Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy meg egész nap itt ülök a rohadt gép elõtt, és megy a PS, mert ez a melóm. A fejem meg monitor alakú...
Csak azt mondom, hogy csinálmán. Más talán máshogy állna neki.
Elõször is, setét az alja. Azt világosítani kell.
Akkor szembesülünk azzal, hogy kép eléggé kicsi és tömörített és a sötét részek világosításával szép zajtengert kapunk. Ezt el kell tüntetni, vagy legalábbis egy kicsit kendõzni.
Aztán a fehéregyensúly az borzasztó. Tök zõd minden. Ezt korrigálni kell rajta.
A kompozíció az a "véletlenül megnyomtam az expo gombot" elvét követi, tehát dadaista 😊 A szélvédõ bal alsó peremének és a jobb fölül belógó visszapillantónak és fityegõnek nincs semmi szerepe. Le kell vágni a fenébe. De hol vágjuk el ? Szerintem kb. a bal oldali Opel mögött. A bal oldali fa se lógjon be pár levéllel, mert minek. A másik oldalról meg a visszapillantó és a fityegõ távozik. Elég szerencsétlen ott az oszlop, de tovább vágva nem sok marad a képbõl, de ráfogjuk, hogy még külön jól jön majd, mert az áruház tetõvonalával együtt erõteljes keretet ad a lényegnek a Tesco feliratnak.
Csak az a bajuk, hogy ide oda dõlnek, ezért egy perspektívakorrekció javasolt. Ezzel el kell játszani egy kicsit.
Ezután még a színekkel babrálunk, hogy élettelibb legyen az összhatás. Ízlés szerint. Egy kis élesítés, szintén ízlés szerin és lényegében kész.
A keret nem kötelezõ egy képre. Jobb nem lesz tõle, de szépen kiemelheti azt.
Keret nélkül sebtében ilyesmi lett, de lassabban sem lett volna sokkal jobb:

Kép és témafüggõ, valamint személyfüggõ a dolog.
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Legalább humorérzéked van!

Viszont tanácsokat igen, csak nem írtam ki...
A kritikus miatt...
Sry
szóval amíg a képen nincs semmi, amire érdemes figyelni, addig mindegy, milyen színûek a pixelei
Riszpekk
Egy filmkritikusnak nem kell tudnia jobban eljátszania a szerepet egy bírált színésznél.
Tölteni meg azért nem töltök fel, mert szerintem nincsenek jó képeim, csak nekem tetszõk. Az meg kevés.
GregSB:
Minden sértõdés nélkül...
Azért nem jött szerintem segítség a kérdésedre eddig, mert nincs sok értelme rajta javítani, ugyanis nem lehet.
Elõször is, mit ábrázol a kép ?
Hol a fõtéma ?
Egy nagy beégés közepén sejlik 1, vagy 2 szellemalak, mögöttük értelmezhetetlenül kusza háttér. A két szélén a szobabelsõ (?) elemei csak szûkítik a képet semmi más jelentõségük nincs. Át siklik rajtuk a szem, de szellemalakokon is és valahol a kusza háttér lépcsõinél keres támpontot, de megfoghatatlan, hogy mit is kéne néznünk. A fókusz is a szabadban van, tehát kifelé tekingetünk. Végül valahol a jobb oldali szellemalak szíve táján a hátérben lévõ pirosan rikító Marlboro-s feliraton akad meg a szem. A kép címe: "Szívem a Marlboróé".
Nem értem, ez egy kísérlet volt a szellemesdire ?
Csak okoskodom itt.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Csak ha Freak,Lateralus, stb.írja, akitõl már képeket is láttam, elfogadom...
Lehet, hogy te vagy itt a legprofibb, csak nem emléxem rá...
Ha jól vettem ki, akkor általában a Levels-el és a Saturational érdemes játszani, hogy szebb legyen a kép(?)
Kezdõ, Amatõr és Profi fotósok !
Elsõ javaslatom, hogy mindenki elsõnek a monitorját lõje be ( ADOBE GAMMA) erre tökéletesen megfelel. Akinek nem inge ne vegye magára
Jó példa az ff tájképekrõl!😉
Azért remélem ezt hamar überelitek.
A szines az alapból hosszú í gyk: színes...😛
Ez nem kötekedés, csak személy szerint én még képet nem láttam tõled itt...
De cáfolj rám!😉
Nem feltétlenül erre a képre gondolok, bár alapból tényleg csak egy útszéli szinte „véletlen” fotóról van szó…
Gondoltam kicsit elrugaszkodok...
Egyébként ezek miatt nem teszek be ide 1024x768 képeket!
Itt van ez a képem. Az érdekelne, hogy mik azok az alap dolgok, amiket PhotoShopban érdemes beállítani minden képnél + keretet ti mivel csináltok? Én azzal is megelégszem, ha van 1 linketek, ahol ezek jól le vannak írva 😊
Egyébként meg találjátok ki, hogy hogy csináltam ezt a képet (semmi photoshop eddig, így "jött ki a gépbõl"!)
Lateralus és Dzsini csak privátban tippelhet 😄D

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ne vedd bírálatnak, csak egy kérdés: Muszáj végigpróbálni a fotóidon a Photo Impact összes effektjét ? 😊
Szerinted mennyit tesz hozzá pl. ez az effekt ?
color powa

Lássuk a naplementét színek nélkül.
Az hogy néhányan meg nem érdemelt sikerek bezsebelésére használják lehet, hogy igaz, bár ez nem csak õket, hanem az õket felmagasztalókat is minõsíti. Viszont ez nem von le semmit a ff fényképezés létjogosultságából.
Ugyanilyen elrettentõ példaként lehetne említeni azokat, akik sablon naplamentéikkel gyûjtenek be elismerést. Érdekes módon egy naplemente általában mindig minimum 4 pontos 😊
Akkor mondjam azt, hogy a színes fényképezés emiatt a "szegények mentsvára" ?
Egyszer úgy megnéznék egy kifejezõ naplementét fekete-fehérben...
Én a kezdõ fotósok ff képeirõl beszélek, holott még szines képeket se nagyon tudnak-(tudok) csinálni. Amíg te a ff mûvészetrõl beszélsz...
Mind1 dobjuk a témát!😛
félreérted a szerepét, ugyanis szarból ezzel sem építesz várat, viszont egy jó képet el lehet (és sajnos szokás) baszni színekkel
általában egy kompozíció szól valamirõl, és ha az nem egy természetfotó, hanem egy jól behatárolható, egyedi motívum, akkor gáz, ha a háttérben különbözõ színes dolgok vonják el az ember figyelmét, és ölik a hangulatot
ha direkt színes fényekkel világítasz, vagy a naplemente varázsát akarod megfogni, akkor kell szín, de megjegyzem, van olyan naplementés fotó, ami jobb színek nélkül
témafüggõ
Riszpekk
Akkor el is érkeztünk oda a beszélgetésben, amit az elején írtam!
"Szegények menedékének" tartom.