25245

• Blasta
    Azt az XNview-t megnéztem eccer és kb. 5 percet töltött a gépemen.
  • Yeltzin
    én mindent PS-sel csinálok, és ha már ott vagyok, atméretezés előtt vágok, csiszolok, fényezek... :D
  • Sadist
    PS-ben is lehet ilyen action sorozatokat csinálni :)
  • zakika
    XNview
    van benne egy kep konvertalo amivel kozben lehet bealitott muveleteket vegezni (pl. TIFF JPGre, elotte resize 800 x 600 es megforditas 90 fokkal). megadom a kepeket es hogy hova tegye es hagyom dolgozni
  • Sadist
    Ízlés (és vas) dolga :) Méretezgetni, kivágni én is ACD FotoCanvassal szoktam :)
  • OPM
    hát nemtudom, én egy képátméretezéshez vagy színkorrekcióhoz lusta vagyok megvárni amíg betölti a ps-t, inkább 2mp alatt megcsinálom az irfannal :)
  • Blasta
    Mellesleg minden kamerához adnak alapfelhasználóknak készített editáló programot, az aztán a totál legális cuccm akinek azok a progik kevésnek bizonyulnak, annak az irfanview, photo filtre, stb ingyenes progik is kevesek lesznek szerintem.
  • Blasta
    Ez is igaz, de rengeteg dolgot nem lehet vele megcsinálni, akkor meg minek használjunk több programot?
    (tudom, a legalizáció miatt, okay, de ebben a topikban ne mennyünk bele)
  • OPM
    sok hasznos funkció van az IrfanView nevű képnézegetőben is (élesítés, vörös szem eltűntetés, színek/kontraszt beállítása) és a kezelése is pofon egyszerű
  • Blasta
    Én leszedtem és néha használom is a Photo filtre nevű ingyenes progit.
    Alap fotókorrekciós dolgokat el lehet végezni vele, pl. resize-olást azzal végzem, mert míg a PS betöltődik addig ezzel a progival 2 képet méretezek át.
    De pl. a minap néztem, hogy szöveges része nincs, tehát a képeket feliratozni nem lehet vele.

Ennek ellenére közel nem olyan használható mint a PS. Tud sok mindent de általában gyengébb hatásfokkal, vagy kényelmetlenebb kezeléssel.

Abszolute a PS-t ajánlom mindenkinek, akár hány%-át használja ki, azzal meg tud csinálni BÁRMIT.
  • zakika
    ertelek
  • Placebó
    mondtam egy viszonylag alacsony számot...:) amúgy nem vezetek statisztikát ez ügben..:)
  • norbre
    én photoshop párti vagyok, amit kevésbé használok benne azok a filterek, de ezen kívül sztem mindennek van nagy haszna benne és nem bonyolult.
    Ha ingyenes kell akkor nem tudom
  • zakika
    15 % eleg sok, en max 5% hasznalok
    gipm ingyenes es csak egypar mega az photoshophoz kepest
  • Dzsini
    nekem az én céljaimra (esetleges színvilág-helyreállítás, pici zajszűrés, egyenesbe fotgatás, fényerő utánállítgatás) bőségesen elég a picasa vagy bármelyik ingyenes katalogizálós program ilyen funkciókkal.

nem foglalkozom komolyabb dolgokkal, nincs szükségem többre. amikor meg néha kellett 1-2 apróságra akkor ott volt a .net paint, az is ingyenes, és amire kellett még elég volt.
  • Placebó
    Photoshop, én kocajuzernek tartom magam de azt hasznalom mégha tudom is hogy kábé a 15%-át használom csak ki a funkcióinak... amire használom a legjobb ez pedifi az alap digitális utomunka...
  • norbre
    akkor inkább ajánljál valamit
  • norbre
    de te amúgy mit ajánlasz?
    én nézegettem pl a Gimp-et, ingyenes de sztem az még bonyolultabb és sokkal több haszontalan dolog van benne
  • Placebó
    Jajjmá nem társadalmi körképet kértek...:)
  • norbre
    nagyon sokat kihasználok, de az h mit mindig a feladattól függ.
    jobb mintha lenne 100 progi amivel csak 1-1 dolgot lehet csinálni
  • Dzsini
    te kihasználod mind a párszáz oldalnyi funkcióját amire csak képes? kétlem, hacsak nem azzal dolgozol nap mint nap.
  • norbre
    milyen nem használt funkció?
  • vilmoska
    na mind1 valami jót írj
    kösz
  • Galy
    átlag user nem fizet érte...
  • Dzsini
    az átlag user számára a legdrágább, és tele van felesleges, soha nem használt funkciókkal amire semmi szükség és csak megbonyolítja a kezelést.
  • Dzsini
    az az igényeidtől (mit akarsz változtatni a képen), a felszerelésedtől(milyen formában vannak a képek, milyen eszközeid vannak) és a pénztárcádtól(mennyit vagy hajlandó a dologra áldozni) függ...
  • Galy
    photoshop iz da besssz!
  • vilmoska
    Valaki lenne szíves leírni mivel lehet fényképeket retusálni?
    köszi
  • Galy
    tudod, nem kötelező fotózni :)
  • zakika
    ez van a kertben, nem kell sehova kimenni...
  • Blasta

• PResident Evil
    a számból vetted ki a szót !:D
  • Galy
    úúúúúúúgy unom ezeket a liliomos képeket már!! :DDD
  • zakika
    itt egy kicsit belenyultam

• zakika
    a felesegem kezebe kaparintotta a gepet, es itt az eredmeny

belenyulas nelkul
  • zakika
    multkor is kinezek az ablakbol leszalaskor es ilyen volt :)
  • Blasta
    Amiből azért elég sok van galaxis szerte... :-)
  • zakika
    felismertem, csak amikor meg csak a fele volt lehuzva, akkor tunt csillagkozi leszalopalyanak
  • bogyoka
    Nem:DD Mikor én ültem fent rajta, nem vettem észre, húhh, valami fantasztikusan jó volt ott fent a magasban
  • zakika
    egyszeruen szep (vagyis nekem teccik)