Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
doh nem ez nemaz :/

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett

The Garrett
ktsg 😄

Blasta
...ha menne

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Jókérdés.
Utána nézek a minolta klubbon :-)

The Garrett
Tényleg nem lehet valami technikai oka, amiért nem fért bele az A2 be?
Vagy csak ugy okoskodtak konikaminoltáék hogy "felesleges feature" ?

FREAK
"rajta lenne egy képen"

makróban, ofkorsz 😄

Riszpekk

Blasta
Nemtom, nem szoktam használni azokat.

FREAK
kurva kevés

számold ki, egy éppen csak szubszonikus lövedék DURVÁN 333 métert tesz meg egy mp alatt, ezt elosztod 16000-rel, kijön, hogy kb 2 centit haladna, vagyis rajta lenne egy képen, igaz, kicsit megnyúlva...

ebbõl ki lehet indulni

Riszpekk

The Garrett
Tud helyette sok sok mást ami kárpótol 😊

btw A2-n is használhatatlanok az automata beállítások?
Apám ki volt akadva hogy 1 kép nemsikerült vele, pedig mindig automatára állította... És sz.temis majdnem hogy használhatatlanok az elõre beállított (portré,táj mozgás stb programok.)

Blasta
Most ez tényleg nem szõrözés, egyszerûen nem tudom megérteni, hogy egy jó dolgot miért butítanak le a NEGYEDÉRE, hogy aztán még vásárlás után rájöjjél, hogy igazából NYOLCAD annyit tud csak a gép mint az elõde (természetesen kizárólag a záridõt figyelembe véve)...

PResident Evil
a tükör ?

Blasta
Faszomat

The Garrett
mer tegnap éjfél körül készült? d|o.O|b

PResident Evil
én ezt miért nem láttam ? :o

The Garrett
egyelõre gondbavagyok azzalis hogy mennyi az az 1/16000 😄 (kicsit kevesebb mint 1 szempillantás? 😛)
majd fotózok vele heggesztõt 😄

FREAK
hulló homokszemek vaze

Riszpekk

The Garrett
mostmá maradhat itt 😄

A1 ben manualban és Sp ben is lehet 1/16000 záridõt beállítani, bár nem találtam még olyan témát amihez ez kellene is.

The Garrett
nemtudom nem nalunk keszult a kep hanem unokatesojek 😄 rokonlatogatas unatkozas stb 😄

FREAK
igaz, legyen 5 😊

de mi van, ha épp villogott??? 😄

Riszpekk

Blasta
Hmm, ezt nem ide kellett vóna asszem.

Blasta
Amúgy kúlosak ezek a tükrök nagyon! Ikea? :-))))
Tényleg bejönnek!

Blasta
Elsõ napi használat után a tömör véleményem az A2-rõl:

Kúl, fasza, imádom, rulez, stb...

2 dolog zavar csupán:
-AF segédfény hiánya. Sötétebb helyeken már igen lassú az AF, egyáltalán nem zavart volna, ha beépítik, dehát ez van
-még mindig nem értem, hogy az A1- 1/16000 shutter speed-jét miért kellett lecsökkenteni 1/4000 -re, ami lényegében csak 1/2000, mert efölött csak az automatika tudja szabájozni, manuálisan csak 1/2000-et tudok állítani...

Baromság, minusz pont.

(Garrett, A1-nél ez hogy van?)

Blasta
LOÁL
Garrett himself and his wife, Mrs. A1 Garrett.

:-DDDD

Dzsini
az a 20m/s az jó lesz 3-4nek is... hacsak nem 20m széles egy sáv 😊 a frontlámpa épphogy csak annyit mozdult

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
jah panelháznak álcázva 😄

Dynamic
Elvarázsolt kastély😊
The Garrett
nemtudtok aludni ellenbeger beleneztem a tükörbe 😄 rögtön 3x 😄

ps csak annyi van rajta hogy a 3 felvetelt összeraktam, ammugy a 3 tükör így van egymásmellett a falon 😄

