Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Digi képeknél az számít, hogy mekkora a felbontásuk..
Megpróbálom egyszerûen elmagyarázni hogy lehet kiszámlolni a megapixelbõl a max nyomtasái képet:
Szükség van a készülõ kép konkrét felbontására. Pl. az eos 20D 8.2 mpx-es szenzorja 3504 x 2336-es képet tud csinálni. (Ez azt jelenti, hogy a gép 22.5 x 15.0 mm-es méretû CMOS-ának hosszabbik oldalán- soraiban - 3504, a rövidekkib oldalán - az oszlopokban - pedig 2336 érzékelõ pont található.) Namost ha ebbõl egy 300 dpi-s képet akarunk csinálni (dpi = dot per inch. 1 inch = 2.54cm), akkor tudni kell, hogy ez azt jelenti: a kész papírkép 1 inch-én 300 képpont lesz található.
Tehát ahhoz, hogy megkapjuk a kép hosszabbik oldalának méretét el kell osztani a hosszabbik oldalt, 3504-et 300-al, majd megszorozni 2,54el. Ez 29,66
Ugyanezt a mûveletet végigcsinálva a rövidebb oldallal 19,77-et kapunk.
Tehát elmondható hogy egy nyers 8.2 mpx-s képbõl, 300 dpi-n egy kb 30*20-as képet tudunk nyomtatni. Persze ezt a méretet még lehet növelni fotosoppal egy kicsit..
De amúgy Birdie üzeni, hogy: sajnos a horizont nincs harmadoló vonalban és a közeli sírkövön valamilyen zavaró árnyék van😊
És amúgyis milyen géppel készült? Minolta? akkor maximum 2-es😄DD
http://gaborszantai.co.uk/
A fényképezõgép lényegtelen mekkorában készíti.
Mert néztem az enyémet is, másokét is, legyen 8mpx vagy 3, mind csak 72dpi-s képeket készítenek.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
Tulajdonságok:
Típus: síkágyas asztali dokumentum és -filmleolvasó
Leolvasó elem: CCD
Fényforrás: hideg katódos fluoreszcens lámpa
Optikai felbontás: 3200 x 6400 dpi
Kiválasztható felbontás: 25 - 9600 dpi
Interfész: USB 2.0 High Speed, Firewire IEEE 1394
Színmélység: színes 48 bit bemeneti / 48 bit kimeneti, szürkeskála: 16 bit bemeneti / 16 x 2 bit kimeneti
Beolvasható dokumentumméret: A4 / Letter <216 x 296 mm>216 x 296 mm>
Elõleolvasási sebesség: kb. 3 másodperc (az adatáttöltési idõ nem beleértendõ)
Leolvasási sebesség: színes, szürkeskála, fekete-fehér 8,64 ms/sor (1600/3200 dpi), film: 2,16 – 146,88 ms/sor
Film típusok: színes film (negatív, pozitív) fekete-fehér film (negatív, pozitív)
Filmfeltét: 35 mm film (24 keret, 8 db. 35 mm dia/negatív) 120 Roll, 4" x 5"
Filmszkennelés jellemzõk: 2-es szintû FARE (Film Automatic Retouching & Enhancement, szemcsézettség kiegyenlítés menedzselése, hibás színadat helyreállítása)
Tápellátás: külsõ AC adapter x4
Teljesítményfelvétel: 19,5 W (max.), 6 W (készenléti üzemmód), 0,1 W (kikapcsolt állapot)
Méretek (szé x mé x ma): 290 x 501,6 x 125,5 mm
Tömeg kb. : 5,2 kg
Üzemeltetési környezet: hõmérséklet: 10 °C - 35 °C, páratartalom: 10 - 90% RH (lecsapódás nélküli)
de ha egerben már kiderült akkor hamarosan ittis kiderül. Majd kiderül 😉
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
télleg, majd ha eccer lefotózom😊
nekünk szivárványos képek vannak inkább, most jutik az eszembe, majd keresek 1-et😊

\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"
addigis:
A Fotózz-on a kapott kreditek száma függ a saját átlagodtól. Birdie-tõl tudom (nyilvánosan, IRC-n modnta) hogy "kétpúpú" görbe alapján. Akinek nincs fent képe, az kap a legkevesebbet, (elenyészõt) utána álagfüggõ, felfelé nõ, de a két púp bejátszik. Nem vagyok felhatalmazva hogy leírjam hol vannak a púpok, bár az egyiket "kitapogattam" már, hogy hol van, számomra ez fontos. (elég messze esik az 5,0-tól!)
