Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
hmmmm, lehet hogy én írtam fordítva, bár ha logikusan végiggondolod, akkor kiszûri az "ultra violet" színeket, vagyis elvesz a kékbõl...

de én még nem próbáltam, majd tavasszal veszek egyet

Riszpekk

Galy
Az ultraibolya vagy (német rövidítés alapján) UV-szûrõt a szokásosnál több ultraibolya sugárzás kiszûrésére használják. Az ultraibolya fény szemünk számára nem hordoz információt, de az összes fényérzékeny anyag nagyon érzékeny rá, így túlexpozíciót, kékbe hajló színtorzulást okoz.
Galy
na, én úgy tudom, hogy inkább növeli a színmélységet, mintsem leveszi a kéket
Crem
Köszi Freak!

Az elöbb kipróbáltam. Érdekesség, hogy pont az Uv szûrõs lett kékebb. Bár... Az is lehet, hogy mire lecseréltem a filtert változtak a körülmények.

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
Oké, várjuk!

Addig viszont ezt a pár "rossz" képet kivehetnéd...

Elõre is ThX!

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Mauro
Majd csinálok, digitális géppel egy párat azzal meg leszel elégedve.

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82

Galy
úgy van!
Penta
Egy (több) rossz képre soha nem indok az, hogy szar géppel készült. Nem geci vagyok, de próbáljuk meg a topikot arra használni, amire való.

Mauro
Ezzek 6600-sal készültek ne várj tölük 3.2 milió pixeles képeket.

Penta
tedd be a jól sikerült fényképeidet!

Mauro

Mauro
Az

Mauro

Galy
édi kutya
Mauro

Mauro

FREAK
az UV szûrõket napfényben kell használni, akár folyamatosan is

elvileg a szemmel nem látható kékeket szûri, ami azt jelenti, hogy maga a kép is egy hangyányit veszít a kékbõl, és közelebb lesz a szemed által látott állapothoz (értelme nem sok, itt úgyis a WB dönt)

de lencsevédõnek jó

Riszpekk

Crem
Hi !

Tegnap kaptam egy UV 390/o-haze szürõt... Mivel csak németül van, ezért sejtelmem nincs pontosan mikor és miért érdemes ezt használni.
Esetleg, ha valaki használt már hasonlót és tudna segíteni...

Elõre is ThX!

CybearBoy
Már ez is vágott, de tényleg nem épp szûken. Akartam bennhagyni az ég kékjébõl, de lehet felesleges. Levágom az antenna tetejéig, bár lehet inkább a feléig, nem fontos, hogy teljesen látszódjon. És megvágom még a többi oldalról is. Köszi!

FREAK
jó ez, csak vágd meg

felül baromi sok, és jobbról is van mit lecsapni

elõtte hagyj még egy autónyi helyet

Riszpekk

CybearBoy

CybearBoy
Szerintetek ez a kis motion blur javít a kép dinamizmusán, vagy rontja az összképet? Az eredeti is úgy készült, hogy követtem az autó mozgását, de talán az 1/320-as rekesznél kicsit hosszabbat kellett volna választanom, ezt próbálom most motion blurrel kompenzálni:

CybearBoy
Ezt a képet most délután csináltam, öcsém játszott, én meg fotózgattam:

KM
Maszkold ki.

FREAK
lehet benne valami, de nekem nem hiányzik

Riszpekk

Penta
Sokmindent meg lehet oldani PS-ben, de nem ártana, ha alapból tudná. Azáltal hogy zajt szûr, bizonyos részeken élvezhetõbbé teszi a képet, de mûködési elvébõl adódóan értékes részeket is elbuksz.

FREAK
ezt meg tudod oldani PS-ben

nekem mellesleg nem kent el semmit, nagyon szépen leszedte a zajt, pedig nem is állítgattam

Riszpekk

Penta
Mondjuk hogy egy részletgazdag városképet ne kenjen el (ott úgyse feltûnõ a zaj), csak a felette lévõ eget.

FREAK
az minek?

Riszpekk

Penta
ÁZ!
Leszámítva, hogy nem lehet felosztani a képet több egységre.

FREAK
most próbáltam ki a neatimage zajszûrõ progit, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki magas ISO használatára kényszerül - KURVAJÓ!

Riszpekk

CSOCSO
hat most kiderult hogy a makrom 5 cm es nem 3.. szal legkozelebb erre odafigyelek.. amugy 10 cm eken belul altalaban...neha talan 20.. vagy mittom en😊
A nick nevem
Tényleg, kb. milyen távolságról fényképeztél?

\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)

A nick nevem
Szerintem nagyon jó lett!
Nekem a jobb oldalon lévõ középsõ kis kép tetszik a legjobban, amikor szembe néz.

\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)

Crem
Ok.

Egyezzünk ki egy sárgászöld színben, a nevednél...

A monitorral semmi gond kb, 2 hónapos TfT, és az Adobe Gamma-val beállítva a képekhez!😄

Crem
Az elmult 24 óra legjobb fotoi között ott vagy!

G R A T U L Á L O K !!!

Pyx

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

CSOCSO
mindegyik keprol 4megapixeles kep van
nagyon kirájosak csöcsö, de szvsz jobb lenne, ha egy képrõl készülne a poSter. a szélérõl a kis képeket le lehetne vágni a faxba.

CSOCSO
poster 2

melyik a jobb amit belinkeltem vagy ez:
poser 1
CSOCSO
CybearBoy
Nem baj, az átlag így is maradt 5.0 😉 Hogy hozzám miért nem másznak be ilyen békák... 😄

CSOCSO
hat idaig csak egy ember adott 4 est.. a tobbiekl 5 ost adtak.. de a 4 esben levok is amolyan mondva csinaltak..tudod az a mondjuk valahogy valamit😊)) de mindegy.. nembaj😊 ezek a hibak mar nem erdekelnek.. szamomra tokeletes😊
CybearBoy
Sztem ezzel tarolni fogsz a fotozz.hu-n. 😉

CSOCSO
BEKATTANOOOK!!! masfel kreditet pontoztam vissza nullara..es megy 1 kreditet kell szereznem😞( vki nem akar kuldeni egy ket kreditet?😊))) mert mar elegem vana pontozasbol.. a kezem leesik az irastol
A nick nevem
Tulajdonképpen én is békát akartam fényképezni, de nem találtam. 😊 Ez volt kéznél...

A nick nevem
Mert fénykép. 😊

CSOCSO
nem nagyon ertem hogy szeretned a cuccost😊 szal akkor most feher 10px aztan 1 fekete...zold nem kell?
a nevemet meg leveszem inkabb..amugy zold a nevem nem sarga😊 cserelj moncsit
Crem
Jah...

egy 500*xx kép is bõven elég, vagy egy link!

Nem 1-1 képpel van bajom, de ha mindenki ekkorát tesz be, minden frissítésnél innom kell egy kávét!😊))

Carlos
Mennyi kis mûf***sz... 😊

Þór vígi þessi rúnar