Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bobber
kis szakmai tanácsra lenne nekem is szükségem:) Kacérkodom a gondolattal hogy veszek egy víz és ütésálló gépet, ami bírja az extrém körülményeket. (barlang kajaktúra stb.)
A Pentax WG III GPS gépet nézegettem de hátha van valakinek tapasztalata vele hogy hogy teljesít a kicsike rossz fényviszonyok és egyéb nehéz körülmények között. Megér ez a kis ketyere 100k forintot? csak mert a tükrös gépem nem merem vinni magammal mondjuk barlangba de jó lenne ott is megörökíteni a legküzdelmesebb pillanatokat :)
Tudom mindig minden a bevilágításról szól és hát egy barlangi körülmény mellet ez a legnehezebb de hátha valakinek van ebben tapsztalata :)

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

norbre
naja, sanszos, de gondoltam még megpróbálom amit lehet :)

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Dzsini
Méghogy a filmes fotózásnak vége...

Hûtött filmesplult Tokióban

az egész blog egy gyöngyszem amúgy

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bobber
Hát szeritnem péntekig már nem nagyon tudsz ilyet szerezni de az amazon teli van ilyenekkel. Legalábbis vagy 2 hónapja amikor néztem még teli volt.

norbre
üdv.. kicsit offtopic.. megyek kenutúrára és szeretnék ócsó de használható vízálló tokot keríteni a D80-hoz, lehetõleg plexi, polikarb ,vagy üveg fronttal.
ilyesmi jó lenne szerintem, de sajna a hirdetõ már eladta.. tudja esetleg valaki hol lehet hasonlókat beszerezni (péntekig)?
köszi..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Sziasztok

Van ötletetek, hogy mi lelte a fényképezõt?? Konkrétan csíkos képeket csinál, de nem mindig. Közelebbi tárgyról vakuval néha nem, ha nem fényes nagyon a kép. Ha szobából az ablakon ki bármit, ami nappali fényviszonyok közt van megvilágítva, akkor is. Ugyanez tv-képernyõ esetén is, itt sosem volt ilyen gondja eddig, 1/10-1/20sec záridõvel jók voltak a képek mindig, az már más tészta, milyen minõségû volt az adás. :D Viszont akár tv, akár kinti napsütés által megvilágított táj, például kert, udvar, egyebeknél sem volt ilyen gond. Most rossz, de csak ha F2.8-4.8 között van a rekesz, tele állásnál F5.2-nél mindegy hogy mit, jó a kép, akár tv-képernyõ, akár más vab fényképezva vakuval vagy anélkül. Viszont videokamera módban nem csinál ilyesmit. Szoftver probléma?? Samsung S760 a gép.

Példák:

Rossz:

Jó:

Dzsini
Nem ártott volna felkészülni, kipróbálni, hogy milyen zajt vagy hajlandó elviselni - mondjuk a hét folyamán sütött eleget a nap, hogy próbálgasd.

A végtelen olyan 10 méteren túl van általában, úgyhogy nem kell ilyen szempontból aggódnod (egyébként átkapcsolsz kézi fókuszálásra, és ott is látod) :)

Az FÉ eltolás pontosan errõl szól - növeli vagy csökkenti az idõzárat, állít a blendén, stb... ezzel lehet alá- és föléexponálni a "normál" képnek (szándékosan kevesebb vagy több fényt engedsz valamilyen módon a képre).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

repvez
A végtelen hatrt hogy tudom meghatározni, hogy mi van azon tul vagy elötte? vagy 150m az már mindenképpen tul van azon ?

A zajosodást, hogy tudom, ellenörizni a gépeen ha csak a kijelzõje adott? Mertt nem szeretném ha végig fotozom a napot majd, otthon PC-n nézve meg csupa kása legyen a kép.

