Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
hehe foglalt 😉

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

CSOCSO
egenn
CSOCSO
jo lenne csak a csaj nem latszik semennyire.. egy vaku lehet sok lenne..csak az arca hianyzik.. abbol is csak egy kis felarc kene.. amit a nap epphogy megvilagit...amugy tulsagosan ossze van zarva a lany keze😞 de amugy igy is jo!!!
The Garrett
Személyszerint úgy akartam hogy a lánynak csak a fekete körvonala legyen... de azt nemsikerült :/ na majd jövõhéten ,)

The Garrett
Thx jövõhéten megpróbálom /juk újra és akkor majd megpróbálom javítani a hibát 😊
(hülyekérdés is kell: Vaku azért kell hogy a lány is rendesen látszódjon? )

Bobber
ja es legkozelebb a ha megfogadod a tanacsaimat akkor a cimet is mellekeld mert en is miskolci vagyok

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

Bobber
Garett jo probalkozas a lenyzo lefenykepezesere de nem gondolod hogy ahoz az arca is kellet volna meg egy kicsit lehetett volna vilagoabb a kepna jo tom en is hogy itt nem ay a lenyegde lehet hogy minket az jobban erdekelt volna. Vagy ez nem az a topic

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

FREAK
hááááát

õszintén szólva a lényeget nem lehet látni, ha nem ismerném az ötletadó fotót, nem jönnék rá, mirõl van szó

a többibõl meg semmi nem látszik, ide kellett volna egy vaku

Riszpekk

Crem
Frankó!

Személy szerint kár, hogy nincs bent a lány arca...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
Hej...

Mea Culpa

Legyen az alcím: Fotók javítása. PS mellett egyéb programok használata...
A házigazda: Lateralus vagy te, de akkor gyere is minden nap!😉
Logo egyenlõre még nincs, bár a keretet kijelõlhetnéd és a méretet beírhatnád. Majd írunk ki egy közbeszerzési pályázatot.

Mindenki nevében ThX!

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

The Garrett
tiszteletem 😊
Kép1
Ezt ma lõttem suliban...MAxx remélem még jár erre biztos megörülne neki 😊

Laalee
nincs az speciel engem is érdekelt volna.

de probáld meg ujra az felhasználói programok topikban 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Ha benne van a kezed a PS topikom elsüllyesztésében, akkor nem 😊

Laalee
vagy szólsz és átírom 😄

bár nemtudom megszólalhatok e ebben a topicban 😄

FREAK
amúgy te is el tudod intézni, írsz Esztinek, és ha szimpi vagy neki, akkor megcsinálja, amit kérsz

vagy õ vagy valamelyik csatlósa 😄

Riszpekk

FREAK
ehh, ha a "munkáért" járna a "fizetés" 😄DDDD

de így csak belémrúgnak, megtaposnak, lealáznak BRÜÜHHHÜHÜHÜHHÜHÜHÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ

Riszpekk

Crem
Tudom, hogy nem vagy moderátor...

Csak gondoltam 36000 hozzászólás után ezt el tudod intézni.😛

FREAK
😊)))))))))))))))))))))

Riszpekk

fiókos mint moderátor, hát nem tudom 😄

All Your Babes Are Belong To Us

FREAK
az is várható volt 😄

Riszpekk

Laalee
ez legalább akkora oltás mint a forumozók fényképeinél ams részérõl 😄

FREAK
egyszer eljátszottam, de már nem tudom, melyik topikban, talán azóta él ez a tévhit 😄

Riszpekk

Laalee
😄

FREAK
lol

Riszpekk

Laalee
miért nem vagy az?

FREAK
te is egy vagy azok közül, akik azt hiszik, hogy én moderátor vagyok?

Riszpekk

NaNoKuTyA
köszi, megpróbálom!

\':..:\'

NaNoKuTyA
éreztem hogy ezt fogod mondani!😊

Crem
A felsõ logo, nem kötelezõ, csak a "dizájn" kedvéért!😉

Ezért gondoltam, hogy te vagy valaki az alcímet átírja...

