Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bunyós Pityu
Mennyi lehet annak a mûszerfalnak a szélessége faltól falig?

hi púh

GregSB
Ami még fontos SZVSZ, hogy mindig ott kell helyet hagyni, amerre néz az adott szobor, ember stb..

Bunyós Pityu

De hisz ott van alatta az ellenpélda, fölötte meg a magyarázat.

hi púh

Bunyós Pityu
Viszont a fordulatszámmérõ 0-n áll, tehát álló motorral gurul, amit autómata ritkán csinál...
Ilyen letisztultságot el lehet érni fotón is.
Nemtom, nincs meg nagyobban valahol ez a kép?

hi púh

K.András
Ez a kép meg azért lett olyan mert közelröl fényképezte ráadásul nagy látoszöggel!Ugy kellett volna hogy messzebröl és ugy ráközeliteni a zoom-al akkor nem lenne eltorzulva a perspektiva...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Dzsini
remdernél lehet bármekkora hatalmas "film"et csinálni - nem kötelezõ a normál filmméretet használni, aminél látszanak a torzítások - akkor lenne érdekes, ha biztos lenne, hogy "kisfilmes géppel" renderelték

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
(a sebességmérõ nem 0-n van... a mûanyag felületek meg a bõr is túl sima nekem... )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
tény, ott is van "obi" csak virtuális

Riszpekk

Bunyós Pityu
Lehet render is, a vita tárgyán ez nem változtat.

hi púh

Guest
Öööö, Dzsini mond valamit... 😄D
K.András
Álltalában egy amatör fotos mindig középre "teszi" a tárgyat vagy a "lényeget".
Probáld függöleges és vizszintes irányban is harmadolni a vásznat(a kép amit csinálsz).
Pl a szoborol készült közeli képeden a szobrot nem középre hanem a harmadolt vászon baloldali kétharmadában kellett volna elhelyezned.Ez a harmadolás minden kép készitése elött jusson eszedbe, és egy idö után ráérzel mit hova kell rakni egy képre!!!

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Bunyós Pityu
Én azt mondom, hogy ismerve a hummer (wagon) dimenzióit, biztos, hogy kocsin belülrõl készült a kép. (A kormány viszonylag "ferde", az ülések lapjai is látszódnak, és a két oldalablak megad neki egy olyan perpektívát, ami erre enged következtetni)

hi púh

GregSB
Jaja 😄

Fateromé volt, most találtam meg kb 1 hete és nagyon rákattantam. Megjavítattam, vettem elemet a fénymérõjébe (na az egy szép kör volt, qrva kevés helyen lehet kapni. Eléggé furcsán néztek rám a fotós-boltokban, amikor mondtam hogy milyen elemet kérek 😊)

Dzsini
...biztos hogy fotó ez?

FREAK
szerintem is

Riszpekk

GregSB
Szerintem is félbebvágott autó, és kicsit távolabbról csinálták... Láttatok már képeket ilyen félbenyisszantott kocsikról? Elég mókásan néznek ki, fõleg a hosszában vágottak 😊

FREAK
Berakom ide is, hogy szem elõtt legyen

NEM SAJÁT FOTÓ!!!

Majd úgyis Lateralus mondja meg a frankót 😊

Riszpekk

Bunyós Pityu
Találtam viszonyítási pontot: a kormyányt. Arról kb meg lehet saccolni.

hi púh

Bunyós Pityu
Nem zárom ki. Fõleg az autós topikban leírtak miatt se.

hi púh

FREAK
50-100 simán lehet vagy még több is, annyira tökéletesek a vonalai

Riszpekk

GregSB
Áhá! Tenksz!