A Fé eltolásnál a +- gombra gondolok ami fekete fehér négyzetbe van és ott lehet világositani vagy sötétiteni a képen.
Dzsini
Ha sötét a kép, az nem biztos, hogy gond, azt otthon ki tudod világosítani, ha nincs nagyon alulexponálva, akkor nem vesznek el jelentõs részletek (csak vigyázva kell, és lehetõleg a nyers negatívból dolgozva).
Az alacsony blende szépen lecsökkenti a mélységélességet, tehát vigyázz, hogy mindig a végtelenhatáron túl fotózz (és akkor kikapcsolhatod az autófókuszt is, azzal is gyorsítva a képalkotást).
Az FÉ eltolással idõzárat fog módosítani valószínûleg, tehát ugyanott vagy, ahol nem szeretnél lenni - az ISO-t húzhatod felfele amíg nem zavar a zajosodás, azzal nyersz talán a legtöbbet.

repvez
Tanácsra lenne szügségem, hogy mi lenne a jó beállitás ha repülönapon , éles képeket szeretnék késziteni.
Tudom hogy a kitobi nem éppen a kivánatos egy ilyen müveletre,de a legjobbat akarom kihozni abbol ami van.
Mert probálkoztam azzal, hogy AV modban fixre a legkisebb F értékre állitottam a gépet, igy mindig elég gyors záridõt kaptam, de az elkészült képek , kicsit sötétek lettek és emiatt elvesztek a részletek.
Ezt hogy lehetne kiküszöbölni, a Fé érték eltolása jó ötlet vagy az ISot növeljem?
Vagy más megoldás? a lényeg, hogy gyors záridõ és éles tiszta kép legyen, Úgy gondolom, hogy a hétvégén a nappal nem lesz gond.

K200d+ 50-200As kitobi.
DirtyGab3sz
Én lehet konzervatív vagyok...ja az vagyok, egy vénülõ házsártos köcsög...szóval lehet az vagyok,de aki videózni akar vegyen videókamerát.
Bár, az utóbbi évek történései a fotóapparátok terén már-már azt mondatják velem, hogy a nem profiknak gyártott dslr-eknek igazándiból nincs is már létjogosultsága.
Egy MILC géppel mamár egy amatõr fotós tökéletes minõséget képes fotózni, adott esetben,és az itthoni árak tekintetében ugyanott vagyunk szinte.
Egy milc gép kb ugyanannyi mint egy nem belépõ dslr váz.
és ha még a gép súlyából adódó elõnyökre is kitérünk, akkor egy milc gép a legjobb választás.
Mondom..amatõröknek!
<#nezze><#crazya>

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Timber
videozasra manapsag mar a Sony a meno :P

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

akyyy
kihajtható lcd ami számomra elég hasznosnak tunik ha videózni akarok vele (igaz, arra meg ott a kamera, de sajnos az mrá elég régi, szebb képet meg jobb videót csinálna a 600d, legalább is amiket láttam youtubon..."

tény, hogy valóban meg kell tanulnom még ezt-azt, mert eddig hiába probálgattam a kamerával fotozni (amiegyébknt canon hv30), kb 1/10-e a tudása, vagy annyi se :)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Bobber
Nem vagyok egy nagy guru a fotózásban de szerintem ezekre a kérdésekre az én válaszom is megfelelõ lesz. A profik meg majd vagy kijavítanak vagy lehurrognak.
"canon eos 600d mennyire jó még?"
az alábbi kérdésekbõl:
"egyébként mit kell ahoz nézni vagy mi kell ahoz, ha pl focit akarok fotozni már sötétedés után, kevésbé jó fényviszonyok mellet"
arra következtetek hogy még nagyon az elején tartasz a fotózás tanulásának.
Szerintem a 600d maximálisan kiszolgálja minden igényedet és teljesen felesleges sokkal profibb újabb stb gépet venned. Szerintem szerezz be egy pár fotós könyvet (elég sok fellelhetõ az interneten pdf-ben) és olvasgasd egy kicsit, hogy mi is az amit tényleg szeretnél csinálni. Ha már a dslr gépek irányába kötelezed el magad akkor midnenképpen tedd le a voksod valamelyik gyártó mellett mert utána midnenféle kiegészítõket amiket veszel csak az adott típusú géphez tudsz majd használni, és ha veszel több obit is mondjuk a Canonhoz azt nem tudod használni pl a Nikon-nal.
Amúgy ha pl tényleg focit akarsz fotózni sötétedés után és nem pont melleted vannak a focisták (ez ha csak nem vagy te is a pályán és szaladgálsz velük) ami egy meccsen elég ritkán fordul elõ, akkor bizony nagyon komoly teleobira lenne szükséged iszonyat fényerõvel ami sokszorosan túlmutat már a 600d árán. Szóval szerintem elõször az alapokat érdemes átnézni, megnézni milyen korlátok vannak, mi az a pénzkeret ami a rendelkezésedre áll és hogy hobbi célra tényleg szeretnél e költeni rá annyi pénzt. Amúgy ha pl a 600d-t veszed is meg a kit obival csak nagyon kompromisszumokkal tudod megvalósítani hogy az általad felsorolt szitukban tényleg komoly és jó képet csinálj. Nem lehetetlen de ahoz már szerintem azért kicsit konyítani kell a fotózáshoz és nem az alapmotivum programokkal kell fotózni. Nem azt mondom hogy ugyanolyan vacakok lesznek a képek mint egy kis fényerõtlen kompaktal mert attól azért jobb lesz de nem fogod valószínûleg azt kapni képminõségben amire számítasz.
Tehát én azt mondom jó kis gép a 600D és ennyiért már nem is drága.
Annak idején én is gondolkoztam rajta de inkább az 550D mellet tettem le a voksom mert kicsit olcsóbb volt és az én igényeimet teljesen kiszolgálja. Egyáltalán nem érzem úgy hogy elavult lenne és az egyedüli ami miatt a 600D tetszett az a kihajtható lcd lett volna ha tényleg nagyon nyakatekert szögben kell valamiért fotózni, de azt meg megoldom emlékezetbõl.
na de nem szaporítom tovább a szót.

