Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
azt meg én nem próbáltam, de nem is vágyom rá a polár mellett

a kettõ együtt pedig lehet hogy érdekes lenne

Riszpekk

Crem
menetes

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Penta
Honnan rendelted? Menetes, vagy az a click-mount hülyeség?

Crem
Hátha tényleg lehet állítani, akkor a sky-ra nincs is szükség!😊)

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Penta
Mert a katalógusban vélhetõen "full-on" használták, demonstrációs céllal. Egyébként engem még soha nem zavart, ha túl kék az ég, egy tájkép inkább szép legyen, mint "hiteles".

Galy
a polár általánosan mélyíti a színeket
Crem
Ne erre kiváncsi leszek!😊
A kép alapján olyan vastag mint az UV filter!😊

FREAK
attól függ, hova tekered... 😄

Riszpekk

Crem
Freak:

Még igazából nem próbáltam ki (még meg se érkezett😛) Viszont a katalógus képek szerint a polárnál jóval kékebb a kék, mint a sky-nál...

FREAK
a polár "lényege" hogy tekergeted

Riszpekk

Crem
Tudom tekergetni?

Hát amit én rendeltem, az szerintem fix! A méretébõl itélve...

Penta
Van makrolencsém, de nem tudom hányas, mert a széleslátószögû része.

FREAK
skylight-nál pláne 😊

Riszpekk

Penta
Polárt tudod tekergetni.

FREAK
"adjá rá pusziiiit!" 😄

Riszpekk

Galy
vagy csak fáj a felsõ rovar lába 😊
FREAK
lesz pupák! 😊

Riszpekk

Galy

na?
Crem
Más:

Probálkozott már valaki különálló makro lencsével fotózni? +10 dioptriással például?
Elég érdekes a képek alapján...

Crem
Azért gondolkozom még a skylight-on, mert a polarnál nagyon kék a kék!😊

Crem
?

A tájékoztatóról másoltam...

Penta
Skylight szerintem felesleges, általános célra ott az UV, ha meg eget fotózol, úgyis a polár a legjobb.

GregSB
Jaja, az UV szûrõ az UV sugárzást szûri ki.

A színes szûrõk egyébként fordítva mûködnek. Pl. a sárga szûrõ a kék színeket szûri ki, tehát használatakor a kép sárgább lesz.

GregSB
"Eliminates non-metallic reflections"

Érdekes, ez a Polár-szûrõ tulajdonsága...

Galy
hihi, akkor ez már többször is elõfordult velem! 😄
FREAK
ja, én is!

közben összeért a vállunk! 😊

Riszpekk

Crem
Hát... Ha egy szintel tovább akarsz lépni a gépvásárlás után, elég nehéz dolgod van. (nem a fõvárosiakról beszélek)

Galy
mm-ben iszonyat, hogy mennyire nem értenek ezekhez a dolgokhoz. múltkor 3 eladó 3 féle dolgot mondott valamire...asszem én is valami szûrõt kerestem
Crem
Nem igen szoktak rendelni 58mm átmérõjü szürõket, mivel kicsi a kereslet utánna... Ezt mondta egy "jóképû" eladógyerek.

Galy
hja, már mindenki fotózik 😄
Crem
Na ja...

Volt választék... 52mm és 72mm takarósapkából 10-10 db a többi csõ meg üres...

FREAK
a Pólusba kell menni ott a legnagyobb a fotó részleg

Riszpekk

Galy
MM SUXX!
FREAK
"58mm-t nem rendelnek, csak rendelésre"

???

Riszpekk

Crem
Tegnap voltam a Budaörsiben. 58mm-t nem rendelnek, csak rendelésre...

Crem
Angolosan ezt tudja: For cameras with autofocus CCD and TTL metering. Eliminates non-metallic reflections.Shooting angle 30-40°. Clearer colours,penetrates haze,blocks UV rays up to 400nm,with rotary frame. Factor 3-4.

Galy
najó, az nem HOYA..😄
FREAK
minek rendelted? Media Marktban fürtökben lógnak 😄

Riszpekk

Galy
mitõl ritka azt nem tudom, az elsõ mediamarkt-ban hozzá lehet jutni...
Galy
elsõt még nem használtam, de a polár az okos!
Crem
Egyébként egy skylight 1A-t illetve egy Pol-filter circular-t rendeltem még, csak azok "állítólag" ritka szürõk ezért 1hét mire meghozzák. Az utobbira nagyon kíváncsi vagyok!😊

Galy
😄DDDDDDDDDDDDDD
Crem
Azaz Galy!😛

Crem
Kösz az infot Rulez!😊

Galy
na majd ha lesz idõd nézzél már utána, mert kiváncsi vagyok
FREAK
ja de azóta se néztem utána, hogy ezt megerõsítsem 😊

lehet hogy csak olvastam valahol, hogy a "legtöbb polár UV is egyben"

Riszpekk

Galy
hát ezaz! 😄
Galy
aszontad a polárodon van uv szûrõ is
FREAK
de ez most üti a 1601-et :/

Riszpekk

Galy
Szokásosnál több az ultraibolya fény a tengerszint felett 2000 m-nél magasabb helyeken, és a fõleg higanygõz lámpákkal megvilágított helyíségekben. Az UV-szûrõ használata normál körülmények között semmilyen optikai hatással nincs a fényképfelvételre. Viszont védi az objektív lencséjét a karcolódástól és az objektív menetét az ütõdés okozta deformációtól, ezért állandó használata nem indokolatlan.