25245

• bp
    ha már a mélységélességről van szó...

többi kép az oldalon...
  • Blasta
    Most nézzük ezt a Sony S80-at, abban M módban csak 2 értéket állíthatsz be rekeszértékre, ahogy Gladiátor is mondta: van 2.8 meg 5.6 aztán szeva :-)
  • Lateralus
    Szóval a rekesz értéke minél nagyobb, annál NAGYOBB a mélységélesség.
  • Lateralus
    Na megnéztem, hogy teljes legyen a kép.
    P-100-ban lehet állítani a rekeszt manuális módban. Tekerd a tárcsát az M-hez és a kijelző jobb alsó sarkában lévő Fx.x (akármennyi) értéket kell állítanod. Minél nagyobb annál kisebb a mélységélesség.
    Ezenkívül jobban rázoomolsz valamire, annál kisebb a mélységélesség.
    Ezenkívül minél közelebb vagy a témához, annál kisebb a mélységélesség.

Kész.
  • Gladiator
    htxvm
  • Lateralus
    Az AV az a rekesz-prioritás mód. A rekeszt állítod és a gép mellé állít egy záridőpárt.

Tehát a rekesszel befolyásolod a mélységélességet, ahogy írtam korábban.

Minél kisebb a rekeszérték, annál kisebb a mélységélesség. F2.8-nál kisebb, mint F5.6-nál.
    Ezen felül ha jobban rázoomolsz valamire (objektív gyújtótávolságát növeled) a mélységélesség csökken.
    A harmadik befolyásoló tényeződ pedig a tárgytávolság, ha közelebb vagy tárgyhoz, csökken a mélységélesség, ha távolabb, növekszik.
  • Lateralus
    Ilyen van a tükörreflexeseknél, de ez egy (fél)automatika, ezzel az erővel az Aiptek tájkép témamódja is mélységélesség állító, mert minél nagyobb rekeszre törekszik. A mélységélesség befolyásásolására az írt 3 érték változtatása szolgál.
  • Gladiator
    Na, az AV +/- gombot kell lenyomni és közben tekergetni.

• Gladiator
    aha, és melyiknél lesz homályosabb a háttér? 2.8 vagy 5.6?
  • ivjoe
    Fotóismeretek goNb
  • 2Bálint
    jaa, most már értem mire gondolsz....
    a DOF programra, ami a Canon-okban van.

Beállítod, hogy melyik legyen a legközelebbi éles és melyik legyen a legtávolabbi éles pont.
    aztán a gép kiszámolja, hogy mekkora rekesz kell neked...

Bálint
  • ivjoe
    NP, Blastán kívül senki sem obival született! #ÐÐÐ
  • Lateralus
    Hát az furcsa lesz.
    Kissé ellentmondana a fizikának.
    Melyik az a Canon gép, és melyik az a gomb/tekerő ?

De az a rekesz, ami a 2.8 meg 5.6 - többek között. Meg mellesleg a mélységélleséget is befolyásolja. Más egyebekkel együtt.
  • Gladiator
    :DDD köszi. tudod én kamerákban utazok, most kezdtem csak el fényképezni.
  • ivjoe
    NA, gyorsan keresek neked erről valamit, mert így nem élhecc tovább!
  • Gladiator
    az analog tükörreflexes canonomban lehet állítani különj a mélységélességet.
    a rekesz az nem az az 2.8, meg 5.6os érték. bár ezzel nekem csaka kép fényereje változik, sazlé gondolonm nem az.
  • Lateralus
    Ilyen, hogy "külön mélységélesség állítás" nem létezik. 3 dologgal bafolyásolható: 1. rekesz (ez a Sony P sorozatban tudtommal nem állítható), 2. gyújtótávolság (a zoom állításával befolyásolhatod), 3. tárgytávolság (milyen messze vagy a fényképezendő céltárgytól).

Ezek bármelyikével befolyásolhatod a mélységélességet, tehát minden gépen lehet "állítani".
  • Gladiator
    nincs vkinek sony dsc-p100 fényképezője? ha van nem tudja, hol lehet benne az mélységélességet állítani. egyáltalán lehet?
  • Gladiator
    nem itt lakok csak itt voltam buliban aztán hajnalban egyik sráccal elmentünk fényképezni.
  • Yeltzin
    hajrá :)
  • Sadist
    Photoshoppal rá lehet integrálni
  • Yeltzin
    szép merci, szvsz megérdemelne valami tisztességes felniket...
  • ranGer2
    jepp i know! :)
  • obe
    sajna valóban ezek csak családi albumba valók....

• obe
    ha én te lennék, és ilyen közel laknék az erőműhöz, addig kuncsorognék, amig be nem engednénéek,az erőmű hálás téma lehet, honapokig járnék vissza fotózni, szal a lehetőségek tárháza...de a kép jó, tetszik..de tiz iz onli d'begining:)
  • Aspyrin
    Izéö, szvsz olyan semmitmondó fotók, családi képek közé illők.
  • ranGer2
    sry az igénytelen rendszám miatt :)
  • ranGer2
    Keresztapám ótója nagymamáméknélö:

koszos, bogárak:
  • Gladiator
    Ma reggel lőttem

• Jano
    Vazz.
  • cement
    ja nagyon allatok a szinek
  • cyrus #7376
    nemtomkicsinálta de szép.
  • Lateralus
    Photoshop Elements 3 is jó. Töredékébe kerül a PS-nek (ha valaki meg akarja venni) és a PS funkcióinak jó része benne van, amit egy átlag amatőr használhat.
  • Yeltzin
    ja ma nekiállok szerkeszteni
  • Blasta
    Kirándulós fotók hamarosan! (hétvégén, remélem)
  • Blasta
    Nálam az egész oldalon folyamatos a szöveg.
  • G_ArchAngel #7371
    nálam jópár hozzászólás eltűnt, bár lehet, hogy megint csak az O/A browser viccel meg....

Különben is hol vannak a kirándulós fotók?:P
  • Blasta
    Milyen takarítást?
  • G_ArchAngel #7369
    megjegyzés:
    a takarítást nem én követtem el, mivel a fotózáshoz szerintem hozzátartozik a fotózandó téma/körülmény/stb. ismerete is - és mi ezt jártuk körül, ráadásul politikai kilengésekekt mellőzve...
  • Blasta
    Ízlés dolga, így van!