Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Csupán azt, hogy nem érzem úgy, hogy fölösleges fényképeznem, mert úgyis szar lesz

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

FREAK
azt nem értem, mit élveznél jobban analóggal?

Riszpekk

Taranov
Nem rossz a digi gépem, 3.2 megapixeles, és elég sok beállítási lehetõség van rajta, meg a canon nem a legrosszabb márka, de félmilliós digitális fényképezõgépet meg nem tudok venni, akkor inkább fotóznék analóggal.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

FREAK
"Ha lenne pénzem elõhivatni a fotókat"

Ez meg pont a digi mellett szól...

100 tekercs után már jobban megéri egy komolyabb digi...

Riszpekk

GregSB
Nem sok ember engedhet meg manapság magának profi digi gépet, elég drágák még..

FREAK
ezt hogy érted? csak mert a profi divatfotósok 90%-a már digit használ, de egyre jobban terjed minden téren

én nem látom az analóg elõnyeit, aki arra esküszik az vagy plakátfotós vagy maradi...

Riszpekk

FREAK
hülye vagy, ha nem cigisdobozzal fotóznál, nem unnád

Riszpekk

Taranov
Nem tudom, szerintem azért, mert az analóggal szép képeket csináltam, ezzel pedig már kezdem unni a fényképezést, úgysem sikerül a kép.

Ha lenne pénzem elõhivatni a fotókat, akkor analógot használnék.

GregSB
pontosabban van még mit fejlõdnie..

GregSB
amatõr szinten már szinte ja, profi szinten azonban még eléggé gyerekcipõben jár...

FREAK
számomra már most halott, semmi értelmét nem látom

Riszpekk

GregSB
Nem hiszem hogy azért lesz homályos, mert digitális a gép...

Egyébként a digi gépek most kezdik elérni minõségben azt a szintet, amit az analógok tudnak.. Most kb cirka 3-4 millió HUFért tudsz is venni ilyen gépet 😄

Az analóg technika egyébként már halálra van ítélve. 10 éven belül le fogja nyomni a digitális...

Taranov
Nekem Canon PoweShot A300-om van és néha kegyetlen homályos lesz 😞( Vissza is sírom a mechanikus fényképezõgép idõszakát.

FREAK
Igazából én az említett problémával még nem nagyon találkoztam, csak olyan alkalmakkor, amikor egy zártabb területen fotóztam, és az ablakon vagy egyéb nagy nyíláson keresztül (esetlen egy fal mögül) az ég nagy fehér kiégett folt formájában jelent meg. De természetfotóknál, napsütésben ez nem szokott elõfordulni, bár valami nagyon gagyi géppel ki tudja.... Õszintén szólna akkor is kétlem, jó lenne látni egy fotót az ominózus jelenségrõl.

Riszpekk

GregSB
Igazad van a szûrõkkel kapcsolatban, hülye vagyok hogy ez nem jutott eszembe. Az ismerõs is valszeg úgy értette, amikor kérdeztem tõle, hogy szûrõk nélkül hogy lehetne segíteni az ilyen képeken.

FREAK
hát elég érdekes, hogy ezt egy profi mondta......

én ugyan nem vagyok profi, de hadd adjak pár tippet...

Ha napfénynél fotózol, akkor erre találták ki a különbözõ szûrõket. 5-10 ezer Ft egy polar vagy sun/skylight szûrõ. Ezek segítségével kiszûrheted a vakítõ napsugarakat, illetve a talajról visszaverõdõ erõs fényeket. Ha ilyened nincs, akkor még mindig ott a napszemüveg, csak azzal sokat kell kísérletezni...

Harakiri képénél meg az lenne a megoldás (feltéve, hogy meg akarja mutatni a modellt), hogy nagy záridõvel slow-sync vakut használ, így a modell is kap fényt, és a háttérnek is van elég ideje beszivárogni a CCD-re...

Riszpekk

GregSB
Manuálisan nem tudsz fókuszt állítani?

GregSB
Sajna nincsen. Tegnap megkérdeztem egy professönel fotóst, hogy ezen hogy lehetne segíteni, és õ azt mondta digitálisnál, és színes analógnál sehogy. Egyedül fekete-fehér analógnál lehet trükközni az elõhívásnál takarással, külön nagyítod le az eget és a tájat, a kép sötétebb részét erõsebb fénnyel, vagy hosszabb idõvel...

