25245

• G_ArchAngel #10247
    Elvileg hasonló dolgot kellett kapnod:

kezdőként nyomd végig rajta az "image/adjusment/ - auto levels, - auto contrast, - auto color" opciókat, majd egy halvány kerettel el lehet terelni a figyelmet a hátáról, de előnyös egy ff vagy sepia színbeállítás is, mert igazából itt az eredeti színek is sántítanak - a szépia pedig ápol és eltakar:)
  • Istencsászár
    igen megvan, tovább?
  • homokhat
    Az eredményt majd mutasd meg
  • G_ArchAngel #10244
    megnyitod a képed, majd fogod a crop eszközt (négyszög áthúzva) és a segítségével rajzolsz egy olyan négyzetet a kutya feje köré, aminek a középpontja (kis négyzet) a kutya - szemből nézve - jobb szemének tengelyébe essen (függőlegesen), a vágónégyzet széleit pedig úgy igazítsd, hogy a kép lényege a kutya mellportréja legyen, kevés zöldséggel körítve...
  • Istencsászár
    Na ittvagyok csak felraktam. Berakom a képet image=>corp is megvan
  • Yeltzin
    "nem azér raktam be mer jujj de aranyos hanem mer szerintem szép"

De mi szép?? A kutya tényleg az, de a fotó egyáltalán nem szép, fatális kompozíció-rákja van fénytumorral fűszerezve, halott az egész. Ezért van a helye a kutyás és nem a fotós topikban.
  • homokhat
    akkor én is jól gondoltam de ez tényleg magától értetődik
  • G_ArchAngel #10240
    bonyolult ám:)
    PS light, csak kevésbé rendszerforrás igényes - nekem tetszik, de már nem áll kézre...
  • Blasta
    Én tuti nem, még nem láttam a gimpet soha :-)
  • G_ArchAngel #10238
    Legközelebbre: ha nem vicces perspektívát akarsz, akkor mindig menj le az objektív tengelyével az alany szemmagasságába, vagy kicsit lejjebb...
  • Blasta
    Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. :-)
  • homokhat
    Gimp-be tudtok segíteni? Linuxom van
  • Istencsászár
    van persze
  • homokhat
    ok csak én nem biztos hogy hivatott vagyok tanácsot adni. De OK
  • Istencsászár
    ti ketten nemvolvastok amit itt irok 1 órája? omg :D:D:D:D kérlek kiméljetek meg ettől....
  • G_ArchAngel #10232
    van Photoshop-od?
    akkor indítsd el és megismerkedünk a "crop" funkcióval...
  • Blasta
    Eddig is így működött, az ide járók nagyon frankón elvoltak, tanultak, okosodtak, tanácsokat adtak.
  • homokhat
    Megnéztem nem vagyok szakértő de tényleg amatőr ha lejebb mész esetleg fekszel sokkal jobb lenne
  • Blasta
    Te vagy szánalmas, hogy nem vagy képes felfogni egy roppant egyszerű topik működését...
  • homokhat
    Legközelebb teszek be képet és kérdezek
  • Istencsászár
    amatőr kép nem fikázni
  • G_ArchAngel #10226
    megvan az eredeti kép? átméretezés nélkül? küld át vagy linkeld be és megmutatjuk, hogy legközelebb miért menj közelebb a kutyádhoz...
    (nem a chow-chow-s, hanem a kommandós kutya...)
  • Istencsászár
    fogjátok már fel hogy nem azér raktam be mer jujj de aranyos hanem mer szerintem szép ennyi mitkell ezen ragozni kész vége felfogtam amit egyből irt angel... rájöttem eme 1 óra alatt nemvagyok profi mint ti egy szar amatűr vagyok és? mitkell ezt ragozni még jobban töröld azokat a kib...ott képeket azt kész csak nyugi már pls ( és eztis töröld majd )

röhej, szánalom, nevetséges ami ittmegy...
  • G_ArchAngel #10224
    ez lenne a lényeg, ha betesz vki egy képet és véleményt kér, akkor azzal lehet komunikálni, de az "itt az egyik kutyánk, ez meg a másik" az nem azzal a céllal tette be, hogy a fotográfiai véleményeket kapjon olyan amatőröktől, akik vették a fáradtságot, túltették magukat az alapirodalom elolvasásán és exponáltak több ezerszer gyakorlásképpen...