A maximális kapható kredit 0,12 kredit, tehát alig több mint 8 értékelést kell elfogadhatóan összehoznod, hogy képet tehess fel.
A gond ott van, hogy Birdie-nek néha eldurran a maradék esze, és nekiesik azoknak a felhasználóknak, akik épp az útjába kerülnek, és midnenféle szabályzatában lefektetett koholt vádak alapján felségsértéssel törli a véleményed, és levon 0,25 kreditet. Ha bekapsz nála egy nagyrohamot, akkor végezheted a napot kevesebb kreditel mint ahogy elkezdted.
A legyegszerûbb, ha "kredittvadászkodsz", vagyis a full ötös átlagú képeket fényezed még oylan 2-3 sorban, (megfelelõen fogalmazva, hogy ne tûnjön odavetettnek és kreditvadásznak,) és akkor örömmel és gyorsan elfogadja a fotós. Dõl a kredit.
Természetesen Birdie-nek az is feltûnik, ha csak ötöst adsz, úgyhogy idõnként pár szokásos indokkal húzz le oylan képet, aminek már a többiek is nekiestek, mert akkor megnézheted mennyi az aktuális átlaga, és ahhoz közeli jegyet adhatsz. Pár örök érvényû okosság, amivel le lehet szólni a képet:
-Ferde a horizont
-Beégett/sötét (aul/túlexponált) -ehhez nem árt, ha hótszarul van konvertálva a moniorod)
-nincs harmadolópontban a fõtéma, zavaró
-középen van a fõtéma
-belóg egy faág, sok a levél.
-lágyísd a modell arcát PS-ben
-jobb lenne fekete-fehérben
-túl kusza a háttér
-ne vakuzd szembe a macskát.
-túl kicsi/túl nagy a mélységélesség
-bemozdult
-stb...
Ezekbõl legalább egy simán bejön, és bõven Birdie-kompatibilis egy négyeshez/hármashoz, ízlés szerint.
Ne feledd! Meg ne próbálj a fotó által keltett érzésekkel indokolni, ne akarj mûvészi értéket látni egy képben, fõleg ha már 17-en leszólták elõtted, és legetõleg szorítkozz puszán technikai tanácsokra, hiiszen a fényképészet csupán technikáról szól a Foózz nagyátlaga szerint.
Fogódzó:
-Teleobjektíves madárfotó: 5
-Mókus: mindig 5
-villám: 99% ötös.
-high key parafadugó malacka 5
-(nincs cím) fotó, Canon EOS 10D-vel csinos nõrõl, ellenfényes virágokról vagy szarvasról, esetleg égboltról bemozdulós, midnenképp ötös (mese nélkül!!!)
-é-betûket fordított ékezettel író kolléga (többnyire Sony 828) akfotói: 5
-mûanyag jellegû, másodiknál felismerhetõ nõrõl készült kép Oly E10 vagy Canon 10D jó téma, vagy rávágod az ötöst, vagy viázol vele, de elfogadja többnyire.
-légy/pók/bogár makró, hülyére USM-olva, HP735 MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZT ötös, akkor is, ha 1 ponto is csak messzirõl szagolná (ja, ez már kiesett)
-félhosszú egoista srác, reklám-divat beütéssel, újabban D70-el mindig 5-ös.
-tengerimnalac EOS 300D-vel CSAKIS 5 smile2.gif))))
-Levakzott macska 1-3 izlés szerint
-ferde naplemente (lásd levakzott macska)
Ezzel a tutoriallal jó birka foózz felhasználó válhat belõled, és Birdie se kö beléd, és akkor te se utálod meg.
Amúgy jó site, sokat lehet tanulni, csak nagyon megvannak a korlátai....
Én szûkebbbre vágnám, a tetejébõl lejöhetne egy pici és akkor méghangsúlyosabb lenne a sírkõ!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.
Na csak sikerült bejutnom abba a zsido temetoba ahova multkor nem engedtek be mert magyar vagyok. 😛
Bemasztam, kb terdigero gazba/sarba boklasztam 1 oracskat. 😄
1-1 képéhez többe kerül a díszlet szerintem mint a lakas ahol elunk. Altalaba utalom a szines tiritarka kepeket, de o megis valahogy ugy csinalja hogy egyszeruen nem lehet belekötni és jó nézni/jólnézki 😄 😄
eszmeletlen jok 😊
HQban nem lehet õket leszedni ?
\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]
Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.
:-O http://www.ashes.hu O-: