Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bobber
Sziasztok
az lenne a kérdésem és remélem jó helyen kérdezem😊 hogy az egyik ismerõsömnek van rengeteg diája. azt szeretné digitalizálni de nincs diascaner-je.
Próbáltuk digit fényképezõgéppel lefotózni a kivetített képet de sajnos nem lett a legjobb minõségû😞
Van valami ötlet hogy hogy lehetne szépen megcsinálni hogy használható módon be legyen digizve?
vagy marad a diascanner beszerzése?
A segítséget elõre is köszönöm😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

5Dani
Tessar

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Amúgy a LR-mal nekem az a bajom, hogy ha külsõ szerkesztõt hívok meg, akkor elõbb lerendereli TIFF-be, és utána azon a TIFF-en lehet csak dolgozni. Ha valamit ezek után módosítani akarok még a LR-ban, akkor újra meg kell csinálnom mindent, amit a külsõ szerkesztõvel csináltam. Olyan plug-in rendszer lenne jó, ami képes a változtatásokat visszamenteni a LR-ba valamilyen formában (pl. a PS eltárolja a history-t). Ok, ez csak nem destruktív szerkesztõkkel megy, de pl. a perspektíva korrekció nem destruktív.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

open source: raw therapee

Õszintén megvallva a DxO library része - legalábbis amit felderítettem benne - nekem teljesen jó: külön gépen fentvannak a képek, könyvtárakba rendezve; innen behúzogatom a megfelelõ projektekbe; az összes projekt adatát, a módosításokkal együtt pedig eltárolja egyetlen állományban, amit a RAW-s könyvtárak mellé rakok. Ennél nagyobb rendezgetést semmiképp sem akarok, viszont szeretném a képekbõl a maximumot kihozni különösebb magic nélkül, megmaradva WB, brightness/shadows, contrast, vibrance, stb. környékén.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ha nem akarsz semmi magic-et, akkor a LR klassz. Ha szeretnél optikai hiba korrekciókat, akkor DxO, de abban szvsz a library funkciók nem túl jók, a LR pedig erõs benne.

A LR legnagyobb hibája, hogy ugyan támogat plug-in-eket, de azok igazából magába a képfeldolgozó pipeline-ba nem illeszthetõek be, pedig az milyen zsír lenne. Állítólag azért hagynak ki egy csomó funkciót a LR-ból, hogy ne legyen konkurrenciája a PS-nek. Ami azt illeti én PS-t csak elvétve használok.

Ha lenne elég idõm, akkor lehet, hogy belekezdenék egy open-source projektbe, ami kombinálja a dxo meg a LR elõnyeit. Van valami open source raw konverter meg esetleg gimp alapokon lehet építkezni, de hát idõm sajna nincsen.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Eddig balga módon Canon DPP + PS-t használtam, de most belefutottam a késbe. Egy korábbi, Picasa-s galériámból kérnek több képet, amelyek RAW-ban megvannak, de az "elõhívott" változat már nincs meg, és most csinálhatom újra. Ahogy elnéztem, az ilyen photo workflow jellegû szoftvereknél a módosításokat el lehet tárolni az eredeti RAW módosítása nélkül és egy gombnyomással újra lehet generálni a korrigált fotókat. Na, az ilyen jövõbeni szopásokat akarnám elkerülni valamivel, és ezért nézegetem a lenti szoftvereket.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Blasta
Én LR-ot használok.
Nem tenném, ha az új sima Camera Raw együttmûködne a CS3 PS-pal, de ugye erre nincs esély, hogyrohadnamegazADOBE

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Nem szívbajos a cég vezetõje 😊

upgrade: a v6 trial jól kezeli az 5D RAW-ját is

5Dani

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Nekem a DxO nem mûködött. Valamit nem szerethetett. Szivatás az egész, mert az 5D RAW-ját csak a jóval drágább elite verzió nyitja meg, de igazából az sem nyitotta meg, csak lefagyott. Valamelyik régebbi verziót nézegettem. Egy csomó jó dolog van benne, ami nincsen a LR-ban, viszont összességében mégsem jön be annyira. A színeket pl a LR jobban hozza és a legtöbbször sokkal fontosabb, mint a hordótorzítás.

