25245

• Blasta
    Hát, azé -elmondása szerint- csak leforgatott 8 klippet anno, azé az már némi affinitásról árulkodik.
  • DirtyGab3sz
    Faszatibi...
    Azémonnyuk vannak jóképei....bár a munkája hátterét nem ismerem...olyan zitácskafélefotós őis?
  • 5Dani
    ez se vette a gépét :|
    [irigyszar]
  • DecenS
    és tényleg. kösz!
  • Aspyrin
    Bár nem vagyok mester sem, de erre való a compare mód.
  • Blasta
    Hádde miért nem sikerült úgy?
    Az a képernyő arra való, hogy megnézhesd szerkesztés előtt és jelenlegi álapotában a képet. Viszont miután elmentetted új képként már nem tudod megnézni a kettőt egyszerre.

Ennél jobbat én sem tudok sajna, ha jól emléxem több kijelölt képet men mutat meg a lájtrúm (ellenben a Brigde-dzsel, de a lájtrúm óta már azt nem használom. De ha a CS3-as bridge ismerné az 50D RAW-ját, akkor sztem még mindig azt használnám)

Otthon még ránézek, itt most nincs LR-em
  • DecenS
    blaszta mester, mondja csak: van valami okos módja a lightroom-ban annak, hogy két képet kukkolhassak egyszerre a képernyőn? úgy értem, osztott képernyő, ahol az egyik térfélen egy kép (amit már korábban szerkesztettem) és a másik térfélen egy másik fotó, amit éppen most szerkesztek...
    próbáltam ilyesmit előcsalni az Y-ra felugró before/after képernyőből, de nem sikerült.
  • ikegami
    Rendben, köszönöm a segítséget!
  • Garga Pitic #23633
    AF-szenzorhoz mehet sűrített levegő is, segédtükörhöz inkább ne.
    Körtepumpa a legbiztosabb.
    És még ezobioöko is :)
  • ikegami
    A segédtükör gondolom ami a nagy tükör alatt van és így lehajlik, ha van akkor ezeket mivel szabad letakarítani, vagy milyen anyagot lehet hozzá használni?
  • Garga Pitic #23631
    Nézd meg, nincs-e a segédtükrön vagy az AF-érzékelőn szösz.
  • ikegami
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne, hátha tudok segíteni!
    Már régóta Nikon D100-am van, és tísztítottam a ccd-t mert a képeken koszos volt, és most a legutóbbi tisztítás után másnap akartam fotózni vele és az élesség állítással valami baj lett, mert tekeri az élességet, de nem találja meg, a led-es cucc is villog a keresőben, meg a segédfény is felvillan, de kitolja a két végállásba az objektív élességét és megáll a teljesen életlen képen. Nagyon óvatosan tisztítottam a ccd-t tisztító kendővel (mert mással nem lett teljesen tiszta, mégha szemre az is volt, a képek nem), és nem tört le semmi, nem akadt be semmi, szóval nemtudom mi lehet a probléma. Tudok valamit ajánlani? Ha tudtok létszi segítsetek, mert nagyon fontos lenne. (De ne azzal kezdjétek, hogy d100=kuka). Köszönöm!
  • The Garrett
    Elég komoly sorozat [URL=http://www.reportage-bygettyimages.com/#p=features/Under_A_Nuclear_Cloud]kazahstáni atomkísérletek "túlélőiről"[/URL]
  • 5Dani
    kabbe :D
  • Dénes é
    Jól elkapott pillanat Dani :)
  • Blasta
    Jahogy eza thumbs up. Étemmá. HTX :D
    Dehát mét ez a ???
  • 5Dani
    demét!
  • Blasta
  • 5Dani
    freeland (Y)
  • Blasta

Adam Freeland arcai @Blasta
  • repvez
    köszi , nem jó hallani amiket leirtatok, de most nem tudom bevinni servizbe,mert sok esemény lesz mostanába amihez nagyon fontos hogy legyen gépem.
    De ha egy ujrainditás megoldja a dolgot akkro elviekben nagy gondot nem okoz ha tovább használom igy, lehet, hogy csak nem teljesen lett elforditva a bekapcsologomb és nem érzékelte megfelelöen a rendszer ezért fagyhat.
    Amugy megkaptam a 8GB-os SDHC kártyát és müködik vele ,de a hátralévö képek számát a felsö monitornál 999-el jelöli, elöször azt gondoltam, hogy biztos több fér rá a kártyára mint amit ki tud jelezni, de ma nézem a gépet és mikor lejátszás modba vagyok akkor a felsö monitoron 670-et is ki ,de bekapcsolás után ujra visszaáll 999-re.Ez mitöl lehet , 40kép lehet eddig a kártyán csak
  • Blasta
    LOÁL :DDD
  • DirtyGab3sz
    "értemén hogy gőzgép, de mi hajcsa?"
    :-P
  • Blasta
    "De nem tőlem láthattad a tucatlánchidat..."