akyyy
canon eos 600d mennyire jó még? videózásra is használnám meg fotozásra természetesen (abból is kb minden félét, autók, események, táj, tárgyak, állatok, stb.)
csak már eléggé "régi" gép, és lehet van ujabb felõle. árban kb ilyenre gondoltam klikk
canon vagy nikon de inkább az elõbbire hajlok de végülis mind1 :)

azért nem akarok árban flé menni mert akarok hagyni kiegészitõkre is pénzt (gondolok itt a vakura, meg esetleges objektivekre).

egyébként mit kell ahoz nézni vagy mi kell ahoz, ha pl focit akarok fotozni már sötétedés után, kevésbé jó fényviszonyok mellet (sulis esemény, van világítás, de eddig nem gyakran sikerültek jól a képek, vagy elmosodott mind, vagy nagyon zajos, esetleg sötét és nem látszódik semmi, de nem valami komoly gépet adtak, kamerámmal meg nem csinál jó képet, igaz az nem is fotozásra való :D)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

DirtyGab3sz
Ezek a gépek kb ugyanazokat tudják.
Bármely márka,bármely gépe.
A dslr gépek között már nagyobb a kontraszt,pláne a többféle objektívek miatt is!

fifi

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
ja igen: fontos a makro/lehetõség szerint/ a másodállásom miatt, nyilván nem mûvészi szinten, de korrekt kell hogy legyen...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
Üdv!

Milyen digi gépet lenne érdemes venni 40rugóig? Fotózok tájat, állatokat, de tárgyakat is...
észre vettem, hogy a rendes kézzel állítható objekívvel szebb képeket csinálok, meg amúgy fontos az optikai zoom, tehát a full automata készülékeket, vagy mint az alattam említett Sony DCS S5000is, hanyagolnám.

köszönöm elõre is a válaszokat.

Christiansen
Sziasztok,
milyen belépõkategóriás kompakt gépet tudnátok ajánlani?
Mi az, amit semmiképp se,
miket kell elkerülni?... Egyelõre ezeket néztük ki:

Sony DCS S5000
===============
Valós pixelszám:14,1 millió
Teljes pixelszám:14,1 millió
Makró:Igen
Zoomtartomány min:5
Zoomtartomány max.:25
Optikai zoom:5 x
Digitális zoom:10
Rekeszválasztó:Nincs
Manuális fókusz:Nem
Zársebesség min.:1/​­2000 mp
Zársebesség max.:2 mp
LCD méret:2,7 "
Memóriakártya típus:SDHC, SDXC, SD
Érzékelõ:Super HAD CCD
Beépített vaku:Igen
Külsõ vaku illesztõ:Nem
Fehéregyensúly beállítás:Manuális és Automatikus
Csatlakozó:USB, AV
Automata idõzítõ:Igen
Sorozatfelvétel:Kb. 1 képkocka/​­mp
Video rögzítés:Igen
3D felvétel:Nincs
Állványmenet:Igen
Tartozék:USB kábel, Elem, Tok, Hordszíj
Szín:fekete
Méret:97,5 x 61 x 29,6 mm
Súly:172 g