Kíváncsi vagyok hogy nézne ki ez a kép egy fish-eye obival 😄

Bunyós Pityu
Van egy Praktica LTL-em. balról a harmadik 😄

hi púh

FREAK
nemá, az ÚJ Praktica? 😄D

Riszpekk

Bunyós Pityu
Igazából a hummer szélessége megcsinál annyira, hogy ne tudjam eldönteni milyen látószöggel készült a kép, nincs pontos viszonyítási alap a torzítás lemérésére, de mivel ez egy reklámfotó, így azért valószínû, hogy 50mm körül kell lennie, mert az a természetes az emberi szem számára.

hi púh

GregSB
Praktica MTL 3 😛

FREAK
itt a gond a nagylátószöggel:

felül 18mm közelrõl (ebbe kb beleférne a Hummeres téma, de gömb alakja lenne), alul 55mm távolról (ebben is ugyannyi van tárgyból, viszont korrektek az arányok és az ívek)

Riszpekk

FREAK
világos, de nem a mélységélességgel van baj

Riszpekk

GregSB
ehh 😄

bocs, "lerekeszeled, leblendézed" = azt akartam mondani hogy a blendét a legkissebre állítod, hogy minél nagyobb legyen a mélységélesség.

Bunyós Pityu
Én remélem a héten veszek egy 0,6x elõtétobit. Sokat fog dobni a gép használhatóságán.

hi púh

Bunyós Pityu
Nagylátószögnél legnagyobb a mélységélesség.

hi púh

FREAK
azt én se vágom, mi az a lerekeszelés, de az biztos, hogy a látószögön, ezáltal a perspektivikus torzításon nem változtat semmit

berakok mindjárt 2 tesztképet

Riszpekk

Bunyós Pityu
Milyen géped van?

hi púh

Bunyós Pityu
Mi az a lerekeszelés?

hi púh

GregSB
Freak:

Szóval milyen is lesz egy kép ha nagylátószögû obit lerekeszelek? Nem lesz jó a mélységélessége?

Azért érdekel, mert most tervezem hogy veszek ilyen obit..

Bunyós Pityu
VOÁV! Szépek!

hi púh

Pyx

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

FREAK
kár, hogy 4-bõl 3 ferde, meg hogy nem sikerült szebb idõt elkapnod 😊

Riszpekk

A nick nevem
Sziasztok!

Ma Diósgyõrben fényképeztem, íme 4 kép:

\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)

Mike
ha majd hetekig álldigálsz nyakig egy mocsárban egyetlen képért, akkor mondhatsz valamit

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
egy élet lelkiválsága

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

FREAK

Riszpekk

braincruiser
megmégögy😊
színesben😊

\"amiből lekvárt lehet csinálni, abból pálinkát is\"

braincruiser
császtok.. képkell?😊
nesztek ócckúl😊
bc

\"amiből lekvárt lehet csinálni, abból pálinkát is\"

FREAK
nem PONT errõl van szó

arról van szó, hogy aki egy globális skálán pontoz, értékel, az bele fog kötni minden apró hibába, és jogosan, mert bizony vannak tökéletes fotók, attól függetlenül, hogy az adott fotós képességei maximumát hozta egy képnél

korábban már volt itt valahol egy hosszú vita errõl, hogy mi a kapcsolat a gép és a kép között, végül is abban maradtunk, hogy 10 forintos géppel is lehet profi képet csinálni, ha az ember nem erõlteti azt a stílust, amire a gép alkalmatlan

természetfotókhoz azért nem kevés cucc, kiegészítõ kell, vagyis akármilyen jó fotókat csinált Csocso a gépéhez képest, a kategóriában vannak hiányosságai

Riszpekk

CSOCSO
en is ugy kezdtem.. 2 kepem szin 5 os!!! erre bejott ket fasz es 3 ast adott ra... mert kiegett a felhoi.. hat szopjanak le.. majd kivancsi vagyok hogy allitgatjak a sajat gepuket mikozben a madarakat fotozzak.. es kulonben is.. az a kurva kiegett felho jol is nez ki.. amugy meg a faszt egett ki vazze.. szabad szemmel negyed annyit nem latsz mert minden feher...
CSOCSO
szegeny.. jol be van gyulladva a szeme
I.C.ram
Hogy lehet krediteket szerezni?
Taranov
#1046: Értem
#1044: Csak azt fogom tudni, hogy Penpõ = Manta = Bunyós Pityu
#1041: Ebben igazad van, bárkirõl is van szó.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

I.C.ram
Penpah!
I.C.ram
Hogy lehet átrakni képet más kategóriába?