25245

• Blasta
    LOÁL
  • Aspyrin
    Ne is szólj, mert legközelebb kisbetűvel szólítalak meg! :)
    Engem még általánosban szoktattak le a hátazásról, rámragadt, szerintem csúnya így belekezdeni egy mondatba, még, hogy ha nem is helytelen.
  • Dzsini
    Nem csak gugli, nyelvészismerős osztott le engem is anno emiatt, hogy beszóltam neki :) Azóta kigyógyultam ebből, meg a "macska fel van mászva a fára" dologból is :)
    (amiatt nem is szóltam, hogy nálunk a személyes névmásokat nem írjuk mondat közepén nagybetűvel - az terjed, és kezd elfogadottá válni az angolból átvéve)
  • Aspyrin
    Hát, köszi a guglizást, nem is tudtam róla, hogy babonás is vagyok! :)
  • Dzsini
    "(...)Ezek a nyelvi babonák általában leegyszerûsített, a közléshelyzettõl elvonatkoztatott, kizárólagos helytelenítések, tiltások, és ráadásul igen gyakran széles körben elterjedt nyelvi jelenségekre vonatkoznak. Az egyes konkrét nyelvhasználati babonák sokszor nyelvi mítoszokban, vagyis általános érvényû hiedelmekben gyökereznek: így például a de viszont kötõszóhalmozás helytelenítése abban a nyelvi mítoszban, mely szerint az azonos funkciók ismétlõdése felesleges és kerülendõ a nyelvhasználatban; a kötõszóval való mondatkezdés tiltása pedig abban a hiedelemben, mely szerint az explicit, teljes mondatokból felépülõ, egyes írásbeli szövegtípusokra jellemzõ közlésformák felsõbbrendûek, jobbak az élõbeszédre jellemzõ közlésformáknál."
    in: Domonkosi Ágnes: Nyelvi babonák és sztereotípiák.

"(...) Az idézetekben megfogalmazódó nyelvhelyességi intelmek tőről metszett nyelvi babonák: a laikus beszélők tömegméretekben hisznek bennük, azonban sem a régebbi, sem a mai írásgyakorlat nem igazolja őket, de még strukturalista érveket is nehéz felhozni a hibáztatott formák ellen; különösen igaz ez az első kettőre (mondatkezdő hát módosítószó, mondatkezdő de kötőszó)."
    In: Lanstyák István - A nyelvi tévhitekről.
  • Aspyrin
    Állítod Te, aki háttal kezdi mondatát! ;)
  • Timber
    Nekem sincs mar tobb helyem a flickr streamen :)
  • Blasta
    Hát egen, szívesen veszem a javítási javaslatokat PM-ben, előre is köszönöm! :)
    (fényképtévén nem én írom a szövegeket, csak angolul nem tudok helyesen írni) :D
  • Dzsini
    hát, a helyesírás angolul se megy, nem csak a fényképtévén :)
  • Blasta
    Hír
  • 5Dani
    wow, mindig is az akartam lenni
  • DirtyGab3sz
    Zsírnew fotószakág!

Hullafotózás!

Bár ezt a szomszéd srác hivatásszerűen műveli!
    Bűnügyi helyszínelő!:D:D
  • 5Dani
    gyanús...
  • DirtyGab3sz
    Miknemvannak....
  • Timber
    Zitusrol bovebben
  • Garf
    Zitus
  • G_ArchAngel #23105
    Koszi sracok az eddigi tippeket, de kevesbe steril helyre gondoltam...

Itt megnezhetitek, hogy milyen helyszire vagyok:
    http://www.flickr.com/photos/kingalakner/

Kingaek csak turistakent mentek be, de ott ugye nem kellett lampakat beallitani, sminkelni, oltozni...
    Ezek is gyonyoru kepek, de en kicsit mast szerettem volna, ahhoz pedig mar rendes engedely kellene - talicska penzert :-(
  • oneal1
    Bikal, puchner kastély!

A fürdő részében eszméletlen képek születnének szerintem.

