Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Szóval akkor úgy tûnik, hogy Olympus C750 lesz.
Köszi a segítséget.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
C5050 tényleg király, de ha neked a 10x optikai zoom kell, akkor C750
Riszpekk
Egyébként pár képet mindenképpen ki akarok nyomtatni majd és kirakni a falra A/4-esben, de egyrészt a nyomtatóm sem egy nagy etvasz (Deskjet 5550) másrészt meg nem nyomtatok ki sokat, de azért nyomtattam szépeket A/4-es méretben a Canon A300-zal készült képek közül is.
Meg persze a Canon is csábít így Canon után, de ott meg az EOS 300 és az A80 között nem is láttam "fokozatot".
Egy ilyen Olympust betervezek, köszi 😊
Olympus C-5050ZOOM 178.125 / 5,26 Megapixel CCD
ezek mind kijönnek 180-ból, ha már...😄
a felbontás meg a céljaidtól függ... ha a falra szeretnél kereteztetni belõle, akkor kell a minimum 4 mpx, de hobbinak jó a 3 is
abból is nagyon fasza színes képet hívnak elõ fotósboltokban, ha papíron akarod látni
Riszpekk
Minolta Dimage Z1
Kodak DX-6490
vagy Olympus C-720 Ultra Zoom vagy Olympus C-740 Ultra Zoom
(ezeket a www.fotomarket.hu-n néztem)
És a kérdésem még az lenne, hogy mennyit számít, hogy egy gép 3 vagy 4 mpixeles, esetleg 5?
Igazából ezeket a nagy optikai zoom és a nagy optika miatt néztem ki, mert azt fontosnak tartom, de nem tudom, hogy a nagy optikás meg 8×-os optikai zoomos gép jó lehet-e, ha 3,3 mpixel körüli.
Elõre is köszönöm a segítséget.
régen a laborban manipulálták a képeket az elõhíváskor, ma digitális eszközökkel csinálják, nincs ebben semmi kivetnivaló
Riszpekk
link a neve hát mi lenne? 😊
Photoshoppal énis átalagkítgattam, de ugy nem az igazi.
DE amugy ez érdekes, mert ahány monitor/nyomtató, annyi féle színkódokatr használnak, és szinte minden tipuson máshogy jön le 1-1 kép.
disszáksz tömören 😄
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
curves, brightness/contrast, saturation
Ez így a másik véglet, gondolom, neked a kettõ között lenne optimális.
Riszpekk
De szerintem tul fakó lett, vagy nemistudom 😛
próbálgattam elég sokféle beállítással, de ami az LCD-n jól néz ki az monitoron siralmas. vagy csak túl jó a moncsim? 😄
a látószög meg az objektívtõl függ, viszont az EF obik fókusztávolságát 1,6-tal szorozza, vagyis egy jó drága 14mm-es obi is 22mm-esként fog üzemelni
Riszpekk
Most olvastam egy cikket a 300Drõl. Ebben írják, hogy a nagylátószög eléréséhez új, speciális bajonettel rendelkezõ obira van szükség (EF-S). Ilyet adnak hozzá alapból. Ez most azt jelenti, hogy csak EF-S bajonettes obit tudsz rá felrakni, vagy lehet simát is(de így nem lesz nagylátószög)?
a Canonnál a 3,5-nél kezdõdõ obik ára minimum 150ezer, a 2,8-asok fél millánál kezdõdnek
Tamront vagy Vivitart akarok venni, de ezeknél ugyanaz a helyzet (mondjuk 2,8-as zoom-objektívjük nincs is)
Riszpekk
3,5-nél erõsebbek már autó árban vannak, úgyhogy inkább költök állványra meg lámpákra 😊
Riszpekk
Riszpekk
Jû gépnek tûnik 1ébként, ha lenne rá 300K-m akkor én is ezt venném most szerintem.
mostmár, hogy látom, mit tud, talán megcsinálom ezt a képet rendesen beállítva, szépen körbevilágítva is
ja és 300D
Riszpekk
A teteje miért lett kicsit életlenebb? Makró kép készítésénél nem javít a mélységélességen ha leveszed legkissebbre a rekeszt?
Állvány, kézbõl ?
A300-as full automata, fix fókusszal. Milyen beállítástól remélsz jobbulást ?
- hasonló képet csináltam a Káli-medencérõl, de nekem a fa és a közeli tájrészletek élesek lettek, bár én semmit nem állítottam, mert hirtelen jött, csak "landscape" üzemmódra váltottam, bár én fényes nappal, tehát lehet, hogy nem volt ilyen erõs köd.
- nem tudom, hogyha Te magad is a ködben vagy a gépeddel, az jót tesz e neki, amint látom a képnek tuti nem😊
- szerintem úgy próbáld, hogy Te tiszta helyen álljál és csak a völgyben legyen köd, amit fotózol...
http://gaborszantai.co.uk/