25245

• G_ArchAngel #8374
    Ezt is érdemes forgatni, tanulni lehet belőle a portrézásról:

• G_ArchAngel #8373
    de nemsokára boltokban a haladó szintű könyv digitális fotófeldolgozáshoz, szintén NG...
    remélem nem olyan lesz, mint a többi tucat könyv...
  • OPM
    magukról a gépekről, tulajdonságaikról meg ps-os utómunkákról is
  • Gladiator
    késő, megrendeltem a tájképet.

digitális kép miről szól? utómunka? vagy digitális gépekről?
  • OPM
    nekem a digitális képek van meg
    cserélhetnénk pár napra! :)
  • G_ArchAngel #8369
    én NG előfizető vagyok, így egyben rendeltem...
    amúgy a Portrét ajánlanám...
  • Amse
    Portré/riport fotózással érdemes megismerkedni.Persze ha az nem érdekell akkor válassz másikat:)A tippek és trükkök jó?
  • Gladiator
    htxvm.

tippek trükkök megvan. melyik alegyen a köv?
  • G_ArchAngel #8366
    www.geographic.hu
    www.libri.hu
  • Gladiator
    hol lehet rendelni?
  • G_ArchAngel #8364
  • Gladiator
    jéééé... ennek van több része is? nekem csak a tippek és trükkök van meg. az nagyon okos.
  • G_ArchAngel #8362

NATIONAL GEOGRAPHIC FOTÓISKOLA - PORTRÉ ÉS RIPORT
    CAPUTO, ROBERT

Késõbb még bármikor kiveheti a kosárból

Bolti ár: 3500 Ft
    Kedvezményes internetes ár: 3325 Ft
    (5 % kedvezmény)

Kiadó: GEOGRAPHIA KIADÓ
    Oldalak: 160
    Borító: FÛZVE
    ISBN: 9638633425
    Fordító: TEVELI GÁBOR
    Nyelv: MAGYAR
    Kiadás éve: 2003

Ismertetõ
    "A fotózás leggyakoribb, egyszersmind legnehezebb témája maga az ember. Amilyen könnyû embertársainkról pillanatképeket elcsipni, olyan nehéz a jellemüket, a személyiségüket istenigazából megragadni a fotón. Készüljön bár ismerõsrõl vagy ismeretlenrõl, vérbeli portré tartalommal tölti meg a formát, az alany külsõ és belsõ vonásait egyaránt leképezi."

A National Geographic Fotóiskola-sorozat második kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a portréfotózás alapelveit és mesterfogásait taglalja. Elméleti útmutatással és számos hasznos tanáccsal segíti mindazokat, akik kedvüket lelik embertársaik fotózásában, ráadásul megismertet a magazin hírneves munkatársainak idevágó tippjeivel és trükkjeivel. E kézikönyvet nemcsak a kezdõ fotóamatõr, de a képzett hobbifotós, sõt a hivatásos fotóriporter is haszonnal forgathatja.

• A környezet és a világítás szerepe
    • A jó portréobjektív ismérvei
    • Az arckifejezés, a gesztusok jelentõsége
    • A fotóesszé megtervezése
    • Munkakapcsolat fotós és alanya között
  • G_ArchAngel #8361
    ez már duplaportré...
  • Sné Zsuzsa
  • Sné Zsuzsa
    És ez hogy tetszik?? Ez nagyon állat!!! :)

[img]http://pixsrv.srv.hu/pix/pix_1125405078.jpg[/img
  • Gladiator
    azt, hogy csúnya vagy:)
  • hen-tes
    és ebből a szembből mit olvasol ki?
  • Blasta
    Így van, megvan ennek is a helye és módja, de az öreg fószeres képnél nem szerencsés.
  • G_ArchAngel #8355
    fekvő portré akkor szokásos, ha nyitjuk a teret az alany tekintete felé (ha oldalirányba néz), vagy ha többen vannak, vagy...

• Sné Zsuzsa
    Értem.

