Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ügyi vagy! 5x ugyanaz!!!!

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

The Garrett
lol bazd elfelejtetttem számozni.
😄// megint kezdem//
tehát még1x:
1.
2.
3.
4.
5.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
1.
2.
3.
4.
5.
Nah ma lemenetem csinálni még pár képet.
Itt az összes ami sikerült is 😄

Galy
😄DDDDDDDDDD
Lazarus
Ja, fõleg hogy bmp
Ez elég nagy baromságnak hangzik!

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

The Garrett
nekem az XP felismeri és a beépített okossággal

Lazarus
Tudtok valami jó progit ajánlani amivel le lehet tölteni a képeket a géprõl? Mert a gyári leoptimalizálja a képeket 😛
The Garrett
gondolom olyan távirányítóra gondoltak amivel távolról is el el lehet lõni a képet 😊

Taranov
152 ezerért láttam és írták, hogy még távirányítü is van hozzá, csak azt nem értem, hogy mit irányít

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Galy
jó választás!
Taranov
Hát gondoltam, hogy vicc, pedig nem nagyon értek a fényképezéshez, inkább csak azt nézem, hogy szép lett-e a kép, de az óriásplakátokból meg a Cora újságban fellelt hírdetésbõl azért sejtettem, hogy a hp Photosmart 945-öt nem tanácsos megvenni.
Szóval akkor úgy tûnik, hogy Olympus C750 lesz.
Köszi a segítséget.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

FREAK
a HP egy vicc, azt felejtsd el

C5050 tényleg király, de ha neked a 10x optikai zoom kell, akkor C750

Riszpekk

The Garrett
Szerintem olcsóbb ha boltban csinálod a nyomtatást, mint otthon. MEg azért csak gyorsabb, meg nemfog elfogyni a kép felénél a patron. 😊

Taranov
Na, most nekem a Olympus C-750 a legszimpatikusabb, meg a HP 945, de nem tudom, hogy a HP-ban meg lehet-e bízni.

Egyébként pár képet mindenképpen ki akarok nyomtatni majd és kirakni a falra A/4-esben, de egyrészt a nyomtatóm sem egy nagy etvasz (Deskjet 5550) másrészt meg nem nyomtatok ki sokat, de azért nyomtattam szépeket A/4-es méretben a Canon A300-zal készült képek közül is.

Taranov
Köszönöm szépen a segítséget, azt hiszem, hogy akkor egy 4 vagy 5 megapixeles Olympus lesz, nagyon csábítottak a Nikonok, de azok kicsit drágának tûntek.
Meg persze a Canon is csábít így Canon után, de ott meg az EOS 300 és az A80 között nem is láttam "fokozatot".

Egy ilyen Olympust betervezek, köszi 😊

Galy
vagy kicsit többet költessz, és canon g5
Galy
Olympus C-5000ZOOM 131.125 / 5,2 Megapixel CCD
Olympus C-5050ZOOM 178.125 / 5,26 Megapixel CCD

ezek mind kijönnek 180-ból, ha már...😄
Galy
Olympus C-750 Ultra Zoom 152.313 Ft a depon, ha már
FREAK
szerintem C740, de a Kodakot még látásból sem ismerem

a felbontás meg a céljaidtól függ... ha a falra szeretnél kereteztetni belõle, akkor kell a minimum 4 mpx, de hobbinak jó a 3 is

abból is nagyon fasza színes képet hívnak elõ fotósboltokban, ha papíron akarod látni

Riszpekk

Taranov
Sziasztok, készülök nemsokára egy komolyabb (120-180 ezer Ft-os) gépet venni, négyet néztem ki, kérem, hogy aki ismeri ezeket a gépeket adjon tanácsot, hogy melyiket lenne érdemes megvenni.

Minolta Dimage Z1
Kodak DX-6490
vagy Olympus C-720 Ultra Zoom vagy Olympus C-740 Ultra Zoom
(ezeket a www.fotomarket.hu-n néztem)

És a kérdésem még az lenne, hogy mennyit számít, hogy egy gép 3 vagy 4 mpixeles, esetleg 5?

Igazából ezeket a nagy optikai zoom és a nagy optika miatt néztem ki, mert azt fontosnak tartom, de nem tudom, hogy a nagy optikás meg 8×-os optikai zoomos gép jó lehet-e, ha 3,3 mpixel körüli.

Elõre is köszönöm a segítséget.

FREAK
hogy érted ezt, hogy úgy nem az igazi? remélem, nem azt várod, hogy a gépedbõl egy kész kép fog kimászni... ha komolyak a szándékaid, MUSZÁJ photoshopot használnod

régen a laborban manipulálták a képeket az elõhíváskor, ma digitális eszközökkel csinálják, nincs ebben semmi kivetnivaló

Riszpekk

The Garrett
nah photoshoppal kb ilyesmit sikerált elérni:
link a neve hát mi lenne? 😊

The Garrett
na a mûvészettõl még messze vagyok 😊 max ipari tanuló 😊

The Garrett
Miskolc 😊
Photoshoppal énis átalagkítgattam, de ugy nem az igazi.

