Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
minden gép külön fotó???????

azta, vannak idegeid, öreg 😄

amúgy így is megvan a mondanivalója, de megnézném a gyanakvóan rám leselkedõ kamerák társaságát is 😊

Riszpekk

Pempő
Hol csinálnak jó minõségû FF digitális nyomatot?

kurvanyu jó-johánzon!!44

Pempő
Szobai világítás, plusz indirekt erõs fényû asztali halogénlámpa. Háttér és alap fehér jellegû kartonpapír, végtelen sokat találtam belõle itthon.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Pempő
Próbáltam azt is, nekem így jobban bejön, erõsebb a térérzet, és jó hogy közel (nagyban) van a két részletgazdag fémes felület.
Én szerintem így is kinyomtatom 😄
Bõ fél napot dolgoztam rajta, minden gép külön fotó, rengeteg PS.

kurvanyu jó-johánzon!!44

FREAK
amúgy mi az alap és a háttér? fények?

Riszpekk

FREAK
egyértelmûen jobb, bár engem akkor vágna mellbe a kompozíció, ha az ÖSSZES kamera szembenézne velem.... na azt elkérném nyomtatható méretben!

Riszpekk

Punker
így jobb szerintem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

FREAK
A kompakt az, amelyiknem van egy beépített, nem cserélhetõ optikája, a keresõje meg elektronikus vagy átnézeti. A tükörreflexesnél benézel egy lyukon, és az objektíven nézel ki 😊 , többségük cserélhetõ objektíves.

Riszpekk

Pempő
Újra csináltam az egészet. Sorry a szélességért, de a részletgazdagság miatt nem akartam tovább butítani.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Egy lámer kérdést feltehetek?

Mi a különbség a tükörreflexes és a kompakt digitális gép között?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

CSOCSO
van meg egy baromi jo solymos kep.. egyik kecses.. mogotte nem mesze van egy vitorlazo .. ami full ugy nez ki mint egy solyom.. kurvajo.. majd megvagom!
FREAK
én ezt ugatom az elsõ komment óta, láttam már indexet nagy záridõvel, de egyesek nem hisznek nekem 😄

Riszpekk

CSOCSO
megcsinalnad a masikat is?😊 koszke!😊
CSOCSO
arra nem gondoltatok hogy siman indexelt az ember??? keresztezodes mellett alltam... nah megoldodott a problema😊
CSOCSO
az en gepemmel let tcsinalva az osszes kep ( ixus 400) de nem az en pc-m.. igy nemtom megvagni mert egy kurva fosop nincs az net meg 56 k😞(((
FREAK
érdekes.... az én autómon nincs ilyen 😊

Riszpekk

The Garrett
most visszanéztem az én ilyen képeimet és tényleg minden képen vannak olyan csíkok mint a csocso képein...

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
ez mind ok, de ha kicsit utánaszámolsz, valami nem stimmel azon a képen

1. vagy gázkisüléses izzóval szerelt autó haladt el valami KIBASZOTT GYORSAN (ami nem valószínû, mivel épp egy éles kanyarban volt)

2. vagy normálisan haladt, de az izzó szabad szemmel is látható frenkvencián villogott (ezt sem hiszem)

3. vagy NEM olyan izzóról van szó, hanem egy egyszerû, lassan villogó helyzet- vagy vészjelzõrõl

Riszpekk

GregSB
"de nem az en gepem."

Milyen géppel csináltad õket?

Ja egyébként Freak, kérdezted még a múltkor hogy hol használnak manapság gázkisüléses égõket.
Pl. a kocsikban a Xenon izzók ilyenenek, és egy még hétköznapibb példa a Neon-égõ.

Poncsó #774 ben berakott képén nagyon jól meg lehet különböztetni ezeket a fényforrásokat, szaggatot vonalat húznak:

CybearBoy
Grat a képekhez!

The Garrett
hol is vagy te most egészpontosan?

RelakS

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Crem
Hi!

Egyet azért megvágtam, illetve kicsit állítgattam rajta...
Ez a kép tényleg nagyon jó!😊

Ha gond lenne, hogy belenyultam a képeidbe szólj és törlöm!