a galériám tele van kutyás képekkel, mégsem "szemetelek" vele ide, ellenben a Kutya topicba már szúrtam be párat - mert az oda való, pedig van köztük beállított kép, ami több, mint egy átlagos "kutyusos, de aranyos"...
  • Blasta
    Mit olyan nehéz felfogni azon, hogy a srác két fotója nem ide való volt???
    Nem kérdezett semmit, hogy jó-e, mit csináljon másképpen, csak berakta, páran meg javasoltuk, hogy ilyeneket ha lehet inkább ne, feltéve ha nem tanulni szeretne csak a képit mutogatni. De ha tanulásra vágyik, akkor úgy is álljon hozzá.
    Senki sem akkora Isten itt, hogy megmondja mi a jó, de gondolom Te is meg tudod különböztetni az R-Go-t Vivalditól.
  • homokhat
    az egészet nem értem ,én még nem tettem be ide képet, mert nem mertem a nagy művészeket zevarni .Kezdő amatőr vagyok sokat olvasgatok-nézegetek itt hozzászólásom még nem volt .Csak akkor tudtok tanácsot adni ha valaki tesz be képet .Mindenkinek más az izlése, lehet egy általatok rossznak itélt kép jó is valaki másnak.Sok megnem értett ember van és voltak olyanok akik utána ünnepelt emberek lettek .Amiről szóvan az ominózus kép szerintem se valami fényes de estleg lehet tanácsot adni segíteni a másiknak .Nekekm is vannak kérdéseim de ez a hely úgy látom nem az a hely ahol felmerrem tenni őket.Minél szerényebbek lennétek annál nagyobb lenne tisztelet vagy megértés a művészet iránt.Szemétteleppen is lehet kincset találni csak keresni kell .Tegyen be mindenki képet ha akar maradjon egy-két napig aki megnézi mondjon véleményt és ha a tööbbségnek nem jött be akkor nyugodt szívvel töröljétek ki de addig is egy pár ember szóljon hozzá .
  • Galy
    szemétlerakóra márpedig NINCS szükség!
  • G_ArchAngel #10208
    de lehet, hogy Ők ismerik a Himnuszt...
  • Yeltzin
    hidd el, a fahangú énekesek száma is nagyobb, mint a Király Lindáké.... kérdés, hogy ez kit érdekel?
  • G_ArchAngel #10206
    ez csak példa, büszke nem vagyok rá, de a Keleti jó hely szociózni, ha van vkinek kedve...
  • Punker
    ez íg ytúlzás, nekem i svannak "jópofa" képeim amiket ide nem rakokbe mert teljesen más a 2 dolog.
  • G_ArchAngel #10204

- Canon EOS 350D
    - ISO 100
    - 17 mm (28mm kisfilmes értékkel)
    - f11
    - 1/125
    - AWB
    - Canon EF 17-40L f4 USM
    - kézből
    - RAW feldolgozás, RawShooter, átméretezés
  • Aspyrin
    Nem szeretnék többet magyarázkodni, de igen, úgy gondolom kell egy "szemétlerakó" is, mert azt hiszem jóval magasabb az amatőr fotósok száma itt a fórumon, mint Ti.
  • Yeltzin
    ha úgy érzed, szükség van egy szemétlerakó-helyre, akkor tedd azt

lehet h én vagyok eccerű mint egy lapát, de nem látom a dolog értelmét...
  • Punker
    hajrá
  • Aspyrin
    Rendben, akkor azt hiszem nyitni fogok egy topikot a "mi fotóink" címmel, csak nehogy gond legyen belőle..
  • Yeltzin
    ez korrekt
  • G_ArchAngel #10194
    nem takarítok, mert ezt végre meg kell beszélni és törölt hozzászólásból nem tanulnak az emberkék...
  • Blasta
    Ez már nemis minimális :-))))
    Amúgy jó 5let.
  • Punker

Flém OFF!

(házigazda meg takarítson ha gondolja:)