Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Parancsolj. 😊 Ez votl a legdrágább 1.5 milláig.

Opel Omega V6
FREAK
hát inkább 2.5m, de nem hiszem, hogy a tulaj a milákat számolgatja, valszeg ez csak az egyik bevásárlókocsija

"szép" emberek szép autói parkolásznak a sarki vendéglõ elõtt, úgyhogy ha kis szerencsém van, bandaháborút is tudósíthatok majd (kár hogy az ablak a másik irányba néz)

Riszpekk

Kit--Kat
szegény omega😞

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

GregSB
1.5 millerbõl ilyen évjáratú omegát? Hol, nekem is kell! 😄

I.C.ram
Mondjuk 1.5 millából vesz egy ugyanilyet 😊

Hacsak nem akarja kitaposni a belét a tettesnek mindenáron, mert a kesztyûtartóban volt az 5 találatos lottó szelvény.
FREAK
hát úgy néz ki 😊

legalábbis csak nem adna érte másfél milkát, hogy közöljék vele: "láttam, egy gömbvillám volt" 😊

Riszpekk

FREAK
"Opel Omegához bal elsõ ajtó kifogástalan állapotban (extra füstszagú!) eladó" 😄

talán ez lehetne a kép címe

Riszpekk

I.C.ram
Felgyújtották, vagy mi?
FREAK

Riszpekk

Dzsini
itt az eredeti link
én a NASA-ban megbízom annyira, hogy levizsgálták a képet, és valódinak találták.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
igazi vajon-e?

Riszpekk

Hiányolom, hogy nem látunk közben teljes napfogyatkozást és a csillagok közül Farkas Bertalan sem integet a Szojuz-36 fedélzetén. 😊))

tomsolo
😄DDD

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Dzsini

nem az én fotóm, de azért nemsemmi mit össze lehet szedni 1 képre... csillagok, felhõk, hold, meg egy jólsikerült villámcsapás is...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Guest
😄D
FREAK
na ha legközelebb arra járok, majd talizunk, és nekifutunk ennek az ügynek még egyszer 😊

majd aznap nyírom a hajam, hogy nyomatékosabb legyen a megjelenés 😊

Riszpekk

Pyx
Miért nem mondtad hogy zsido vagy?

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

temetõ, közintézmény, publikus terület. bye....

mondd hogy ármin nagypapához jöttél.....

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Miért nem mutattad meg neki ?

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

The Garrett
na ma felbasztam magam rendesen.
Van egy zsido temeto itt az avason "gyönyörû hely, 1-200 éves elhagyott sírok benõve fákkal bokrokkal, romos épületek körülöttük. (kicsit durvább mint az avasi temetõ..)

rászántam magam hogy felmegyek csinálok pár képet, erre nem engednek be!!!!! Portas aztmondta hogy ez zsido temeto es ide csak zsidok johetnek be azonkívül zárva van mindenkinek. Indok: sokan jartak ide rongálni a sírokat... Na mondom én tipikusan az az alkat vagyok aki bemegy és ledöntögeti a sírokat 1 szál fényképezõgéppel a kezébe.

most akkor ki diszkriminál kit? bekaphassák :/

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
gondoljuk végig logikusan

adott egy vadállat, ami "genetikai alapon dönti el", hogy mitõl kell félnie..... attól fél, amitõl az õseinek kellett félnie az eltelt évezredek során

létezik bármilyen természetes fenyegetés, ellenség a természetben ami bármilyen szinten talajközeli fényfelvillanáshoz köthetõ? ÉN nem tudok róla....

a hang az más tészta, a növényevõk nyilván félnek bármilyen idegen vagy állat/ember által keltett hangtól, mert az ragadozóra utalhat, a ragadozók meg eleve óvatosak, nekik ugyanúgy érdekük, hogy mindig tudják, ki/mi látja õket, és a hang vagy mozgást jelent vagy hang kiadására képes élõlényt, mindkettõben ott a veszély lehetõsége (egy mozdulatlan hal pl. hiába csillog az avarban, nem fenyegetõ 😊

de egyikük génjei sem tartalmaznak villanáshoz köthetõ negatív eseményt, nyilvánvalóan semlegesnek tartják ezt a jelenséget, a már leírtak miatt

szép is lenne, ha a reggeli harmatcseppeken felvillanó napfény habzó szájú paranoidokká változtatná a világ vadállatait, a télrõl meg nem is beszélve, amikor az egyenetlen havas tájon másodpercenként csillan fel egy kis fény...

talán egészen ritka esetben egy egyed be lehet kondicionálva a villanás-ROSSZ (értem?) kapcsolatra, mondjuk ha már 2x-3x elõfordult vele, hogy egy vadász kilõtte valamelyik társát, és mindegyik esetben az illetõ állat látta a villanást, de gyanítom, hogy ebben az esetben is inkább a dörrenés az, ami valójában megijesztheti

Riszpekk

The Garrett
legközelebb kipróbálom barlangi gõtén 😄 ha találok 😉

lehet agyamra ment a sok indián és természetfilm, szerintem mindkettõnknek igaza van - élõlény és helyzetfüggõ...

http://gaborszantai.co.uk/

FREAK
biztos, hogy nem tévedek, önmagában a fény nem zavarja õket, a "sima" villámlás meg általában menydörgéssel is jár, ettõl viszont már félnek

kísérletezz, ha nem hiszed el, legegyszerûbb a kutyádon (már ha fél a villámlástól), kétlem, hogy zavarni fogja a vaku

