25245

• obe
    jolvan ok, köszi a tanácsokat, nem én scanneltem de azt tudom hogy tif-ben van.
    na aakor ezek alapján talán megbirkozom vele:))
  • Punkerwork
    ja később bevillant, elsőre valami nyomdai atom felbontású képre gondoltam :)
  • Blasta
    Hohha ;-))))
  • Blasta
    Godnolom analógról scan-elve, százezermilliárd DPI-n :-D

obe: Photoshop megnyit, IMAGE SIZE: 800x600
    Jpeg mentésnél pedig tömörítés olyan 9-től 12-ig (kép függő)
    Így lehet belőlük olyan 120-200kbyte-os képet csinálni
  • G_ArchAngel #6242
    egy egyszerű képnézegetú szerkesztővel, pl. IrfanView méretezd át 800×600-asba, és mentsd, mint jpeg-et, akkor jóesetben 70-150k körüli file-t kapsz...
  • Punkerwork
    milyen felbontás? milyen formátum? konvertáld jpg-be :)
  • obe
    segitsetek srácok!
    Feltöltenék pár képet délután hogy csámcsogjatok rajta, de még sosem csináltam ilyet:)nos a képek 48mb-osak(darabja)jo ez?tul nagy?irjátok le lécci mit csináljak
    köszönöm előre
  • obe
    egyetértünk:)
  • Placebó
    Ez teljesen helyénvaló szerintem a megállapítás. Igen a bemozdulás a dinamizmust fejezné ki. A lenti képen ilyenről ugye nem beszélhetünk. A fenti képnek meg az a Story-ja hogy a delikvens nem tudta hogy őt fotózom és így egy kártya parti közepén az ember feje eléggé mozog főleg ha jók a lapjai..:) Szal ott inkább a kiváráson volt a hansúly de nem lett tökéletes. Ez a topik azért is van szvsz hogy egy kicsit fejlődjön is a magamfajta kocafotós is egy kicsit... A kritikát köszönöm. A hiányosságokat magam is látom, a felső képről még csak annyit hogy inkább a téma vagy nevezzük művészien "tanulmány"-nak. :)
  • G_ArchAngel #6237
    a felső képen van éles pont, de kevésbé sikerült szerintem, mint az alsó, ami lehet, hogy nem egy nagy alkotás, de van hangulata - klasszisokkal jobb ránézni, mint a felső képre...
    nagyon sok teljes bemozdulásos sport fotó van, ami a riport fotót kicsit művészibbé, elvontabbá teszi...
    valahol volt erre egy nagyon jó példa egy magas vagy rúdugróval...
  • obe
    Na azért ájjunk meg egy ásónyomra elvtársak, nem placebo képét akarom leszolni,de...a bemozdulásos képeknek is van valami törvényszerűsége, ha nincs a képen semilyen éles pont-fogodzó a szemnek-akkor az diszharmóniát teremt és kellemetlen hatást érzetét kelti a szemlélőben, valamint a bemozdulás jobb esetben
    valamilyen mozdulat(sor)hoz köthető, amiről jelen esetben nem beszélhetünk!
    Lendületességet kölcsönözhet a képnek, vagy a kép alapján asszociálhatunk valamilyen cselekményre.

Én közel tiz éve olvasom a fotoművészetet,sajnos egyre több a tartalmi dudva, mint itt, mint a képzőművészet más ágain megfigyelhető elkorcsosulás, a fantázia
    , képzelőerő jelenlévő teljes hiánya!Csak nézzétek meg a multkori számban debütáló végzős iparművészetisek ocsmány, erőltetett viszgamunkái!!!(vagy ott a festészet egyhelyben topog, nem tud megujjulni(sem).Hiába a felkészültség, a technika elsajátítása, fantázia nélkül semmit sem ér!
    Had példálózzak Einstein hires mondásával: A fantázia fontosabb mint a tudás.

