Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Lateralus!
Egy ilyen lencsével mit lehet (nagyságrendileg) produkálni?
Model: VCL-HGD1758 High Grade Tele Conversion Lens
A széleslátószögüt már kilöttem, marad helyette a panoráma kép. Hellyel-közzel jó megoldásnak tûnik... Igaz nem sok helyen értékelik, hogy állványról fotózom a berendezésüket!😞
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Ragaszkodom hozzá, hogy neked legyen igazad.
Bézs volt ! 😛
Legyen igazad! Tört fehér!
A fehér szín minden színt tartalmaz, tehát valóban bézs is 😊
A fordított lencse is elég jó megoldás, ha anélkül lehet a gépre aplikálni, hogy a súlya kárt tegyen a kényes és gyenge ki objektívben. Általában úgy lehet, mert adaptergyûrûre kell tenni. Minden valamirevaló SLR objektív elején szûrõmenet van, ugyanúgy, mint a Z1-hez vásárolt adaptercsöved belsõ peremén. Az adaptered pl 52mm-es menetû akkor célszerû egy szintén 52mm-es SLR objektív beszerzése. Ha az objektívet megfordítod, akkor az adaptergyûrû belsõ 52mm-es menete és a fordított objektív belsõ 52mm es szûrõmenete közé kell egy úgynevezett fordítógyûrû. Elég nehéz beszerezni. Elvileg gyári is van, de idehaza inkább megcsináltatják valamilyen ismerõssel. Leginkább hirdetési oldalakon lehet találkozni ilyesmivel, vagy kis szerencsével használt cikkel foglalkozó fotóüzletekben. Egy olyan fémgyûrûre van tehát szükséged, aminek mindkét oldalán 52mm-es menet figyel kifelé. Az objektív hátránya lehet, hogy vignettál, így csak a kép középrésze lesz használható, de ez nem törvényszerû.
A közelpontod sajnos nem lesz nagyobb. Ezek leginkább csökkentik a közelpontot. Ha kisebb gyújtótávolságú objektívet használsz, akkor biztosan csökken a közelpont, de a nagyítás brutálisan nagy lesz, ha nagyobb gyújtótávolságú objektívet fordítasz meg, akkor nagyobb közelponttal dolgozhatsz, de kisebbet nagyít. Általában 52mm-es szûrõmenetût használnak, mert a digitális gépekre legkönnyebben ez a mérett passzol, nem túl nagyok és fényerõsek az ilyen objektívek. Ezek általában 50mm-körüli gyújtótávolságúak. Egy nagyobb teleobjektív egyrészt drága, másrészt nem ad akkora nagyítást, harmadrészt lehet, hogy 77mm-es a szûrõmenete, ami nem túl jól illeszthetõ egy kis géphez.
Menj be pl. a Soós Fotóhoz (V.ker, Hercegprímás u.2.) és keress 52mm-es szûrõmenettel, kb. 50mm gyújtótáv körüli objektíveket. 10ezer alatt pl az M42 menetes Zenit obikat megkapod és elég jó minõségûek.
Használt árlista
A telhetetlenek, használják együtt is a két megoldást makrólencsé(k)+fordított objektív, ezzel már mikroszkópszerû nagyítások is elérhetõek, de persze az említett hátrányok a nem túl jó minõségú dolgoknál így fokozottabban elõjöhetnek.
A mélységélességed persze nagyon kicsi lesz, de ez kompakt digigép esetén nem olyan vészes.
Nagyon komoly fény, és rezzenéstelen állvány javasolt a komolyabb makrózáshoz, különben semmit sem ér a jó nagyítás, ha csak foltokat fényképezel.
Elsõ ránézésre (úgy, hogy nem mentem oda a némethez bámulni a gépét) nincs akkora nagy külömbség...
Legalább nem égettem le magam a Konicában!😄
Tükörreflexes gépeknél szép nagy a skála objektív terén...
Cannon-ba találtam most 39.000.-ft tól 4 milláig!😉
Õszintén szólva Lehet, hogy nem is nikon volt... 1D illetve D1 között van NÉMI külömbség...😊
Sorry
Azért bézs Színû tele LÉTEZIK max. Ral 1015 árnyalatú bézs!😛
Gondolom, ugyanolyan vagy hasonló objektív ajánlott, bár teljesen különbözõ objektívekkel is csak minimális a különbség, ez egyébként saját tapasztalat.
