25245
-
-
#21359 ZOMFG :D -
#21358 floppy :) (én még anno fotóztam suliban Sony mavicára 1 doboz floppyval a zsebemben...)
-
G_ArchAngel #21357 CMEHA-ba SD vagy CF kartya kell? -
#21356 Nemtudom hol olvastad hogy csítelni akar valaki innen.....
Én momentán felhívtam egy fícsörre a figyelmet....az hogy a laptopot megkérdezte valaki,sztem nem gáz....ha lát(unk) valakit a fotomaratonos badge-el a nyakában egy laptoppal baxkurálni, akkor egy gyors format c,és kivédtük a csítelést....
A miheztartás végett érdemes tisztánlátni...nemcsak egyből csíterezni! -
#21355 van egy verseny, és rögtön mindenki azt fontolgatja, hogy hol lehet csítelni... komolyan mindnek a kezébe kell nyomni egy CMEHA 8-ast, aztán azzal csíteljen :) -
#21354 Köszi Blasta bá! -
#21353 Figy, ez egy fotóverseny, ahol a szervezők igyekeztek CSAK A FOTÓS TUDÁSA alapján értékelni a mezőnyt.
Arról már nem ők tehetnek, hogy idő közben retusáló menüpont került 1-2 gépbe és mindenki notebook-kal mászkál.
Ahogy lehet kiszűrjük a csalókat, de mindenre semmiféle pályázati kiírás nem ad választ.
Mellesleg a fgépedbe épített effekteket úgy használod ahogy akarod, ha vágni is tudsz, hát vágjál, amíg nem használsz egyéb eszközt a képek módosítására a fgépen (és tartozékain) kívül, addig legálisan versenyzel. -
#21352 A lényeg, hogy a maraton kezdetére a nevezési díjad beérkezzen a szerk-be. -
#21351 Ebben az egészben az az érdekes, hogy a K200D menüjében tudok hdr hatást dobni a képre...az már csalásnak számít??Mert a kártya nem kerül ki a gépből.....Eléggé elnagyoltak az infók a fotomarathon.hu-n.....
Másik...ha a nevezést csak pl 5.-én fizetem be az nem gáz ugye?Mert regeltem, de gondoltam ráér köbö egy héttel előtte becsengetni a zsét! -
#21350 Igen.
Volt aki tavaly csalt és nem Daninak hívták
:)))))) -
G_ArchAngel #21349 volt aki tavaly csalt es nem Daninak hivtak? -
#21348 Tökjól érted ;) -
#21347 Igen.
Nézzük a fileok nevét és az exifet is. -
#21346 Mi adja meg a sorrendet? A file neve? A file datuma? Az exifben a kreacio datuma? -
#21345 Lehetőleg nem esti képekkel a témasor közepén, igen :) -
#21344 Akkor ha jol ertem a lenyeg: Elkezdodik a verseny, megkapjuk a 16 temat a megfelelo sorrendben es a hatarido elott nekem egy kartyat kell a kezetekbe nyomni 16 JPG keppel a megfelelo sorrendben. Ja? -
#21343 Fú, filmet ingyér előhívják? -
G_ArchAngel #21342 vicces lehet visszatoltott HDR gombpanoramat talalni a kartyan:-) -
#21341 Fingani nem ér
Törölni ér
:D -
#21340 "És ha csak simán felviszem gépre és megnézem (mondjuk laptopon), hogy ne az legyen, hogy de jól néz ki a 2 centis lcd-men, aztán nagyban érne a meglepi, mert az egész kép homályos"
Akkor így jártál. :)
Gondolj bele, az analóg fotósoknak még ennyi esélyük sincs.
Tovább megyek. A tavalyi fotomarathon helyezettjei legtöbbjének szintén 2centis lcd-je volt.
(az már más kérdés, hogy egy ilyen akciót ki lehet úgy vitelezni, hogy a zsűri ne szúrja ki a turpisságot :D) -
#21339 De azért törölni lehet, ha: fos lesz a kép, ugye?
És fingani ér? -
G_ArchAngel #21338 egyelore az is messze van, de szerintem divatfotozas teren minosegre mar nincs feljebb, es ahogy nezem megrendelokre sem...
