Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
És milyaza fekete cucc a jobb felsõben?

Egy épp arra elhaladó B2-es stealth bomber szárnya? :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

canon a60

zakika
en is neztem, de minden kepen igy van. elobe nem tunt ilyen ferdenek. azert mondtam hogy gyors kepek meg retus elott

nagyon felre visz a kezem

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

The Garrett
Kutna Horai ferdetorony?

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

zakika
jol csinalta

en manulat hasznalok... azt hiszem magamrol hogy tudom kezelni 😊

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Ezt a képet egy Panasonic Lumix DMC-FX5 típusú digitális fényképezõgéppel csináltam, ha jól emlékszem semmilyen szûrõt ne mraktam be, az üzemmód meg tájfényképezésen volt.
Eléggé tetszik, jó kis gép 😊

War. War never changes.

zakika
milyen filterrel csinaltad

en csak a napfelkeltet probaltam az erdo felett es vagy csak az egy latszik vagy csak az erdo...

Szombathely

War. War never changes.

zakika
es meg egy kep kozelebrol

(meg nem volt idom jaccani vele)

zakika
Kutna Horai panorama (csak igy gyorsan)

1200 pixel a szelessege

I.C.ram
Ja a Humorosban is volt vagy 20x.
The Garrett
jaja évek óta kering a neten...

😊
Ráadásul ez a képet már láttam valahol korábban, bár kicsit sem hihetõ, hogy ezzel a telefonnal készült. Ez valóban egy mûtermi csecsemõfotó, amit felhasználtak ehhez a reklámhoz.

GregSB
Az új nokia "képkezelõ telefon" (7610)
reklámján viszont mindig jót nevetek. Lekapnak vele egy kisgyereket egy szobában, majd A4-es méretben nyomatják ki az éles, jóminõségû képeket...
Megnézném én annak az A4es képnek a minõségét, amit egy 1 megapixeles telefonnal készült képrõl nyomtatnak... Az pedig csak hab a tortán, hogy a képen ami kijön egy mûtermi fényekkel profin bevilágított fej látható, aminek nem sok köze van az "eredetihez", nade segáz. Marketing powwa.

The Garrett
hehe en azon lestem nagyokat 6230as nokia érzekelõjén milyen kepek tapadnak meg... Mar csak az lenne a jo ha telefonalni is lehetne vele normalisan, de nemlehet mert kenyelmetlen a fenykepezõ része a hátoldalán és sehogy se lehet normálisan megfogni. Vagy csak tényleg minden tenyér máS? 😛

I.C.ram
Akkor le vagyok maradva 😊

Mindig is utáltam ezeket a bizbaszos fényképezõs majomságokat 😊
GregSB
lol

szacsi
másfél éves a telefonom 😉

:-O http://www.ashes.hu O-:

FREAK
hát nem tudom, milyen scannerekkel volt eddig dolgod, de ez már '96 környékén sem lett volna "elég jó"

Riszpekk

I.C.ram
Ahhoz képest, hogy egy éve, még milyenek voltak, bõven jó! Olyan a minõsége, mintha szkennelted volna egy elég jó szkennerrel.
szacsi
sztem elég szar...

Galy
és még gyerekcipõben jár a mobil-technológia 😄
I.C.ram
Ehh már ilyeneket lehet csinálni telefonnal? 😄
szacsi
Ezeket a hétvégén hajnalban csináltam, Ikervár környékén, a Rábán. Sajna nem készültem fel, a képeket telefonnal csináltam, zsal...majd legközelebb

szacsi
mijen gépet használsz
(már biztos írtad, de nem olvasok vissza)

BADE
Nagyon jó,majd én is készítek az enyémrõl.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

FREAK
reális ár, az A4 ára átlagosan 5-600 Ft

Riszpekk

GregSB
Attól függ hol csináltatod. Ahol digitálisan nagyítanak ott asszem ettõl drágább. De ahol hagyományos módon ott kb ennyibe kerül darabja. (Sok boltot nem ismerek, Árpád úton lévõ fotósnál 2000/db a 30x40es, ezt biztrosra tudom 😊

Galy
a3-as méretben ilyen olcsó lenne a nagyítás?
GregSB
Filmelõhívás 500 HUF körül, nagyítás (1db 30x40es) 1500-2000 HUF között.