Riszpekk
kácco kázolo pácsó
kácco kázolo pácsó
Amúgy Canon gépre Nikon átalakító van, ahogy most gyorsan rákerestem, de nem túl elterjedt és nem valami jókat olvasni róla. Meg kb. 200 dollár egy vacak fémgyûrûért. Még egy amcsi fickó is szinte rablásnak nevezte az árát. A 200 dollár az ha idehaza kapható, akkor 60-70 ezer forint. Ebbõl két gyártót is találtam Nikonra Canon obi átalakítót viszont egyet sem.
Ami nagyon népszerû mifelénk és sokan használják, az a Canon/M42 adapter (ez a régebben nagyon futó Zenit és társai csatlakozása). Itt Európában elég elterjedtek és olcsók az M42 objektívek (2-50ezerig a legdrágább).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Riszpekk
Az más dolog, hogy bézs színû Canon obiról sem tudok.
Szóval..
Elég reménytelen feltenni ezeket az objektíveket. Nem létezik tudtommal semmilyen átalakító, mivel ezek spéci bajonettet használnak, ami gyártónként más és más. Ha tudnál privátba csináltatni egy 58mm-Canon bajonett átalakítót akkor is használhatatlan lenne szerintem, mert óriási homályon kívül nem látnál a képen semmit. Ezek az objektívek ugyanis nagyobb képkört vetítenek, mivel alapvetõen normális filmkocka mérethez vannak belõve, a Sony 717-ben pedig sokkalta kisebb képérzékelõ van. Soha nem tudnád élesre állítani a képet. Széleslátószög amúgy is reménytelen lenne mivel egy 18mm-es hagyományos objektív a Sonydon kb. 70mm-nek megfelelõ látószöget adna - ha mûködne. Ez nem egészen nagylátószög.
Egyetlen megoldás van, amikor használható. Keríteni kell egy 52mm-es szûrõfoglalatú, olcsó, jó minõségû 50mm gyújtótávolságú obit és a visszájára fordítva egy házi barkács fordítógyûrûvel lehet vele brutális makrókat készíteni. Másra használhatatlan.
az elektronikus érintkezõk egész máshol vannak a két típuson, vagyis ha valahogy rá is dugod, se zoom, se fókusz, se fénymérés nem mûködhet
szvsz elnéztél valamit, de majd Lateralus elmagyarázza 😊
Riszpekk
Vagy ez, vagy valami hasonló volt a nikon.
Az objektívet annyira nem figyeltem meg...
Egy bézs színû kontraszt ernyõs tele volt.
Tegnap láttam egy embert, egy NIKON gépe volt (digitális) és egy igen komoly Cannon tele volt rajta...
Gondoltam hátha nálam is megoldás lehet a nagylátoszögû problémámra.😞
kompaktra csak elõtétlencséket rakhatsz
Riszpekk
kácco kázolo pácsó
kácco kázolo pácsó
kácco kázolo pácsó
Igazából ilyesmi kellene nekem.
A széleslátószögû objektívek között kimagasló teljesítménnyel rendelkezõ lencse F2.8-as fényerejével 114º-os látószögével 18 cm-es minimum távolságból ad lehetõséget a kreatív fotózásra. A HSM motor halk és nagysebességû autófókuszálást biztosít. A két aszférikus lencsetag korrigálja az ultra nagylátószögû lencsék hibáit. Amennyiben szûrõ használata szükséges a hátsó mozgótag mögé fóliaszûrõ helyezhetõ
Jóval kevesebbet tudó Sony 2.5x annyiba kerül!!!
Hozzáértõk!😊
Ilyen és ehez hasonló teléket fel lehet szerelni egy 58mm digitális gépre?
Nem pont erre gondoltam, ez csak az elsõ kép amit találtam...
Egyszóval létezik olyan gyûrû,(vagy bármi más) amivel NORMÁLISAN össze lehet hozni????
Mivel kifelé nem kicsit homályos, DE levágni se tudtam, mert elveszik a kép ezért raktam rá a kék színátmenetet...
Nem feltétlenül a vízcseppen volt a hangsúly, hanem az 1mm fecskendõtût is látni akartam...
Ez jobb. =)
Bár a kép itt is orientációs nehézségekkel küzd, szóval inkább önkritikát gyakorlok és itthagyom a topikot. =))
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
1. annak is szar
2. minek? jobb lett tõle a kép? (nem, rosszabb, de szerinted?...) 😊
ha nagyításon és a vízcseppen van a hangsúly, akkor azt emeld ki, nem értem, mi célja annak a kék foltnak
Riszpekk