Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
A 2. kép nagyon súlyos, mintha a Gyûrûk urából lenne 😊

Rip
Szia!

Valóban nem igazán kápolna, de hirtelen jobb szó nem jutott az eszembe 😉 Van egy világosabb felvétel, ahol látszik a szobor is, bár az a kép nem ilyen hangulatos.
A kép Lillafüreden készült, nem messze a buszmegállótól, ahol Bükkszentkeresztrõl jövet kell leszállni (vagy ha a másik irányból jövünk, akkor a Palotaszálló utáni nem elsõ megálló (2.v 3.). Na, ez aztán világos, mi ? 😉). Nem vagyok odavalósi, csak kiruccantunk arra, úgyhogy lehet, nem pontos, amit írok. A buszmegállótól nincs messze az a ház, ami szintén szerepel a képeken. Ha az a ház megvan, akkor az ahhoz legközelebbi utcán kell végigmenni (csak egy van), és pásztázni a jobboldali hegyoldalt.
Miskolctól tehát nincs olyan messze, bár mint írtam a közvetlen megközelítésével vannak gondok. (vagy csak mi nem néztünk eléggé szét?) Sokkal közelebb menni sajna nem tudtunk, mivel elõtte-alatta magánterület van, és senki nem volt ott, de meg lehet próbálni.

Most látom, egy még lemaradt:

(Ez már nem Lillafüred 😉

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

FREAK
nem csak itt, a tévében is 😄

Riszpekk

KM
Itt mindenki miskolci?

Bobber
most nezem hogy az nem is kapolna csak olyan sotet a kep kozepe hogy nem lattam a szobrot odabenn😊😊 hat lehet hogy szemuveget kene hordani😊😊😊😊 na mind1 azert erdekelne hzol keszult a kep😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

Bobber
Bakker az a bejarat hol van??? nagyon tetszik😊😊 Az valami kis kapolna az erdoben vagy micsoda?? en is miskolci vagyok es lehet hogy elmennee3k megnezni ha nincs nagyon messze. Szal telleg erdekelne hogy hol van😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

Penta

Rip
Sziasztok!

A Saját Képeid rovatba már belinkeltem ezeket a képeket, de ide inkább illenek.
Nem is merem mégegyszer képként berakni, maradok az URL-nél 😉

Lillafüreden készült két kép:

http://www.freeweb.hu/tees/kepek/lfr.jpg
http://www.freeweb.hu/tees/kepek/lf2.jpg

Egy a prágai éjszakából:

http://www.freeweb.hu/tees/kepek/pragarjpg

És két felhõs kép az erkélyrõl:

http://www.freeweb.hu/tees/kepek/sky1r.jpg
http://www.freeweb.hu/tees/kepek/sky2r.jpg

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Carlos
Hehe...
Kicsit macerás, de megpróbálom... 😊

Þór vígi þessi rúnar

Penta
Ráadtál egy kis basszust?
Mint kép szar 😄, de az ötlet jó.
Fektesd le a hagfalat, szórj bele egy kis rízst mondjuk, üzemeld be, és azt fotózd le kicsit közelebbrõl.
Látványos kép lenne.

Carlos

Þór vígi þessi rúnar

Crem
Hát... Lehet, hogy már cavintont kéne szednem?

Holnap lövök megint egyet... Persze ha jó idõ lesz!😊

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Penta
Szerintem ront a képen.
Nem lehet hogy vágás közben véletlenül rátenyereltél valamire?

Crem
😄D

UV filter 390 (o-haze)

nem tudom... Örülök neki, hogy ilyen!😄

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

magus
tengerimalac

FREAK
nem lehet hogy polárt kaptál? 😄

Riszpekk

Crem
tényleg semmi különbség nálad...

Penta

UV:

Polár:

Látható hogy az UV nem befolyásolja észrevehetõen a képet.

Crem
Ez a másik UV-s kép. Itt nincs normál, menet közben voltam!😊)))

FREAK
már süt, nyomás

Riszpekk

Penta
Ha majd kisüt a nap, csinálok pár sima-uv-polár tesztképet.

