Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Galy
és Dzsinni?
FREAK
vigyázz, Efreet nem érti a tréfát, mingyá bescanneli a garipapírokat 😊

Riszpekk

FREAK
lol

Riszpekk

Galy
az akkor hamis 😄
Dzsini
az én fuji tubusom fémbül van 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Galy
raynox

az eredeti fuji olyan 12 körül van, és az mûanyag, a raynox viszont fém és van rajta egy protector szûrõ is
Galy
öööö...9500 volt az optiformnál
Dzsini
10 körül van az eredeti fuji tubuska, a szûrõ meg igény szerint párezertõl nagyonsok-ig.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

CybearBoy
Ja. És mennyiért vetted rá? (Nekem is ilyen gépem van.)

Galy
tubus + polár
Galy
én egy 12 éves menõ kölyök vagyok, nem tudtad?

ja, és persze halálfejes is vam, kettõ is
FREAK
már meg is van a reklámszöveg a Naplás tó turizmusának fellendítésére: "egy csipetnyi Skócia Budapesten" 😊

Riszpekk

Dzsini
egész wales ilyen 😊 és skócia nagy része is... hihetetlenül zöld... mindennap esik az esõ, és nagyon jót tesz neki.

FREAK
ezt csak a színek miatt, a valóságban pont ilyen világító zöld volt a fû pár helyen, nem emlékszem, hogy valaha láttam volna ilyet

Riszpekk

kácco kázolo pácsó

I.C.ram
Nem, csak azért ilyen fejkendõt a kis 12 éves menõ kölkökön lehet látni, meg a halálfejeset is.
FREAK
a dumád nem az, nem kell aggódnod

te biztos az a fajta vagy, aki az erdõbe is kiöltözik, gondosan ügyelve a részletekre, mi?

Riszpekk

I.C.ram
Fejkendõ nagyon kommersz 😄
FREAK
az nincs, csak egy sima polár vagy UV, nemtom

Riszpekk

CybearBoy
Azon az s602-n nagylátószögû konverter van?

FREAK
Galy kolléga és az alvó bõregér esete (nem a legjobb maga a fotó, de legalább érdekes)

Riszpekk

FREAK
nem kaptad meg a 2 utolsó mailemet?

Riszpekk

The Garrett
huhúú 😊 majd lefotózom énis a polcom ha hazajöttem 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Meg a Gyûrûk Ura 5 féle kiadásban 😊

The Garrett
már hogyne lenne érdekes? megvan nekio az összes herry potter

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

CSOCSO
bele kene huznom.. regota nem csinaltam fenykepeket.. pedig azert keszult par 4es 5 os😊))
Crem

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

FREAK
kicsit nagy, és nem nagyon érdekes, de köszönjük 😊

Riszpekk

Dzsini
de ne lekicsinyítsd, hanem vágj ki 100%on egy értékes, éles részletet belõle...

Mhosah Myth
Akkor csinálok egy 5 megapixeles képet....

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Dzsini
kiváncsi lennék egy éles képre, hogy egy ilyen kompakt masina csudanagy megapixel-száma mit hoz...

Mhosah Myth
ez már egy picit jobb... Bocsi az elõzõért....

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth

Dzsini
meg nempicit életlen...
irigyellek, hogy ennyi szabad hely van a polcodon

Mhosah Myth
Picit nagy lett.. 😞((

Mhosah Myth
A polcom 😄DD

Dzsini
scanneren próbáltál állítani? meg milyen papír az eredeti...

meg hol van ez? nagyon szép környék 😊

dikki*yysw
Sajnos a scannelés miatt olyan, mintha eltûnnének belõle a színek. Nem értem miért. Az eredeti képeken csodaszép zöld, színes, élettel teli a környezet.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Látom a szmájli ellenére sem érezted ki belõle az iróniát 😊
Tekintve, hogy én is belenyúlok valamilyen szinten a fotóimba, meg a munkám is valahol ilyesmi, hogy ezt a programot nyúzom, így nem ítélhetem el azt, aki utómunkázza valamilyen szintig a képeit. Természetesen van egy magamnak felállított lelkiismereti határ, amit nem lépek át, és ha mástól látok ilyen fotót, akkor azt szintén elitélem Nerm tudom elítélni viszont a másik végletet, a Dzsini féle "szûz fotó" szemléletet sem, ha neki ott a határ.

