategórákat...
Jövõ hétfõn az A38 hajón nyomják az igazi "black" metalt !
olyasmira gondolok mint pl: Limbonic, dimmu, old man's child, graveworm, borknagar, tehat ezek a komolyabbak, melodikus, misztikus beutesuekre gondolok...
Hajrá Dózsa György!
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
En lentebb mar emlitettem a kedvenceim kozul nehanyat.
Inkabb Black/death, grind jon be. De ezenkivul meg nagyon sokminden.
Tobbiek?

de a Black sabbath azert meg jo
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden lassú banda doom és a doom is megtûr néha bizonyos gyorsabb tempókat. Hallgass korai Sabbath lemezeket, vagy St.Vitus-t. Itthonról pedig pl. Moodot, vagy Wall of Sleep-et !
Black Sabbath téma, a Doom Metal.com szerint (gondolom elég hiteles lehet):
"A 70-es évek korai doom metal zenekarai...
A legtöbben egyetértenek abban, hogy a Black Sabbath a teljes heavy metal stílus legnagyobb hatású bandái közé tartozik, és ezzel együtt kétségtelenül a doom metal alapbandái közé is. Korai albumaik a 'Black Sabbath', 'Paranoid', 'Master Of Reality', 'Vol. 4', 'Sabbath Bloody Sabbath', és 'Sabotage' nyilvánvaló mestermûvek, és nélkülük a doom metal (és bármilyen más metal stílus) nem a mai formáját mutatná."
A My Dying Bride-ot doom/death metalnak titulálja ez az oldal és az újabb doom vonulat egyik zászlóvivõjének.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Viszont lenne meg1 kerdesem.. hogy pontosan miis aza doom metal, mer mondtad h pl Black Sabbath.. de mégse tom igazan eldonteni h miert is az. 😊
Kalapacs - tradícionális metal (régebben simán heavy metalnak hívták, most inkább tru metalnak)
Pantera - eléggé behatárolhatatlan, a 80-as években "cicanadrágos" amerikai power metalt nyomtak, a 90-es években oszlopai voltak a szikár, groove-os extreme metal hangzásának, sok egyéb nyilvánvaló hatással, pl doom metal.
Paradise Lost - egyfajta doom/death/gothic metal keverék volt, aztán elpopposodott valamiféle elektronikus gothic pop/rock keverékké. Most nem tom milyen
Replika - magyar Sepultura kópiaként indult, szóval thrash hatások, aztán mittomén... 😊
Static-X - indusztriális hatásokkal tûzdelt extreme metal, mások nu-metalnak is mondanák
Biohazard - new-school HC
Black Sabbath - domm metal alapbanda
cadaveres de tortugas - thrash/HC/akármi
christian death - nem ismerem, aneve alapján keresztény death metal
clawfinger - HC szerûség
Kittie - kislányok kezébe gitárt adtak, oszt azt hitték ettõl kemények. Valami nu-metal pénzszedõ
sick off all - HC
soulfly - talán death/thrash/HC
Kalapacs
Pantera
Paradise Lost
Replika
Static-X
Biohazard
Black Sabbath
cadaveres de tortugas
christian death
clawfinger
Kittie
sick off all
soulfly
Nagyon megkoszonnem ha tudnatok segiteni...