Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bunyós Pityu
url?

hi púh

Crem
Jól kitértél!😊)

MÁS:
A fotozz.hu idáig több mint 100-an nézték meg, viszont csak 4 comment jött. Igaz, utaltam rá, hogy csak azok írjanak, akik értenek is hozzá...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

FREAK
Paris-Dakaron jól nyomják 😊

Riszpekk

Crem
Na ja...

DE!

Akkor ilyen alapon mit keresnek a japán autok a sivatagban???
Csak a Fuji-n zum-zum-olhatnának?😄

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

FREAK
nemtom, Grand Canyon FM rádió talán jobba ülne 😊

Riszpekk

Galy
szerintem a lényeg (Kék Duna) aképhez képest kicsi
Crem
1-2-3 véleményt kérek, mielött elküldöm az adott rádióhoz!

Nehogy beégessem magam!😊))

Sajnos azt már töröltem, de itt egy másik:

FREAK
nem rossz, de többet mondana, ha a valós méretbõl kivágnál egy ekkora részt, és azt linkelnéd be

Riszpekk

Crem

Most próbálgatom a gépem, csináltam egy közelit:

FREAK
FREAK
tévedsz, de emberi dolog, aszongyák 😊

Riszpekk

Crem
Ez azt hiszem az ÚJ Ford terepjáró belseje...

The Garrett
thx! ezt én is mióta kerestem 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Galy
THX
Pedig van benne már régóta. Igaz, hogy amolyan csináld magad manuálisan dolog, de viszonylag használható.

Edit/Transform/Perspective <----itt keresd !

Itt egy panoráma példa:

http://www.la-grange-numerique.com/fullscreen/index.html

Érdemes megnézni az Airbus pilótafülkés képet. Az is rendergyanús, de mégsem az, hanem fotó. A Smartban készült képek egy Nikon D1x-es készültek 38 db 6 megás kép összerakásával.

Galy
meg is ragadom az alkalmat, ps/perspektívakorrekció

tudtok errõl valamit? plugin vagy alap ps mûvelet, amit nem találtam meg

Sajna nincs sok lövésem a renderelt képekhez, de a Humér belsejébõl ezt fotóként is meg lehet csinálni. Halszem sem feltétlenül szükséges hozzá, mert több részletképbõl össze lehet állítani valamilyen assembler, vagy panoráma-maker progival. Csak egy megbízható gép, egy stabil állvány és egy panorámafej kell hozzá. Meg utána egy ilyen program és a korrekcióhoz egy PS talán.
A film mérete itt lényegtelen.

Dzsini
Röviden: 1087-ben van egy kép egy Hummer belsejérõl, és hozzá kapcsolódva 1078-ban 2 kép ugyanarról a kocsiról egyszer nagylátószöggel közelrõl, és egyszer kislátószöggel távolról a torzítást bemutatandó.
namost adódik a kérdés, hogy miképpen is lehet olyan képet csinálni, mint ami a 1087-ben van... kettévágott kocsival messzirõl, vagy bentrõl nagylátószöggel, egyáltalán mekkora filmre, stb... (még ha render is, akkor is)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

El tudná valaki magyarázni, hogy tulképp mirõl volt szó az elmúlt 100-150 hozzászólásban ? Mert én befontam a fanszõrzetem.

FREAK
"tehát a közeli képen volt 55 mm a látöszög és kicsi a távolság"

szal a lényeg, hogy itt volt 18, de ezen kívül minden okés

Riszpekk

FREAK
én végig ugyanazt írtam, és te is jól mondtad elvben, csak keverted a 18mm-t és az 55mm-t, ennyi

písz 😊

Riszpekk

K.András
Abban viszont igazad van hogy véletlen bekavartam,mert mindketten a jot mondtuk csak benéztem a számokat,utána meg te nézted be amit én irtam 😊))

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Állj,én ezt irtam:#1108
"Minél közelebbröl fényképezel minél nagyobb látoszögben annál jobban torzul a perspektiva...A felsö képen közelröl nyomta nagy látoszöggel az alatta lévö pedig messziröl kis látoszöggel"

Most meg beraktad hogy a 18 mm az 75 fok ami nagy látöszög(a torzult képre irtad hogy 18-al nyomtad ergo közelröl nagy látöszög)!!!És az 55mm az kis látoszög ,ergo ahogy irtam az also képen meg messziröl kis látöszög!!!Mi ezzel a baj???A hülye vagy miatt meg persze hogy nem fogok megsértödni ,elég régen ismerlek már 😊))

