Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Azaz:

FREAK
na még utoljára

nekem ez a kedvenc Capa képem, bár ez nem a pillanatról szól, de szerintem sokkal mélyebb és realistább, a hideg ráz tõle

Riszpekk

FREAK
jó cikk, szeressem a zijet

thx for it

Riszpekk

The Garrett

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
kép áttéve ufó koneksönbe 😊

FREAK
Fotóikonok 2. (ajánlom mindenkinek)

Ebben több oldalon boncolgatják a témát, elvileg a milicista személyazonossága is ismert, szerintem nem fake, csak egyike a nehezen fotózható pillanatoknak, több szerencse kellett hozzá, mint tudás...

Riszpekk

I.C.ram
Na megtaláltam:

The Garrett
igen már utánnaolvastam. Ezt a fotot is egy 10 oldalas elemzésbõl ollóztam ki, ami azt tárgyalja hogy fake -e.

I.C.ram
Van egy nagyon híres fénykép, ami visszaköszön a régi magyar bélyegeken is, amin egy német katona éppen egy gránátot dob. Azt nem tudjátok ki csinálta?
tudok=tudor

Errõl a fotóról a mai napig vitatkoznak. Sok tudok azt állítja róla, hogy szereplõvel eljátszott, megrendezett kép.

Amúgy hasonlóan szomorú véget ért szegény Capa is. 54-ben, a Koreai háborúban aknára lépett...

FREAK
megnéztem én is a itt használt obit fordítva 105(x1.6)mm elé rakva, tényleg elég jó (és így van AF - akár követõ is -, ami azért nem kis segítség)

igaz, csak egy körben lát még így is, de elképzelhetõ, hogy jobb a minõség így mint a sima fordított 18-55-tel

Riszpekk

Dzsini
hány rétegfelvétel kellett hozzá... legalább 1 tucatra tippelek

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
Wow

The Garrett
akkor felreertelmeztem 😊

FREAK
errõl ez az egy kép van, és ez pont a becsapódás pillanata (pontosabban "kicsapódás" 😊

készült itt még egy hasonló kép (másik halálesetrõl), de messze nem ilyen "nyers" mint ez

Riszpekk

FREAK
The Garrett
uhh Ennek a képnek van 1 párja , amit pont a golyó becsapódásakor fotozott. Nemsamli...1 reszt hogy birta "kötéllel" másrészt...

FREAK
vagy FRIEND 😄DDDD

Riszpekk

FREAK
echte magyar zsidó 😄

Friedmann Endre Ernõ (ha fórumozna, tuti FREE lenne a nickje 😊

Riszpekk

Dzsini
tetszik, azt nyilatkozta egy helyen : "Robert Capa Párizsban született, 22 éves korában."
azért a 'Capa' kevésbé figyelemfelkeltõ volt akkoriban, mint a 'Friedmann'

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Amse
Tudtátok, hogy mindenki magyar?A fókuszban csak ez a téma.Mindenkirõl kiderítik, hogy magyar.

Loál János
Friedmann? Echte magyar, mi? 😄

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

FREAK
ja, mik vannak... biztos Cápa Robinak akarta hívatni magát, csak az amcsiknak magas volt a kiejtés 😄

Riszpekk

Dzsini
Friedmann Endre néven született 😊

FREAK
tudtátok, hogy Robert Capa magyar volt?

Riszpekk

Dzsini
pedig milyen mókás sztereoképeket lehetne gyártani egy fixtávú állvánnyal...

Pyx
Elég egy is, htx :-)

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Blasta
AHa!
Szeretnéd? :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Pyx
Nekem is megvolt 😄

(megvan még?)

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Blasta
Az ex-nõm :-)

I.C.ram
aláírásodban javítsd ki, hogy Darth Vapor.
nagyon durva önkritika rulz

koszontem.

The Garrett
háhá szegény... 😄DD😄😄D😄

Höh... vagy legalábbis aki a képen van (asszem az te vagy)

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

Mánijet! Te tök úgy nézel ki, mint én!

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

szacsi
szépek
melyik városrészen laksz?

:-O http://www.ashes.hu O-:

szacsi
Hát láccik is. Ilyen képet még a nagyanyám is csinál 😛
Eccerû, nem tudni, valójában mit akartál lefotózni (:

FREAK
nem életlen, valahol a CHERRY felirat környékén fókuszban van! 😛

Riszpekk

Dzsini
az ötlet aranyos, kár, hogy életlen és a fehérbalansz se teljesen stimmel...

Ch_Slater
Egy régi agymenés: Tango & Cash

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

szacsi
annyit az enyém is tud(ni fog), pedig csak 40e 😄DDD

szacsi
ollant, mint ha megfagyott vóna

Igen, hát persze.

😊

Galy
úgy van! 😊
Dzsini
sportesemények, szökõkút, vízesés... nagyon más képet mutat 1/1000 és 1/10000 -el 😊

FREAK
hát azért ez nem egészen így van... turiszt módban talán mindegy, hogy tud-e a gép 1/1000 fölött, de ha az ember tudatosan fotózik, és komolyabb témái vannak mint a mosolygó család a Lánchíd elõtt, akkor szükség van rá

ahol kis mélységélességre van szükség és erõs a fény, ott kurva kevés lehet az 1/1000, arról nem is beszélve, hogy jobb esetben nem a gépet erõlteted a témára, hanem a témát választod meg a gép tudása alapján, és ha lehetõséged adódik 1/10000 körül fotózni, akkor használd is ki

Riszpekk

Blasta
Szerettem volna kipróbálni 1-2 témánál.
Tény, hogy nem nagyon használnám, de a lényeg az, hogy AKKOR NE ÍRJÁK RÁ és nem sírok :-)

Sose értettem a sírást az ilyen-olyan záridõk miatt.
1/500 bõven elég a témák 99,9%-hoz. Az életben adódik kb. 2 kép, ahová talán 1/4000 kéne. 1/1000 fölött csak szemfényvesztésrõl szól a dolog, szerintem.

Amúgy lehet, hogy technikai okai vannak, ha nem akkor meg marketing. Majd beleteszik az A3-ba és megveszed azzal.

The Garrett
DE ezaz 😄DD sry 😄