vagy

Casio Exilim EX-N1
==================
Effektív pixelszám
16 megapixel
Zoom
5x
LCD
2,7"
Memóriakártya-foglalat
SDHC, SDXC
ISO értékek
100, 1600, 200, 400, 64, 800, auto
Képstabilizátor
Digitális stabilizátor
Beépített vaku
van
Valós pixelszám
16,4 megapixel
Zoomtartomány (35mm)
26mm - 130mm
Digitális zoom
4x
Szenzor típusa
CCD
Manuális fókusz
nincs
Autofókusz
Arcfelismerõ AF, Contrast TTL
Makró
10 cm
Szûrõméret
nem helyezhetõ rá szûrõ
Keresõ
nincs
Kategória
kompakt
Fehéregyensúly
6 elõre beállított, auto, manuális
Fehéregyensúly finomhangolás
van
Rekesztartomány
f/3.2 - f/6.5
Zársebesség-tartomány
1/2000 - 1/2 másodperc
Szenzor mérete
1/2,3"
Külsõ vakupapucs
nincs
Vaku opciók
vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentõ
Expozíciókompenzáció
±2EV 1/3EV lépésköz
Fénymérés
multi-pattern
Rekesz-elõválasztás
nincs
Zársebesség-elõválasztás
nincs
Sorozatfelvétel
van
Filmfelvétel
1280 x 720, 30 fps, 640 x 480
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
10 másodperc, 2 másodperc
Belsõ memória
41MB
Burkolat anyaga
nincs adat
Tömörítetlen formátum
nincs
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (NP-80)
Akkumulátor mérete
egyedi
Videokimenet
van
USB
van
Tartozékok
akkumulátor, CD-ROM, használati útmutató, USB kábel
Méret
98.5 x 58.2 x 21.2 mm
Súly
128g
Megjegyzés
-
Garancia
2 év

Loál János
Akkor Tv módban, vagy manuálban kell játszanod.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

repvez
Igen azzal szoktam csinálni,de az ilyen esetekben ,nem biztos, hogy elég neki az expo eltolás hanem kéne a zársebesség vagy a blende állitás is .Amit normál esetben ugye a fénymérést oda teszem amit szeretném hogy látszodjon a képen.
DE ha nem mozditok a készüléken akkor nem tudok egyszer a szoborra egyszer a háttérre mérni a különbözõ beállitásokhoz.
Loál János
K200D, ugye? Az is tud automatikus expoziciósorozatot, beállítod, nyomod, amíg hármat exponál, és kész. Ha nem vagy PS-huszár, akkor állványról.

repvez
HDR képet, hogy kell olyan helyzetben késziteni amikor ellenfény van ls máshova kéne a fénymérés a 3 kép között, ugy hogy ne mozduljon el a kép?
ÉStem olyan helyzeteket, mint egy szobába egyszer a szoba legyen világos máskor meg az ablakon látszodo táj és a végeredményben pedig mindegyik jól látszódjon ne legyen kiégve az ablak vagy sötét a szoba.

Vagy szemben a nappal egy szobornál?
Loál János
Valami fix, egyszerû témán összehasonlítod az általa mutatott expozíció értékeit egy digigéppel.
Túlexponálni akkor szoktak, ha nagyobb feszültségû elemet raksz bele, nézz utána, hogy mi kell neki, és mi van benne.
Egy vakupapucsom van Zenithez, asszem a TTL-re is jó, TÍZEZERÉ.

norbre
ne mértek hozzá, de gondolom hogy nem mai darab, és ami romolhat az romlani is fog idõvel, szóval simán lehet hogy már nem pontos.. viszont ha tudod mennyivel tér el akkor korrigálhatsz ;)

tenkenorman
Hali.
szeretek fotozóni, bár nem tudok:P (www.tenke.hu) vettem egy Zenit TTL gépet 4000 forintér egy barátomtól, és érdekelne hogy meg ldehet e bízni a fénymérõjében... van egy olyan érzésem hogy túl szeretné exponáltatni velem a képeket.

