Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ha elbasztad a képet a helyszínen, ki kell javítanod otthon, a vágás és színkorrekció még nem minõsül bûvészkedésnek
Riszpekk
(persze, valahol az elõhívás/nagyítás közbeni finom állítgatások ugyanezek, de...)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Csak egy kicsit nyersnek tûnik nekem... Én dolgoznék rajta egy kicsit PS-ben.
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
remélem eljutok majd valami szkenner közelébe és felteszek párat, ilyen ismerkedés a géppel mottóval 😊
Ha a negatív egy kicsit alul/felül exponált azon még a nagyításnál lehet segíteni, a diánál viszont nem.
Mindkettõ kisfilm méretû (24x36), a negatívon (exponálás és elõhívás után) negatív kép keletkezik, a dián pedig pozitív.
Az utóbbinak sokkal jobb a minõsége, ezért lehet kivetíteni nagy méretben falra/vászonra. Negatívot max kb A4 es méretig lehet nagyítani (azért kb mert ez függ a film érzékenységétõl), utána már nagyon szétesik...
kácco kázolo pácsó
kácco kázolo pácsó
Most csak ez a kettõ, ami spéci profi program, ilyen célra 😊)
kácco kázolo pácsó
Fekete fehér képeket milyen programmal lehetne feljavítani ? (1900as évek elején készült az eredeti, még látható de nagyon fakó, alig sikerült digitalizálnom)

Köszi a segítséget!
kácco kázolo pácsó
kácco kázolo pácsó
Akkor elég nagy szórás van a különféle gépeken. Valószínû, hogy a nagyobb zoomos gépekre már nem jó. Nem értem mondjuk, az oké, hogy a nagy zoom miatt alapból is romlik némileg a képminõség, ez meg ráerõsít...na de ennyire ?
kácco kázolo pácsó
kácco kázolo pácsó
Spec. mondjuk erre gondoltam, mert ebben a tesztben nem muzsikált rosszul, fõleg ha a 23ezer forintos árát is nézzük.
Index konverter teszt
kácco kázolo pácsó
Csak embereknek ne nagyon mutogasd !
Ha van már objektíved, akkor az tökéletes lesz. Mérd le az objektíved menetét, amit használni akarsz és vegyél egy átalakítógyûrût a Z1 adapter és az obi szûrõmenet nagysága közé pl. 52-58mm menetátalakító. Bárhol kapható (1-2 ezer forint), aztán erre a nagyobbított menetre mehet rá a fordítógyûrû és a megfordított obi.
Sok sikert !
Ez egy ugyanilyen elõtét egy 707-esen, ami kb. ugyanaz, mint a 717.
Rátekerve, nagylátószöggel (cseppet vignettál 😊, de ez így szokott lenni.
Full optikai zoommal és elõtétlencsével Látszik némi kromatikus bizbasz az oszlopok éleinél lilul-zöldül kicsit, meg talán a sarkok is életlenebbek kissé, de elég normális végeredmény.Az élességgel, kontraszttal amúgy nincs komolyabb gond.
Ennek az elõtétnek az az elõnye, hogy kimondottan a gépedhez készül és tudtommal ugyanolyan válogatott minõség, mint az alap optika.
Lényegében más elõtétobit is rátehetsz a gépre, aminek a menetátmérõje stimmel (mennyi a Sonynál 52, vagy 58 mm körül ?).
Ilyen márkák után kutakodj, hogy Tiffen, Kenko, Soligor, Raynox !
kácco kázolo pácsó
kácco kázolo pácsó
A Praktica LTL az M42 menetes? Mert ahhoz van 29, 50, és 135 mm-es objektívem. Odaraktam fordítva a 29-eset és nagyon durva képet adott. Szóval szerintem ez jó lesz, bár kicsivel nagyobb mint 52mm a külsõ menete, de szerintem ez még áthidalható valamilyen közdarabbal.
kácco kázolo pácsó