-
#21337 ha majd elértél erre a szintre akkor majd kitalálsz valami mást hogy miért leszel boldog, elégedett... :) -
G_ArchAngel #21336 Ha erre a szintre eljutok, akkor leszek elegedett... -
#21335 Köszi mindenkinek a válaszokat
Tehát tilos a szerkesztés és sorrendváltoztatás
És ha csak simán felviszem gépre és megnézem (mondjuk laptopon), hogy ne az legyen, hogy de jól néz ki a 2 centis lcd-men, aztán nagyban érne a meglepi, mert az egész kép homályos -
G_ArchAngel #21334 jajo, en a tavalyi szabalyokra emlekeztem... -
#21333 Képtelen máshogy fogalmazni, sztem amúgy szimplán értelmesen fogalmazni sem képes -
#21332 Semmijen utólagos szerkesztgetés, sorrendberakás nem megengedett!
(és idén mindenki a saját kártyáját használja, verseny végén simán letöltjük a képeket és kapja is vissza) -
#21331 Marathon fórumán most is erről megy a vita, Rezső már megint kétértelműen fogalmaz. Amúgy elvileg nem megengedett. -
#21330 Nincs ajcsikari. -
G_ArchAngel #21329 kapsz egy kartyat Blaszatektol es azon kell visszaadni futam utan - tehat semmit nem tehetsz kozben a kepekkel... -
#21328 Nem voltam az elsőn, úgyhogy lehet hülye kérdés lesz:
A megadott időben van lehetőség, illetve megengedett-e a fotókat számítógépre vinni, válogatni, szerkeszteni? Vagy csak a fényképezőgép használható? -
#21327 Most nézem hogy a Seadragont is felkarolta a Microsoft... beépítették a SilverLightba (ami a Flash konkurense) DeepZoom néven.
Itt egy tesztoldal. Silverlight kell hozzá.
Nem olyan gyors mint a TED-en, de azért így is komoly :) -
efem #21326 http://www.digitalphotopro.com/contests/emergingpro -
#21325 A többiek válaszát még azzal egészíteném ki, hogy akompakt gépek érzékelője (mint a Te S2IS-ed) sokkal kisebb mint egy DSLR-é, így sokkal kisebb képpontok kerülnek rá, jobban össze is vannak zsúfolva, ezáltal jobban melegítik egymást és a kép zajosabb, illetve részlettelenebb lesz.
De a Te fotódon a meleg miatti elmosódás (vagy hogy nevezik) nem a gép hibája sztem, egyszerűen más szögből csináltad. -
Lateralus #21324 Ahhoz, hogy arányaiban akkor képmezőt töltsön ki a repülőgép kb 300-as kell igen. De a nagyítás mástól is függ. Egy D60-as eleve 10 megapixel (az S2 meg ugye 5) és a nagyobb érzékelő miatt jobban is nagyítható. Tehát a téma nagyobb méretű lesz monitoron és papírra is jobban nagyítható. -
#21323 Szerintem amiatt nem látszik, mert más szögből készült. -
#21322 Pl ezt a képet is egy EOS 350-essel csinálták és nem látszik rajta semmi vibrálás a melegtöl eos350
És hasonlo beállitásokknál az én gépem:
S2IS
Vagy ennyi különbség van a kompaktok között ? -
#21321 Köszi ezek szerint ha ugyan akkora nagyitást szeretnék elérni a nikonnal mint az s2is full zoomnál akkor egy 300-as obit kell rátenni.
Amugy bocsi a sok hülye kérdésért csak gondolkodok hogy kéne egy belépőszintü DSLR gépet vennem és hogy hogyan tudok elérni hasonloan részletgazdag és közeli képeket mint amilyenek pl az airlainers. net oldalon látható repnapokon készült fotokon.
Csak azt nem értem, hogy néhánynál ki van irva hogy mivel készitették a képet és eddig 200-as obinál nagyobbat egyiken se láttam és mégis sokkal közellebbről és részletesebbnek látszanak a gépek repülés közbe mint nálam a teljes 432mm-es zoom állásnál.
Ezt mi befolyásolja még?