25245
-
#8655 Még több is :)9-kor feküdtem, majd 10-kor keltem :) Csak tudod egész nap tanultam, így lefárasztotta a zagyam :) -
#8654 szépjóreggelt, Művésznő! megvolt a szükséges 12 óra alvás?? -
#8653 -
G_ArchAngel #8652 amúgy nekeg még megvan a micu'? úgy emlékszem régebben hirdetted... -
#8651 mostmá ne is, még valami bajuk lenne a hirtelen kíméletességtől :D -
G_ArchAngel #8650 úgy gondoltam, hogy kis magánstúdiót csinálnék...:)
amúgy a pözsóháromszázhat és a rönómegán elfér az udvaron - eddig sem állt egyik sem soha garázsban... -
#8649 portréhoz nem drága a háttér, szvsz 10 alatt lehet venni kartont
lámpa nemtom, de ebay-en komplett stúdiószettek vannak 3-400 USD körül (lámpák, nem vakuk), táskával, softbox-szal, ernyővel -
#8648 na, abba befér egy Hummer :D -
G_ArchAngel #8647 azt tudom:)
semleges hátteret és derítőlapot hol érdemes venni?
gondolom lámpákat/softbox-ot a Soós-hoz hasonló használtcikk kereskedőknél...
(tegnap vettünk (izé, szóval a kedvesem szülei...) Maglódon egy családi házat és van egy üres kihasználatlan garázs, szép fehér falakkal (5,0m × 4,0m, 3m belmagassággal) s én ezt hasznosítanám...) -
#8646 de természetesen a déli órákban (+/- 3) ez kb annyira szar mint a vaku -
#8645 "A fényre visszatérve: szerinted jobb természetes fénynél fotózni arcokat?"
Ha van, akkor miért ne. Egyszerűbb a modellt állítgatni, mint állványokkal meg kábelekkel szenvedni :) -
G_ArchAngel #8644 igen, megpróbálok majd jó sokat csinálni, de szűk volt az idő és a lehetőség... -
G_ArchAngel #8643 okés, köszönöm...
gondoltam, hogy a vaku gond lesz, de sajnos ez az egyetlen lehetőség volt...
a vágást megpróbálom majd átdolgozni (szűkíteni), a fekvő formátum a felhasználás miatt kellett: wallpaper egy barátomnak a kedveséről...
(szerelmes, mint a nagyágyú - én simán Angelina Jolie-t tenném ki...:)
A fényre visszatérve: szerinted jobb természetes fénynél fotózni arcokat?
Tehát se vaku, se lámpa - csak a Nap, esetleg derítőlap? -
#8642 az arckifejezésekkel játszva könnyen megtalálja az ember a keresett fotót, enyhén nyitott száj, hunyorítás, esetleg tágra nyitott, ijedt szemek, de lehet hogy pont egy csukott szemű, ajkaiba harapó arc a legjobb... sose lehet tudni :) -
#8641 Íme egy korábbi portrém (vagyis kettő), azért raktam egymás mellé őket, mert egy másik fórumon arról folyt a vita, milyen hatása van a tekintetnek, illetve a tekintet irányának. Ezt szemlélteti az alábbi ábra, illetve azt, hogy nem kell feltétlenül az egész fejnek a képen lennie, nyugodtan lehet skalpolni, ha úgy adódik. Ha feljebb emelem a gépet, a szemek középre, vagy még lejjebb kerülnek, ami gagyin nézne ki. A mellkas pedig a mélység érzékeltetése miatt lett belekomponálva.
-
#8640 hát először a szemből érkező fény felejtős, mert kilapítja az arcot, jellegtelenné teszi a vonásokat, "igazolványképes" a világítás, beépített vagy akár külső direkt vakuval tilos (gondolom, épp nem volt kéznél egy lemenő nap, szal ez talán kényszermegoldás volt)
maga az arc és a tekintet nem rossz (bár sokan belekötnének a nem egyformán nyitott szemekbe), viszont nem értem a fekvő vágást
ezen kívül még egy dolog van, amit másképp csinálnék: vagy tágabbra venném, hogy legyen benne váll és mellkas, vagy szűkebbre, hogy az arc töltse ki a képet -
G_ArchAngel #8639 Első portré probálkozásom...
nem merem képként, mert nem érzem túl jónak...:(
Yeltzin, mire kell figyelni? -
#8638 mekkfogja érteni! :-)))) -
#8637 Pyx meg fog sértődni... -
#8636 -
#8635 A feltekenyseg rossz dolog -
#8634 utóbbi időben én is -
#8633 [ROZÉT ISZIK] -
#8632 lehet hogy ams képe jobb lett( de nem is az ő képe )
de ez: #8576 #8578 egy kicsit betett negyed négykor :9, szazl elnézéstt ... -
#8631 ...és kialakult vala az magyar mentalitás :D -
#8630 Legyen. -
#8629 borban az igazság, vagy mi.....
-
#8628 A művész úr szerintem nem nagyon volt tiszta, vasárnap hajnali 3 óra környékén. :) -
#8627 tudod, hogy én mindig izélek -
#8626 ÁÁÁÁ....ne izélj már!!! :DDDDDDDD -
#8625 Nem te, hanem a művészúr :)
(úgy emlékszem, te sem írtál semmit a kép mellé) -
#8624 Én nem sértődtem meg.... :) Meg amúgy sem írt hozzá semmilyen szöveget, csak szétvágta...szal úgy nehéz tanulni belőle :D -
#8623 Ams is ezt tette, mégpedig sikerrel... Ezen egyszerűen nem kell megsértődni. -
#8622 de akkor bocsánatot is kértem és mondtam, hogy nem azért vágtam szét, mert úgy jobb, csak próbáltam kiemelni a lényeget! :DDD -
#8621 jajatyám -
#8620 Akko tanulj. -
#8619 egy két dolgot lehet állítani ezen a 'téglán' de nem igazán vágom ezeket a dolgokat -
#8618 igen, tágabb rekesszel vagy nagyobb fókusztávval jobban ki lehetne emelni a háttérből -
#8617 te is szétvágtad a szendvicsárust!! :D -
#8616 Valóban sötét a kép, meg szerintem hiányzik a háttér....asszem jól állna a levelednek háttérben egy fa, vagy egy idős úr/hölgy...szal gondolom az elmullást próbáltad hangsúlyozni...vagy csak a levél a fontos? Akkor viszont nem jó, hogy ilyen szinű, mert így elveszlik a lényeg. Próbáld meg mégegyszer...majd rájössz, hogy pontosan mi is szép háttérnek. :) Sok cseresznyét! Próbálkozz!! Gyakorolj!!!