/ ugyanitt.... ha valakinek van zenit tartozéka akár még érdekelne is (Vaku, tele, macro stb.)

http://www.tenke.hu

Timber

"A filmen szereplõ érzékenységi iso szám mit jelent?"

Nem fogod elhinni, a film érzékenységét, nemzetközi szabvány szerint :)

ISO100-as általában alap érzékenység. Az ISO400-as két fényértékkel érzékenyebb (ISO100-200-400), vagyis viszonylag gyengébb fényviszonyok között két egész lépéssel rövidíthetsz a záridõn, vagy szûkíthetsz a rekeszen, de a film expozíciója azonos marad.

Mondok példát. Mondjuk a fénymérõd azt mondja, hogy adott megvilágítás mellett ISO100-as filmnél F4,0 rekeszhez 1/50mp záridõt kell állítanod. Te rövidebbet szeretnél mert a képen sétáló emberek vannak és azok 1/50 mp alatt jó eséllyel kicsit bemozdulnak a képen. Ilyenkor jön jól az ISO400-as film, mert F4,0 rekesz mellett két fényértékkel rövidebb záridõt (1/50 - 1/100 - 1/200 mp-et) használhatsz.
Az is megteheted, hogy nem a záridõt változtatod, hanem a rekeszt szûkíted 2 értékkel, hogy nagyobb legyen a mélységélesség. ISO100-as filmen a téma F4,0 rekesszel és 1/50mp záridõvel ugyanolyan sötét lesz, mint ISO400-as filmen F8,0 rekesszel és 1/50mp záridõvel.
Az is lehetséges, hogy mindkettõn egyet-egyet növelsz. Tehát ISO100-as filmen a téma F4,0 rekesszel és 1/50mp-el ugyanolyan sötét lesz, mint ISO400-as filmen F5,6 rekesszel és 1/100mp-el.

Az ISO100-as film többnyire finomabb szemcsézetû, részletezõbb, az ISO400-as durvább.

Sziasztok!

Néhány napja döntöttem el, hogy elmerülök kicsit az analóg fotózásban, elõször csak fekete-fehérben. Elõször a google keresõvel próbálkoztam, hogy megtudjak néhány alap dolgot: a rekeszérték és az expozíciós idõrõl és a filmek iso értékérõl, de sehol sem találtam részletesebb, tudományosabb leírásokat ezekrõl és a köztük lévõ összefüggésekrõl. Ha valaki tud egy részletesebb leírást ezekrõl neten magyarul vagy angolul, szakirodalmat, vagy esetleg kútfõbõl el tudná magyarázni azt nagyon megköszönném.

Pl.: A filmen szereplõ érzékenységi iso szám mit jelent? Annál nagyobb rekeszértéket nem állíthatok be az objektíven? stb...

Ja és két géppel próbálkozom: egy smena symbollal és egy werra 1-el, és két féle filmet vettem ISO 100 és ISO 400-asat.

ui.: fénymérõ beszerzése folyamatban.

A válaszokat elõre is köszönöm.
Sziasztok, bocsi, hogy itt kérdezem, de nincs ötletem mi lehet a probléma.
Szóval a PS villog össze vissza szinte minden megmozdulásra. Van esetleg ötletetek, hogy mi oldhatná meg?
http://www.youtube.com/v/qYNsPMdqxuA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

norbre
amúgy épp most faragok egy excel táblát, ami megadott ccd méret, fókusztáv, zársebesség, tárgytávolság, tárgysebesség (csillagokra egyszerûbb képletek) mellett kiszámolja hogy mekkora lesz a tárgy várható bemozdulása a képen, és adott felbontásban nyomtatva milyen messzirõl kell nézni a képet hogy ne látszódjon a bemozdulás mértéke :P :D

norbre
zársebesség, fókusztáv és rekesz kérdése.. minél nagyobb a látószög, annál kevésbé húznak csíkot ugyanakkora zársebesség mellett a bemozduló tárgyak.. minél nagyobb a beengedett fény, annál rövidebb záridõ kell.. így ha van egy jó fényerejû nagylátószögû optika, akkor jó eséllyel kivitelezhetõ

repvez
Az ilyen felvételeket hogyan csinálják, hogy a csillagok nem mosodnak el a képen és az elötér sem ég ki vagy egyáltalán milyen paramétereket használhak ? Fényképezõvel is megoldható a dolog ha igen mi kell hozzzá
http://www.youtube.com/v/JaVYjOSlCQw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Ezt kerestem, köszönöm.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Loál János

Sziasztok!

