25245

• Yeltzin
    az a baj, hogy ennél primitívebb html-t má énse tok csinálni :) nem tuttam, hogy van olyan böngésző, ami elakad egy táblázatnál :/
  • Gladiator
    új banner nem lesz? ivjoe?
  • Blasta
    gagyi firefox :-))))
  • The Garrett
    bar en eddig nem gondoltam h bug... igazabol tokmind1 :D
  • Amse
    nálam is u.e. :(
  • smici
    felb. böng. ugyan ez itt is :|
  • Yeltzin
    de most tanuljuk [hazudik] a flesst, majd kaptok animált szirszart jól :)
  • Yeltzin
    akkor írjatok a firefoxnak :D

az egy 600px széles standard tábla, eccerű mint egy vasgolyó....
  • The Garrett
    nekemis ilyen. 1024x768xfirefox
  • Yeltzin
    én nem tudom megoldani, hogy így nézzen ki, pedig próbáltam :D

felbontás, browser?
  • Blasta
    Nálunk nincs gond vele.
    Milyen felb.ban tolod?
  • smici
    ennek így kell kinéznie, vagy nálam van a hiba? :o
  • Blasta
    Igen, ez így lényegesen rövidebb és lényegretörőbb :-)
  • Yeltzin
    makrolencse = (objektívre szerelhető) nagyító
  • Blasta
    lense=lencse :-)
  • Blasta
    Objektív: A fényképezőgépek képalkotásáért felelős, általában több lencséből, lencsetagból álló optikai szerkezet

Lencse: Egyetlen üveg (vagy műanyag), kialakításából adódóan különböző torzításokra képes lense (jobb szót nem tudtam találni hirtelen :-D)

Ha a makro-ra levetítjük a témát, akkor elmondható, hogy egy makroobjektív sokkal komolyabb nagyítást képes végezni, jóval kisebb minőségromlás mellett mint egyetlen lencse. Ezek a lencsék leginkább kompakt gépekre valók, ahol nincs lehetőség jó minőségű makro objektívet felszerelni, viszont tükörreflexes gépre illik (ha van rá keret, mert biza árban egy objektív min. a 10szerese a makrolencsének) objektívvel dolgozni.

(de akár lehet makroobi elé makrolencsét tenni a mégnagyobb nagyítás kedvéért, persze a minőség így picit romlik)

Makro objektív

Makro előtétlencse
  • Gladiator
    Mi a különbség a makro objektív, meg a makro lencse között?
  • GregSB
    Mikor építenek be Punkbustert a PSbe? :DD
  • Yeltzin
    teeeeee

PS SÁMÁN!!!!
  • Blasta
    Tom, de télleg ilyen az eredetin is, csak nem ennyire kék
    [KÖCSÖG CSÍTER] :-D
  • GregSB
    hmm, pedig furcsa hogy jobboldalt a fák felett full fehér az ég, a tetejénél meg már kék. Namind1
  • Blasta
    Nem.
    A szokásos dolgokkal dolgoztam. Kontraszt, saturation, sharpness, illetve az eget a NIK color effex dolgozta meg még kékebbre (sunshine effekt), de amúgy is ilyen árnyalatú volt csak nem ilyen erős.
  • GregSB
    Kitalálom: Fehér vót az egész ég, te kékítetted be. Na eltaláltam? :D
  • Blasta
    arról nem is beszélve, hogy a felső is durván manipulálva van.
  • Blasta
    "nem tenném őket nefotozzra"

Pedig titkon reménykedtem!!!! :-D
  • Yeltzin
    a digitális fotózásnak az az egyik előnye, hogy adott a PS... aki ezt nem használja ki, az korlátolt

nyilván egy természetfotónál konkrét határokat lehet megfogalmazni, de az ominózus képeknél semmi határ nincs, egy amúgy is jó, de nem túl izgalmas utcaképet feldobni, látványossá tenni nem bűn...

ennyi erővel szólj Gary Moore-nak, hogy ne használjon már multieffektet, mert tisztára eltorzítja a gitárcincogást.... ez má technikai "sport", barátom :)
  • Yeltzin
    ha kritikus szemmel (plusz a te szemeddel) nézem, az alsó is ,mert egyrészt durván manipulálva van (a valóságban nem ilyen "színei" voltak), másrészt ilyen pillanatból naponta ezret kaphatsz el bármelyik villamosmegállóban

de ha azt nézem, hogy valójában nem létezik általános értékrend, mindkét fotó .... nem tenném őket nefotozzra, de attól, hogy egy autón nincs körbe zárt háromágú csillag, még lehet vele gurulni
  • cyrus #9400
    nahátezaz !
  • cement
    honnantudjamhogytehonnantudod?
  • cyrus #9398
    én honnan tudom ?
  • cement
    honnantudjamhollakik:O
  • G_ArchAngel #9396
    a fotós és a fotográfus között van különbség, Mr. Adams alkotásai tetszenek, Blastáé is - ettől függetlenül Ansel Adams fotói nincsenek annyira elrugaszkodva a téma eredetiségétől, mint a belinkelt képek...
    az már nekem sok...
  • GregSB
    Az egy dolog hogy te mit/kit szeretsz vagy nem, én egyáltalán nem erre reagáltam.

a #9383-ban te azt írtad, idézem: " fotózás művészet, zsurnaliszta szemszögből is, de a laborban és számítógépen elkövetett módosítások már nem."

Márpedig a fototöri könyvek a fotózáshoz kapcsolják azokat a művészeket is, akik durván retusálták a negatívjaikat.

De tényleg Lateralusnál volt a pont, a te szemszögedből nézve Ansel Adams se fotós volt.
  • G_ArchAngel #9394
    akkor is semmitmondó, sorry - de ez Tőled ez kevés, 100× jobb képet tudnál tudni erről a térről...
  • cyrus #9393
    este kurvajól ki van világítva, beflesselős :D
  • Blasta
    "a felső meg annyira semmitmondó utcakép, hogy hajaj!"

Ez a tér egészen eddig el volt rejtve a pesti ember szemei elől, ugyanis a teret ezen a hétvégén adták át, eddig egy ocsmány árkádsor takarta el, amit végre lebontottak és megcsinálták a teret (és még nem 100%-os, egy része még le van zárva). Jelenleg a bp-i őszi fesztivál pavilonjainak ad otthont.
  • cyrus #9391
    nyújork bazmeg :D
  • cement
    melik sziti?
  • G_ArchAngel #9389
    1.,
    2.,

az alsó egy kellemes, kedves ellopott pillanat, a felső meg annyira semmitmondó utcakép, hogy hajaj! Inkább fogtad volna meg jobban a lombokat - attól ősziesebb lett volna...
  • Blasta
    Egy kis őszi feeling délután a szitiben