DE amugy ez érdekes, mert ahány monitor/nyomtató, annyi féle színkódokatr használnak, és szinte minden tipuson máshogy jön le 1-1 kép.
disszáksz tömören 😄

Punker
😊)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

FREAK
szerintem is, csak próbálom ki találni, mi nem tetszik a mûvésznek 😄

Riszpekk

Punker
nem szerintem épp a sötétség jó abban a kpben attól olyan sejtelmes.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

FREAK
amúgy hol van ez a temetõ? elég komolyan néz ki

Riszpekk

FREAK
Szerintem jó ez így is (kár hogy dõl), megvan a hangulata, de ha élénkebb képre vágytál, az is 1 perc fotosopban, íme:

curves, brightness/contrast, saturation

Ez így a másik véglet, gondolom, neked a kettõ között lenne optimális.

Riszpekk

Punker
szerintem jó ez a kép.....

The Garrett
JÁj vaze sorry a nagy képért :/ nemtom kisebbre venni a méretét ://

The Garrett
nah akartam csinálni 1 jó képet a temetõben mer most jó ködös az idõ (o.O)
De szerintem tul fakó lett, vagy nemistudom 😛

próbálgattam elég sokféle beállítással, de ami az LCD-n jól néz ki az monitoron siralmas. vagy csak túl jó a moncsim? 😄

FREAK
EF is megy rá

a látószög meg az objektívtõl függ, viszont az EF obik fókusztávolságát 1,6-tal szorozza, vagyis egy jó drága 14mm-es obi is 22mm-esként fog üzemelni

Riszpekk

GregSB
(lehet, hogy a digi topikban kéne folytatni, de ezt még itt megkérdezem)

Most olvastam egy cikket a 300Drõl. Ebben írják, hogy a nagylátószög eléréséhez új, speciális bajonettel rendelkezõ obira van szükség (EF-S). Ilyet adnak hozzá alapból. Ez most azt jelenti, hogy csak EF-S bajonettes obit tudsz rá felrakni, vagy lehet simát is(de így nem lesz nagylátószög)?

GregSB
Már nem kell, megtaláltam az 5 pengõsödet 😉

GregSB
Mi a neved a fotoarena.hu-n? Szívesen megnézném a képeid 😊

FREAK
hát ez van, a fényerõt meg kell fizetni

én maradok a 70000- árkategóriánál

Riszpekk

GregSB
A Nikonnak van Fix 2.8-as(!) 300mm-es objektívje(Nikkor). Kb 1 hete néztem egy katalógusban. Cirka 1.3 millió Forintért meg is vásárolható 😄DD

FREAK
"2,8-as zoom-objektívjük nincs is"

Lehet, hogy van, de nem 300mm-es kategóriában.

Riszpekk

FREAK
olyannal még nem találkoztam

a Canonnál a 3,5-nél kezdõdõ obik ára minimum 150ezer, a 2,8-asok fél millánál kezdõdnek

Tamront vagy Vivitart akarok venni, de ezeknél ugyanaz a helyzet (mondjuk 2,8-as zoom-objektívjük nincs is)

Riszpekk

GregSB
Ha nem fix 2.8-asat veszel akkor nem lesz autó ára 😄

2.8-5.6 os már egész korrekt áron kapható.

FREAK
most egy még vérszegényebbet veszek (4-5,6)

3,5-nél erõsebbek már autó árban vannak, úgyhogy inkább költök állványra meg lámpákra 😊

Riszpekk

GregSB
Ja, néztem mit tud az alapobija, elég vérszegény a 3.5-5.6os fényerõ.

FREAK
én nem akartam ilyet venni, de az utolsó kiszemeltem a Minolta 7Hi is 280 fölé ment, onnan meg már nem sok kellett ehhez... csak most meg vehetek plusz objektíveket.....

Riszpekk

GregSB
Áhá! Akkor innen fújt a szél 😄D

Jû gépnek tûnik 1ébként, ha lenne rá 300K-m akkor én is ezt venném most szerintem.

FREAK
de igen, kisebb rekesszel élesebb lenne a túloldala is, de ez itt nem volt szempont, nem is igazán figyeltem rá, csak a RAW formátumot akartam kipróbálni

mostmár, hogy látom, mit tud, talán megcsinálom ezt a képet rendesen beállítva, szépen körbevilágítva is

ja és 300D

Riszpekk

GregSB
Hmm. Milyen Canonod van pontosan? Tényleg baromi jó lett a kép.

A teteje miért lett kicsit életlenebb? Makró kép készítésénél nem javít a mélységélességen ha leveszed legkissebbre a rekeszt?

Milyen záridõvel csináltad ?
Állvány, kézbõl ?

A300-as full automata, fix fókusszal. Milyen beállítástól remélsz jobbulást ?

bár nem értek igazán hozzá, de megint belepofázok:

- hasonló képet csináltam a Káli-medencérõl, de nekem a fa és a közeli tájrészletek élesek lettek, bár én semmit nem állítottam, mert hirtelen jött, csak "landscape" üzemmódra váltottam, bár én fényes nappal, tehát lehet, hogy nem volt ilyen erõs köd.
- nem tudom, hogyha Te magad is a ködben vagy a gépeddel, az jót tesz e neki, amint látom a képnek tuti nem😊
- szerintem úgy próbáld, hogy Te tiszta helyen álljál és csak a völgyben legyen köd, amit fotózol...

http://gaborszantai.co.uk/