25245
-
Lateralus #22520 Nem, diginél az érzékenység növelésével többnyire csökken. -
#22519 autoportraits -
#22518 htx -
#22517 pontosan nemtudom. gondolom az ezüst halogenidek méretével van összefüggésben... de nemtudom. utána fogok nézni a napokban és majd megosztom. -
#22516 Nem hallottam még róla, de nem tartom kizártnak. Valami levezetést, magyarázatot mellékeltek? -
#22515 filmre érvényes igen. viszont ugye kompromisszumként ott van a szemcsézettség. -
#22514 Miért, filmre igen? -
#22513 jpg-knél fix 8bit/channel ből gazdálkodik a gép, Isotol függetlenül. Egyedül rawnál 10v12 bit nem? (újabb gépeken meg 14) -
#22512 Egy kérdés: Ma fotóelmélet vizsgán derült ki számomra, hogy egy iso400as filmnek nagyobb a tónusgazdagsága, mint a 100as filmnek. Ez érvényes digitálisra is? -
#22511 egy kis technikai jellegü kérdésem lenne.
Nagy általánosságban milyen beállitások kellenek egy canon S2IS géphez ha szürkületben szeretnék értékelhetö képet késziteni, tehát olyan fél5 5 ora tájban amikor megy le a nap.
Gondolom az iso-t feljebb kell venni és nagyobb záridot kell használni,de mi van olyankor ha az amit fotozok messze van és gyorsan mozog, ilyenkor nem tudok nagyon nagy záridot választani mert akkor be fog mozdulni.
És az állvány se megoldás mert le kell követni a mozgást -
#22510 Ugyan, az tökmás projekt, fotó értékük vajmi kevés :) -
G_ArchAngel #22509 nem vagyok mokas, csak igy elem tul a szar napokat:)
es sose adtam meg magam a PS-nek, az adta meg magat nekem-.- -
G_ArchAngel #22508 mihez gratulalsz mozisztar, meg az arnyekod sem lehetnek:))) -
#22507 Nem is tudtam, hogy ilyen mokas ember vagy:D Egyebkent mikor adtad meg magad a Photoshopnak? -
#22506 Gratula a Éndzsölnek! -
#22505 Ez nem tetszik TOmi, nagyon irrális lett a HDR használatával, lényegében nincs árnyékos részlet a képen, minden fehér vagy szürke, és ez zavaró sztem. -
#22504 nahat! igy most mar tudom ki az a gabor.szantai a kontaktjaim kozt :D :D :D -
#22503 Szép emberi erény a szerénység druszám, de a szerénységből baromira nem lehet megélni.....vagy tévedek?:D:D
Gratula!:D -
#22502 vannak érdekes fejek. -
#22501 Hát nem kicsi.. jobb szélen a csajnak milyen jó segge van már -
#22500 a világ legszélesebb képe? :) -
#22499 nem igazán látom be miért is gond az, ha többen tudják. egyébként mit? hogy jók a képeid? ezt aztán tényleg rejtegetni kell. :) -
G_ArchAngel #22498 koszi a reklamot, de nem kellett volna, jobb lett volna ha kevesebben tudjak... -
#22497 Éndzsöl befutott :) -
#22496 -
-
Gabo #22494 Élvezettel (és némi irigységgel) nézegettem a képeidet. Szép helyeken jártál! -
#22493 van stockfotós topic -
stain #22492 Microstock site-ra szoktatok képeket feltölteni? Lehet vele rendesen keresni, vagy csak ha 24/7-ben építőkockákat meg fogkrémtubust fotózol? Felraktam pár tájképet, de nagyon lassan ketyeg a dolog, 1,5 dolcsi/nap nem valami sok. -
#22491 Bejelöllek , ha nem gond (és a többieket is ha meglesznek) -
#22490 IKEA -
#22489 szeptemberben voltam Írországban, most sikerült a képek egy részét feltennem akit érdekel a lenti linken ott a többi is...
Link a többi képhez -
#22488 Huhh de rég voltam erre... :)
Garf: ha arra a Gray-ra gondolsz akire én akkor annyit tudok róla, hogy XIX.századi utazó volt, főként tengereken fotózott és ő volt a montázs egyik megteremtője (a felvételein nehéz volt helyesen kiexpóznia az égboltot és a vizet egyszerre, így két felvételből készítette a képeit és ezeket összerakta... egyébként meg google-ban is találsz esetleg valamit... -
#22487 Leeeről fel, vagy feeeről le! Nem?
-
#22486 A fotózásnak nem az a lényege hogy a képet szépen megPS-eljük!
A fotózás másról szól, de erre vagy rájössz magadtól, vagy az életben sosem!
Előtted a lehetőség!
Sokmindent kell tanulni!:D -
#22485 Elszomorítalak...ez nem jó kép...csak azért tettem be, hogy az alatta linkelt képem környezetét bemutassa..:D:D
De kösz a bizalmat! -
#22484 PS-ben a layerekkel kell beállítani a blending módnál "lighten"-re, más technika nem kell ezekhez a fotókhoz -
kriszwells #22483 Szerintem meg a manuálisra, ha elkezded használni magadtól is rá tudsz jönni hogy kell, hogy mikor jó a kép, mikor tetszik (nem túl sötét/világos stb.) Az ilyen "apróságokat" hogy mik változnak ha pl. állítgatod a záridőt, blende nyílást stb, megint könyvekből, neten tudod megtanulni, de nekem pl a gép útmutasítójához ami vagy 128 oldal, röviden benne is vannak ezek a dolgok! -
#22482 neten rengeteg tutorial van. valamint: #22476 -
#22481 ez is benne van a könyvben, vagy a gép használatijában, de ott kompozíciókat ne is keress. sajnos én nem tudok ilyen netes "cuccot".