Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát a 2. képhez nekem is sok türelem kellett, össze vissza röpködtek, de aztán egy 10 mp-re leszálltak, én meg kihasználtam 😊

cement
fényképzd le makadat prézöl, te izs elég élõ lény faty <#zavart2> <#idiota>

respect to the man in the ice cream van

PResident Evil
nálad hogy az istenbe vannak ilyen élõlények ? :o

kimegyek a természetbe, elmenekül az összes !!!

új logó? 😊

egy Canon A60am van "csak"

ennek sajnos csak a fele lett éles 😞

Blasta
Milyen géped van?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

hát a mai nap úgylátom tapasztalatszerzéssel fog telni 😄
valahogy azt érzem, ha igazán jó makrót akarok kapni már szite a lencsét hozzá kell érintenem a témához 😞 de akkor meg full beárnyékolja

na mindjárt teszek be, 1-2 képet

pl hétköznapi tárgyak, épületek kiragadott darabkái,jártam egyszer üvegfestményeket fotozni a MÉH vashulladék telepén , jo kis kulissza volt hozzá😊..
Én makro objektiv vásárlását tervezem, egy Nikkor 55,2.8-ast.remek darab..lesz
milyen témákat ajánlasz még? 😊

Asztá nem ám csak állatot makrozni😊)<#wave>
Blasta
Naaaa, ez jó hír!
Makro rulez, nem fogsz benne csalódni!

mellesleg holnap megjön a Raynox DCR-250!! <#taps> úgyhogy tuti nem fogok unatkozni 😊

Blasta
HOHHa!
Sokkal jobbak!

Megfogadtam a tanácsokat, bár ehhez az idõjárás segítsége is kellett <#worship>
A makrónál kicsit közelebbit akartam... majd legközelebb!

GregSB
De itt csak venni tudsz képeket, nézegetni nagy felbontásban nem ...

magnum...ez nagyjábol a legjobbak😊
Amse
jah közben átnéztem.nézelõdöm.thx

photography, és ott van egy csomó kat. emberekrõl... emotion.. meg minden.

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Amse
és mire keressek?

deviantart.com

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Amse
Tud valaki olyan oldalt ahol szép fotók vannak emberekrõl, érzelmekrõl, kapcsolatokról?

részlegesen felhõs! <#bee1>

Blasta
Felhõs idõben is nehéz lesz ;-)))))))

most nem jobb?
szerintem de😊

http://gaborszantai.co.uk/

kössz, majd felhõsebb idõben próbálkozom, bár ma is elég nehéz volt felkelni emiatt 4:40-kor 😊

?

persze, úgy is benne van a lényeg, de méretre sokkal kisebb
én is vagdosom a képeim, de ezen túl sokat kellene levágni szerintem 😞

mondjuk az alsó fekete részbõl mindenképp és jó lett volna, ha az égen lett volna valami érdekesebb, dehát... 😞

Blasta
Sokkal nem, de tény, hogy vágva jobb lehet OPM képe!

OPM! A felhõk sokat számítanak ám naplementénél/felkelténél. Sztem próbálkozz tovább, a technikáddal nincs különösebb gond.
Még annyit, hogy ilyen száraz idõben kissebb az esélye, hogy hajnalban jó felhõid lesznek.

szerintem:
vágj le az alsó fekete részbõl 1 cm-ert, a felsõ részt vágd le a narancs-kék átmenet határánál, a leghosszabb kondenzcsík alatt 1 cm-rel...
sokkal érdekesebb a lesz a kép...

Fel keltem ma hajnalban, megpróbáltam napkeltés képet csinálni, de szerintem valamiért nem az igazi 😞
Tudnátok esetleg adni 1-2 tippet, ötletet?
Talán az ég nem elég érdekes, kevés a felhõ és bár átsuhan a képen 2 repülõ, valahogy nem dobja föl a kép hangulatát.

Hát igen, a T-max a Kodaktól, vagy Microphen az Ilford-tól. ezek alegjobbak..bár nagyitásban nem vagyok annyira otthon, kérdezz meg valakit pl a sajtofotoban, biztos tudnak valami olcsobb megoldást otthoni hivásra.Én egyébként ugy csinálom hogy a lehivott filmet fénynek tartva átnézem, és csak a szemmel láthatóan jokat nagyitatom, nem az egész tekercset, olyan ugysincs még alegjobbaknál sem, hogy az eghész tekercs jo lenne😊)..tanárom mondta 40 év fotzás után is örül ha 100 kockábol 2 jo akad😊))ez reális arány
de a Fuji esetében, akkor rávagy kényszerülve profi ff hívókra, amelyeknek bestiális árai vannak, és mivel egyelõre én még csak padavan vagyok, nem szeretnék havi ezreket költeni rosszul sikerült képeim hívására...
a költségkímélõbb digitális SLR gépekkel készült ff fotók meg olyanok, amilyenek...

az ilfordnak is van ilyenje: aszem xp2 a neve, ezek szines alapu filmek, ezért c41 -es eljárással hivhatóak, és nem kell egy hetet várni a hivásra(mint majdnem mindenhol😞(
Fujiról sajna nem tudok ott az Acros-t használom az ff nyersanyag de bestiálisan jo a felbontása
GregSB
Én úgy tudom nincs. Csak a Kodaknak van ilyen színes hívógéppel elõhívható ff filmje.

jaja, rányomtam mégegyszer, bocs😊)
Az általad említett ff negatívot színes laborok is tudják hívni?
Én eddig a Fuji és Ilford termékeit használtam, de rengeteget kellett futnom elõhívó után és még soha nem voltam a minõséggel elégedett...
A Fujinak van ezzel egyenértékû terméke?

Amse
😊

Nagyon jo példa a szép, tiszta, bemozdulásos képre,grat..te csináltad?
akkor ez válasz nekem is😊

Amse
Sajnos nem😞

Nagyon jo példa a szép, tiszta, bemozdulásos képre,grat..te csináltad?
Köszönöm, igen papirképrõl amit sajtolaborban nagyitottak, tudom nem olcsók de nagyon értik a dolgukat.
A képek Kodak T400CN nyersanyagra készültek, egyik nagy kedvencem, mivel szines laborok is tudják hivni, ahoz képest hogy 400-as nyagyon jo a szemcsézettsége, a felvételekkor végig állványt használtam(alig fértem el, néha az arcában pofátlankodtam)vaku használatát kerülöm ha lehet.Párszor megfordultam nála,elõször megnéztem mit és hogyan csinál, másodszor már feloldódott a bácsi, és fesztelenül dolgozott, ami fontos,különben pozolna.

Opm,Archangel, köszike!

GregSB
Nagyon szépek!

Papírképrõl scannelted?

talán csak annyi hogy a háttér egy kicsit kusza, de gondolom digitális ugyhogy valami sötét hátteret dobhatnál neki.
Amse
én az ilyen képek miatt szeretnék megtanulni fotózni...

tomsolo
azé tettem be mer olyan UFÓ-s hangulatuk van, nem vakuzni akartam...:C

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Blasta
Valami PUB falán találtam.
Matricák :-)

cement
mekijettélö!?!

respect to the man in the ice cream van

tomsolo: hát szerintem nem elég éles a téma és a színekkel se vagyok megelégedve :/

obe: jó képek, a fekete-fehér szín megadja a hangulatát <#eljen>