25245
-
szART 

-
ART
If you don't like it, you don't understand it. -
aztakurvaeget. -
-
gyönyörű -
Köszi a felvilágosítást:) -
stain #24357 Ha arra keresel, hogy canon cmos technology whitepaper, akkor ott leírják.
A lényeg annyi, hogy sokáig azért nem voltak jó cmos-ok, mert a cmos-ok gyártására készült gépek és gyárak nem tudtak optikai minőséget produkálni, amíg a canon meg nem építette az első ilyet. Aztán azóta mások is áttértek a cmosra.
A cmos-nak két nagy előnye van: sokkal kisebb a fogyasztása, mint a ccd-é, mert a ccd-ben félvezetőben kell elektronokat mozgatni, míg a cmos-nál a feszültség konverzió pixelenként történik, és be van drótozva az összes pixel. A bedrótozást sokkal könnyebb illeszteni a többlépéses steppelésnél (amikor a chip rajzolát készítik, akkor különböző maszkokat hoznak létre a felületen, ezt levilágítással teszik, és ezt hívják steppelésnek, de a maszk mérete korlátozott), ezért tudott a canon mindenkinél hamarabb full-frame szenzort gyártani. Ugyanis a ff szenzor nagyobb, mint a stepper maszkmérete. A bedrótozott pixeleket több csatornán is ki lehet olvasni, a ccd-nél pedig csak a sarkoknál (maximum tehát négy helyen, de azok már spéci ccd-k).
A cmos nagy hátránya a ccd-vel szemben, hogy korrelálatlan a zaj a különböző pixelekben. Persze ez fotónál nem számít, ott az a lényeg csak, hogy a zaj megfelelően alacsony legyen. De pl. csillagászati kameráknál a hibamérés pontossága nagyon fontos, ezért ott mindenhol csak a ccd jöhet szóba. De ott nem gond a magas fogyasztás sem, meg a hűtést is meg tudják oldani.
Lényeg a lényeg, ma már minden komoly dslr-ben cmos van. -
Valakinek van tapasztalata MOS vs. CCD témában?
A neten talált anyagok egyértelműen a CCD-t hozzák ki győztesnek, de ezeket nem mostanában írták.
Egy négybetűs cégnél dolgozó srác mondta, hogy gyakorlatilag mindenben jobb a MOS, de felmerülhet a kérdés, hogy miért vannak még mindig túlnyomó többségben a CCD-s gépek, ha annyira jó a MOS technológia, tekintve, hogy a MOS-nak az előállítási költsége is sokkal kissebb. -
gabatika #24355 Ha valakit lázba hoz, van egy eladó Sigma 18-50 2,8 EX DC-m. 60-ért?
Privibe, ha érdekel. -
Canonról kérdeztél. -
M3xx89 #24353 A Tami vagy a Canon? Nem mind1 :D -
Felejtő. -
M3xx89 #24351 Nem igazán merem bevállalni ebay-ről a 17-50es Tamit, mert sok gyári fókuszhibát olvastam.
Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM erről valakinek valami tapasztalat, vélemény? (szintén külföldről, 75e ft, új)Köszi, üdv! -
az engem is :DDD -
? van egy tucat objektívem, és egy gép sem műxik. nemtom mi bajotok a jó öreg d60al -
-
:) -
én meg olcsó hátfalat keresek, d60 vagy valami egyszerű érdekelne. -
M3xx89 #24345 Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék, ha tud valaki valami információt adni. Tervezem egy Tamron 17-50mm/F2,8 Di-II XR LD megvásárlását. Na most itthon kb 100e ft, én meg tudnám venni külföldről 75ezerért (új). Olvastam róla, h valakinél előfordult, hogy nem volt pontos az AF és kalibráltatni kellett, amit csak Németországban végeznek. Ha ne adj Isten ilyen problémám lenne, meglehet valahogy oldani, vagy csak ha itthoni boltba veszem garanciával?! Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv! -
:) -
jah. amikor megkaptam (mert hosszútávú kölcsön gép:D) kérdeztem hogy hol a töltő, azt mondta nem kell. -
Hümm..akkor nemtom,furi
-
elvileg ebben valami tartós cucc van amit már évek óta nem töltöttek... egy zacskóban volt előtte, függ a a hőmérséklettől, de annyira nem hiszem, mert utána lőttem vele vagy 6-7 képet, és nem merült le. -
Elvileg a hőmérséklettől is függ az elemek élettartama asszem,lehet jól felmelegítetted és "lett benne kraft":DD -
jah lenne egy olyan kérdésem hogy van egy minolta 3xi tükörreflexes analóg gépem, és ma azt írta nincs benn kraft, de töltő nincs hozzá, fogdoztam két percig, egyszer csak magától beindult. ez hogy lehet? tölti magát vagy mi?leírás japán. -
sarcasm, bazinga! -
hát általában ezek nem törnek ki minden hétvégén. legalábbis ennyire. -
Honnan tudod? -
A vulkánkitöréstől elvileg más lesz a naplemente úgyhogy használjátok ki, mostanában nem fog mégegyszer kitörni. -
[rendes] -
ÉJT FÁUZND DÁLÖZ!
-
agrárpályázat -
5D MkII-vel forgatták a House évadzáróját.
Az egészet, nem csak 1-1 jelenetet. Kivi vagyok, Május 17.-én fog lemenni a rész. -
UP
nagyban -
G_ArchAngel #24328 Holgyekrol nem beszelunk igy, inkabb egy bekepzelt 3.14csa...
-
Rékuc egy segg -
Két évig fotózták. -
lájk...:) -
G_ArchAngel #24324 BBC Wildlife Masterlass -
G_ArchAngel #24323 inkabb nem mondok semmit...