Puchner
  • zenoka
    kontakt itt szerintem nem lehet draga a dolog mert a kornyekrol mindenki odamegy eskuvos kepeket fotozkodni
  • zenoka
    Andrassy kastely Tóalmas bp-tol nincs is nagyon messze..van egy szep kastely es egy hozza tartozo kis park is..szep
  • DecenS
    nádasdy kastély @ nádasdladány (?)
    + erdőtarcsán (nógrád) is van egy szép kastély

a tarifákat nem ismerem, de egy próbát csak megérnek - feltételezvén, hogy kevésbé felkapottak, mint a turai.
  • G_ArchAngel #23100
    HLP PLZ!
  • 5Dani
    Ugyanezt mondtam -.-
  • Lateralus
    Pár helyszín mintha a The Wire-ből köszönne vissza.
  • G_ArchAngel #23097
    Jo a grafikaja a S.T.A.L.K.E.R. - USA Edition-nek
  • G_ArchAngel #23096
    NOK-NOL (MUOSZ kihelyezett OKJ-s tanfolyam) fotoriporter tanfolyam, valamikor regen egy analog, fekete-feher laboros tanfolyam, de egyiknek sem veszem hasznat, mert nem dolgozok fotoskent, bar elfordul, hogy van fizetos munkam...
  • gabatika
    ugyan leginkább csak olvasni járok ide, de hogy meglegyen a statisztika: suli nincs, meló van (most még...)
  • ivjoe
    Tippeltem, az illetékesek majd elmondják. :)
  • RATCUSTOM
    hát ez nagyon nagy
  • EK1TEP
    És úgy bővebben?
    Ki mit merre hogy?
    Garf-ról tudom hogy a Théba akadémiára jár... Többiek hol és mit dolgoznak fotózással kapcsolatban?
  • ivjoe
    2 sulis, 1 melós?
  • EK1TEP
    Lehet hogy ez hülye kérdés lesz de itt akiket úgy rendszeres látok tagok közületek hányan végeztek fotós iskolát vagy valamilyen fotós tanfolyamot?
    Valaki foglalkozik fotózással munka szerűen is?

(nem néztem végig ki hány éves)
  • G_ArchAngel #23089
    A netbook nem igazan laptop...
    Altalaban a legkisebb DSLR fotostaskaban is elfernek, beleteszed egy second skin-be es a vedelme is megvan oldva (eldobni igy sem kell). Raadasul 100k-ert, amibe egy jobb, hasznalhato kijelzovel felszerelt hordozhato adattar kerul, kapsz egy olyan gepet, amin szerkesztheted a kepeidet, illetve lehet net-kapcsolatod...

Oke, Neked vagy nekem semmi szuksegunk ra, de egy sajtofotosnak sokkal jobb alternativa, mint egy Vosonic/JoBo/akarmi...
  • DecenS
    2160
    én is olyant használok 2 éve, probléma nélkül.
    továbbra is szívesebben viszek egy ilyet, mint egy laptopot.
  • 5Dani
    Nemtom, nagy és csak egy bekapcs és copy goNb van rajta, valami primitív kijelzővel feldobva.
  • Timber
    na jo de ha melleveszed, hogy az Archos tud felvenni meg ilyenek... a Netbook meg mar tul nagy erre a celra. IMHO. Amugy neked melyik Vosonic volt?
  • GregSB
    Ban!

:D
  • 5Dani
    Nekem a legalapabb Vosonic van, Blastától vettem, de elromlott [nem állít összefüggést]. Szerintem a mai memóriakártya és netbook árak mellett életképtelen cuccok ezek.
  • 5Dani
    Tessar ID
  • Timber
    Sziasztok! Ez itt a maffiozos linkem. :D :D :D :D (klikkeljetek ha mar a kedvetekert csinaltam egyet, hiszen latom, hogy szeretitek!!! :D)

Mas. Most olvastam a DPReview-n egy csoda bekappolos rendszerrol. Anno nekem volt is egy hasonlo valami Vosonic amit sikerult totalisan hazavagnom. Viszont azota nem tudom eldonteni, hogy melyik irany a jobb. Ket versenyzo volt ami nalam szobajott, az egyik az Archos csodagepei amik tudnak TVbol HD minosegben felvenni meg miegymas csecsebecsek a masik meg valami ultra-no-name vinyo tok amin volt egy masolas gomb (kb az Archos tizedeert). Mostanaban ugyan nem foglalkoztatott a tema (mert nincs hozza *khem* kedvem) de nezve ezt a Nexto csodat megint kedvet kaptam (a nezegeteshez... mert vasarlashoz tovabbra sincs kedvem). Gadget-freak leven az Archos vonz megent...

Van valakinek barmilyen tapasztalata ezekkel (foleg az Archos) kutyukkel kapcsolatban? Nekem anno a Vosonic arra, hogy bekapoljak jo volt, de sokkal tobbet nem tudott...