Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lövésem sincs, ehhez hülye vagyok, megkérdezek majd valami okosat, van egy halom képem ami esetleg érdekelne titeket
FREAK
figyi, szerinted ez egy kép címe??

http://kep.tar.hu/lecterxxx/index.phtml?aid=27604879&pid=3729914&beginnum=48

mert szerintem nem.... a vége .jpg kéne legyen (vagy bmp, vagy gif, stb...)

légyszi a KÉP url-jét megadni, akkor talán mûködni fog

lebutítani meg úgy lehet, hogy megfelelõ méretre állítod fotosopban vagy acdsee-ben vagy ahogy tetszik

Riszpekk

ok, feladom
hogy a rákba tud mindenki képet beszúrni, csak én nem. Hogyan lehet lebutítani képet, hogy ne legyen olyan nagy???
márcsak azért is érdekelne engem is, mert a világos eredeti képen vannak emberek a síroknál 😊

Taranov
ez meg se jött

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Gladiator
na, elküldtem még1x, ha ez se jó, akkor faszomtudja.

ja, és köszi Lateralus!

Gladiator
de most komcsin hogy csináltad?

ezek nagyon tetszenek!! 😊
nincsenek még ilyenek?

FREAK
adott volt egy jó ég meg egy jó táj... 😊

Riszpekk

Taranov
EEEEZZZZTETTT hogy csináltad? 😊)

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
visszaküldtem egy mailt, amelyben azt írtam, hogy ez a kép, amit másodszorra küldtél még rosszabb lett 😞(

Nem kell megköszönni 😊

FREAK
hát igen, szerezz be egy-két szûrõt

Riszpekk

Gladiator
hû, akkor inkább átküldöm még1x. nekem az tetszik a legjobban azok közül.

Taranov
Szívesen, küldj még, elszórakozom a beillesztéssel, jó muri.

A hidas kép hibájáról nem én tehetek, így kaptam 😊)

Gladiator
na, vanaz a temetõben álló tornyos kép, amibõl kettõ van. azzal csak a különbséget akartam mutatni a kiégett ég, világos táj, és a szép, sötét táj között.

Gladiator
jesszus, mi törtét a hidas képpel? (amúgy köszi)

Taranov
Gladiator képei:

Taranov
átbizony,mindjárt rakom is ki, csak közben mertem magamnak spenótot meg rántott csirkét vettem ki, és meg akartam enni, de amikor vittem az asztalfelé mindkettõ kiesett a kezembõl, összetörött a tányért, meg kárbament a kaja

Gladiator
na, Tari! átment?

Igen. Van még több naplementés fotóm csak szarakodik a tar.hu. Majd legközelebb.😊
Gladiator
most ment. 4mega:-D

Taranov
Nagyon szépek.
Na küldd a cuccot Gladiator 😊)

Gladiator
ejjha, ezt a naplementét is te fotóztad? szép...

csabawarchief

Dzsini

igen, egy fiatal süni... a kamaraerdõben fotóztam 😊

nyáron Prágában voltunk, ott fotóztam fénnyel szemben egy-egy épületet, és jókat lehetett mókázni azzal, hogy a digigép fénymérõjét az égre vagy az épületre, vagy átlagra állítottam... majd elõszedem õket, és berakok pár példát..
állítólag az új Fuji SCCD4 már lényegesen nagyobb dinamikatartománnyal rendelkezik, bár még meggyõzõ tesztet nem találtam róla (jönne má' ki az S7000)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Taranov
Úgy értem ne kíméld Taranovot 😊)

Taranov
Persze, ne kíméld! 😊)

Gladiator
vki írta, hogy nem érti, hogy milyen az, hogy az ég szép felhõs, a föld meg sötét. mindjárt teszek be olyan képet, amelyiken lehet látni a különbséget. vagyis elküldöm Taranovnak, ha megengedi:-D

FREAK
tudom, én is

ma délután borús idõ volt, szép színes felhõkkel

de az ég már rövid záridõnél is kiégett, a házak meg feketék maradtak

PS-ban lehet bûvészkedni a görbékkel, de az iszonyat 😊

Riszpekk

Taranov
Köszi.

GregSB
Én most borús idõre, meg rossz fényviszonyokra gondoltam...

harakiri
kéretik sok képet berakni másnak is!! 😊)

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

FREAK
az állvány sem tuti megoldás

kipróbáltam pár órája ezt a dolgot naplementekor, és az eredmény ugyanaz lett

szûrõ nélkül bûvülheted az eget ilyen fényben, semmi értelme

napsütésben viszont nem annyira fontos

Riszpekk

harakiri

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

harakiri
a kép egy Dörgicse melletti kilátón készült

harakiri
igen ezzel a problémával én is találkoztam, ha remeg a kezed akkor annyi, ilyenkor érdemes több képet ellõni azonos beállítással, és mindig figyelni, hogy megtámasztott kézzel fotózz...

harakiri
sajnos nem ismerem ezt a gépet... egyes dolgok csak a használat során derülnek ki,meg attól is függ, hogy ki használja..

GregSB
Ez egyáltalán nem attól függ hogy analóg vagy digital. Lehet, hogy az analóg géped objektívének jobb volt a fényérzékenysége, ezért borús idõben rövidebb expoidõvel is beérte.

Használjál állványt és nem lesznek homályosak a képek.

lehet tõle jó képeket várni?

szerintetek lehet egy 60-70 ezres géppel is szép közeli képeket csinálni, vagy ha ilyet veszek akkor ne nagyon számítsak jó minõségû képekre? (konkrétan Minolta DiMAGE E223)

Taranov
MEglhet, kézzel szoktam, persze, ha asztalra teszem, akkor jó, de az analóg gép az jó volt kézbõl is.

GregSB
Kézzel csinálod a képeidet? Csak mert akkor ne csodálkozz, ha homályosak lesznek a képek, nyilván a géped borús idõben hosszabb expóidõt állít be..

Taranov
Az éggel nincs bajom, azzal van, hogyha valamit borús idõben le akarok fotózni (vagy mesterséges fény mellett), akkor homályos lesz. Pedig a gépem nem a legrosszabb.

FREAK
rossz hírem van : a kép nem a technológiától lesz jó... analóg gépre ugyanúgy kell a polár ha az eget akarod fotózni, és ha makrózni akarsz, ugyanúgy kell rá a konverter

fénykép méretben meg NINCS különbség a minõségek között

Riszpekk