én fõleg madarakat vakuztam eddig szembe, de legkisebb mértékben sem zavarta õket, az erdei mókusokkal ugyanez a helyzet, és biztos vagyok benne, hogy a róka sem menekülne el egy vakutól, ami teljesen normális, gondolj csak bele, az ilyen hirtelen villanások mindennaposak a természetben

nyáron a víztükör, harmatcsepp, nedves levél, télen a hó, jég elég gyakran csillan fel, esetenként igen erõs fénnyel erõs napsütésben, és ettõl biztosan nem félnek a vadak

aki ezt a baromságot elkezdte terjeszteni, annak valószínûleg jó hangos filmes gépe volt, és az exponálás utáni pillanatban felcsendülõ, erdõben jó visszhangos (amúgy nagyon feelinges) "robothang" ijesztette el a vadakat elõle, csak szegény ember rosszul logikázott

nézegess sok természetfotós albumot, erdõkben szinte mindig szükség van vakura, és mégis mûködik a dolog

Riszpekk

Blasta
Nem kell a duma, valld be, hogy nektrek is van!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

The Garrett
btw! haziallat táplálék osztály: tyúk kakasokat se nagyon érdekelte eddig a vaku 😄 tudom mer ize mink ilyen parasztok vagymuk és van a szonszédnak 😄

The Garrett
abban is van valami amit freak mond. Amig nincs "rossz élményük" villanásról addig nemtudják hovatenni. Mint pl 1 kisgyerek, amig nem társít a tûzhöz fájdalmat, addig nem kerüli el messzire...

tévedsz, az állatok még asima villámlástól is megijednek és nem csak a vad, hanem a házi állatok is - fõleg azok amelyek a táplálé osztályba tartoznak (értsd: zerge)...

pl: ha elmész egy afrikai erdõbe, ahol soha nem láttak embert, akkor természetes mozgástól nem fog megijedni az állatka, de ha hirtelen zajt/fényt/mozgást produkálsz, akkor vagy támadással vagy meneküléssel lereagálják...
persze, lehet ezek a zergék megszokták a vakuzást😊

The Garrett
hehe olyan is van?

1x-1x belegondoltam milyen jo lenne 1 olyan szûrõ mint PS ben a gradient tool. Ezekszerint nem csak én gondoltam hogy ez jó dolog lehet 😄DDDDD

The Garrett
jajjszegényképem 😄

Crem

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

FREAK
Hát special fx oscar-t még nem kapnál érte, de gyakorolni, gyakorolni..... 😉

Riszpekk

Crem

Sokat nem erõlködtem rajta...

Nekem a felhõk hiányoztak.😊

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

FREAK
ezt inkább gradient szûrõvel tudnád megoldani, a polár alig-alig javítana rajta

Riszpekk

FREAK
ez szvsz "urban legend", én még nem láttam olyat, hogy az állat vakutól vagy reflektortól megijedt volna

mitõl ijedne meg? nincs bekondicionálva semmi negatívra, amíg nem követi hang vagy bármi más riasztó dolog, addig ignorálják

Riszpekk

Amse
Ez már egész jó szerintem.

The Garrett
laci -e vagy? 😄

The Garrett
hehe ilyen egyszerû megoldások sose jutnak eszembe 😄
na majd alakitok meg rajta

ettõl függetlenül az LCD szar digitális képfeldolgozáshoz...

persze van vmi francia cég, ami gyárt jó LCD-ket, de a 17"-os is 300k felett van...
talán "Lacie" a márkanév?

Amse
Már így is szebb szerintem.

The Garrett
nem csak olyan hatassal bir, hanem konkretan beegett 😄
de ha ugy csinaltam volna a kepet, hogy az ég is kivehetõ akkor a fák 1 nagy fekete paca.

az a gáz, hogy én most a barátnõmnél netezek, és neki LCD-je van és nem CRT-je, így elég sok világos árnyalat "beégett" hatással bír...
nemhiába van az NG Digitfotós könyvében, hogy ne használjunk digitális képfeldolgozáshoz LCD monitort, mert nem olyan telítettek/árnyékoltak a színek...

The Garrett
probalgattam par dolgot vele, de lusta voltam normálisan körbevágni a leveleknél a képet. és akkor eleg csunya volt a szeleknel. 😛

szép lesz, ha értesz a PhotoShop-hoz😊))

The Garrett

jah és egy indok miért járnak ide sok sok turista pplz. (az ég majd széplesz ha lesz polarszurom)

The Garrett
remélem jövõhéten/aztuán is lesz hasonló szerencsém 😉

ha más oldalról nézzük, akkor szerencséd van, mert egy kis teljesítményû vakutól legalább nem ilyedtek meg - a "Paksi Nap" fantázianevû vaku tuti megriasztotta volna õket😊
Amúgy is állat szemébe nem vakuzunk, mert máshogy viszonyulnak eme fényforráshoz, mint mi, humanoidok...

The Garrett
Vakuztam(látszik az állat szemében), csak sajna nem volt nálam a 3500xi vaku😛 (pont tegnap adtam vissza apamnak mondvan nemmûködik a géppel) az a1 beépített vakuja pedig még nálam is soványabb. szííííííívtam is a fogam rendesen hogy nemmaradt +1 napig 😛

FREAK
az alsó két képnél vakuzni kellett volna, amúgy

Riszpekk

The Garrett
még 1 kép ugyanonnan csak már kicsit más téma.

Fa összenõve kõvel. Lehet bele jónagyokat gondolni. 😉