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

CSOCSO
khm... szeretnem bemutatni nektek a mai termesemet. azaz a tegnapi.. de meg nem aludtam...
nekem irtozatosan tetszik..
(meg kell vagni a kepeket. de nem az en gepem. nincs fosop.. es paintal nem fogom csunyitani .. szal mindenki nezze ugy mintha meg lenne vagva.. szerintem... TOKELETES kepek.. szmeletlen komolyan pozoltak nekem a madarak😊
elso kep
masodik kep
harmadik kep
most jojjon mas:
sajnos a horizont ferde.. de kis vagas es fasza minden.. nezzetek el...😊
masik elso kep
ennel pedig annyit kell tudni hogy elegge meg lett bolonditva a gep...mivel uvegen keresztul fenykepeztem a visszapillantoba... de nekem rohadtul tetszik... nem is tudom mi lehetne a cime?... kis atomgombafelho?😊
masik masodik kep
remelem tetszenek a fotok😊))
The Garrett
Van benne 1-2 uj effekt, filter gallery, egyelõre ezeket találtam ujnak 😊

Pempő
PS8 miben több a 7-nél?

kurvanyu jó-johánzon!!44

Punker
ha 1 szavazaton múlik valami akkor szólj 😊))

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Pempő
Okéjj, nem létkérdés 😄

kurvanyu jó-johánzon!!44

Punker
közben megtaláltam, csak most lusta vagyok reggelni magam oda.......

Pempő

kurvanyu jó-johánzon!!44

Pempő
Igazából nem is volt szempont, hogy minden rajta legyen a képen, bár az a Leica baloldalt tényleg szép darab, szerintem külön makrótéma lesz.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Punker
pontosan hol kell szavazni?

FREAK
igen, a tükör miatt tényleg nem mûködne...

Riszpekk

Guest

Szépek!
Pempő
Kösze!
Menj te is fotózz-ra szavazni 😄

kurvanyu jó-johánzon!!44

Pempő
😄
Családi kollekció. Igen, tükör.
Távolabb meg nem is nagyon tudtam volna menni, meg akkor a minoltám nagyon pici lett volna (tükör miatt duplázódik a távolság)

kurvanyu jó-johánzon!!44

FREAK
próbáltad távolabbról nagyobb zoomal? úgy talán a szélsõ darabok is beleférnének a képbe, igaz, veszítene a terébõl

Riszpekk

FREAK
grat, nagyon jó lett (honnan ez sok ócskavas? 😊

tükör?

Riszpekk

The Garrett

jó lett az elhelyezés meg a megvilágítás is.
profi munka 😉

Pempő

kurvanyu jó-johánzon!!44

FREAK
szerintem ez nem feltétlenül igaz

én elõször a 3.0-t használtam, még Macintoshon, most a 8.0-t gyûröm, de az alapok ugyanazok mindkettõben, a lényeg nem változott csak a technológia, kompatibilitás stb

nyugodtan lehet kezdeni a legnagyobb verziószámmal, az az egy lényeg, hogy a nyelv ne változzon, mert lehetetlen egyikrõl átállni a másikra

Riszpekk

Crem
Igen!😊

Rájöttem, hogy felesleges rögtön a legnagyobb verziószámuval kezdenem a tanulást, mikor alap dolgokat nem tudok!

Szal' 6.0 CSAK magyarul!😄DD

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

FREAK
ezt még a múlt ezredben adták ki, nem? 😄

Riszpekk

Crem
És jól is írja le...

Nem kell agysebésznek lennem, hogy megértsem!😊

Crem

Cím: Photoshop 5-rõl 6-ra Bolti ár: 3500 Ft
Nálunk: 3325 Ft
Alcím:
Szerzõ: Burkus Sándor
Kiadó: Kiskapu Kft.
Kiadva: 2001
Méret:
Oldal: 240
Nyelv: Magyar
ISBN: 9639301396
Állapot: raktárról szállítjuk
Piaci allapot: beszerezhetõ

FREAK
igen, ez a TWS srác elég durván keni a témát, láttam már tõle pár csodát

a fotóst meg ismerem, szoktunk emailen dumázni, nagyon jó arc

Riszpekk

FREAK
ja még annyi, hogy ez a PDF olyan 250 MB körül van

Riszpekk

FREAK
nem nagy dolog, az alap általában a yellow/blue csúszka (ez "hûti/melegíti" a képet), de ha pl. erdõben fotózol nem túl erõs napfénynél, akkor valszeg a zöld lesz kicsit sok, és azt kell utólag ellensúlyozni 😄 piros szobában nyilván ugyanez csak pirossal....

de a legjobb, ha van nálad egy fehér lap 😄

Riszpekk

Crem
Jah!

Az egyik legjobb Retus leírás!

Retus

FREAK
sajnos nem, én is csak a szememre hagyatkozom, és édeskeveset értek a fotosophoz... :/

van viszont egy jó könyv PDF-ben (ideje lenne belenéznem 😊, a címe:

THE PHOTOSHOP BOOK FOR DIGITAL PHOTOGRAPHERS (JGTiSO)

keress rá DC-n, vagy ahol tudsz, ebben benne vannak az alap dolgok utómunka ügyben

ha viszont rám hallgatsz, bemész egy könyvesboltba, és kiadsz párezer forintot egy PS könyvre, én ugyanis a nyomtatott formátumra esküszöm

Riszpekk