25245

• 5Dani
    Na de ebben mi a ráció? Aki ilyen melót kap, az előtte már nyilván ezerszer kitermelte a 24-70, vagy az 50 1.2 árát. Kontrasznobizmus? (ezt a kifejezést most találtam fel btw!)
  • gabatika
    megcsinálom én, jöhetsz mellém másodiknak és közeben tanítalak :-D
    1 1
  • Blasta
    Kitobi ROXX, mióta mondom! :)))
  • The Garrett
    evő/alvó/szaró/épp térkövet daraboló símaszkos/
  • G_ArchAngel #23677
    A Tony&Guy vilaghiro fodraszhalozat katalogus es plakat fotoit egy 18-55 kitobival fotoztak, a budos eletben nem mondanad meg utolag a printekrol...
  • DirtyGab3sz
    Naja...halottam már hogy volt, hogy a frissasszonka a "fotós" hajára kente a képeket, és perrel fenyegetőzött!:D
    Szvsz akkor fogj hozzá, ha tényleg felkészült vagy a dologra!

Egyébként pont szombaton voltam egy rokon esküvőjén....hááát...a fotóson csak halkan kuncogtam....na nem azért mert kenonos volt, hanem mert egy alap 18-55-össel tolta végig, a vacsoránál pedig belevakuzott a képembe (máséba is)...nemazért, de esküvőn kaja közben alapból nem fotóznak a profik!Legalábbis ajánlott...van a mondás: "evő,alvó,szaró embert ne baszogass!"
    Azért a pénzért énis bevállaltam volna a fotózást....:D:D
  • Blasta
    Esküvő és esküvő között rengeteg különbség szokik ám lenni!

Egy olcsó esküvő anyakönyvvezetővel, templomkerti beállított képekkel, utána kis vacsorával minimum 50e.

De pl. beállított tetszőleges helyszínen készített képek, anyakönyv., templom, aztán vacsora és buli éjfélig maradással minimum 100e.

Ha kezdő vagy és csak az a fontos, hogy legyen már valami melód ilyen téren is, akkor kb. vedd ezen árak 75%-át.

Csak arra érdemes azért figyelni, hogy olcsó húsnak híg a leve és ezt a megrendelők is szokták ám tudni, és inkább fizetnek nagyobb összeget komolyabb fotósnak, mintsem szar képeik készüljenek az alkalomról...
  • 5Dani
    Valahol el kell kezdeni.
  • DJ RX7
    amatőr, kezdő fotósok nem igen esküvőfotóznak
  • DecenS
    srácok: pusztán mihez tartás végett, tudnátok írni nekem tól-ig árat, amennyiért egy amatőr, kezdő fotós elvállal(hat) egy esküvői fotózást? (nyilván utómunkázással, x példány dvd kiírásával együtt... a képek papírra való előhívását viszont nem feltétlenül kellene belekalkulálni)

sacc/kb?
  • EK1TEP
    Mindkettőtöknek köszönöm a gyors segítséget!
  • Dzsini
    fényerőt/kontrasztot például innen (vagy ezer másik oldalról - lényeg az, hogy kontraszt a lehetséges maximumon legyen úgy, hogy már látod a fehérek közti különbséget, a fényerő meg a minimumon úgy, hogy már látod a feketék közti különbséget), színhelyességet viszont nem lehet ilyen egyszerűen, ráadásul az a környezeti fényviszonyoktól is függ.
    Ott két megoldás van - vagy találsz egy más által (vagy a gyártó által) elmentett .icc profilt (ami a te monitorodhoz készült), vagy szerzel egy kalibrátort, amit rápakolva a monitorra létre tud neked hozni egy ilyen profilt - ez a pontosabb, de nehézkesebb megoldás.
  • norbre
    monitorkalibráló kézikészülék
  • EK1TEP
    Hol/hogyan tudom megnézni hogy jó e a monitorom színbeállítása és a fényerő/kontraszt?
    Most olyat vettem észre hogy régebben csináltam egy képet Photoshop-ban és látszódnak a sötét részeknél az illesztések mintha túl világos lenne a kép!
    A monitoron csak fényerőt/kontrasztot lehet állítani de az valahogy másképp állítódik, nem tudom rendesen belőni vele, nem olyan mint egy PS béli állítgatás!Itt csak világosodik sötétedik a kép meg szürkül feketedik...
    Szóval valami kép vagy program vagy mi alapján tudnám ezt megcsinálni?
  • Dzsini
    persze, de nagyon tetszik :) (a többi nagy része is, állandóan követem a Big Picture-t - ebből gyűlik a háttérképgyűjteményem)
  • 5Dani
    Vannak jók, ezt spec minden évben megcsinálják sokan.
  • Dzsini

innen
  • 5Dani
    :|
  • Jano
    Dehát ott van, hogy 127cm.
  • 5Dani
    Szélesség érdekelt, de ez is több, mint amit hirtelen találtam. Htx
  • Garf
    [URL=http://www.cpd-kft.hu/index.php/hu/valodi-papirkep]cpd azt irják akár 50m is lehet ^^[/URL]
  • 5Dani
    Tudja walaky hol printelnek a legszélesebb papírra?
  • Lullaby
    Két kereszt a levegőben lóg o.o
  • Blasta
    [Tevan Imre álnéven fotózgat az indexnek]
  • Timber
    es akkor szegeny fotos kepe vegre nem suket szemekre talalna! :)
  • DirtyGab3sz
    Írigy pöts vagy Dani vazze.....
    ha értenél a riportfotózáshoz, akkor átéreznéd azt amit a kép készítője érzett!
  • Galy
    dehogynem!
  • 5Dani
    Oké, hogy a hét eseményei, de ezt tényleg nem lehet ennél jobban feldolgozni?
  • Galy
    nem a hét LEGJOBB képeit mutatja be a sorozat, bár tény, hogy ennél jóval nívósabb képek szoktak ide bekerülni.
  • Dénes é
    igen ezt én is néztem és eléggé sokkolt. Vajon hogyan tudott ilyen szuper képet csinálni ami bekerült a hét képei közé
  • 5Dani
    A hét képei

Magyarország: A működési engedélyek nehéz megszerzése miatt csak júliustól közlekedik hétvégéken a Börzsönyben Szob és Márianosztra között a 600 millió forintos EU-támogatásból visszaépített kisvonat.

Fotó: INDEX - Tevan Imre
  • Garga Pitic #23650
    Vótmá?
    Nyomtatható napellenzők
  • Placebó
    A válságvégett mi?
  • DJ RX7
    éppen a kezemben tartom iszogatom a mcdonald's-os kólát.
  • DirtyGab3sz
    Nikonos kollégák figyelmébe...
    Uj napellenzőszériát dob piacra a Nikon az obijaihoz..univerzális méretű!!

• G_ArchAngel #23646
    sikerult az egyik lowkey onarckepedet hasznalhatora retusalni?
  • DecenS
    reactor repro (wallenber u.) - nagyon szép minőségben dolgoznak és _viszonylag_ olcsón
  • 5Dani
    Hol nyomnak olcsón és jól posztert-e?
  • DirtyGab3sz
    Akko' jóvan...
  • 5Dani
    Nem dilettáns, de szerintem a sztárság még korai.