25245

• chicco
    igen Füred és Tokaly közöött
  • 2Bálint
    ha jól tudom, ez már több éve így áll...
  • Yeltzin
    ugyanmá, ez egy screenshot az új Delta Force-ból :D
  • OPM
    füred, nem?
  • Sil3nt
    hmmm..mi kb. 1 hónapja voltunk itt...még akkor építették...[balaton közelében van ha jól emléxem]
  • PResident Evil
  • chicco
    http://hkyra.uw.hu/images/trip/01010159.JPG
  • PResident Evil
    jah majd kell, csak készítenem kell alapanyagot !
  • ivjoe
    #7434, kell a halszemes cucc?
  • PResident Evil
    azt látom :P én pedig megkaptam a kérdésemre a választ :)
  • obe
    ok
  • obe
    áááh...véleményt cserélünk yelzin urral, nincs itt lángolás:)
  • PResident Evil
    uhh mekkora flém :D
  • Yeltzin
    "viszont ha soha nem mutatják senkinek, nincs motiváció, akkor nincs visszaigazolás
    igy könnyen nevezheti magát művésznek bárki"

MAGUKAT ezek az emberek nem nevezik művésznek, ettől nem lesz jobb a napjuk, a visszaigazolás pedig károsan hat a kreativitásra. Addig jó, amíg külső vélemények nem befolyásolják az alkotót. Az ilyen emberek (és Osho szerint az igazi művészek egytől-egyig) csak haláluk után válhatnak ismertté és sikeressé.

Én sem értek ezzel egyet 100%-ig, de mindenesetre a lényeg benne van, sok dolog vált világossá számomra is.
  • obe
    a könyvnek utánanézek..kösz

ilyen kategoria van, igaz, ők viszont nem művészek hanem műkedvelők, mint én:)
    viszont ha soha nem mutatják senkinek, nincs motiváció, akkor nincs visszaigazolás
    igy könnyen nevezheti magát művésznek bárki, otthonról, még vitatkozni se lehet vele, elvan avval a tudattal hogy ő művész..bár az is igaz hogy sok olyan művésznek titulált emberke van hazánkban is akit még viccből sem neveznék annak..

a lényeg hogy élvezze mindenki aki fotozásra adja a fejét és folyamatosan törekedjen arra hogy amit csinál több egy puszta másolatnál..ámen:)
  • Loál János #7472
    Ebben mi a gáz? Egy azonosítatlan repülő objektumot kell lefotózni. Az lehet AKÁRMI.

[NEM ÉRTI]
  • cement
    egy ufot adnak az area51-es keszletbol :D
  • Gladiator
    és mi a nasa ajándék?
  • cement
    rofl!
    [ufóak]
  • Yeltzin
    tök jó az MSN új pályázata...

Fotózz le egy UFO-t és nyerj NASA ajándékot!!

no comment
  • Yeltzin
    Bocs, de ezt azért még vitatnám...

"az a művészfajta akiről te irsz az nem létezik"

Már hogyne létezne? Csak nem ismered őket, mert maguknak alkotnak, senkinek nem akarnak megfelelni, nem érdekli őket mások véleménye, a siker, ezért szinte sosem mutogatják senkinek, amit csinálnak. Pont ez a lényeg. Mint írtam, őket nem motiválja semmi, épp ezért nem is akarnak semmit kezdeni azzal, amit csinálnak.

Nagyon jó olvasmány a témában Osho "Kreativitás" című könyve. Olyanoknak is segíthet eloszlatni a ködöt, akik azt hiszik, nincs körülöttük köd :)
  • Gladiator
    jóvanna, nem jutott semmi sem az eszembe, cím nélkül meg nem akartam
  • cement
    lol a cím!! :DDD
    [nézte]
  • Yeltzin
    ok

visszatérve az eredeti "problémára": nem hiszem, hogy bármilyen szempontból kilógna a sorból a halszemobjektív

ugyanolyan teljes jogú optika fajta mint az összes többi, wide-tól telé-ig, és vannak helyzetek, feladatok, amiket nem lehet mással megoldani (sok tudományos, vagy tudományos jellegű munkához is ez kell)

persze, sok helyzetet meg lehet oldani kisebb látószöggel, panorámával, de ennyi erővel elég lenne ha csak 50mm-es objektívek lennének... (telét is meg lehet oldani, közelebb kell menni, és kivágni a kép közepét) :)
  • Gladiator
    lol, a címet ne nézzétek:DD