• Placebó
  • Placebó
    Azért is raktam fel mert hangulatra nekem is bejött...:)

Van még egy hasonló minnyá főkűdöm... (Hangulatra)
  • Blasta
    Így van :-)

Place, nekem bejön a fotó, állvány nélkül az igazi szvsz!
  • G_ArchAngel #6232
    nem igazán kell minden fotóhoz állvány, néha egy egészséges - tervezett -bemozdulás dobhat a képen...

B/W-ben teljesen más hangulata van és a bemozdulás sem zavaró, sőt...

ha az ember megnézi a Fotóművészet újságot, vagy a www.fotomuveszet.com oldalt, akkor egy halom olyan képet lát, ami a hihetetlen szakmai háttérrel rendelkező fotozz.hu-n 2 pontot kapna...
  • Blasta
    A lángoló hajú erőember megfékezi a vulkán lávakitörését?
  • obe
    bizony állványt kell venni,én manfrottot vettem fejjel együtt 22.000 ft , ez a minimum ennél gyengébb(olcsóbb)-et nem szabad venni(hama és tsai), hozzá kell szokni a cipeléséhez,meghálálja:)) a képnek jo hangulata lenne ha nem kézből csináltad volna:) 4mp kézből:))de ahhoz képest jol megtartottad
  • Placebó
    Canon EOS 300 analóg állványnélkül 4mp-s expo ISO 100 volt asszem... kár hogy bemozdult...:( (Állványt kéne venni...:-/)

lehet köpködni...:)

Kicsit hozzányúltam meg megvágtam, meg egy szar Scannerrel vittem be, de nem mentegetőzöm..:)
  • G_ArchAngel #6228
    az már nem Magyarország, akkor az egriek példálózhatnak Szlovákiával, békéscsabaiak Erdéllyel...
    De én hétvégi fotós kirándulásokban benne vagyok, bár inkább csak szeptembertől, kicsit besűrűsödött az életem:)

ezt véletlenül találtam: Károlyi honlapja
  • obe
    Az igaz valóban szebb környék, de hozzám tartozik kelet ausztria is uhhogy:)))rax, schneberg
  • G_ArchAngel #6226
    Akkor én Tapolcáról talán át is ugorhatnék, ha nem az én lakhelyem környéke lenne a szebb :DDD
  • obe
    nyugaton szeretettel várok mindenkit..ugyanis az az enyém, szombathelyi székhellyel..na jo nem csak analogosokat várok:))
  • magus
    hát nem olyan amivel lehet menni turazni:)

3 eves nikon coolpix 2000 a csaladi fotozasokra, majd nyaron ha osszegyujtok penzt, akkor esedekes egy ujyabb:)
  • G_ArchAngel #6223
    lehet, hogy nem műkődik?:P
  • PResident Evil
    "csokker" by blasta
  • Blasta
    Mit jelent a "jó gép"?
    Mid van most?
  • magus
    jönnék, ha lenne jo gepem:)
  • PResident Evil
    ÉSZAK
  • Blasta
    paszmek ide vagy oda, nyugat a cél :-DDDDD

(vagy dél) ;-)))))

Na fexem, bebasztam, csáztokz
  • PResident Evil
    ejpaszmek D:
  • Blasta
    Perszeeeee. Most vótunk arrafelé, legközelebb nyugatra megyünk, az tuti :-DDDDDDD
    A ribanszodat meg szedd fel magad! :-)

[4 SÖR VAN BENNE, AZÉRT ILYEN VAGÁNY]
  • PResident Evil

értesítsetek... de errefele gyertek ! jah és hozzátok nekem pyxt ! :O
  • Blasta
    Verevör vi vant! :-)

Nemtudjuk még, majd jól megfejtjük aztán go go go :-)
    kb 1 hónap múlva szvsz
  • PResident Evil
    hova is ?
  • Blasta
    ...pláne örülök! Legközelebb nyílt túrát szervezünk! Jöhet bárki! ;-)
  • magus
    énis nézegettem őket, nekem nagyon tetszettek:)
  • Blasta
    Köszönjük szépen!!!!!
  • MiloShee
    Na izé:
  • MiloShee
    Nem a legművészibb de nekem tetszik:
  • OPM
    grat, jók ezek a zempléni képek!