25245

• 5Dani
    TS
  • Dzsini
    és ezt így hogy?
    (ha nem jönne be itt a 14-es kép)
  • 5Dani
    Ráadásul ez egy cropos kép, teljes kört vetít fullfrémen.
  • Dzsini
    igen, de látszik a kövezet is, tehát a fényképezőgép felfele áll, mégis lát "lefele" is - a látószöge nagyobb, mint 180 fok.

(keresőkben halszem optika vagy "fish eye" lens néven lehet találni ilyesmit, képkeresés ugyanezeknek a kulcsszavaknak a használatával)
  • norbre
    itt sztem nem magad mögé látsz, hanem a mellékelt képen is az otikai tengely függőlegesen áll..
  • EK1TEP

Ez brutális!
  • 5Dani

• EK1TEP
    És esetleg valaki tud ilyen képet mutatni mert én nem találok sehol...
    És ez milyen elven működik?Ha magad elé fotózol hogy a francba látszódik a mögötted lévő dolog is (valamennyire)?
  • 5Dani
    Mögötted lévő dolgot nem láthat, de hátrafele lát valamennyire, ha jól emlékszem, 220 fokos látószöggel bír.
  • Dzsini
    van olyan optika, amelyik 180 foknál nagyobb látószögű - 10mm vagy az alatti fókusztávolságú lencserendszerrel. egészen vad képeket lehet vele készíteni, persze teljesen mögéd nem lát, de valamennyire mögötted levő dolgokat leképez.
  • EK1TEP
    Ma mondta egy haver aki fotós suliba jár hogy van olyan nagy látószögű objektív amivel ha fotózol akkor a mögötted lévő dolgok is látszódnak... pl ha szobában akkor majdnem az egész szobát körben lekapja.
    Ez igaz?Hogy tud a mögöttem lévő dolgokról képet csinálni ha magam elé tartom a gépet? ezt nem értettem a magyarázatában!
  • BiG G
    :DD
  • Blasta

()
  • Timber
    Esetleg ezt a videot probaltad mar? Azt hiszem meg nem linkeltek korabban. De ha gondolod akkor megprobalhatod a Maffiozos rablo linkem is. Vagy ha nagyon nincs mas akkor nezd meg a FotoTV archivumat, hatha kiderult mit reggeliztek a sracok.
  • Aspyrin
    Szia!

Sajnos nem, de remélem problémád mihamarabb megoldásra talál!

Üdv:
    Aspyrin
  • EK1TEP
    Ismerete semmi 0 a témában
  • Blasta
    Sziasztok!

Én most tudtam meg, hogy Debreczeni Zita mostanság fotósként tevékenykedik.
    Nem tudtok admi valami infót, cikket, videót véletlenül, amiből kiderülhet milyen munkái vannak és egyáltalán hol tanulta és milyen ismeretei vannak a témában?

Köszi a segítséget előre is!

• 5Dani
    ez mekkora!
  • Timber
    [URL=http://www.rtlbulvar.hu/video/51402]A mindenit! "Fotos" es nem tudja...[/URL]

(fünf)
  • DirtyGab3sz
    Te vagy a negyedik az elmult 2 hétben aki belinkelte!:D:D:D
  • SiteDisagner
    Hát ez szégyen. Fotósnak nevezi magát......
  • Caligo
    A cs3-at felrakom, gond nélkül megy.Persze, mint program a cs4 jobb, viszont túl sok vele a gond. Nézd meg az adobe fórumját. Tele van panaszokkal, főleg a gpu gyorsítás miatt.
  • Galy
    csapjál mán oda OTU!
  • Blasta
    Örök hálám szerkesztőtársamnak, aki a fényképtévé írott tartalmáért felel. Annyira szeretem, hogy az ő analfabétizmusa (mennyire csodaszép szó ezis már!!!!) miatt néznek engem OTUNAK :))))
  • Timber
    Akkor már csak a Wordböl kéne egy újabb verziót szerezned amiben jó a helyesírásellenörző :) Meglátod egyszer csak bejön egy helyesen író konkurencia a FotoTVnek és akkor bajban leszel! :D
  • Blasta
    Gondolom arra gondolt, hogy az Ő problémája csak egy a sokból amit a CS4 rendszer produkált. Nekem gondjaim voltak a lassúsággal, a bridgenek is hülyeségei voltak.
    Ezzel szemben a CS3-at felrakom és máris hiba nélkül megy, semmi gond, frissíteni se kell (persze ajánlott).
  • Blasta
    [NEKI IS]

[IGAZI SZENT]
  • G_ArchAngel #23134
    nekem is nvidia, de PS CS3-mal, mert az eredeti -.-
  • Aspyrin
    Xp-Sp3.
  • 5Dani
    "Alapból nem olyan jó mint a cs3"
    Miért is nem?
  • Caligo
    Nah látod ez az. Alapból nem olyan jó mint a cs3. Megpróbálom még a driectx-et frissíteni, talán leszedem a drivert. Hátha. Ha meg nem egyszerűen kikapcsolom. Eddig is megvoltam gpu acceleration nélkül, ezután is menni fog.
    Aspyrin. Vista, vagy XP alatt? Nekem XP van, lehet ezzel van a baj.
  • Blasta
    *gpu
  • Blasta
    Nekem is nvidia-m van, sok gondom volt a lassúsággal, gőu accelleration idevagyoda
  • Aspyrin
    Nekem is 4850-em van, és hibátlanul fut. Próbálj meg az alapoktól lepucolni mindent, majd frissíteni (directx, driver, esetleg catalyst nélkül, nálam sokat sz.arakodott). Esetleg a photoshop topikban is utánna kérdezhetsz.
  • 5Dani
    Nálam hibátlan, igaz nvidia vga-m van, állítólag jobban szereti.
  • Blasta
    És nem csak a PS, a CS4 Bridge-nek is über hülyeségei vannak sajna :(
    Pedig a funciók miatt én nagyon szimpatizáltam vele...:/
  • Caligo
    Erősen gondoltam rá:P Hihetetlen mennyire félrenyúltak ezzel a cs4-el.
  • Blasta
    LOL

Ehhh CS4 kalap szar, nekem is durva furcsákat csinált, visszatértem a CS3-hoz, javaslom ezt Neked is
  • Caligo
    Sziasztok. Valaki segítsen légyszi. Van ez a photoshop problémám, nem tudom megoldani, ha megfeszülök se. Már szétgugliztam a fejem is, de semmi. Ati 4850-el, gpu acceleration bekapcsolva, csak full screen módban, és csak akkor jelentkezik a probléma, ha a toolbarok is látszanak. Elég idegesítő, hogy van gpu acceleration és nem tudom használni, mert így nem megy. Remélem látható a videóból.

(Remélem nem xarom el a beszúrást)
  • Blasta
    Ehhh, poor Timbah :)