Még jóhogy, ki is tagadtunk volna. :DDDD

Amúgy én csak arra reagáltam a lánchidas fotóval, amit Te írtál, ki is emeltem mihez kapcsolatos a mondandóm.
  • Aspyrin
    Szia, a hivatalos lapon nem láttam 200d-hez frissítést. Én a 20d-men már updateltem, semmi extra, pár perc az egész, mindössze arra kell figyelni, hogy az akksi fullon legyen (egy használaton kívüli memókártyára kell másolni a fájlt, gép bekapcs és menu gomb lenyomva, 2-3 perc munka, aztán kártya ki és újraindítás).
  • Loál János #23616
    Nekem még egyszer sem nyekkent meg a váz.
    Új firmware nincs hozzá (a gyártó oldalán kell keresni ofkorz), ki kell írni memóriakártyára, a többit a gép megcsinálja, de egyébként RTFM. :)
  • DirtyGab3sz
    Csak a gyári szoftver van..nem csináltak ápgrédet még...ha lefagy, az bibi...szervízbe vele!:S
  • DirtyGab3sz
    Ahogy Zolo kartárs mondja, obifordítással csinálom...
    Van egy fordítógyűrűm (made by mutti) és a fix 50-est szembefordítom vele...
    [URL=http://www.photoblog.com/gabeszfoto/2009/07/07/makromnim.html]"bővebben" a fotóblogomban írtam már róla[/URL]
  • DirtyGab3sz
    Kösz!
    De nem tőlem láthattad a tucatlánchidat....és valljuk be...csak mi únjuk már, a sok külföldi lepisájja a bokáját esténként....szoktamvolt látni mi megy ott néha sötétedés után!:D
  • Blasta
    GRATULA GABESZKÁM!!!!!!

"Monnyuk ez jó...nem kerül be mindenféle szemét kép..:D:D"

Van pár jó, de monnyuk találtam egy 12egytucat fotót a lánchydról :)
  • zolo
    Szerintem a szokásos módon, kitobi elé felteszi fordítva a fix 50-et.
  • repvez
    engem is érdekelne hogy sikerült ilyen közelieket késziteni kitobival.MF vagy AF beállitások nekem 30 cm-nél már nem talál fokuszt.

Egyébként valakinek volt már olyan hogy a k200d lefagyott inditásnál?Bekapcsolom bejon a monitoron a kép és nem tünik el rola bármit nyomot nem reagát és kikapcs bekapcs után jo lesz.

Mennyire macera a firmware frissités és hogyan kell csinálni van-e egyáltalán uj verzió hozzá és ha igen akkor miken javit, érezhetö e a változás?(uj opcio, kevesebb zaj stbb..)
  • Taki29
    Ezeket a képeket szimplán a kit obival csináltad ?
  • Aspyrin
    Jaj ne már, nem kell a többes szám, elég, ha Te gondolod így! :Dsdfasdf
    Btw, mivel a már bent lévő tagok szavaznak, valóban nehéz bejutni. Bár hozzáteszem, hogy számomra kedves képek kipotyogtak, tehát sosem lehet tudni...
  • oneal1
    a színes virágos nagyon baró!!
  • DirtyGab3sz
    de...az is öröm ha beválogatnak ide egy képet...kuuvanehéz elfogadtatni velük!:D:DMonnyuk ez jó...nem kerül be mindenféle szemét kép..:D:D
  • DirtyGab3sz
    elkúrtam a linket...keress magyar nevet az U betűnél...az ARTIST menün belül...
    És Aspy...tuggyuk..grat, Neked jobban megy ez!:D
  • Aspyrin
    Kitartás! ;)
  • 5Dani
    fizessenek!
  • oneal1
    melyik?