FREAK
"hát te hülye vagy"

remélem, nincs harag, de durva volt erre ébredni 😉

Riszpekk

FREAK
hát te hülye vagy 😄DD

csak tudom már hogy mûködik egy fényképezõgép bazzeg

kis fókusztávolság - nagy látószög
nagy fókusztávolság - kis látószög

ennél az objektívnél (18-55) a következõképpen néz ki:

18mm - 75 fok látószög
55mm - 27 fok látószög

mondom, te kevered a fogalmakat, de nyugodtan idézd a könyvet

Riszpekk

GregSB
Félbevágott autó... próbálok keresni róla képet, mert nagyon nem akarjátok elhinni 😄

Kaptam egy ilyen gépet, mi a véleményetek?

K.András
Most néztem meg egy könyvben, és bizony ugy van ahogy irtam ,de legyen igazad...

Guest
(Szokjál már le! 😛)
Bunyós Pityu
Megyek fújni, majd elolvasom a válaszokat.

hi púh

FREAK
te kevered a látószöget a fókusztávolsággal

Riszpekk

Dzsini
úgy elbeszéltek egymás mellett... öröm nézni 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bunyós Pityu
1092-t olvastátok? Nézzétek meg a jobb oldali ülést: látszik az ülõlapból kb 10 centi (talán több). Ahol még éppen látszik, húzzatok onnan egy képzeletbeli vonalat úgy, hogy a karfa és a háttámla találkozásánál menjen. Ezt a vonalat a fényképen egy pontnak lehetne látni, hiszen ez ugye pont bele fut az optikába, de most képzeljétek el ugyanezt a vonalat egy oldalnézeti képen. Valahol kocsin belül nekimenne a tetõkárpitnak...

hi púh

FREAK
már bocs, de én fotóztam, és jól írtam

18mm a wide szög, és kb 1 méterrõl fotóztam, 55mm-en meg olyan 4 méterrõl

Riszpekk

K.András
Mondjuk erre az életem is betenném!Fogadhatunk ha gondolod(persze csak jelképesen)...Minél közelebbröl fényképezel minél nagyobb látoszögben annál jobban torzul a perspektiva...A felsö képen közelröl nyomta nagy látöszöggel az alatta lévö pedig messziröl kis látoszöggel,ez 1000000000000000000%-ék!!!😄DD

Guest
#1112: De mi értelme lett volna ezt a fotót retusálni? Tették volna valami szép háttér elé. 😊
Bunyós Pityu
Nem. Minél kisebb a mm, annál nagyobb a látószög, tehát annál közelebb kell menni a témához, hogy befoglalja a képet. (ilyenkor egyre jobban torzít)

hi púh

Guest
#1109: Már valaki felvetette, hogy nem feltétlenül az autón belülrõl fotózhattak. ("fotózhattak"?)
Dzsini
#1110: retus. nem gond... meg a tükörbeli kép is.

K.András
Dehogynem lehet.

Guest
És az ablakokon túli szép szürke látvány?
Dzsini
..az is igaz.

nehéz ügy, szerintem nem lehet azt a hummert bentrõl ilyen perspektívával lefotózni... még nagyfilmes géppel sem. még ha "kombi" is, és a leghátuljába állnak...

K.András
Ácsi most nézem rossz a magyarázat,pont forditva van akkor lesz ilyen ha közelröl nagy látoszöggel fényképezel tehát a közeli képen volt 55 mm a látöszög és kicsi a távolság, az alatta lévön pedig messziröl fényképezte 18mm látoszöggel(ahogy egyébkénz kell de itt el van tulozva egy kicsit max 30mm szabad elmenni)!Tehát jo volt amit irtam...

GregSB
"mûanyag felületek meg a bõr is túl sima nekem"

Ez szûrõ, illetve retusálás kérdése...

Bunyós Pityu
Ha ismernénk a belsõ méreteit meg néhány képletet, amit én nem, akkor egész pontosan meg lehetne adni hogy hány mm-rel lett lefotózva.

hi púh

Bunyós Pityu
Vagy amerre mozogna (nem a szobor )

hi púh

K.András
Sorry azt nem is néztem 😊)