25245

• Gladiator
    megvan az első 5ös képem a fotozzon. eddig a legjobb 4.17 volt.
  • ivjoe
    Nem kell 96-szor értékelned. Én értékeltem 21-et asszem feltöltöttem egy képet, most 0,72-nél állok.
  • Gladiator
    Most nem mondjátok komolyan, hogy 1 kredit kell a feltöltéshez? MErt most feltettem egyet, és maradt 0.04 kreditem. most 96szor értékeljek még képet, aztán vagy elfogadják vagy nem?
  • ivjoe
    Tegnap kis időre az index (meg persze a fotozz.hu is) teljesen kimaradt, gondolom serverkarbantartás, vagy valami gyíkjuk van.
  • hen-tes
    az nekem is rohatt lassú, pedig épp keresek pár képet, de így reménytelen
  • Gladiator
    olyasmi
  • hen-tes
    fotozz.hu?
  • Gladiator
    nektek is K lassú az indexes fotós lap? mert minden más normál sebességgel megy, de az 3-4 perc mire megnyit egy lapot.
  • Yoz
    PlayStration 3 ra FFXIII by: hen-tes
  • Loál János #8043
    Final Fantasy hen-tes. Jó.
  • hen-tes

keretet elcsesztem, jah és belefér a fényképekbe? ps-ben nyúztam egy picit
  • ivjoe
    Cstlakoznék.
    Sztem az a hullámlemez. :DDD
  • hen-tes
    lál
    klassz hely (y)
  • Sadist
    Olyan, mintha egy kör alakú terembe volna egy kiállítás, ahol a képek megfelelő szögből látszanak jól :)
    A fölső részét hirtelen pixelesnek néztem :D
  • hen-tes
    ott is régen voltam
    nekem egy kicsit sötét
  • Zillo
    Pecs,TV torony -.-

• hen-tes
    csak egy ötlet volt :|
  • Gorvik #8035
    :O
  • hen-tes
    elég hülye pályázat (arról van szó?)

ha már audi, és benzin, akkor egy olyan képet lehetne max berakni, amin egy éppen elkéső üzletember tankolja a gecidrága verdáját, hogy az időben odavigye :C
  • Gorvik #8033
    Itt két élő, inteligens (de nem feltétlen fejletten inteligens) lényt feltételeznek.
    Nemhiába a Galaktika írta ki a pályázatot.
  • ivjoe
    A létrehozásához kell energia és nyersanyagok, ahhoz nem, hogy a sarokban porosodjon, de előbb utóbb mindenképp megszűnik létezni (eloxidálódik stb). Igen, az autód közli (bár ez nem volt mindig így), de ezt a tulajdonságát az ember adta neki.
  • Yeltzin
    a létezéshez is, láttál már gépen "spontán" létrejönni?? elég komoly energia és nyersanyagbefektetésre van szükség, azt meg simán megmondja, mi kell neki, pl. az autód is közli, ha kifogyott a nyál vagy az olaj...
  • ivjoe
    De mikor mondja neked egy gép, hogy aggyá áramot, benzint, olajat, pucold ki a légszűrőm, mert megdöglök. A működéshez szüksége van dolgokra, de a létezéshez nincs. A gép nem élőlény, tehát nincs értelme szimbióziosról beszélni.
  • ivjoe
    Visszatérve a képekhez:
    (Ezt csak az ötlet miatt, majd megxsinálom valami érdekesebb tájjal.)

• Yeltzin
    a gépnek is szüksége van bizonyos dolgokra a működéshez, gondold végig
  • ivjoe
    Ez az ára, ha az ember közben mást csinál és hosszú postot ír. (Közben 10-en válaszolnak.)
  • ivjoe
    Ez igaz, bioszóráról már nekem is rémlik a szimbiózis.
    Kölcsönös, MINDKÉT félnek hasznos együttélés. Ok, de a gépnek mi a hasznos??? A gépek elvileg azért vannak, hogy kiszolgálják az embereket, tehát a szimbiózis lehetetlen. Ugyanis szimbiózis csak ÉLŐLÉNYEK között jöhet létre.
  • Dzsini
    onnantól hogy a gép nem élőlény, számára a "hasznosság" kimerül abban, hogy áramot kap és karbantartják... de ez innentől filozófia, és nem a fotótopicba való. szerintem ők kiborgokat/ilyemiket várnak
  • Gorvik #8024
    Vagy hülye vok. A szernek mért hasznos, h a gépben van? Semmiért
  • Gorvik #8023
    Rohadt jó, de ez sem szimbiózis.
    Bár a barátom se olyat csinál.
  • Gorvik #8022
    szimbiózis- kölcsönözen hasznos együttélés
    Egy gépbe épített emberi szerv ugyan hasznos lehet, de itt biztos nem erre gondoltak.
  • ivjoe
  • ivjoe
    Wait, megmutatom. Bár háttérnak még ki kellene valamit találnom.
    De többnyire ráhagytam a nézőre, hogy végiggondolja mi is ez.
  • Dzsini
    kiszámoljátok, hogy mekkora képet akartok készíteni - pl. A4 az 210x297 mm vagyis 8 1/4 x 11 3/4 inch - ezt felszorozzátok 300-al, és akkora képet rendereltek. (persze ennél lehet, hogy kissebbet illene, hiszen a papírnak margója is van)

utána a kész képet egy képszerkesztőben beállítjátok 300dpi-re, és kész.

a szimbiózis meg - hát, a kiborgoktól kezdve a gépbe épített emberi szerveken át bármit ki lehet találni :) (józsi bácsi biciklizik - élő szövet fém vázon)
  • Gorvik #8018
    Hogy értelmezted az ember-gép szimbiózist? Barátommal komoly vitát folytattunk, hogy ez hogyan is lehetséges.
  • Gorvik #8017
    Köszönöm a válaszokat.

Ha jól sikerült felfognom, akkor egy inchbe 300 képpontot kell belepaszírozni.
    Most már csak egy bajunk van. A 3D Stúdió Max 5-ös verziójába ezt hogy lehet beállítani?
  • ivjoe
    Húdejó, hogy ezt betetted, van ilyen képem!
    Látom már 20-an leírták. :DDD
    Kis hozzáfűznivalóm: Azért pont 300dpi, mert ez a nyomdai szabvány dpi érték.
  • Dzsini
    (vajon hányan gépelik még a választ? ;) )
  • Sadist
    Dot per inch, 1 inchre jutó képpont szám. Főleg nyomtatóknál és scannernél szokták megadni, hogy egy inchet hány képpontra képes felosztani/kirajzolni.
  • Dzsini
    dot per inch - képpont hüvelykenként

képgyártogató programban tudod beállítani, igazából nyomtatáskor van értelme, hogy hány képpont mekkora méretben jelenik meg a papíron. (photoshop jellegű programokban a képbeállításoknál 2 pillanat átállítani)