25245
-
obe #6246 jolvan ok, köszi a tanácsokat, nem én scanneltem de azt tudom hogy tif-ben van.
na aakor ezek alapján talán megbirkozom vele:)) -
#6245 ja később bevillant, elsőre valami nyomdai atom felbontású képre gondoltam :) -
#6244 Hohha ;-)))) -
#6243 Godnolom analógról scan-elve, százezermilliárd DPI-n :-D
obe: Photoshop megnyit, IMAGE SIZE: 800x600
Jpeg mentésnél pedig tömörítés olyan 9-től 12-ig (kép függő)
Így lehet belőlük olyan 120-200kbyte-os képet csinálni -
G_ArchAngel #6242 egy egyszerű képnézegetú szerkesztővel, pl. IrfanView méretezd át 800×600-asba, és mentsd, mint jpeg-et, akkor jóesetben 70-150k körüli file-t kapsz... -
#6241 milyen felbontás? milyen formátum? konvertáld jpg-be :) -
obe #6240 segitsetek srácok!
Feltöltenék pár képet délután hogy csámcsogjatok rajta, de még sosem csináltam ilyet:)nos a képek 48mb-osak(darabja)jo ez?tul nagy?irjátok le lécci mit csináljak
köszönöm előre -
obe #6239 egyetértünk:) -
#6238 Ez teljesen helyénvaló szerintem a megállapítás. Igen a bemozdulás a dinamizmust fejezné ki. A lenti képen ilyenről ugye nem beszélhetünk. A fenti képnek meg az a Story-ja hogy a delikvens nem tudta hogy őt fotózom és így egy kártya parti közepén az ember feje eléggé mozog főleg ha jók a lapjai..:) Szal ott inkább a kiváráson volt a hansúly de nem lett tökéletes. Ez a topik azért is van szvsz hogy egy kicsit fejlődjön is a magamfajta kocafotós is egy kicsit... A kritikát köszönöm. A hiányosságokat magam is látom, a felső képről még csak annyit hogy inkább a téma vagy nevezzük művészien "tanulmány"-nak. :) -
G_ArchAngel #6237 a felső képen van éles pont, de kevésbé sikerült szerintem, mint az alsó, ami lehet, hogy nem egy nagy alkotás, de van hangulata - klasszisokkal jobb ránézni, mint a felső képre...
nagyon sok teljes bemozdulásos sport fotó van, ami a riport fotót kicsit művészibbé, elvontabbá teszi...
valahol volt erre egy nagyon jó példa egy magas vagy rúdugróval... -
obe #6236 Na azért ájjunk meg egy ásónyomra elvtársak, nem placebo képét akarom leszolni,de...a bemozdulásos képeknek is van valami törvényszerűsége, ha nincs a képen semilyen éles pont-fogodzó a szemnek-akkor az diszharmóniát teremt és kellemetlen hatást érzetét kelti a szemlélőben, valamint a bemozdulás jobb esetben
valamilyen mozdulat(sor)hoz köthető, amiről jelen esetben nem beszélhetünk!
Lendületességet kölcsönözhet a képnek, vagy a kép alapján asszociálhatunk valamilyen cselekményre.
Én közel tiz éve olvasom a fotoművészetet,sajnos egyre több a tartalmi dudva, mint itt, mint a képzőművészet más ágain megfigyelhető elkorcsosulás, a fantázia
, képzelőerő jelenlévő teljes hiánya!Csak nézzétek meg a multkori számban debütáló végzős iparművészetisek ocsmány, erőltetett viszgamunkái!!!(vagy ott a festészet egyhelyben topog, nem tud megujjulni(sem).Hiába a felkészültség, a technika elsajátítása, fantázia nélkül semmit sem ér!
Had példálózzak Einstein hires mondásával: A fantázia fontosabb mint a tudás.
