25245

• Sné Zsuzsa
    Még több is :)9-kor feküdtem, majd 10-kor keltem :) Csak tudod egész nap tanultam, így lefárasztotta a zagyam :)
  • Yeltzin
    szépjóreggelt, Művésznő! megvolt a szükséges 12 óra alvás??
  • Sné Zsuzsa
  • G_ArchAngel #8652
    amúgy nekeg még megvan a micu'? úgy emlékszem régebben hirdetted...
  • Yeltzin
    mostmá ne is, még valami bajuk lenne a hirtelen kíméletességtől :D
  • G_ArchAngel #8650
    úgy gondoltam, hogy kis magánstúdiót csinálnék...:)

amúgy a pözsóháromszázhat és a rönómegán elfér az udvaron - eddig sem állt egyik sem soha garázsban...
  • Yeltzin
    portréhoz nem drága a háttér, szvsz 10 alatt lehet venni kartont

lámpa nemtom, de ebay-en komplett stúdiószettek vannak 3-400 USD körül (lámpák, nem vakuk), táskával, softbox-szal, ernyővel
  • Yeltzin
    na, abba befér egy Hummer :D
  • G_ArchAngel #8647
    azt tudom:)
    semleges hátteret és derítőlapot hol érdemes venni?
    gondolom lámpákat/softbox-ot a Soós-hoz hasonló használtcikk kereskedőknél...

(tegnap vettünk (izé, szóval a kedvesem szülei...) Maglódon egy családi házat és van egy üres kihasználatlan garázs, szép fehér falakkal (5,0m × 4,0m, 3m belmagassággal) s én ezt hasznosítanám...)
  • Yeltzin
    de természetesen a déli órákban (+/- 3) ez kb annyira szar mint a vaku
  • Yeltzin
    "A fényre visszatérve: szerinted jobb természetes fénynél fotózni arcokat?"

Ha van, akkor miért ne. Egyszerűbb a modellt állítgatni, mint állványokkal meg kábelekkel szenvedni :)
  • G_ArchAngel #8644
    igen, megpróbálok majd jó sokat csinálni, de szűk volt az idő és a lehetőség...
  • G_ArchAngel #8643
    okés, köszönöm...
    gondoltam, hogy a vaku gond lesz, de sajnos ez az egyetlen lehetőség volt...
    a vágást megpróbálom majd átdolgozni (szűkíteni), a fekvő formátum a felhasználás miatt kellett: wallpaper egy barátomnak a kedveséről...
    (szerelmes, mint a nagyágyú - én simán Angelina Jolie-t tenném ki...:)

A fényre visszatérve: szerinted jobb természetes fénynél fotózni arcokat?
    Tehát se vaku, se lámpa - csak a Nap, esetleg derítőlap?
  • Yeltzin
    az arckifejezésekkel játszva könnyen megtalálja az ember a keresett fotót, enyhén nyitott száj, hunyorítás, esetleg tágra nyitott, ijedt szemek, de lehet hogy pont egy csukott szemű, ajkaiba harapó arc a legjobb... sose lehet tudni :)
  • Yeltzin
    Íme egy korábbi portrém (vagyis kettő), azért raktam egymás mellé őket, mert egy másik fórumon arról folyt a vita, milyen hatása van a tekintetnek, illetve a tekintet irányának. Ezt szemlélteti az alábbi ábra, illetve azt, hogy nem kell feltétlenül az egész fejnek a képen lennie, nyugodtan lehet skalpolni, ha úgy adódik. Ha feljebb emelem a gépet, a szemek középre, vagy még lejjebb kerülnek, ami gagyin nézne ki. A mellkas pedig a mélység érzékeltetése miatt lett belekomponálva.

• Yeltzin
    hát először a szemből érkező fény felejtős, mert kilapítja az arcot, jellegtelenné teszi a vonásokat, "igazolványképes" a világítás, beépített vagy akár külső direkt vakuval tilos (gondolom, épp nem volt kéznél egy lemenő nap, szal ez talán kényszermegoldás volt)

maga az arc és a tekintet nem rossz (bár sokan belekötnének a nem egyformán nyitott szemekbe), viszont nem értem a fekvő vágást

ezen kívül még egy dolog van, amit másképp csinálnék: vagy tágabbra venném, hogy legyen benne váll és mellkas, vagy szűkebbre, hogy az arc töltse ki a képet
  • G_ArchAngel #8639
    Első portré probálkozásom...
    nem merem képként, mert nem érzem túl jónak...:(

Yeltzin, mire kell figyelni?
  • Blasta
    mekkfogja érteni! :-))))
  • ivjoe
    Pyx meg fog sértődni...
  • prezi
  • ThePartyFace
    A feltekenyseg rossz dolog
  • Yeltzin
    utóbbi időben én is
  • Jano
    [ROZÉT ISZIK]
  • hen-tes
    lehet hogy ams képe jobb lett( de nem is az ő képe )
    de ez: #8576 #8578 egy kicsit betett negyed négykor :9, szazl elnézéstt ...
  • Yeltzin
    ...és kialakult vala az magyar mentalitás :D
  • Jano
    Legyen.
  • Yeltzin
    borban az igazság, vagy mi.....
  • Jano
    A művész úr szerintem nem nagyon volt tiszta, vasárnap hajnali 3 óra környékén. :)
  • Yeltzin
    tudod, hogy én mindig izélek
  • Sné Zsuzsa
    ÁÁÁÁ....ne izélj már!!! :DDDDDDDD
  • Yeltzin
    Nem te, hanem a művészúr :)

(úgy emlékszem, te sem írtál semmit a kép mellé)
  • Sné Zsuzsa
    Én nem sértődtem meg.... :) Meg amúgy sem írt hozzá semmilyen szöveget, csak szétvágta...szal úgy nehéz tanulni belőle :D
  • Yeltzin
    Ams is ezt tette, mégpedig sikerrel... Ezen egyszerűen nem kell megsértődni.
  • Sné Zsuzsa
    de akkor bocsánatot is kértem és mondtam, hogy nem azért vágtam szét, mert úgy jobb, csak próbáltam kiemelni a lényeget! :DDD
  • hen-tes
    jajatyám
  • Jano
    Akko tanulj.
  • hen-tes
    egy két dolgot lehet állítani ezen a 'téglán' de nem igazán vágom ezeket a dolgokat
  • Yeltzin
    igen, tágabb rekesszel vagy nagyobb fókusztávval jobban ki lehetne emelni a háttérből
  • Yeltzin
    te is szétvágtad a szendvicsárust!! :D
  • Sné Zsuzsa
    Valóban sötét a kép, meg szerintem hiányzik a háttér....asszem jól állna a levelednek háttérben egy fa, vagy egy idős úr/hölgy...szal gondolom az elmullást próbáltad hangsúlyozni...vagy csak a levél a fontos? Akkor viszont nem jó, hogy ilyen szinű, mert így elveszlik a lényeg. Próbáld meg mégegyszer...majd rájössz, hogy pontosan mi is szép háttérnek. :) Sok cseresznyét! Próbálkozz!! Gyakorolj!!!