Korábban mintha ebben a topikban ajánlott volna valaki egy olyan progit, amely végigszkenneli az adott könyvtárban levõ fotókat, és készít egy statisztikát - többek közt? - arról, hogy milyen zoomátfogást használt a készítõje a fotóban. Rémlik valakinek a neve?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

DirtyGab3sz
Azok a homárok...:D:D

Timber
rákokat ne szidjuk keremszepen... :D

DirtyGab3sz
Téged hogy a rákba nem bannoltak még???
Pötsch

Bobber
nem unod még??????

Laza
A 2 mp-et már csökkentettem az elõnézeti kép kikapcsolásával :)
Még megnézem majd, hogy mivel lehetne, ha lehet ...

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Na, most teszteltem vele egyet és kereket 2 mp, míg visszakapom a képet. Kattintok, ugye elkészül a kép, egy pillanatra megmutatja a kijelzõn, majd visszajön a kép. A kép elkészülte után a kép megmutatása közben ment, és egészen addig, amíg visszakapom a képet villog a kis led, ami azt jelzi, hogy a kártyára ír. Szóval a kattintástól számítva kereken 2 mp múlva villan az utolsót a led és jön vissza újra használatra a képernyõ.

Ki kéne próbáljam tényleg egy gyorsabb kártyával.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Egyébként van az 2mp is, nem csak egy ... nincs most elõttem, de tudom, hogy nem tudok vele normálisan folyamatosan fotózni úgy, hogy idenézek, klikk, odanézek, klikk, stb ...

Laza
Tud sorozatot, ráadásul a tesztek alapján az egyik leggyorsabban a kategóriájában, viszont alacsony felbontáson :(
Igazából a gyerek miatt fontos, mert állandóan mocorog, és nehéz elkapni róla jó képet, viszont az 1mp/x kép meg nem feltétlen jó, mert pozíciót is változtatnék közben ... de azért majd kipróbálom, hátha használható valamire.

Bobber
Nem ismerem a gépet de szerintem az az egy másodperces késleltetés nem a memória kártya sebessége miatt van, ugyanis a gépnek is van alapból 128 mega ha jól láttam és elõször úgyis oda írja az infót és majd onnan írja ki neked a kártyára.
Ez szerintem valami beállítási dolog lehet (illetve magának a gépnek a softvare sebessége ennyi) már ha lehet ezen bármit is állítani. Amúgy meg ha olyan gyorsan akarsz egymás után fényképezni hogy az 1mp is sok akkor meg használd a sorozat felvétel beállítást (szerintem egy pár képet el tud lõni sorozatba ez a gép is).

Laza
Hali!

Van egy Samsung WB600 -as kis masinám, és az lenne a kérdésem, hogy ha a most benne lévõ Class 6-os SD kártyát kicserélem Class 10-esre, akkor maga a fotózás is fel fog gyorsulni, vagy inkább csak a videó rögzítésre van hatással?
Jelenleg ha vaku nélkül csinálok egy képet Auto módban, akkor kb bõ 1 mp-ig is eltart, míg visszajön a kép, tehát csinálhatok újabb képet.
Nem tûnik soknak, de egy ismerõsöm Nikon Coolpix AW100 (szerû, nem tudom, hogy ez e a típusszáma, de így néz ki) kis kompakt géppével és Class 10-es kártyával sokkal gyorsabban csináltam képeket. Azon megnyomtam a gombot és rögtön vissza is tért a kijelzõ és nyomhattam is tovább.
Ezzel a Samsunggal futottam már bele, hogy egy Class 4-es kártyát tettem bele, és azzal lassabb volt a masina.
Feleslegesen nem akarok kártyát venni, csak ha a 10-es a fotózást is gyorsítja.

Köszi

Timber
En erre a celra maganal tartok egy monopodot... es azt racsatolom a gepre mielott elveszem onnan az alvanyt... igy viszonylag pontosan ott lehet tartani a gepet es meg a bemozdulas eselye is kisebb.

norbre
köszi ;)