-
#6235 -
#6234 Azért is raktam fel mert hangulatra nekem is bejött...:)
Van még egy hasonló minnyá főkűdöm... (Hangulatra) -
#6233 Így van :-)
Place, nekem bejön a fotó, állvány nélkül az igazi szvsz! -
G_ArchAngel #6232 nem igazán kell minden fotóhoz állvány, néha egy egészséges - tervezett -bemozdulás dobhat a képen...
B/W-ben teljesen más hangulata van és a bemozdulás sem zavaró, sőt...
ha az ember megnézi a Fotóművészet újságot, vagy a www.fotomuveszet.com oldalt, akkor egy halom olyan képet lát, ami a hihetetlen szakmai háttérrel rendelkező fotozz.hu-n 2 pontot kapna... -
#6231 A lángoló hajú erőember megfékezi a vulkán lávakitörését? -
obe #6230 bizony állványt kell venni,én manfrottot vettem fejjel együtt 22.000 ft , ez a minimum ennél gyengébb(olcsóbb)-et nem szabad venni(hama és tsai), hozzá kell szokni a cipeléséhez,meghálálja:)) a képnek jo hangulata lenne ha nem kézből csináltad volna:) 4mp kézből:))de ahhoz képest jol megtartottad -
#6229 Canon EOS 300 analóg állványnélkül 4mp-s expo ISO 100 volt asszem... kár hogy bemozdult...:( (Állványt kéne venni...:-/)
lehet köpködni...:)
Kicsit hozzányúltam meg megvágtam, meg egy szar Scannerrel vittem be, de nem mentegetőzöm..:) -
G_ArchAngel #6228 az már nem Magyarország, akkor az egriek példálózhatnak Szlovákiával, békéscsabaiak Erdéllyel...
De én hétvégi fotós kirándulásokban benne vagyok, bár inkább csak szeptembertől, kicsit besűrűsödött az életem:)
ezt véletlenül találtam: Károlyi honlapja -
obe #6227 Az igaz valóban szebb környék, de hozzám tartozik kelet ausztria is uhhogy:)))rax, schneberg -
G_ArchAngel #6226 Akkor én Tapolcáról talán át is ugorhatnék, ha nem az én lakhelyem környéke lenne a szebb :DDD -
obe #6225 nyugaton szeretettel várok mindenkit..ugyanis az az enyém, szombathelyi székhellyel..na jo nem csak analogosokat várok:)) -
#6224 hát nem olyan amivel lehet menni turazni:)
3 eves nikon coolpix 2000 a csaladi fotozasokra, majd nyaron ha osszegyujtok penzt, akkor esedekes egy ujyabb:) -
G_ArchAngel #6223 lehet, hogy nem műkődik?:P -
#6222 "csokker" by blasta -
#6221 Mit jelent a "jó gép"?
Mid van most? -
#6220 jönnék, ha lenne jo gepem:) -
#6219 ÉSZAK -
#6218 paszmek ide vagy oda, nyugat a cél :-DDDDD
(vagy dél) ;-)))))
Na fexem, bebasztam, csáztokz -
#6217 ejpaszmek D: -
#6216 Perszeeeee. Most vótunk arrafelé, legközelebb nyugatra megyünk, az tuti :-DDDDDDD
A ribanszodat meg szedd fel magad! :-)
[4 SÖR VAN BENNE, AZÉRT ILYEN VAGÁNY] -
értesítsetek... de errefele gyertek ! jah és hozzátok nekem pyxt ! :O -
#6214 Verevör vi vant! :-)
Nemtudjuk még, majd jól megfejtjük aztán go go go :-)
kb 1 hónap múlva szvsz -
#6213 hova is ? -
#6212 ...pláne örülök! Legközelebb nyílt túrát szervezünk! Jöhet bárki! ;-) -
#6211 énis nézegettem őket, nekem nagyon tetszettek:) -
#6210 Köszönjük szépen!!!!! -
#6209 Na izé:
-
#6208 Nem a legművészibb de nekem tetszik:
-
OPM #6207 grat, jók ezek a zempléni képek!