25245
-
#5486 hm ezt honnan fenykepezted? egy masik repulőről/helikopterről, vagy hegycsúcsról? amúgy szép -
#5485 -
#5484 akkor tessek ügyeskedni a clonestamphealingbrushal ;) -
#5483 Annyit meg lehet csinálni, hogy a piros sapkát kiszedem, nem lesz gáz és nem tünik fel annyira... -
#5482 hehe itt a sulis gepen csak annyit tudtam kivenni belőle hogy 1 piros meg 1 feher folt.. azthittem valami autóroncs :)
Szerintem zavaró, de ha már rákerült.. :) -
#5481 Hát izé, az ott a kis kiránduló csoportunk, a piros izé meg kedves Placebo sapkája, nehogy elveszejtsük... :D
(aszondod retusáljam? :-D) -
#5480 harmadik képen középen az a piros micsoda direkt van ott vagy csak belezavar? :/ -
#5479 -
+1 kép a galériámban amit nem méreteztem át kicsire. -
#5477 sok az ég, ami nem lenne baj, ha nem lenne unalmas (felhők, repülő...:)
-
Doma #5476 Ez? -
-
#5474 72 dpi az a monitorok felbontása, szerintem te ezzel kevered.
Digi képeknél az számít, hogy mekkora a felbontásuk..
Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni hogy lehet kiszámlolni a megapixelből a max nyomtasái képet:
Szükség van a készülő kép konkrét felbontására. Pl. az eos 20D 8.2 mpx-es szenzorja 3504 x 2336-es képet tud csinálni. (Ez azt jelenti, hogy a gép 22.5 x 15.0 mm-es méretű CMOS-ának hosszabbik oldalán- soraiban - 3504, a rövidekkib oldalán - az oszlopokban - pedig 2336 érzékelő pont található.) Namost ha ebből egy 300 dpi-s képet akarunk csinálni (dpi = dot per inch. 1 inch = 2.54cm), akkor tudni kell, hogy ez azt jelenti: a kész papírkép 1 inch-én 300 képpont lesz található.
Tehát ahhoz, hogy megkapjuk a kép hosszabbik oldalának méretét el kell osztani a hosszabbik oldalt, 3504-et 300-al, majd megszorozni 2,54el. Ez 29,66
Ugyanezt a műveletet végigcsinálva a rövidebb oldallal 19,77-et kapunk.
Tehát elmondható hogy egy nyers 8.2 mpx-s képből, 300 dpi-n egy kb 30*20-as képet tudunk nyomtatni. Persze ezt a méretet még lehet növelni fotosoppal egy kicsit.. -
G_ArchAngel #5473 hát, nálam 5-ös lenne a kép, de mivel az asszony TFT-je full szarul van kalibrálva az FPS game-ek láthatósága miatt, ezért inkább nem merülök bele - ugyanis furcsák ezen a monitoron a színek:)
De amúgy Birdie üzeni, hogy: sajnos a horizont nincs harmadoló vonalban és a közeli sírkövön valamilyen zavaró árnyék van:)
És amúgyis milyen géppel készült? Minolta? akkor maximum 2-es:DDD -
Lateralus #5472 Pl. Fuji Frontier digitális labor - (általában).
A fényképezőgép lényegtelen mekkorában készíti. -
#5471 Lateralus, 300dpi-ben milyen gép készít képet?
Mert néztem az enyémet is, másokét is, legyen 8mpx vagy 3, mind csak 72dpi-s képeket készítenek. -
#5470 fekszik neked ez a temetős téma! ;) kitűnő komp.! -
G_ArchAngel #5469 A termék oldala -
G_ArchAngel #5468 Ez jó szkennelni?
Tulajdonságok:
Típus: síkágyas asztali dokumentum és -filmleolvasó
Leolvasó elem: CCD
Fényforrás: hideg katódos fluoreszcens lámpa
Optikai felbontás: 3200 x 6400 dpi
Kiválasztható felbontás: 25 - 9600 dpi
Interfész: USB 2.0 High Speed, Firewire IEEE 1394
Színmélység: színes 48 bit bemeneti / 48 bit kimeneti, szürkeskála: 16 bit bemeneti / 16 x 2 bit kimeneti
Beolvasható dokumentumméret: A4 / Letter [216 x 296 mm]
Előleolvasási sebesség: kb. 3 másodperc (az adatáttöltési idő nem beleértendő)
Leolvasási sebesség: színes, szürkeskála, fekete-fehér 8,64 ms/sor (1600/3200 dpi), film: 2,16 – 146,88 ms/sor
Film típusok: színes film (negatív, pozitív) fekete-fehér film (negatív, pozitív)
Filmfeltét: 35 mm film (24 keret, 8 db. 35 mm dia/negatív) 120 Roll, 4" x 5"
Filmszkennelés jellemzők: 2-es szintű FARE (Film Automatic Retouching & Enhancement, szemcsézettség kiegyenlítés menedzselése, hibás színadat helyreállítása)
Tápellátás: külső AC adapter x4
Teljesítményfelvétel: 19,5 W (max.), 6 W (készenléti üzemmód), 0,1 W (kikapcsolt állapot)
Méretek (szé x mé x ma): 290 x 501,6 x 125,5 mm
Tömeg kb. : 5,2 kg
Üzemeltetési környezet: hőmérséklet: 10 °C - 35 °C, páratartalom: 10 - 90% RH (lecsapódás nélküli)
-
Lateralus #5467 300 dpi-t alapulvéve kb. 8 megapixel. -
#5466 Ahhoz, hogy egy kép A4-es nyomtatásban jó legyen, mint mekkora felbontás kell? -
#5465 szép naplemente. nálunk full felhős az ég :/
de ha egerben már kiderült akkor hamarosan ittis kiderül. Majd kiderül ;) -
#5464 nosza!:) -
KTC #5463 én a napfelkeltét tudom csak lekapni, mert keleti fekvésű a lakás:)
télleg, majd ha eccer lefotózom:)
nekünk szivárványos képek vannak inkább, most jutik az eszembe, majd keresek 1-et:) -
#5462 ezt most fényképeztem egy órája az erkélyről:))
-
#5461 ok :D -
#5460 -
#5459 nem, a pultos (kapsz 1et ajándékba) -
#5458 a sör?