(Closed)
  • Blasta
    Nem rontottad el, semmi gond, csak szerintem nem jó az a vágás róla, (bár ez szubjektív). Ha portrét vágsz egy képből, akkor azt célszerű (de nem kötelező!!!!) állított kivágással tenni. ;-)
  • hen-tes
    fúdejó az a zöld erdős :-) (Y)
  • hen-tes
    pszt :D
    csak kiváncsi voltam, mert kicsit sztem már el lett húzva..
  • Amse
    kép címe kacsaverseny?szép színek.
  • Amse
    csak irigykedsz, mert nem te vagy rajta én nem rólad van szó:P
    najó tényleg vége az offnak
  • cement
    színek szépek
  • Amse
    hát én szoktam olvasni a szemből és a tekintetből, de én ennek az embernek a szemében nem azt látom amit te.szerintem inkább üveges a tekintete mint elkeseredett.nem ítélkezem csak nem vagyok olyan optimista mint te.nemtom nálatok mennyi ilyen ember van, de pesten naponta találkozol 1 tucattal és abból max ha 1 akinek nem cigire/piára kell a pénz.
    na offot befejeztem
  • Gladiator
    Na, legyen már vmi más féle kép is:

Sástó
  • hen-tes
    normális egy képről ennyit beszélni? [kéredezi]
  • Sné Zsuzsa
    Ja és, amúgy, ha alkoholista lenne, akkor nem adna az öltözetére (ha megnézed a színes képet, akkor látszik, hogy tiszta ing van rajta). Curmós és koszos lenne...max azért állna ott, hogy pénzért kuncsorogjon...nem árulna kaját és nem is tudna egyáltalán tisztességesen, egyenesen megállni...a kemény alkoholisták sosem hagyják abba.
  • Sné Zsuzsa
    Lehet, hogy nem bírja az életet elviselni és elkeseredettségében iszik, de akkor is akkor ott állt és dolgozott. Minden munkát becsülök és tisztelek. Nem ítélkezek, mert mindenki egyenlő csak más lehetőségekkel.
  • Sné Zsuzsa
    Amúgy valóban a Yelzin képei voltak a legművészibbek...nem rosszak a többiek munkái sem, csak más beállításúak...a többieké inkább érthető, de Yeltzin játszik a géppel, nehezebben értelmezhető, de egyáltalán nem rossz...szal nagyon jó képeket csináltatok mindannyian.

Az egyszer már biztos, hogy elhatároztam, hogy gyűjtögetek, majd veszek magamnak gépet és újra elkezdek fényképezni.
  • I.C.ram
    Totál látszik az arcán, hogy megjárt már pár kocsmai verekedést, az orra be van törve. Feje tiszta alkesz fej, és nem kétlem, hogy napi 3 doboz Pannónia cigi is befigyel :P
  • Sné Zsuzsa
    A vágágst csakis annak köszönheted, hogy megpróbáltam a számomra lényeget kiemelni a képből...nem akartam elrontani a munkádat, ne haragudj!

Nem látom benne a rossz indulatot...sokkal inkább a megkeseredettséget...és nem hiszem, hogy feltétlenül cigire kéne a pénz, sokkal inkább kajára vagy esetleg családra.... A kis ingyenélő típusuak nem így néznek...és a szemét emberek pedig "nem égetik" magukat ilyen munkával...azok inkább lopnak, csalnak. Sokra becsülöm az olyan embereket, akik ilyen munkát végeznek és nem azért, mert ez egy szuper munka...gondolhatjátok hányan megalázzák ahol csak tudják és hányan lenézik, pedig sokkalta jobb, mintha bűnözne.....nem tudom...nekem nem tűnik baltásna...inkább meg van keseredve...izmos a nyaka, tehát munkásember ("jómunkásember" :)) Nem tűnik koszosnak, ad magára...csak hát nem tud másképp megélni, így ilyen munkákat is be kell vállalnia. Nem szabad lenézni senkit, mert nem tudhatjuk milyen a multja...a jelene...és ki tudja mi vár még rá. Arra van pénze, hogy tisztán tartsa magát...szóval meg van benne az igény....csak ez megrázó, hogy embereknek így kell élnie....és ez nem fantázia csak olvasni kell az ember szeméből, ruházatáról, megjelenéséről, de a legtöbbet a tekintet számít.
  • Amse
    elég egyedien fogod fel a képeket(már a rajzok topicban is megfigyeltem), de lehet csak nekem kicsi a fantáziám.én csak egy leépült csávót látok aki pénzt akar keresni, hogy legyen cigije(ugye éhen nem hal:)) viszont a buli nem igazán tetszik neki.és ha úgy vágta volna balsta, hogy nem látszik miért is van ott akkor valszeg én is 1 baltás gyilkost látnék a személyében.
  • Blasta
    Aláírom, így mást mutat a kép, én is csináltam egy ilyesmi verziót belőle.

Baltásgyilkos:

:-)))
  • Yeltzin
    biztos nem kell a szecsó :D

(mellesleg hatásosabb szecsó nélkül, ebben a formában egy rozsás, véres baltát képzelek a kezébe)
  • Blasta
    Minek köszönhetem a megvágást?
  • G_ArchAngel #8335
    vazze, "szétoffoltátok" a topicot...
    mindegy, míg nem durvul el a téma, addig maradhat...