Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Itt én is voltam! 😊
Crem

10d makro

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

jajó 😊

Petyus_
Részeg voltam. =)

A "nem látszik semmi" az direkt ilyen. 😛

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Botond
zárva volt a temetõ,a kapurácson keresztûl fényképeztem ;-)
oldaról meg sövények vannak,onnan nem tudtam fotózni kerítésen keresztül se

az alját leszedem mindjárt
FREAK
túl "kicsi" a szobor, mehettél volna közelebb, így a nagy fényes alsó rész sem zavarna

plusz ez a szobor oldalról karakteresebb, ha jól sejtem

mindenesetre az alsó részt vágd le, mert a maradékot is agyoncsapja

Riszpekk

Botond

ez pedig a Brüsszeli temetõ,kicsit meglepett,hogy ott láttam ezt a szobrot,én azt hittem a Louvre-ban van Párizsban,de kiderült,hogy 2 van,egyik ott,másik itt,és nem tudni melyik a 'vázlat',és melyik a mû,mert majdnem ugyanaz mind2,és a franciák is azt mondják,hogy az övék a frankó,meg a belgák is ;-)
Botond

Ugyancsak Brugges, Belgium
mondjuk úgy,ez egy miniatúra ^^
ezek Európa legrégebbi ma is lakott házai egyébként
Ferde, esetleges, és semmi nem látszik, mert szembefényben fotóztál.

Petyus_

Bruges, Belgium.

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Crem
Jogos...

Elsõre volt is rajta, csak sokaltam!😊

Azt hiszem minden egyes képszerkesztés után várok egy napot és újra megnézem.Próbálok apró részletekre figyelni, közben a lényegen meg átsiklok!😞

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
12 óra elteltével már én is látom a hibákat...

Ugyan nem paparazzi , inkább mint egy viaszbábú hatását kelti!😞

Guest
#2036: Szépek!
GregSB

Egy gondom van a képpel: nagyon szûk a bal oldalon. Mindig kell helyet hagyni azon az oldalon, amerre az alany néz. Ez egy alapszabály.

A vízhez nem nyúltam, az állat kapott egy minimális élesítést.

I.C.ram
Király! Retüsáltad, vagy tényleg ilyen tükörsima a víz?

FREAK
szvsz ez portrénak nem jó, inkább paparazzi-fotó jellege van

a részletek nálam teljesen elviszik a hangsúlyt magáról az arcról

Riszpekk

Botond
napkelte ;-)
Botond
ennyire komolyan nem foglalkozok a dologgal,a gépem is egy 3 éves vmi,csak nagyon megtetszett az ég alja,és ellõttem egy képet,gondoltam megosztom(amolyan próba jelleggel,ez az elsõ ide betett képem),de azért köszi a tanácsokat,ha majd komolyan kezdek foglalkozni a dologgal(amit kétlek idõhiány miatt elsõsorban),akkor mindenképp megfogadom
Crem
Mégvalami: A párkányt illetve a tetejébõl jó 2-3 cm vágnék.Készítenék hozzá egy 15px fekete keretet. Ezzel talán kicsit hangsújosabb lenne a naplemente...

Crem
Jah...

Ebbõl a képbõl akkor lehetne egy kicsit profibb kép, ha a kábeleket kiretusálnád. ( Az oszloppal már lesz némi gondod!😉

Crem
Jó!😊

Az elöbb nem írtam, de ha pl. olyan képet készítesz, ahol szükséges a nagy mpx. akkor ott egy linket is adhatsz.
Még DSL- is sok 300k betölteni!😊

Botond
így jó?^^
Botond
k,befejezem az ebédet,és intézkedek
Crem
Nem rossz...

Nem lehetne egy 600*xxx nagyságra összenyomni?

Kicsit nagy ide...

Botond
nálunk ilyen a napkelte télen ^^

Crem
Na...

Elkészítettem életem elsõ portré fotóját...

The Garrett
heh mostnézem elQrtam a keretet 😛 majd javítom 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett

The Garrett
hehehe van benne van benne van benne valami salalaal 😊

Punker
mert ha az lennél a pohár dõlésszögével nem foglalkoznál 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

The Garrett
Ezt mibõl állapítottad meg?

Punker
vagy csak nem vagy boros

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

The Garrett
Nemtom én mindig másszemmel nézem a képeket, lehet én vagyok a hülye. 😄

Punker
ember ez a piáról szól! 😊

The Garrett
Jól néz ki ahogy az italban "megfordul a világ" < meg ebbe ugye sokmindent bele lehet magyarázni 😊))
Csak lehetett volna vízszintben a pohár :/ 😊

MIMACSKA

www.extragyongy.hu

The Garrett
de jó kép lett amugy 😊

The Garrett
Ez ismerõs valahonnan o.O

GregSB
Az! 😄 F@sz-áll.

Dzsini
szupermakrónál le is tiltja a vakut 😊 (legalábbis az S602)
de hogy neked jó legyen 😉 - 7.8-46.8 mm a lencse átfogása
a terület meg (a rendkívül tudományos "fényképezzünk vonalzót" módszerrel) 30x24 mm körüli 😊) (és olyan szépen betorzul...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Kicsit furcsa, hogy a gyártók folyamatosan a tárgytávolsággal akarják eladni a gépek makróképességét. Olyan ez, mint a zoom - lényeges, de másodlagos. A zoomnál is 3x-os 10x-es átfogásról beszélnek, pedig az igazán fontos itt a gyújtótáv. A kettõ nincs meg egymás nélkül, de a 10x-es zoomot egy átlagfelhasználó gyomra jobban beveszi, mint a 35-350mm-es gyújtótávolság tartományt. Normálisan kalkulálni csak ezzel lehet, mert elõfordul, hogy a nagyobb zoom nem is lát olyan messze, mint a kcsit kisebb.
Ugyanez van a makrónál. Minden reklámszövegben a legkisebb tárgytávolság az egyedüli fokmérõ, holott analóg technikában a leképezés nagysága, digitálisban pedig inkább a leképezhetõ terület a lényeges.
Az is agályos, hogy pl. 1 cm-es makró mennyire használható, mert eszméletlen sok fényt vesz el a gép ilyenkor a témától, az objektív randa árnyékot takar be, és a vaku is használhatatlan lenne még ha villanna is. Arról nem is beszélve, hogy ha mûködik is valahogy a dolog, csak döglött dolgokat lehet fotózni, mert képzeljétek el annak a lepkének a "pulzusát", akinek a képébe 1 centire beletolnak egy fényképezõt 😊

Guest
Grat a 2k-hoz CSOCSO! 😄
FREAK
vaku nem nagyon megy supermacro módban

Riszpekk

Jano
Makk???

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

The Garrett
Izéé Tud valaki valamit az év fotói c. kiadványról, amiben MAGYAR fotósok képei vannak? ( nem a ng.s meg ilyenek)
Nagyon sürgõs lenne, és eddig 1 könyvesboltban ujságárusnál stb nél se láttam :/