25245
-
#6486 "(buteo buteo) (barna rétihéja javítva - thx to Loál János :)"
LOÁL, akkor semmi, most már csak egy puszit küldök neki! :D -
#6485 Vat for? -
#6484 Majd elküldöd msn, htx.
Ne felejtsek el írni Mikinek (csak azért írom ide, hogy otthon is lássam)! -
#6483 Van mégpojácább, de azt már nem teszem fel ide :-) -
#6482 Sok kis pojáca! :-@
¦D -
#6481 Sokan vagyunk, de mégis kevesen :DDD
(onnan készült a lenti panoráma ahol ülök, ott középen)
-
#6480 ez tuti!:)) -
#6479 Hétvégi túrán készített panorámám.
-
#6478 Neeeeem, hanem épp mutatja a bal elsővel, hogy "FAKKJÚ BAZZEG" :-) -
#6477 támadni akar? :) -
#6476 Amúgy nem értem miért lett olyan fontos hirtelen (a másik fotós topikban is valaki ezt nehezményezte) a téma teljes élessége.
A mélységélességet nem úgy kell felfogni, mint valami ELLENSÉGET ami akkor jó minél kevesebb van belőle!!!!! Használni kell, de jól kell használni! -
#6475 Nem hát :-)
A fordított obi lényege, hogy akkorát nagyít, amekkorát egyetlen "átlagos" optika nem képes, és teljesen jót tesz az ilyen makro képeknek ha a mélységélesség szépen látható. Lényeg, hogy a téma MEGFELELŐ része legyen éles.
(ezen a képen még ez is kicsit elcsúszott, nem pont a lepke feje a legélesebb, de ez már tizedmiliméterek kérdése. Márpedig szélcsendben is lengedezik annyit egy virág, hogy elcsússzon az élesség) -
OPM #6474 szerintem=szerinted -
OPM #6473 és akkor nem érné meg szerintem normál módban, kicsit kisebb nagyítással, de élesen? :) -
#6472 Szerintem nagyon jó így is. -
#6471 Jah, az így sikerült. :-/
Fordított objektívvel ilyen a mélységélesség. Szinte nulla, viszont hatalmasat nagyít. -
OPM #6470 gondolom nem direkt vágtad le
a szeme érdekes :o de szerintem túl kis része éles csak a témának -
#6469 BILLANGÓÓÓÓ :-)
Tom, alul levágtam a szárnyát... Ez van :-( -
#6468 Hát egy kicsit "oversaturated" a kép, de nem is kiállításra készült, csak a windows wallpaper-t utánzotam :-))))
A fád viszont sokkal szebb, nekem akkor még jobban tetszene ha nem középen lenne ;-) -
OPM #6467 sokkal szebben a színeid! :( de azért az "én fám" jobban tetszik :)
na megpróbálok ps-pal valamit alkotni... -
G_ArchAngel #6466 Dan Brown - DaVinci kód: olvashatsz benne a "phi"-ről, azaz az aranymetszés szabályairól...:) -
#6465 -
#6464 Pl. ezen a fotón is aranymetszésben van a vitorlás.
-
cyrus #6463 én már érzem is a bizsergést a lábujjamban :D -
#6462 Na, ezt sikerült gyorsban megtalálnom. Ez a fa kb. aranymetszésben van.
-
#6461 Nem saját szavaim:
"Az aranymetszés szabályát már az ókori művészetek gyakorlói is előszeretettel alkalmazták. Történetesen azért, mert a természet furcsa mód nagyon kedveli ezt az osztási eljárást. Ahhoz, hogy képeinken ezt mi is tudjuk alkalmazni, nekünk is fel kell tudnunk osztani a hosszúságokat ezen módszerrel.
Röviden, a teljes hosszúságot (x), úgy kell felosztani két részre, hogy az egész rész (a) a nagyobbik részhez (b) úgy viszonyuljon, mint a nagyobbik rész (b) a kissebbik részhez (a-b). Képlettel: a / b = b / ( a - b ) Ez persze egy másodfokú egyenlethez vezet, ha az aranyarány számot szeretnénk kiszámolni, melynek értéke kb 0,618. A lényeg, hogy ha a teljes hosszúságot a 100%, akkor a kissebbik rész 38,2%, a nagyobbik pedig 61,8%. Keresőnk képét függőleges, illetve vízszintes vonalakkal ilyen arányban felosztva, 4 vonalat kapunk, 4 metszésponttal. Ha ezen vonalak és pontok mentén helyezzük el a témánkat, képelemeinket, akkor az aranymetszés szabálya szerint komponáljuk a fotót."
Megpróbálok képet keresni, úgy érthetőbb!
-
OPM #6460 amúgy ezt most direkt így vágtam hogy pontosan a közepén legyen,
de majd megnézem, hogy néz ki "máshol" a fa :) -
#6459 szólok Blasta mesternek... -
cyrus #6458 de tekintve hogy te ezt ps-ben nem fogod pixelre kiszámolni, egy körülbelüli értéket adhat... -
cyrus #6457 asszem valami olyasmi hogy ha felosztod akkor a kis felosztott rész ugy aránylik a nagyobbhoz mint a nagyobb az egészhez... -
cyrus #6456 van benne igazság de az aranymetszés az egy pontos arány csillag :D
de nem mondtam hogy rosszul tudod :D
éne nem oktatok :D
-
#6455 akkor, sry rosszul tudok, mint mindent... -
OPM #6454 hát?? -
cyrus #6453 nem az az aranymetszés :D -
#6452 ne középen, hanem valamelyik oldalon legyen a téma
[primitíven fogalmaz] -
OPM #6451 aranymetszés? :) valamelyik sarokra gondolsz? -
#6450 Adnék egy jótanácsot!
Próbáld az ilyen témákat aranymetszésbe foglalni! Sokkal jobb mintha középre helyeznéd!
Természetesen ez nem KÖTELEZŐEN használt eljárás, de ált. szebb kompozíciót eredményez mint a középre helyezés.
Mellesleg szép időd volt.
-
OPM #6449 Ezt is ma lőttem:
csak az idegesít, de nagyon, hogy az állvány nem fért be a táskámba, pedig ha tudtam volna hogy ilyen szép naplemente vár rám.... :( -
OPM #6448 thx :) -
#6447 szép kis ég, gratula!!