Gladiator
de azé vmi megoldás télleg kéne erre a világos/sötét eges dologra.

Gladiator
bazz, ez kurva jó. hol találtál ilyen szép eget?

harakiri
azért a makro képek eléggé a szerencsén múlnak, hogy éppen mire fókuszál az autofokusz, ezzel mázlim volt, mert nincs sok dolog a képen, de mondjuk a fûszálak eléggé be tudják hülyíteni...

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

harakiri
egyébként amit Gladiator írt korábban, hogy vagy az ég jó és a táj világos , vagy az ég világos és a táj sötét, az nálam is jelentkezni szokott, attol függ mi van a kép középpontjában, és milyen arányban vannak a képen a különbözõ fényerõsségû részek....

de ezt ki is lehet akár használni, csak tudni kell róla...

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

harakiri
nagyon aranyos .. süni ugye?

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FtranX
Nagyon jó kis kép. A borgárnak még a redõk is látszanak a hátán. Én Nikon CP2100-el nem tudok ilyen jó makró képeket csinálni.

FREAK
már ha van mit állítani...

Riszpekk

GregSB
"szürkületet, meg sötétet nem nagyon bírja"

A megoldás: nagyobb blende, vagy hosszabb expóidõ.
Bár ezt az automatikának be kéne állítania magától...

harakiri
igen minolta dimage 2330
egyébként nem e legjobb gép, a szürkületet, meg sötétet nem nagyon bírja,
azért ilyet is lehet vele 😊

GregSB
Jaja, nagyon jók!

Digi géppel csináltad õket?

harakiri
de azért szépek ugye?
Franciaoszág -2001 március

harakiri
nem...😊 azokat nem találtam

GregSB
Ezek a füles képek? 😄DDD

harakiri

harakiri
ha tél akkor síelés...

Tufa16
itt találtok "müvészi" képeket.(attól függ kinek. nekem azok)
http://gportal.hu/tufa

Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425

FREAK
állvány, fatörzs, kuka

bármi megfelel, ami stabilan megtartja a gépet

Riszpekk

GregSB
Hangulatos kép! De tényleg jobb lenne ha éles lenne 😊

Nah ittvan, készülõdjünk a télre 😊 Ezt egy olyan estén fényképeztem, amikor az ég tiszta sárga volt és szabály szerûen világos volt, nagyon szép volt!

Greg: asszem ezt megfontolom...

-the invisible-

GregSB
Azért lesz homályos, mert minimálisan, de mozog a kezed.
Erre csak egy megoldás van: állvány.

6-8000 FTért már kaphatsz egész jókat, de az igazán profik 20ezer FT körül vannak. Attól függ mennyire használnád ki. Ha csak hobbiból fotózól akkor a 6ezres tökéletesen meg fog felelni neked SZVSZ.

azt meg tudnátok mondani hogy azon hogy lehet segíteni, hogy kis fénynél hosszú záridõvel ne legyen homályos a kép? mert bár így is jól néz ki, amit majd felrakok, néha jobb lenne ha éles lenne... Canonom van 1ébként

-the invisible-

harakiri
válogatok néhány képet és felteszem vhova

harakiri
jó majd késõbb...

precision
lehet...:-)))

Bazinga!

harakiri
beszkennelt fület is lehet? 😊

MARS3696
Nekem is ilyen a bankkártyám. Csak bemegyek vele bármelyik postahivatalba és...

Ha L-A-S-S-A-N M-O-N-D-A-N-Á-M, mint Lendvai, akkor hazudnék!... :o) www.mars3696.hu

Gladiator
de bazz, el van törve a kezed, vagy mi a fasz?

precision
Ejj de szép kezed van bazzeg

Bazinga!

FREAK

Riszpekk

[HUN]PAStheLoD
nem!! nem beszélünk csúnyán! 😊)) Hogy néz ki az asztalod ?-ba lebaszott valaki hogy mér beszélek csúnyán.. aztán most nem beszélek csúnyán 😊)

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
lool

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]