Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Azért van két elmosódás, mert a kint álló embereket PS-el mosta el a "kreatív" fotós.

GregSB
SZVSZ ez egy ritka sz@r fotó.

CybearBoy
Sztem nem (csak) a vaku fogta meg (sõt). Hanem ahogy haladt kifele a kocsi, hosszú expóval meg követte a kamera, a távolabbi részek relatíve nagyobb utat tettek meg a kamerához képest, mint a közeliek. A kamerával meg a kocsi hátulja lett követve.

bal felsõ sarokban, kint a napon a faszinak kb 45 fokos szögben van az elmosódottsága
a kocsi hátsó légterelõjén pedig párhuzamos a padlóval.
a feliratnál látható
és a két elmosódás nem párhuzamos.
szóval a gép is mozgott, ill hosszú volt az expo idõ, ezért exponálódik bele, hogy elindult az autó, de a vaku megfogta a hátulját

Ennyi...

pedig igen
a gép is mozdult, meg a járgány is
Egyébként néha véletlen is sikerülnek ilyen képek, amikor kapkodik az ember, vagy "csípõbõl" nyomja a gombot
egész érdekes dolgok jönnek ki belõle

Lynx_TWL
hosszabb exponálási idõ sztem 😊

๏̯͡๏﴿

Amse
Én szerintem is bemozdította a gépet, de nem hoszem, hogy ennyire 1xû.

Jól láthatóan az egész kép be van mozdulva.
Csak vakuzott is a fotós, és ahol a vaku megvilágította, ott "megfagyasztotta" a témát. És csak a bal hátsó rész kapott a vakuból, ezért csak ott éles. Bemozdulásos életlenség egyébként

Szerintem

Többiek, vélemény?

Amse
Egy ilyen képnek mi a titka?Szal el van mosódva és csak a közel(fókuszban) lévõ rész nincs.Meg a kintrõl jövõ fénnyel is trükközni kell nem?A gépet mozdítja be?Vagy, hogy van ez?

Blasta
Photoshop-pal.
Kis mahinálással meg a "Nik color efex pro plugin"-nal.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Lynx_TWL
Hogy csinálsz ilyen szép, erõs kontrasztokat?

๏̯͡๏﴿

Placebó
Hát ez már olyan matyós porcewlánbabás...:S

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

ranGer2
<#wink>

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Blasta
Zsííír

ranGer2
megtyinájtyam éniS:

cÉP? AZ!!+!44

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

cement
nem csini, hanem szép! nem ua.
<ÖRÜL HOGY VAN RAJTA KÍVÜL MÉG JÓÍZLÉSÛ ITT>😄

respect to the man in the ice cream van

ranGer2
jaja flip eket a legnehezebb.
viszont itt vnnak a grind ek amirõl irtam:

és a flip re egy példa:

😊

Blasta
Hát ezek a srácok ugrattak rendesen, és közbe nyomatták a trükköket.
Jó ha jó idõben el tudod kapni, hogy nem lóg ki a képbõl.

ranGer2
Nah ez az ahol tudni kell h a trükk melyik részét kell megörökiteni 😊)
szerintem a mozdulat jó, viszont könnyebb grind-eket vagy slide-okat fotózni mint flip-eket vagy ollie-kat.. ha látsz legközelebb csúszni vagy h csak felpakolja a deszka elejét valahova azt is fotózd le...
,de csak akkor ha számít egy nagyon amatõr véleménye 😊

Blasta
Megmég:

Blasta
Na prögés, helyes!

-EGY DESZKA MIND FELETT-

Tényleg csini a lány!<#wink>

ranGer2
bazz így tényleg sokkal jobb 😊))) énis kipróbálom!! 😊

Ajándék.
Soft-focus jellegû hatás utólag.

ranGer2
priv.

cement
valaszolj az #5795-re!4

ranGer2
Zúzd le az arcát! 😄DddDd

ranGer2
Köszönöm a kritikát 😉 bárcsak mindenki ilyen korrekten mondaná. tényleg kösz!

cement

😄D

az miért para ? 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Remélem nem vagy sértõdõs.

A képek szerkesztése, háttere, világítása, színei esetlegesek. Ezek mind azt erõsítik, hogy inkább a pillanat szülte gyors portrékról van szó, mint tudatos képkészítésrõl.
Ezt csak azért írom, mert abban az értelemben jók, hogy magadnak megörökítettél egy pillanatot, rokonokról, barátokról, de ugye ezt közzétetted, tehát a nézõ nem tud azonosulni a te érzelmeiddel a modell vagy a pillanat felé. Benne kell kiváltson valamit a fotó. Mint képzõmûvész ezt biztos érted. Meg ugye kérdezted, hogy mi a vélemény ?

Nagyon egyszerû eszközökkel lehet javítani a dolgon. Egy fehér kartonlap derítésnek, tudatosabb helyszínválasztás, esetleg egy kis utómunka.

cement
hol lakik és hány éves a csajszi?

D:

ranGer2
oks 😉 amugy a csaj belsõleg is rendben van szall nem nyávog,rendes.. stb stb... és szereti ha masszirozom 😄DDDd d csak a gáz h van barátja 😛

cement
nekem nagyon bejön a csaj, gyönyörû, de komolyan. nem fogom terjeszteni nyugi <#kacsint>

cement
😄DDDDDDD

ranGer2
Osztálytársak mind2 en.. háát nemtom.. ne nagyon terjeszd mert ugy ez is már törvénybe ütközik hogy én ide kitettem ezt a képet a beleegyezésük nélkül 😊

te hülye perverz 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

cement
szép lány, ki õ? ha haza megyek photoshoppal megeditálom ezt a képet, és megmutatom, nembaj?

Nekem mint abszolút laikusnak az tûnik fel, hoyg inkább a fülek vannak fényben mint az arcok, tehát a fény egy kicsit hátulról jön, és ez nekem picit furcsa....

ranGer2
igazából gózöm nincs.. képzõmûvész lennék nem fotós 😄D

Szerinted ?

Ha jók, mi jó benne ?
Ha nem jók, mi nem jó ?

ranGer2
portrék:

szarok-e?

Amse
Nevezz be ide is.😊
Melyik képpel nyertél?

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Loál János
Gratula! Min osztozunk? 😄

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

:o

ez melyik volt? ahol több képpel indultál?
egyébként grat!

Blasta
LOÁL!

Pedig erõs mezõny volt! :-DDDD

The Garrett
mmm ize, köszi ha valaki szavazott ram anno, azon a termeszetfotos palyazaton.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Aki szeretne többet kihozni a fotóiból annak itt egy magyar link, ahol Photoshop tippek vannak:

www.digiretus.hu

The Garrett
nemkerdeztem 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.