FREAK
cca 20 m/s és párszáz tonna azért elég egy zúzódáshoz 😊

Riszpekk

Pyx
mondeo koNbi :o

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Jano
Milyen kocsi? 😮

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Pyx
nemtudom, csak egyszer probáltam 😄

azthiszem nincs messze a zállomás, tényleg nem volt gyors 😊

The Garrett
Szép!
Magasabb ISO val mennyire lett volna zajos?
azé a zé1 tényleg jó! 😄

Dzsini
nem sietett az a vonat... (ha jól számoltam)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pyx
EXIF
Camera
Make Minolta Co., Ltd.
Model DiMAGE Z1
Exposure time 1/1 s
F-number 3.2
ISO speed ratings 100
Exposure program Manual
htx

Dzsini
kir kép 😊 egy kis EXIF infot lehet hozzá kapni? 😊 (iso, idõzár, stb...)

Pyx
(eüh, a z1, a z1 jó... )

FREAK
ezt tudom, de ezek szerint rosszul fogalmaztam... na mindegy, aki érti, az érti

Riszpekk

GregSB
Rosszul tudod.

GregSB
Elég sok értelme van, ha olyan szinten foglalkozol fotózással, hogy munkákat vállalsz el. Egyik fotós ismerõsöm már nem elõsször tépte ki a haját az miatt, mert megcsinált egy munkát, otthon megvágta/retusálta PSben, majd a digilaborban szép foszöld képek jöttek ki a printerbõl. Õ pl. most fogja bekalibráltatni a monitorját.

Dzsini
egy rendes párszázezres/milliós nyomtatónál nem :o) (azért megnézném az arcukat amikor kalibráltatni szeretném a 9tûs mátrixot 😉 )

FREAK
monitor még OK, de nyomtatót kalibrálni.... valami úgyis túlcsordul 😄

Riszpekk

Dzsini
nem az a lényeg, hogy kinek milyen színû, hanem hogy a képernyõn és a nyomtatón/nyomdán ugyanúgy nézzen ki vagyis ha a klienske egy pirosra azt mondta, hogy az kell neki (esetleg kiválasztotta egy pantone skáláról), akkor utána a nyomdában azt ugyanolyan pirosra nyomják. erre való az egész kalibrálás és az ICC profilok létezése.
házi felhasználásra annyira nem számít, bár mondjuk webdesign téren történtek már furcsa dolgok...

FREAK
én értem, de végsõ soron a "helyes" kék is csomó embernek zöldeskék lesz, másoknak lilás, így mi értelme helyesre kalibárlni? ha robotok lennénk, ok, de ez a hülye emberi agy..... 😄

Riszpekk

Dzsini
ott van lent a weblapon egy jó példa - hogy ami a képernyõn valamilyen színnek néz ki, az ugyanaz legyen a nyomtatón és a nyomdában is - az már "mindegy", hogy azt ki milyennek látja, de legalább ugyanaz lesz mindenhol.

én is erõsen színtévesztõ vagyok, de az feltûnik, hogy valami a képernyõn és kinyomtatva nem ugyanaz 😊 és erre való a kalibráció.

FREAK
persze a nagy kérdés, hogy mennyi értelme van az egésznek, amikor "nem sokan vannak akik nem színtévesztõek valamennyire"

a durva az, hogy én napi szinten vitatkozom asszonnyal, hogy mondjuk egy ruha "inkább kék" vagy "inkább zöld"... ebbõl kiindulva a tudat, hogy a monitorom hivatalosan színhelyes nem több, mint egy állapot, gyakorlatilag úgyis mindenki másképp látja a színeket

Riszpekk

Dzsini
nem pénzkidobás az, a programok kicsit kevesek tudnak lenni (fõleg, hogy az emberi szemet "veszi igénybe", és nem sokan vannak akik nem színtévesztõek valamennyire)...
a kalibráltatás amúgy szép pénz, de annyiért összehangolják a monitor(ok)at, a nyomtatókat, a szkennereket... olyan 10-30ezer/eszköz árakon szokott futni.
(nemreklám : http://www.colormanagement.hu/)

Blasta
Drágaszágom :-)

I.C.ram
szvsz csak pénzkidobás. Vanna külön errekitalált képek, amin szinek vannak, és ezalapján belehet konfigolni a monitort.
FREAK

Riszpekk