btw közben:
ez
vagy
emez
kinek milyen letöltős progija van. -
#5457 ő is zsidó -
#5456 hmm 2 sör :D -
#5455 bocsi a hossz szövegért, de pojen -
#5454 de , maris feltöltöm atw re :D
addigis:
A Fotózz-on a kapott kreditek száma függ a saját átlagodtól. Birdie-től tudom (nyilvánosan, IRC-n modnta) hogy "kétpúpú" görbe alapján. Akinek nincs fent képe, az kap a legkevesebbet, (elenyészőt) utána álagfüggő, felfelé nő, de a két púp bejátszik. Nem vagyok felhatalmazva hogy leírjam hol vannak a púpok, bár az egyiket "kitapogattam" már, hogy hol van, számomra ez fontos. (elég messze esik az 5,0-tól!)
A maximális kapható kredit 0,12 kredit, tehát alig több mint 8 értékelést kell elfogadhatóan összehoznod, hogy képet tehess fel.
A gond ott van, hogy Birdie-nek néha eldurran a maradék esze, és nekiesik azoknak a felhasználóknak, akik épp az útjába kerülnek, és midnenféle szabályzatában lefektetett koholt vádak alapján felségsértéssel törli a véleményed, és levon 0,25 kreditet. Ha bekapsz nála egy nagyrohamot, akkor végezheted a napot kevesebb kreditel mint ahogy elkezdted.
A legyegszerűbb, ha "kredittvadászkodsz", vagyis a full ötös átlagú képeket fényezed még oylan 2-3 sorban, (megfelelően fogalmazva, hogy ne tűnjön odavetettnek és kreditvadásznak,) és akkor örömmel és gyorsan elfogadja a fotós. Dől a kredit.
Természetesen Birdie-nek az is feltűnik, ha csak ötöst adsz, úgyhogy időnként pár szokásos indokkal húzz le oylan képet, aminek már a többiek is nekiestek, mert akkor megnézheted mennyi az aktuális átlaga, és ahhoz közeli jegyet adhatsz. Pár örök érvényű okosság, amivel le lehet szólni a képet:
-Ferde a horizont
-Beégett/sötét (aul/túlexponált) -ehhez nem árt, ha hótszarul van konvertálva a moniorod)
-nincs harmadolópontban a főtéma, zavaró
-középen van a főtéma
-belóg egy faág, sok a levél.
-lágyísd a modell arcát PS-ben
-jobb lenne fekete-fehérben
-túl kusza a háttér
-ne vakuzd szembe a macskát.
-túl kicsi/túl nagy a mélységélesség
-bemozdult
-stb...
Ezekből legalább egy simán bejön, és bőven Birdie-kompatibilis egy négyeshez/hármashoz, ízlés szerint.
Ne feledd! Meg ne próbálj a fotó által keltett érzésekkel indokolni, ne akarj művészi értéket látni egy képben, főleg ha már 17-en leszólták előtted, és legetőleg szorítkozz puszán technikai tanácsokra, hiiszen a fényképészet csupán technikáról szól a Foózz nagyátlaga szerint.
Fogódzó:
-Teleobjektíves madárfotó: 5
-Mókus: mindig 5
-villám: 99% ötös.
-high key parafadugó malacka 5
-(nincs cím) fotó, Canon EOS 10D-vel csinos nőről, ellenfényes virágokról vagy szarvasról, esetleg égboltról bemozdulós, midnenképp ötös (mese nélkül!!!)
-é-betűket fordított ékezettel író kolléga (többnyire Sony 828) akfotói: 5
-műanyag jellegű, másodiknál felismerhető nőről készült kép Oly E10 vagy Canon 10D jó téma, vagy rávágod az ötöst, vagy viázol vele, de elfogadja többnyire.
-légy/pók/bogár makró, hülyére USM-olva, HP735 MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZT ötös, akkor is, ha 1 ponto is csak messziről szagolná (ja, ez már kiesett)
-félhosszú egoista srác, reklám-divat beütéssel, újabban D70-el mindig 5-ös.
-tengerimnalac EOS 300D-vel CSAKIS 5 smile2.gif))))
-Levakzott macska 1-3 izlés szerint
-ferde naplemente (lásd levakzott macska)
Ezzel a tutoriallal jó birka foózz felhasználó válhat belőled, és Birdie se kö beléd, és akkor te se utálod meg.
Amúgy jó site, sokat lehet tanulni, csak nagyon megvannak a korlátai....
-
#5453 Garett, ezt a temetős képet nem linkelnéd be eredeti méretben? -
#5452 bazz, sorry, jövök egy sörrel :DDD
[nemtutta visszavonni az üzenetét] -
#5451 cssssssssssss nem azert magyarosittattam a nevem, hogy lebuktass :D -
#5450 deköcsög :D -
#5449 bazzmeg, de te zsidó vagy :DDD -
#5448 nájszos göröt -
#5447 nagyon szeeeep!!! jo a keret csak tul vastag. es a sirko lehetne kozepen is.. vagy kicsit feljebb...de amugy nagyon cooool!! plusz lehetne full srceenes a kep:) (legalabbis nagyobb ennel)