Azt, hogy mi dönti el, hogy hol ez a határ, olyan szavakkal lehetne leírni, mint fotóetika, erkölcs, abban az esetben, ha a kép pl. publikálásra kerül, magánhasználatra, meg csak egy dolog húzhatja meg a határt amit, talán fotós lelkiismeretnek lehetne nevezni és itt ez a határ nem olyan szigorú, mint az olyan képek esetében, amit nyilvánosság elé visznek.

Itt csak max,. arról tudunk vitatkozni, hogy melyikünknek hol van a határ, de az elég szubjektív.

De hát nem vagyunk egyformák. Van, aki talál az utcán egy pénztárcát és gondolkodás nélkül leadja, vagy megkeresi a gazdáját, van, aki csak akkor adja vissza, ha nincs benne sok pénz, van aki megtartja magának, de van olyan is, aki a gazdájától lopja el, amikor az nem figyel oda, mások meg egyenesen leütnek érte, vagy megölnek a pénztárcádban lévõ 200 forintért. Ugyanez a helyzet ezzel a kérdéssel is.

Dzsini
csak hogy tied legyen az utolsó szó 😉

FREAK
eredetileg csak vágásról, színezésrõl volt szó, ami még messze nem retusálás, de te már elutasítod

persze jogodban áll

Riszpekk

Dzsini
😊))) barna szemölcs vs. telefonfülke 😉 - télleg parttalan a dolog

FREAK
pedig én a középútról beszéltem

természetes, de leszedtek egy randa szemölcsöt a homlokáról...

Riszpekk

Dzsini
inkább az agyonplasztikázott, "ideálisra" szabott hölgyekhez hasonlítanám. annál pedig talán a természetes "tökéletlen" jobban tetszik. és fotón is.

Dzsini
nana, azért a kettõ nem teljesen ugyanaz 😊

FREAK
te sem, mert neked sem hiányzik, és te is jobban örülsz egy szép képnek, mint egy "basszameg de szép lenne, ha nem lógna bele az a fa" jellegû kukatölteléknek

persze ki tudja, ahogy sokan a szõrös nõket szeretik, úgy lehetnek "elbaszott, de nyers fotó" rajongók is 😊

Riszpekk

Dzsini
maximum én, mert én tudom, hogy a kép eredetileg nem olyan volt... és az emberfajta már csak ilyen buta önzõ népség.

FREAK
"De miért kéne kivenni a belógó újjat ?"

*ujjat 😊

Mondjuk azért, mert nem csak a vinyón akarod tárolni a képet, hanem esetleg ki akarod rakni a faladra, neadjisten el akarod adni naptárnak, és az az ujj eredetileg sem kéne rajta legyen. Ugyanez vonatkozik a villanyoszlopra. Hiába volt ott, ha nélküle szebb a kép, rosszul jár valaki a retusálással?

Riszpekk

Dzsini
csak foveonnal és raw fotóval... 😊 (ott a legkevesebb az "utómunka" 😉 )

nekem egy olyan masina kellene, ami jobban közelít az emberi szem dinamikatartományához... télleg a SuperCCD4-nek ez a növelt dinamikájú változata milyen lett?

De miért kéne kivenni a belógó újjat ?
Ha úgy sikerült, akkor olyan, nem ? 😛
Viszont, ha kivesszük a belógó újjat, akkor már csak egy lépés, hogy a belógó telefonfülkét, villanypóznát, zavaró fát, bokrot, nagymamát kivegyük, és akkor az ég is lehetne lila, mert úgy poénosabb... és ennek nincs vége.

Tényleg nehezen állapítható meg a határ és parttalan a vita. Mert ha nagyon következetesen vagyunk a nyers fotó témához, akkor digitális gépet is felesleges használnunk, mert mindegyik egyben egy "mozgó" Photoshop is.

Fotózzon mindenki lyukkamerával ! 😊

Amúgy én sem változtatnék a virágos képen.