Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kis " ontopic"
kösz a tanácsokat freak kipróbáltam, íme az eredmény. szerintem tök jó lett.
Tán még picit zajos de ezvan 😛

kösz a tanácsokat freak kipróbáltam, íme az eredmény. szerintem tök jó lett.
Tán még picit zajos de ezvan 😛

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
A 300D új kategóriát teremtett a DSLR-ek között, eddig kb. 2 jól elkülöníthetõ kategória volt, a félprofi funkciókkal felszerelt gépek (Nikon D100, Canon D60, stb.) és a professzionális kategória (Nikon D1x, Canon 1Ds). Augusztustól van amatõr (belépõ) DSLR kategória is. Mint az analóg gépeknél, és várhatóan bõvülni fog még pár olcsóbb modellel.
király a kép! 😄
Parttalan a vitátok...
Nem egy kategória.
Nem egy kategória.
1100 Euro. Kb 300 rongy. Erre rájönnek a vámok, és már korántsem ilyen kecsegtetõ ez az ár.
Mondjuk ha jövõre belépünk a Zúnióba akkor ez talán nem lesz.
Mondjuk ha jövõre belépünk a Zúnióba akkor ez talán nem lesz.
nyilván a körülmények sokmindent megmagyaráznak, én inkább az árkülönbség miatt tartottam fontosnak megemlíteni ezt a tényt
Riszpekk
Ok, jogos.
Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy a 300D kb 1 hónapja jelent meg, a D100 pedig több mint már 1 éve. Úgyhogy nem is kérdéses melyiknek szebb a képe szerintem 😊
Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy a 300D kb 1 hónapja jelent meg, a D100 pedig több mint már 1 éve. Úgyhogy nem is kérdéses melyiknek szebb a képe szerintem 😊
Riszpekk
különben is csak annyit írtam, hogy A típus képe tisztább B típus képénél, márkanevet direkt nem használtam
Riszpekk
ez egyáltalán nem igaz, mint már mondtam, nem a név érdekelt
de ha nekem nem hiszel, nézd meg a dpreview-n a 300D tesztet, a D100 tesztképeihez hasonlítják... vitázni nem akarok, felõlem aztán mindenki azt vesz, amit akar...
de ha nekem nem hiszel, nézd meg a dpreview-n a 300D tesztet, a D100 tesztképeihez hasonlítják... vitázni nem akarok, felõlem aztán mindenki azt vesz, amit akar...
Riszpekk
Ne kezdjünk bele egy Nikon vs Canon vitába plz, mert soha nem lenne vége, mivel neked Canonod van nyilván kicsit elfogult vagy iránta, mint ahogy én a Nikon iránt.
SZVSZ mindkét gép nagyon jó, nem lehet egyikre se rámondani, hogy jobb a másiktól.
SZVSZ mindkét gép nagyon jó, nem lehet egyikre se rámondani, hogy jobb a másiktól.
600 körül valahol
de ha megnézel pár tesztet, láthatod, hogy a 300D tisztább képet csinál (még jó, mivel a 10D CMOS-át használja....)
de ha megnézel pár tesztet, láthatod, hogy a 300D tisztább képet csinál (még jó, mivel a 10D CMOS-át használja....)
Riszpekk
Miért mennyibe kerül?
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Ma kipróbáltam egy ismerõs Nikon D100asát...
Azt hiszem nem kell sokat mondadom róla, ez a gép tényleg non plus ultra. Félelmetesen szép képeket csinál.
Poén volt, hogy a rajta lévõ 35-80mm-es obi 3x nehezebb volt a váznál 😄D
Az ára viszont... ejjj. Ha most lenne annyi pénzem iknább használt autót vennék belõle asszem.
Azt hiszem nem kell sokat mondadom róla, ez a gép tényleg non plus ultra. Félelmetesen szép képeket csinál.
Poén volt, hogy a rajta lévõ 35-80mm-es obi 3x nehezebb volt a váznál 😄D
Az ára viszont... ejjj. Ha most lenne annyi pénzem iknább használt autót vennék belõle asszem.
nembaj valamivel meg kell lennie a 7000 hozzászólásnak 😄
na jó ha most se tudok begépelni 1 kurva linket akkor nem 😄
remélem ez már jó 😄
remélem ez már jó 😄
pláne ha még a link is jólenne:
link mosmájó 😛
link mosmájó 😛
Hehe ez szerintem tök aranyosra sikerült
Ami a szék körül van ilyen piros csak az a kromatikus aberráció vagymi?
link
Ami a szék körül van ilyen piros csak az a kromatikus aberráció vagymi?
link

nem, ha az érték nagy (nálad 8) akkor lesz minden élesebb, ha az érték kicsi (2,8) akkor lehet szépen kiemelni az elõtérbe helyezett tárgyat
Riszpekk
deviantART Hogy pontos legyek 😊
Tehát, csak hogy jól értem-e, minél kisebb rekesz értéket állítok be, annál élesebb lesz a 'céltárgy' körüli rész is?
"2,8és 8 között lehet állítgatni asszem holnap megnézem pointosan mi is ez 😉"
Blende szám. Minél nagyobb ez a szám, annál szûkebb a rekesz. Minél szûkebb a rekesz, annál jobb lesz a mélységélessége a képnek, mint ahogy Freak is írta.
Viszont így kevesebb fény jut be, ezért hosszabb záridõ kell.
Ezt érdemes elolvasni, cikk a mélységélességrõl.
Blende szám. Minél nagyobb ez a szám, annál szûkebb a rekesz. Minél szûkebb a rekesz, annál jobb lesz a mélységélessége a képnek, mint ahogy Freak is írta.
Viszont így kevesebb fény jut be, ezért hosszabb záridõ kell.
Ezt érdemes elolvasni, cikk a mélységélességrõl.
Kelt, Leffe, Velvet! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez hol volt???????? itt a helyem!!!!!!!
-the invisible-
ilyet az életben? hehe jó lenne ha ilyen csaj létezne... 😄
-the invisible-
nah addig bogarásztam amig meg nem találtam 😊)) 2,8és 8 között lehet állítgatni asszem holnap megnézem pointosan mi is ez 😉
wow
Huu bez baszta ez nem az én képem (gondolom észreveszitek)
de gondoltam belinkelem, mert ilyen gyönyörûûût nemsokat láttam... max az életben 😊
Eeeeeszméletlenüüüül ggyönyörûû!
Huu bez baszta ez nem az én képem (gondolom észreveszitek)
de gondoltam belinkelem, mert ilyen gyönyörûûût nemsokat láttam... max az életben 😊
Eeeeeszméletlenüüüül ggyönyörûû!
én nem használtam sok gépet, de ez mindegyiken állítható volt (átlag kompaktoknál 2,8-11 között)
Riszpekk