25245

• OPM
    hát a 2. képhez nekem is sok türelem kellett, össze vissza röpködtek, de aztán egy 10 mp-re leszálltak, én meg kihasználtam :)
  • cement
    fényképzd le makadat prézöl, te izs elég élő lény faty
  • PResident Evil
    nálad hogy az istenbe vannak ilyen élőlények ? :o

kimegyek a természetbe, elmenekül az összes !!!
  • OPM
    új logó? :)

egy Canon A60am van "csak"

ennek sajnos csak a fele lett éles :(
  • Blasta
    Milyen géped van?
  • OPM
    hát a mai nap úgylátom tapasztalatszerzéssel fog telni :D
    valahogy azt érzem, ha igazán jó makrót akarok kapni már szite a lencsét hozzá kell érintenem a témához :( de akkor meg full beárnyékolja

na mindjárt teszek be, 1-2 képet
  • obe
    pl hétköznapi tárgyak, épületek kiragadott darabkái,jártam egyszer üvegfestményeket fotozni a MÉH vashulladék telepén , jo kis kulissza volt hozzá:)..
    Én makro objektiv vásárlását tervezem, egy Nikkor 55,2.8-ast.remek darab..lesz
  • OPM
    milyen témákat ajánlasz még? :)
  • obe
    Asztá nem ám csak állatot makrozni:))
  • Blasta
    Naaaa, ez jó hír!
    Makro rulez, nem fogsz benne csalódni!
  • OPM
    mellesleg holnap megjön a Raynox DCR-250!! úgyhogy tuti nem fogok unatkozni :)
  • Blasta
    HOHHa!
    Sokkal jobbak!
  • OPM
    Megfogadtam a tanácsokat, bár ehhez az időjárás segítsége is kellett
    A makrónál kicsit közelebbit akartam... majd legközelebb!

• GregSB
    De itt csak venni tudsz képeket, nézegetni nagy felbontásban nem ...
  • obe
    magnum...ez nagyjábol a legjobbak:)
  • Amse
    jah közben átnéztem.nézelődöm.thx
  • cyrus #6310
    photography, és ott van egy csomó kat. emberekről... emotion.. meg minden.
  • Amse
    és mire keressek?
  • cyrus #6308
    deviantart.com
  • Amse
    Tud valaki olyan oldalt ahol szép fotók vannak emberekről, érzelmekről, kapcsolatokról?
  • OPM
    részlegesen felhős!
  • Blasta
    Felhős időben is nehéz lesz ;-)))))))
  • G_ArchAngel #6304
    most nem jobb?
    szerintem de:)
  • OPM
    kössz, majd felhősebb időben próbálkozom, bár ma is elég nehéz volt felkelni emiatt 4:40-kor :)
  • OPM
    ?

• OPM
    persze, úgy is benne van a lényeg, de méretre sokkal kisebb
    én is vagdosom a képeim, de ezen túl sokat kellene levágni szerintem :(

mondjuk az alsó fekete részből mindenképp és jó lett volna, ha az égen lett volna valami érdekesebb, dehát... :(
  • Blasta
    Sokkal nem, de tény, hogy vágva jobb lehet OPM képe!

OPM! A felhők sokat számítanak ám naplementénél/felkelténél. Sztem próbálkozz tovább, a technikáddal nincs különösebb gond.
    Még annyit, hogy ilyen száraz időben kissebb az esélye, hogy hajnalban jó felhőid lesznek.
  • G_ArchAngel #6299
    szerintem:
    vágj le az alsó fekete részből 1 cm-ert, a felső részt vágd le a narancs-kék átmenet határánál, a leghosszabb kondenzcsík alatt 1 cm-rel...
    sokkal érdekesebb a lesz a kép...
  • OPM
    Fel keltem ma hajnalban, megpróbáltam napkeltés képet csinálni, de szerintem valamiért nem az igazi :(
    Tudnátok esetleg adni 1-2 tippet, ötletet?
    Talán az ég nem elég érdekes, kevés a felhő és bár átsuhan a képen 2 repülő, valahogy nem dobja föl a kép hangulatát.

• obe
    Hát igen, a T-max a Kodaktól, vagy Microphen az Ilford-tól. ezek alegjobbak..bár nagyitásban nem vagyok annyira otthon, kérdezz meg valakit pl a sajtofotoban, biztos tudnak valami olcsobb megoldást otthoni hivásra.Én egyébként ugy csinálom hogy a lehivott filmet fénynek tartva átnézem, és csak a szemmel láthatóan jokat nagyitatom, nem az egész tekercset, olyan ugysincs még alegjobbaknál sem, hogy az eghész tekercs jo lenne:))..tanárom mondta 40 év fotzás után is örül ha 100 kockábol 2 jo akad:)))ez reális arány
  • G_ArchAngel #6296
    de a Fuji esetében, akkor rávagy kényszerülve profi ff hívókra, amelyeknek bestiális árai vannak, és mivel egyelőre én még csak padavan vagyok, nem szeretnék havi ezreket költeni rosszul sikerült képeim hívására...
    a költségkímélőbb digitális SLR gépekkel készült ff fotók meg olyanok, amilyenek...
  • obe
    az ilfordnak is van ilyenje: aszem xp2 a neve, ezek szines alapu filmek, ezért c41 -es eljárással hivhatóak, és nem kell egy hetet várni a hivásra(mint majdnem mindenhol:((
    Fujiról sajna nem tudok ott az Acros-t használom az ff nyersanyag de bestiálisan jo a felbontása
  • GregSB
    Én úgy tudom nincs. Csak a Kodaknak van ilyen színes hívógéppel előhívható ff filmje.
  • obe
    jaja, rányomtam mégegyszer, bocs:))
  • G_ArchAngel #6292
    Az általad említett ff negatívot színes laborok is tudják hívni?
    Én eddig a Fuji és Ilford termékeit használtam, de rengeteget kellett futnom előhívó után és még soha nem voltam a minőséggel elégedett...
    A Fujinak van ezzel egyenértékű terméke?
  • Amse
    :)
  • obe
    Nagyon jo példa a szép, tiszta, bemozdulásos képre,grat..te csináltad?
  • G_ArchAngel #6289
    akkor ez válasz nekem is:)
  • Amse
    Sajnos nem:(
  • obe
    Nagyon jo példa a szép, tiszta, bemozdulásos képre,grat..te csináltad?