Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Majd elmagyarázom egyszer.
Riszpekk
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Riszpekk
A gép lényegében vadonatúj állapotban van, mert a mostani tulaja csak úgy kapta egy rokonától ajándékba, de nem használja, mert nem érdekli a fotózás, aki adta neki, annál is a szekrényben állt vagy 2 évtizedig. Nálam kb. 3 hónapja van kölcsönben, hogy ha akarom használjam és ha valakinek kell, adjam el. Egy tekercset fotóztam el vele. Amúgy elég nyers, bejáratatlan még a mûködése.
A gép amúgy egy Zenit 11 full fém vázas orosz gép. 1982-1990-ig gyártották. Hozzá az említett Helios 58/2 obi és egy tok.
Teljesen manuális mûködés
M42 menet
1/30-1/500 + B záridõ
Beépített fénymérõ (nem TTL)
Önkioldó
Távkioldó csatlakozási lehetõség (manuális)
Vakupapucs + vakuszinkron csatlakozó
Akkó kõ ?
ott a probléma, hogy ez a csukás ez mechanikus, és egy idõ után szerintem a lyuk megszûnik normálisan arányban csukódni, így idõben lekorlátozzák...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Azért nem tudom pontosan, mert mást is kértem.
kácco kázolo pácsó
bár a nagyobb optikás kompaktok is megállnak 11-nél (S602), szóval nem vágom
juteszembe, a fordító gyûrûd mennyibe került?
Riszpekk
kácco kázolo pácsó
viszont mivel scannert nem szeretnék tuningolni, majdnem ugyanott lennék vele 😊
Riszpekk
Lehet hogy csak a bõrtok miatt van, de ilyet a mûanyag Minoltám nem tud. Meg aztán van egy kellems súlya, fogása, egyedi hangulata, ami miatt teljesen más mint a digitális, és remekül egészíti ki azt.
<ÁTMENT ÉRZELGÕSBE>ÁTMENT ÉRZELGÕSBE>
Meg aztán azon se kell aggódni, hogy a felbontása pár év múlva nevetséges lesz.
kácco kázolo pácsó
Riszpekk
Én úgy vagyok, hogy elég sok dologra jó a Z1 is, amire meg nem (pl. hosszú expo), arra meg ott a Praktica. Sõt arra gondoltam, hogy veszek még egy vázat, és akkor kétféle filmmel dolgozhatok.
Itthon laborálni meg móka, és ha nem nagyítok ki minden képet, és a negatívot is magam hívom, akkor nem is fog annyira hanyattvágni anyagilag.
kácco kázolo pácsó
én nem vagyok lázas, megvagyok analóg nélkül, de ha már fillérekbõl megvan, azt is ki kell próbálni
Riszpekk
Mindenkit elkap az analóg-láz?
kácco kázolo pácsó
de mindig kell valami kihívás 😊 Schumacher is elõbb lett F1 világbajnok, és csak utána ült bele egy 50 éves F1 Mercibe 😊
igazából az obi érdekel, már amennyiben jól rémlik, hogy létezik M42-EOS konverter (meg ugye makrózni)
de már korábban kinéztem egy ilyen gépet, FF filmmel akarok analógfotózni
Riszpekk
M42-es véggel, 52mm-es szûrõmenettel.
Elég precíz és masszív, teljesen fém
A gép amúgy full manuál, beépített fénymérõs (nem TTL).
Tekerõk és egyéb dolgokat leszámítva ez is nagyon masszív, fém, örök életû darab.
Jár hozzá egy randa fekete mûbõr "formatok".
De te miért akarsz analóg gépet ? Aszontad meghalt az analóg. 😊
Még a tulajával le kell fixálnom, hogy oké-e neki az eladás, meg az ár. Pár hónapja azzal kaptam a gépet, hogy adjam el, ha esetleg valakit érdekel. A gép életének több mint 20 éve alatt kb. 2 tekercs film ment át rajta, abból én fotóztam egyet.
10e
kácco kázolo pácsó
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Mi az hogy hülye nick ?!!!
Mit tudom én, hogy honnan kapni fordítógyûrût ? Talán a Soós fotónál lehet turkálni egyet, ott úgyis minden szar van. De itthon nagyon sokan inkább megcsináltatják valami fémmegmunkálásban jártas ismerõssel. Beszéld meg magnummal, õ ajánlott egy címet, ahol csináltatta, nekem nincs ilyesmi, mert bolha f...n a szõrt nem akarom lekapni momentán 😊
Soós fotónál tuti van M42 obi, többféle is.
V.ker Hercegprímás u. 2.
Egy nekem is van eladó, de a másik végén egy Zenit gép van és csak vele együtt hajlandó gazdát cserélni 😊 Nem az enyém, de én árulom.
Ha meg közgyûrû kell, akkor az is van. Soligor AF (Canon EOS) közgyûrûsor (12, 20, 36), elsõ-hátsó kupakkal, kifogástalan állapotban, dobozában. Mondjuk 20e.
kácco kázolo pácsó
M42 objektívet meg vagy fotobörzén, vagy hírdetés útján, vagy például itt tudtok venni.
kácco kázolo pácsó
Riszpekk
Riszpekk