Milyen RAW konvertert használtok? Mindenki LR-os, vagy van, aki már próbálgatta az alternatívákat is, pl. DxO Optics, Bibble Pro, Capture One, stb? Egyelõre most a DxO-val játszom, és egész jónak tûnik a végeredmény, de van egy olyan érzésem, hogy nem fogom megúszni a többi tesztjét. :-)

Állítólag ez most a jó iskola: http://www.fotografus.hu/ Jövõ héten lesz nyílt nap. Én erõsen gondolkodom, hogy elkezdem, mert a mûvészeti ismereteim erõsen hiányosak.

oda jártam...

szakmát nem tanulod meg, csak papírt kapsz, de azt is csak akkor, ha tanulsz rendesen...
35-en vágtunk neki, 15-en mehettünk szakmunkásvizsgára, abból 5-en mentünk át...

Húgom szerint akkor menj oda, ha szereted a drum n bass-t és egész nap szexrõl beszélgetni a laborban. Õ hamar feladta.

89
ha már itt tartunk, Práter utcairól vélemények?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

DJ RX7
okés köszi, utána járok.

#24072: <#wow3>

:3

Garf
BKF-en most indul müvészeti tanszék. asszem csütörtökön lesz nyiltnap, lesz fényképészet is. érdemes utánajárnod.

http://www.flickr.com/photos/bubue/

ivjoe
testüreg-motozásból 😄

sry 😞
DJ RX7
MOME, és KE-en elég kemény ponthatárok vannak. nagyon kevés embert vesznek fel. rizikós.
egyébként mibõl áll egy ilyen alkalmatossági vizsga? tudja esetleg valaki?

ez áll hozzám a legközelebb. lehet, hogy hülyén fog hangzani, de késõbbiekben mikor oda kerülök, hogy munka akkor valami olyan dolog legyen, ami "elvezhetõ". ha persze összejön.

KREA miota felsooktatas?
csak a MOME-n es a Kaposvari Egyetemen van ilyen szak tudtommal...

amugy sikerszakma hajra - biztos nem fogsz ehenhalni rovidtavon...

http://gaborszantai.co.uk/

DJ RX7
milyen fotós sulik léteznek? felsõ oktatásra gondolok. olyan mint a MOME
vagy KREA.
ezen kívül még milyenek vannak ? azért érdekelne mert ilyen téren szeretnék tovább tanulni.

DirtyGab3sz
Aztakuuva...banyek...Dani..
Megmondanád a cikk szerzõjének, hogy nyalja meg a bal bokám???

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Blasta
Arctalanul nyomja 😊

Blasta
Szenzácios bammeg, Picasso már smafu mi? <#falbav>
Az ilyen idioták miatt tart itt ez az ország 😊)))))))

Tikal
"az eredményt látva azonban maga is meglepõdött." 😄D

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

5Dani

Blasta
HTX HTX <#vigyor3>

Loál János
Nájz, olyan: filmes. <#smile>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

norbre
faja

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Blasta
Csájná Táun

bigverzsön

5Dani
ezeket imádom, meg persze nem értem

GregSB
Put your hands up for Detroit, a lovely city.

"...Firms and factories began to close or move to lower-wage states.
Slowly, but inexorably downtown high-rise buildings emptied.

Since the 50's, "Motor City" lost more than half of its population."

Sné Zsuzsa
nekem nagyon bejon, de valoban kinyirja a vaku, viszont tutira sokat ki lehet belole hozni ps-sel

Canon 450 D

DirtyGab3sz
Új év alkalmábol minden jót kivánok!
Hányd le a mezõn az összes virágot.
Az ivászat miatt ne fájjon a fejed,
mint a hortobágyi nádas, ugy égjen a beled.
BUÉK!

neevous
A saját domainnel az a baj, hogy kevesebb emberhez jutnak el a képek, mint mondjuk dA-n keresztül.

