Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pempő
Minolta Dimage Z1

kurvanyu jó-johánzon!!44

traXion
Ez jó, milyen gép?

vizes
Szép!

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Pempő
Kézbõl csináltad?

kurvanyu jó-johánzon!!44

http://gaborszantai.co.uk/

tegnap este a Szigliget és Ederics közötti nádasban bepárásodott a gépem😊

http://gaborszantai.co.uk/

Pempő
Egy régebbi kép:

kurvanyu jó-johánzon!!44

Balo
nekem tetszenek 😊

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

elsõ próbálkozásaim canon a60-al

Pempő

kurvanyu jó-johánzon!!44

Pempő
ÁZ!

kurvanyu jó-johánzon!!44

FtranX
ezt télleg te csináltad?

Pyx
áz!

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Pempő
deviantPyx!

kurvanyu jó-johánzon!!44

Pyx
ez meg még egy vizcsep!

Pempő

kurvanyu jó-johánzon!!44

RelakSfromhome
Méééérolyansokapirosx?!?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

The Garrett
pofán kell világítani >😉

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

[HUN]PAStheLoD
heheh 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Carlos
Kutyám:

Torony:

Fekete doboz:

Þór vígi þessi rúnar

[HUN]PAStheLoD
én még 1-et se tudtam csinálni a macskámról 😛 ha vaku-s akkor becsukja a szemét ha vaku nélkül akkor meg olyan sötét 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Pempő
Nyomtatásra elõkészítésrõl, nagyításról van valami tutorial a neten? Egy másik fórumon azt mondták, hogy 5-10 %-os lépésekben érdemes felnagyítani egy nyomtatandó képet.

kurvanyu jó-johánzon!!44

FREAK
na tévesszen meg az a szám, mert arra viszont kár pocsékolni a helyet, az is csak egy digitális nagyítás, amire viszont valószínûleg alkalmasabb egy komoly nyomtatószoftver

vidd el rendes, 4mpx méretben (alapból 72dpi, ha jól sejtem, legalábbis C4000 úgy állította be), és majd ott belövik 300dpi-re, akkora méretben, amekkorában akarod

Riszpekk

Taranov
Köszi. Nyomtattam már pár A/4-es képet, amiket a Canon A300-assal fotóztam, ezek közül azok a képek, amelyek 2048×1536-os felbontásban készültek jók lettek nagyon, amelyek 1024×768-ban, azok pixelesek lettek, de ezen már van valami 'háromezervalahányszor valami' felbontás, tehát ezek már biztos szépek lesznek.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Attól is függ milyen nyomtatási felbontásban akarod kinyomtatni. 300 dpi-nél 30x20 cm-es nyomatot véve alapul kb. 3500x2300 pixeles kép kell a tökéleteshez. Ez csak egy idealizált szám, sokmindent nem jelent, csupán viszonyítás.

Nagyon sok múlik a kép minõségén (felbontás, részletesség, zaj) és a szemlélõn is, kinek mi az elvárása a képpel szemben. Egy nagyon jól sikerült 3 megapixeles kép már elég lehet szép A4-es nyomathoz.

Taranov
Köszi, akkor 3 mpixellel fogom, thx!

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

FREAK
én A3-ra nyomtattam már 4mpx-es képet, és nem látok rajta pixelt szabad szemmel (300 dpi), A4-re tökéletesnek kell lennie 3mpx körül

1 mpx szerintem picsa kevés A4-hez, ne spórolj a hellyel

Riszpekk

Taranov
Lenne egy kérdésem:

A fényképeim közül a szépeket, jól sikerülteket szeretném A/4-es fotópapírra nyomtatni, de nem tudom, hogy ehhez milyen felbontás szükséges. Most 2048×1536-ost használok, ezzel szépek a papírképek is, csak sokkal több helyet foglalnak ezek a képek a memóriakártyán, illetve ha a netre kirakom, akkor is túl nagyon.
Ha 1024×768-asban fényképezek, vagy 1280×936-os felbontásban, akkor az nem lesz túl pixeles A/4-es lapon?

Elõre is köszi a segítséget.

Taranov
Akkor sincs semmi gond, a Minolta is jónak tûnik, csak a megapixelek száma szólna az Oly mellett, a zoom mindkettõn ugyanolyan.

Taranov
"...szerintem lehet 10-15 ezerrel drágábban 3 mpixeleset venni"

*4 mpixelesre gondoltam.

Balo
cak az a baj, hogy nekem az drága... 😞

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

Pempő
Kocsiból csináltam, dugóban. Állvány nem volt (ezért életlen), csak kormány.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Pyx
szépek! nem fáztál? 😄

Pempő

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Én nem értek hozzá még eléggé, de érdekel a dolog és szerintem lehet 10-15 ezerrel drágábban 3 mpixeleset venni, ugyanilyen zoommal. Én ezt a Minolta dImage Z1-est 139.900-ért láttam a www.fotomarket.hu-n, az én Olympus C-750-esemet meg 152-ért vettem és az 4 mpixel.

Pempő
#545 makrót tud (kicsinyítve is van)
Tûéles 60 fps-es LCD-je van.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Kategóriájában igen jó vétel, bár még csak tesztekben láttam + a képeit.

Ronda de finom !

I.C.ram
Az egyik ajándékról folyik a genny! 😄
Balo
Látom te hozzáértõ vagy (ezt már korábban is észrevettem 😊
És mit gondolsz a Minolta Dimage Z1-esrõl?

Amúgy jó kis gép a Coolpix 4300, csak picit eljárt fölötte az idõ, de még így is van pár finomság rajta, ami más gépen nincs.

A 8-1/1000 záridõt állítja be a gép maga, ha automatán van, illetve te is ezen határokon belül állíthatsz záridõt, ha manuális beállításra kapcsolsz.
A manuálisnál ezen felül van egy úgynevezett B-mód (bulb mode), ami annyit jelent, hogy ha erre kacsolsz, akkor olyan hosszú lesz a záridõ, ameddig az exponáló gombot nyomva tartod, de maximálisan 60 másodperc. Kioldózsinór+állvány használata ajánlott a B záridõhöz.

Guest
Ezt így fotóztad?
Pempő
A macska pénz

kurvanyu jó-johánzon!!44

Balo
kössz

Galy
bulk-mód = bulb-mode :-)
Pempő
Hehe, tegnap ugyanezzel szórakoztam. Nem sok sikerrel...

kurvanyu jó-johánzon!!44

Galy
Galy
na, szal 8 mp a leghosszabb záridõ
Galy
az a 60 mp asszem bulk-mód, de hogy pontosan mit jelent....