Crem
Hát...

Tényleg csak annyit nyultam hozzá, hogy ACD-see-ben megvágtam. A bal alsó saroknál, pedig a kocsi ablaka homályosította el...
Lehet, hogí 1960 ról 500-ra tömörítés betett neki?

Penta
biztos, csak nem olcsó...

FREAK
dehogynem, nagyon jó méret 😄

Riszpekk

Penta
Az alsó kép egyszerûen fakóbb, olyan mintha valaki curves/levels-t piszkálta volna, ilyet az UV nem csinál.

Penta
Nekem 52 mm-re 16.
Hát az 58 mm nem a legideálisabb méret.

Crem
Annyi "csalás" van benne, hogy kocsiból fotóztam, mert marha hideg volt reggel...

Crem
??

58mm-re 47.xxx.-ft volt...

Egyébként a munkáimhoz kell.

FREAK
hû de tudok írni

Riszpekk

FREAK
hát nemtom, mitõl az UV-s homályosabb is

inkább polár, az éggel ugyanezt mûveli, egyébként meg hasznosabb

Riszpekk

Penta
Ennyi különbség biztos nincs.

Crem
Normal

UV

Látványos alapból ez az UV is...

Penta
Nem, amit én mutattam, az 16 ezer, és benne van a makro is.
Hobbi célra nem költenék sokkal többet, de te tudod.

Crem
😊))

Crem
Az is tervbe van véve, csak az nem elsõsorban a szorakozás miatt...

Egyenlõre még körbeérdeklõdök több helyen, mivel nálunk 87.000.-ft (sony) Austriában 72.000.-ft de ebbõl 83€ a DLH-s szállítás +4.9€ a csomagolás...
Szóval, ha a közeljövõben valamiért kimegyek, akkor megveszem ott... Ez kb. 48.000.-ft! Ugyan annyi mint amit te mutattál.

Crem
"Érdekes képeket lehet vele csinálni, fõleg a strandon nyáron 😄"

Erre a lehetõségre gondoltam én is...

FREAK
lol panoráma hörcsögfotó 😄DDDDDDD

Riszpekk

magus

Penta
Egyébként makro helyett nem jó az a széleslátószögû, amit mutattam? Mert hogy azt is kerestél.

Penta
A Sony nightshot infra fényt bocsát ki, és a visszaverõdéseket érzékeli, ezáltal éjszaka is tud fotózni.
Az infra (IR) szûrõ meg nappal használható, és a szemmel nem látható infratartományt engedi csak át (nagyjából).
Érdekes képeket lehet vele csinálni, fõleg a strandon nyáron 😄

Crem
sry!

Melyikre gondolsz?

Crem
köszi!😊

Crem
Polár szürõ: 5084.-ft brutto
Macro: +10 dioptriás 8450.-ft brutto

A héten már nem jön meg!😞((

FREAK
1mm a valóságban 1mm lesz a 100%-os képen

Riszpekk

Penta
Makro jó móka, ha nem drága, nyugodtan rendeld be.
De lehet hogy érdemesebb optikussal csináltatni, nemtudom.

Penta
Ez nem az az infra.

Crem
Na a sky-t visszamondtam!😊

Viszont erre a +10dioptriás makrora egyre kíváncsibb leszek!

"extreme close-up 1:1 scale"

Tudja valaki mit is jelent ez?

Crem
😊 Minek neked Infra????😄

Na jó... Jó buli a DSC F717-ben az biztos😉

Penta
Hát igen. Én is azon a véleményen vagyok, hogy digitálishoz nincs szükség, csak UV-re (lencsevédelem), polárra, és esetleg szürkeszûrõre. Meg nekem egy infrára 😄
Az összes többi módosítás photoshoppal is megoldható.

Crem
Ja a helyi konica kereskedésbõl...

Nálunk nincs célirányos bolt!😞(