• norbre
    naon jók, nekem főleg az alsó teccik
  • Gladiator
    van garrettnek az a képe, amit a zsidó temetőben csinált. nem tudjátok hogy lehet elérni olyan színvilágot?
  • Blasta
    Vihar vót :-)

• Blasta
    Arról nekem is készülőben van 1-2
  • Gladiator
    az. telitalálat! mindjárt rakok fel egy képet a mai viharról is:)
  • Geeryy
    Levi :) sörbar?
    jo kep :)
  • obe
    nem is azért tisztelem mert 50+ meg ff, sőt még nála is akad jobb, de majd megnézzük az ukrán srácokat 30 év mulva, de amit alkotott az vitathatatlan:)
  • obe
    az a művészfajta akiről te irsz az nem létezik, kicsit szűken méred a határokat, attól még művész maradhat ha pénzt is keres vele, inkább attól művész mert ugyanannyi energiabefektetéssel különbet alkot mint az akinek nincs hozzá érzéke, hiába van a kisujjába a szakma csinja-binja, lehet müszakilag a legfelkészültebb.
    ezek a mesterek általában, de az NG fotosai is minimalista elveket vallanak, és csak a szükséges minimális felszereléssel dolgoznak.
    alkotásuk azért olyan nagyszerű mert tudatosan fotznak, a témát ha kell 10 évig is rágják, körbejárják, egyeltalán nem hübelebalázs modjára kattogtatnak.

a mai önjelöltekkel kapcsolatban pedig igazad van, egyetértünk:)

tényleg hagyjuk már a témát, de nem baj ha erről is esett szó, hisz erre való a forum:)
  • Gladiator
    huh, menyi hibát vettem rajta észre, de én már ki nem javítom!

• The Garrett
    nefotozzon? hmmmthx elolvasom :)
  • Yeltzin
    ja, mi is cikkeztünk róla egy rövidet
  • Yeltzin
    hát... azért SZERINTEM attól, hogy valaki elmúlt 50, és csak fekete-fehér képei vannak, még nem tett le semmit az asztalra...

ha csodálkozni akarok, lecsekkolom a deviantartot, pár huszonéves lengyel, ukrán, egyiptomi srác olyanokat csinál, hogy Balla Demeter azt sem tudná, melyik bolygón van... és még halszemet is használnak néha, ez botrány! :)
  • The Garrett
    :O be is akartam szurni 1 képet a minap, csak elfelejtettem. láttam a digifoto panorama számának a panoráma pályázatának (nyakatekert) képeit, melyekközt volt 1 ami szerintem messze nem panoráma, max vágva lett, hogy arányaiban megfeleljen a pályázatra...

mostmár tényleg megkeresem melyik volt :D de ezekszerint nem csak nekem tunt fel. :O
  • Yeltzin
    "Az alsó fotókat persze hogy meg lehet oldani máshogy miért ne lehetne? csak más lesz a kép"

Jézusom... A megrendelő majd csak megérti valahogy miért kapott mást, mint amiért fizetett....

"a művész minden megfontolás nélkül alkot ez biza nem igaz"

Tovább megyek. Motiváció nélkül alkot. Nem motiválja semmi, nincs célja a műveivel. Azért alkot, mert jólesik. Abban a pillanatban, ahogy elkezd gondolkodni azon, milyennek kéne lennie a műnek, megszűnik művésznek lenni. A baj persze az, hogy ezt a mai önjelölt művészek nem ismerik el, ezért van olyan sok egyforma hulladék a világban, amit műalkotásként adnak el (pedig az igazi művész nem akar pénzt keresni a műveivel).

Na mindegy, ez a téma kicsit nagy gombóc lenne, akit érdekel olvasson utána, ismerkedjen sok érdekes emberrel.
  • obe
    igazad van pontositok: a profi alatt én nem a hivatásos alkalmazott fotográfust értem, hanem aki olyat alkot ami mondjuk része lesz a magyar(vagyakármilyen)egyetemes fotótörténelemnek..a hivatásossal nincs bajom csak ő más izlése szerint dolgozik(megrendelés), némi saját plusszal, de nem a saját kedvére. például hogy nevesitve legyen kiket tartok művésznek(teljesség igénye nélkül): Féner Tamás, Korniss Péter, Balla Demeter, Horváth Dávid, Urbán Tamás, Benkő...stb, az Ő generációjuk óta nem sok érdemleges fotos látott napvilágot

természetfotósokat sajnos nem ismerek, de köztük is biztos akad aki művészi szinten munkálkodik....