25245

• Placebó
    FLÉÉÉM
  • The Garrett
    de legalabb a cikkből kiderül miéert nincs pénze diát hivatni... 1400 at 3 hetente :D pfpffp
  • Blasta
    De az tuti, hogy a cikk után a Canon-nak megesett rajta a szíve és lecserélték a 300D-jét 1Ds Mark II-re... :-DDDD
  • G_ArchAngel #5963
    köszi, ez az, szóval nálam a srác kicsit kegyvesztett lett, bár ettől gondolom még tud aludni:P
  • The Garrett
    hehe visszaszivom amit nemreg irogattam -e ? :D

A srác uj "értelmet" ad az FPS rövidítés jelentésének... :pff
  • Lateralus
    Nem erre gondoltatok ?

http://www.matebence.hu/content/2005%20%C1prilis.pdf

Ott vannak fent a cikkei az oldalán.
  • Blasta
    Ó fákkk.
    Milegyen milegyen :-D
    Választhatom a szkennelést? :-)
  • G_ArchAngel #5959
    vagy megveszed az újságot, vagy holnap behozom a céghez és beszkennelem
    na, melyiket választod?:P
  • Blasta
    Nem találom eme cikket, linkelnéd?
  • G_ArchAngel #5957
    lehet, hogy tehetségesebb nálunk, de nekem ne sírjon a FotóArt-os cikkében, hogy nincs pénze diát hivatni és csak 300D vázra futja, mikor a fényképeken ott vigyorog a high-end Canon rakétavető a kezében...
    és ahogy egy madarász barátomtól hallottam, a családja minden, csak nem hátrányos helyzetű...:P
  • Blasta
    Ez nem így van.
    Akármennyi idős vagy, a fotózásnak ugyan olyan -iratlan- szabályai vannak mint az életnek.
    Ezek nem ismerete nem mentesít a következményetől.
    Ha vétett -én nem tudom, nem hallottam- akkor megérdemli, legyen 16 vagy 36 MINDEGY.
    Ettől függetlenül TUTI tehetségesebb nálam...
  • obe
    még fiatal:))
  • The Garrett
    elég lett volna az utolsó (2)szót beírni. :)
  • obe
    Gondolom nem a képeibe hanem hogy természet fotós lévén, iratlan szabályok kötik, nem tudom pontosan mit tett, vagy sem, deolyasmi vétséget követett el amiért minden fotóskör azonnal kidobná.Mit tudomén ha term fotós vagy és egy rovart örökitesz meg és ehhez feltűzöd egy gombostűre, és ez kiderül akkor elveszted ahiteled a szakma előtt.Ez asszem kitudodott a nesönel-nél is igy annyiba maradt a felvétele..asszem. De el kell ismerni tényleg jo a gyerek, ámbár természetfotóban láttam sokkal szebbeket, dehát még fiatal..
  • The Garrett
    (mármint nem a képeire, hanem arra amit elért velük :) )
  • The Garrett
    CSak gratulalni tudok annak aki egy <b>16 éves gyerek</b> képeibe beleköt. :)
    Én max irigy vagyok rá picit, de legalább bevallom ^^
  • obe
    A srác több helyen is megütötte a bokáját, itthoni természetfotós helyről is kidobták asszem, meg a nesöneles képeit is meghurcolták, nem tudom mi lett belőle(az ügyeiből)de állitólag több helyen is etikai kérdések miatt nem kivánatos. Tavaly előtt széjjel sztárolták hogy micsoda uj tehetség..stb, meg hogy ő lesz az első akit felvesz a nesönel, de azóta sem láttam publikánli a sárga lapban, most meg villog a nesöneles polójában a honlapján.
    De ettől függetlenül nagyon jo képei is vannak.
  • The Garrett
    firefoxxal nemmegy az oldal :(
  • G_ArchAngel #5948
    az durvább, a rókát könnyű idomítani, de a szúnyog az kihívás...
    én legyet próbáltam, de soha nem ült lábhoz:)))
  • Blasta
    Ilyet én is csináltam, csak szunyoggal :-DDDD
  • G_ArchAngel #5946
    igen-igen...
    hallottam én már a szelíditett rókát is vadnak beállítva fotózó ifjú tehetségről:)
  • Loál János #5945
    Biztos profi és tehetséges is a srác, de azt mondják azért nem bízza a véletlenre. :)
  • Bobber
    hat lehet:) de azert egy kis ezek is kell hozza:)
    de lehet hoyg en latom rosszul a dolgot vegul is mazlibol is lehet nagyon jo kepet csinalni csak annak kisseb az eseje:)
  • Loál János #5943
    17 vagy mennyi most.
    Pár díjat begyűjtött, de a nagy számok törvényével játszik, egyfolytában rajta van az ujja a ravaszon, azt majd csak lesz egy jó kép. :D
  • Blasta
    Hájja.
    Lehet vagy 16 éves kb.
    És már több fotóját láttam kiállítva
  • Loál János #5941
    Az elvetemült kizsgyerek.
  • G_ArchAngel #5940
    reggel olvastam (budin ülve, erre jó a nyomtatott média), hogy a Panasonic kifejlesztett egy új érzékelőt, fele akkora CMOS-ra ugyanannyi képpontot, zajnövekedés nélkül...
  • Blasta
    Vazz, egy szóval nem mondtam, hogy elfogja érni a 6x6-os hátfal minőségét, hülyének azért ne nézzetek már!
    Csupán azt mondtam, hogy 2 (esetleg 3)év múlva a zseb-konpaktok felbontása lesz ekkora. PONT
    (köztudott, hogy erre nagy szükség van :-DDDDD)
  • GregSB
    15 mpx-es zsebre tehető kompaktok. LOL Ugyanmár! Gondolkozzál. Ne engedd hogy téged is parasztvakítsanak :D