DirtyGab3sz
Van DA-n portfolio...de csak premium membereknek...
Blas mondja jól...saját domain...😄

oroy_
Blasta válasza a nyerõ, vegyél saját domaint, tárhelyet, manapság mar annyira olcsók, nem érdemes szarakodni ilyen Flickr és társaival.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Blasta
mindig mondtam, hogy a flikker száksz 😊

Blasta
SAJÁT domain-website pont. Minek képmegosztóval pöcsölni?

ott viszont nem lehet normalisan kepeket nezegetni, anno meg slideshow sem volt, nem tudom ez valtozott-e azota...

A deviantart-on nem törölnek semmit.

DJ RX7
"hogy pár ember szerint nagyon erotikus volt a képgyûjteményem" - mennyihomár <#levele><#zavart2>

Egy kis segítséget kérnék, hátha valakinek van hasonló tapasztalata...

Flickr crew küldött egy levelet, hogy pár ember szerint nagyon erotikus volt a képgyûjteményem, így ezentúl Õk fogják felügyelni, de addig is globálisan átállították külsõ érdeklõdõk számára elérhetetlenné. Azaz innentõl csak a kontaktjaim láthatják a képeimet, hiába linkelném külsõ személyeknek.
A Safety Filtert próbáltam manuálisan átállítani, hogy a nem erotikus képeim látszódjanak és csak a többi legyen rejtve... De ez sem segített, értsem meg, én mostantól a Flickr Ízlésrendõrség által felügyelt személy vagyok.
A probléma az, hogy nem is reagálnak a megkeresésemre.
2 éve vagyok VIP, szerencsémre január 8.-án le fog járni az elõfizetésem, így nem is kívánom meghosszabítani, mivel a körülmények teljesen értelmetlenné teszik számomra a Flickr használatát.

Tudnátok ajánlani ízléses online képmegosztó oldalt, ahol ilyen nem történhet meg? Tudom, a legjobb megoldás a saját honlap, de oda sem pakolnék fel mindent, így kellene egy második lehetõség...

Köszönöm!

Eh, én is regisztráltattam egy csoportot, de még csak hárman vagyunk. (hungarianphoto)

Sziasztok!
Ha ismeritek a deviantartot olvassátok el kérlek, ha nem akkor sry az offért.

Group:
team-hungary.deviantart.com
Hungarian artist community.

"Csapatban jobb játszani, mint egyedül"
Nincsenek elrugaszkodott vágyaim. Nem szeretnék azokkal a nagy szavakkal dobálózni, hogy majd itt mind egy olyan közösséget epítünk aminek nincs párja, ahol egymás mellett váll-vállt vetve együtt többre vihetjük és messzebbre juthatunk, mintha mindenki egyedül próbálná törni magának az utat.
Persze jó lenne, és ezt szeretném. Ez a cél. 😊
De egyenlõre annak is nagyon fogok örülni ha néhányan még rajtam kívül jó ötletnek fogják tartani, és nem múlik el nyomtalanul ez a csoport.

Invitert kuldj levelet a [email protected] a deviant usereddel ()tudjam kit lehet invitálni, vagy keress meg devinton: brokrek.deviantart.com

Szép napot mindenkinek!
Fluxuskondezátor. Nos?

Dzsini
az meg a másik, dehát infrával nem lehet ilyen elkapott képet csinálni 😊 - a magyar díjazott képét valaki ügyesebb meg tudja találni? én nagyon nem vagyok otthon ilyen fotós oldalak közt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Blasta
Nálam csak annyi a gond, hogy telibevakuzott egy állatot éjszaka. Szép momentum, jó pillanat, de a vaku miatt már csak azért sem díjaztam volna akár idomított, akár vadon élõ farkast látunk...