Én a másik (digi) topikban válaszoltam a kérdésedre, csekkold le ha gondolod 😉

Gladiator
húúú, mennyire számítsak?

Galy
a nagyítás miatt mondom

(nem lesz ócsó)
Galy
fuji velvia vagy superia jó film szvsz, velvia , ha kapsz, még jobb
Gladiator
huh, kicsit sokszor használom a baszni szót...

Gladiator
kint lesz, vmi szép helyen. remélem nem baszom el, mert akkor majd baszogatni fognak. csinálok vagy 20 félét. kösz szépen mindent.

FREAK
szvsz azzal sem lesz ilyen gond

de egy bazi nagy vaku legyen nálad, beltéri képnél az kellhet 😊

Riszpekk

Gladiator
nega

FREAK
a gépnek ehhez nem sok köze van (kivéve ha picsaszar az obi), a minõséget a film határozza meg

A3-ra elégnek kell lennie (nega vagy dia?)

Riszpekk

Gladiator
de a fényképezõ csinál elég jó képet ahoz, hogy kinagyítsam akkorára?

mert egy haveromnak lesz most szül napja, aztán gondoltuk a haverokkal, hogy összeállunk egy csoportképre, azt kinagyítjuk, bekereteztetjük, csak hát, egy profi fotós elég drága lehet, ezé gondoltam, hogy majd én, akinek van kicsit komolyabb gépe, majd megcsinálom, és akkor nem kell fotóst fizetni. vagy inkább fizessünk?

FREAK
nem értek a filmekhez, azt hiszem, általában így van

de éppen ezért nem kell aggódnod

Riszpekk

Gladiator
hát, de nem úgy van, hogy minnél nagyobb a film érzékenysége, annál szemcsésebb képet ad?

FREAK
ISO60-hoz jó sok fény kell, a minõség ilyen tekintetben nem függ az érzékenységtõl

Riszpekk

Gladiator
3000N

Gladiator
Az lenne a kérdésem, hogy van én nekem egy nem digitális Canon EOS 300N vagy 3000n, vagy 2000n, vagy 200N, nem tom pontosan, lényeg, hogy a legalapabb tükörreflexes gép a canontól. na, szal ha ebbe veszek vmi alacsony érzékenységû filmet, mondjuk egy ISO 60-asat, akkor tudok-e vele olyan jó minõségû képet csinálni, hogy az jól kinagyítva, kb. A3-asban se legyen szemcsés. meg mikre kellene odafigyelnem? SÜRÕS!

The Garrett
ebbe van valami igazság 😊))) mondjuk ez eszembe se jutott.. Hamar munka ...

FREAK
amíg bele nem tanulsz, jó a szobád is szvsz

majd akkor mássz hegyet a képanyagért, ha tudsz is vele kezdeni valamit

Riszpekk

The Garrett
Hat csak itt nincs semmi érdekes.. vagy csak én látom mindennap 😄

FREAK
miért, beltéri panoráma már nem is elég jó? 😉

Riszpekk

The Garrett
jaja ez volt az en problemam is...
lehet kirpóbálom csakhét ahhoz kell valami olyan helyet is talalni, ahol kinez valahogy, nomeg fel kell jutni 😄

Dzsini
annyi az egész, hogy minél lejjebb/feljebb fordulsz, annál kevesebb fotó kell 1 kör elkészítéséhez vagyis annál nagyobb átfedéssel dolgozol. torzul mindenképp, hiszen síklapokból sehogy sem fogsz gömböt elõállítani, de jól lehet közelíteni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.