Mikor fogja szerinted egy 15mpx-es, zsebre tehető kompakt a maga ici-pici szenzorjával és optikájával elérni egy 6x6os hátfal képminőségét(amely előtt a HB-okon Zeiss optikák vannak)?

Szerintem sokat kell még addig aludni :D
  • G_ArchAngel #5937
    Én simán kivinném:)
    mi az a műterem?:P
  • Blasta
    Bebizonyítom! :-)
  • Galy
    ezt nem hiszem :)
  • obe
    És egy kodakotDcs 14 -es töbmilliós dslr-t?az pedig külső munkára van tervezve:)
  • obe
    Ok, elnézést, valóban igaz, de én vinnék csak lenne már:)))az 501cm lassan "elérhető"már.
  • Blasta
    Nem azt mondtam, hogy CSAK műteremben, de én tuti nem vinnék természetbe egy többmillás 6x6-os vázat, azmá tuti :-D
  • obe
    hát azérz az ojan gyorsan nem fog menni:), ugyanúgy fel fogják aprózni mint a pc-nket,az hogy csak technika szimplán nem elég az természetes-nem is kérdés-de abban viszont nem adok igazat hogy csak műterem és portré.Biztos láttad már a hasselblad galery-t, ott kéretik lehidalni, hogy mi mindent lehet evvel a leghálátlanabb formátumból 6x6 kihozni!!! Ha nem azonnal nézzd/étek meg
  • Blasta
    Najó, persze. 2 év múlva a zsebre tehetős kompaktok is 15mpx-esek lesznek...
  • GregSB
    HA viszont nagyítani akar képet (24x30, 30x40 vagy felette), akkor láthatóan szebb képeket fog kapni 16mpxből.
  • Blasta
    Jajj sorry, összekevertelek OPM-mel, naná, hogy nem Te csináltad azt a virágos képet, mégegyszer bocs! :-)
  • Blasta
    Nem akarlak elkeseríteni, de azzal a 16mpx-es Hasselblad-dal sem fogod sokkal szebben lefényképezni azt a témát pl. amit nemrég beraktál ide mint bármelyik jobb minőségű DSLR géppel.
    A Hasselblad-ok egyébként is portré/műtermi fényképezésre valók...

NEM CSAK A TECHNIKA TESZI A JÓ FOTÓT!!!!!!!!!!!!!!!