Crem
Miért nem érted?😊

Ezt a topicot tegyük általánossá, ha már, bezárták az SG-sek a specifikus ágát...

Szóval, ne csak képgaléria legyen, hanem a képekkel kapcsolatban minden...

tippek, trükkök, tapasztalatok, effeket😄 stb...

FREAK
ezt nem értem

Riszpekk

GregSB
Aha.. Köszi!

Crem
Topic Alcím: Tedd be a jól sikerült fényképeidet! Vagy ha nem sikerült kérj TE is tanácsot!

Egyéb jó ötletek jöhetnek, ez csak egy poén volt...

Crem

Crem
Végül is semmi gond nincs. Megkérjük FREAK-ot, hogy írja át a topic alcímét és tegyen be valami jópofa logot.

Crem
Hát...

Végülis, naponta nyílik az SG-n 6-8 IQ light-os topic, az nem zavar senkit...
Valaki nyit egy normálisat, azt rögtön kategorizálják a program nevével, és bezárják!😞

Crem
Ugyan nem tõlem kérdezted, de ha javasolhatom kezdetnek:
Adobe Photoshop 6.0 Jakab Zsolt könyvét.

Nagyon jól és részletesen van leírva minden.

A könyvet megrendelni pedig

innen tudod.

QuippeR
lol 😄

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Autodidakta módon.
Jó pár éve meg munkaeszköz, szóval, ha akarom, ha nem sokat vagyunk együtt.

Pedig kár érte. Bõven elfért volna itt a közelben.

NaNoKuTyA
sziasztok! had kérdezzem már meg: hol tanultad a PS-t? Kicsit jobban belemerülnék a dologba.

Crem

Mekkora szerencse, hogy egyszerre tudtam lefényképezni a felhõk mögül kibúvó napot, illetve a kezdõdõ vihart!😄

Crem
Látom, valakinek nem tetszett, hogy nyitottál egy normális topicot...

Laalee
elnézem, nem lehet mindenki fotokritikus 😄

Gondoltam, hogy a címe: A szák 😊
Bocs, akkor elrontottam a mondanivalót !

Laalee
bár a kép fontos momentuma volt a belogó visszapillantó-tükörrõl lógó szák, de azért egész jó kép lett 😄

Nyitottem egy topikot a fényképmódosítás/ javítás témának, mert bár ide is tartozik de ez itt elsõsorban egy képtár. Kicsit offtopik.

Akinek kérdése, vagy jó ötlete, trükkje van, az nyugodtan merészkedjen be oda is.

Vannak nagyon jó pluginok erre, pl. az Andromeda Lensdoc, ami elforgatást, torzításokat és perspektívát javít.
De itt a Photoshop mezítlábas korrekciós lehetõségét használtam. Kijelölöd a teljes képet Select/All (ctrl+A), a kép ablakát úgy méretezd, hogy legyen mellette hely. Aztán Edit/Transform/Perspective parancs és megjelenik egy keret a kép körül a sarkoknál és középen fogópontokkal. Mielõtt nekiállsz igazítani nem árt vezetõvonalat behúzni, hogy hol lesz az egyenes, vagy nyomj ctrl+shift+2 gombot és megjelenik a vezetõrács (ugyanúgy tûnik el), így jobban látod hol az egyenes. Aztán megfogod az egyik sarokpontot és kihúzod a képet, amennyit megkíván. Ha kell más oldalakról is ki kell húzni a képet. Kis gyakorlatot igényel, lehet, hogy elsõre anyázni fogsz, de nem vészes dolog. Sajnos érdemes nagy fotón elvégezni az egészet, mert utána újrarendeli a képet és a nyújtástól romlik a minõség.

GregSB
"ezért egy perspektívakorrekció javasolt. "

Ezt egész pontosan hogyan csináltad PSben? Elõször el se hittem hogy ez laalee képébõl készült

Te ne nézzé, mer Kercsó, Pici Dzsoni, meg Nagykabát holnap meglátogatnak... 😊

Olyasmi.