Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Megfigyeltem és próbálom megmagyarázni a jelenséget minden érzelmi kötõdés nélkül. Aki ilyen helyre manapság regisztrál, az valószínûleg látja az oldal mûködését, és szüksége van erre a közösségre (ahogy rengeteg másikra is, ha kedve van - Facebook, Myspace, egyebek), és fontos számára, hogy részt vegyen ilyesmiben. Akinek erre nincs szüksége, és csak az ismerõsei számára osztaná meg a képeit (gondolatait, stb.) az nyithat egy blogot, használhat tárhelyszolgáltatást, Opera Unite-ot, bármit - ma már bõven megvan a választási lehetõsége.
Minden ilyen oldal üzlet, amit a felhasználók tartanak el, és jelen esetben az üzleti terv arról szól, hogy így és így lehet használni, és az oldal készítõinek célja, hogy ilyen nyüzsgõ oldal legyen. Bizonyára van (valószínûleg) pénzdíjas, "elitista" képtár, ahol olyanok vannak, akik nem így kommentelnek hanem amúgy, a képek nagy részét inkább kritikával illetik, mint dícsérik, és bizonyos körökben valamilyen elvárás, hogy egy fizetõs társaságnak (klubnak) a tagja légy.
Ez sok száz éve mûködik mindenféle formában, ma sincs másképp. Nem jó vagy rossz dolog, hanem létezõ jelenség. (csak kibújt belõlem a kultúrantropológus)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
másfelõl mi lenne ennél a jobb megoldás?
pl csinálhatsz egy weboldalt ahová csak a saját fotóid kerülnek fel és..
1: nem kommentelhet senki,
2: csak regisztrált felhasználók kommentelhetnek.. csakhogy ebben az esetben a regisztrálók nagy része valószínûsíthetõ hogy abból a körbõl kerül ki akiknek amúgyis tetszenek a képeid (magamból kiindulva pl én csak azért nem regisztrálnék egy "idegen" fotós oldalára hogy próbáljam építõ kritikákkal ellátni).. vagyis ha ez igaz akkor lehet nem lesz 1000 komment egy kép alatt, de megint nem vagy biztosítva a "tanulásra késztetés" felõl
harmadrészt pedig továbbra sem attól lesz valaki "fotós"/"jó fotós" hogy van fényképezõgépe és szeret képeket csinálni vagy mert elhiszi magáról a "belterjes tömegek nyomásának" hatására..
ok.. a fotómegosztó oldalak kitermelnek egy csomó ilyen "fotóst".. milyen hatása van ennek igazából mire? önkritika nélküli emberek elhiszik magukról hogy jó fotókat csinálnak? és akkor mi van? ez nyilván bosszantó a "profik" szemében azt gondolom valahol jogosan.. de milyen hatással van ez rájuk konkrétan? nem gondolom hogy pl az ominózus belinkelt képet raknák be csak azért mondjuk a NG-ba mert ingyen is odaadná a készítõje és a profiktól pedig ezentúl nem vesznek képeket mert van olcsóbb is..
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
(nekem is van flickr-en egy vödör képem - 4,5 éve még egy pici, gyors oldal volt ismerõsöknek megmutatni képeket, azóta hozzá se nyúltam)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A vica-versa bratyizással, a "jó haver, hát kommentelem a képit, mert úgy illik" hozzáállással.
A komment tartalma nem fontos, csak legyen valami...
Az Explore-os kepek meg azert olyanok, amilyenek - amikor elkezdtem a Flickr-t, akkor minden nap kommenteltem, hozzam is jottek, eleg sok kepem Explore-ba kerult, mikor abbahagytam, akkor engem sem kerestek fel. Ez az egesz egy nagy erdektarsasag, tisztelet a kivetelnek.
http://gaborszantai.co.uk/
Ez persze nem jelenti azt, hogy minden ilyen kép gyenge - de a végtelen számú, valamelyest értelmetlen dícséret mellett elvész az ilyen oldalak egy másodlagos értelme: miszerint hozzáértõk kritizálják, ezáltal jobb képek készítésére, tanulásra késztetik a készítõt. Az elsõdleges cél: rengeteg felhasználó és oldalletöltés, valamint kapcsolatépítés persze nem csorbul, sõt. De ugyanez a "mindenki mindenhez hozzászólhat, ha csak egy szót is" virágoztatta fel a Facebookot is, és azóta bevett kötelezõ része egy oldalnak (webkettõ).
a lényeges kérdés: mit számít ez a dolog, a "kocakommentelés" valójában? én a magam részérõl magasról teszek rá.. mint mondtam, nekem nem attól fog tetszeni vagy sem egy kép hogy mennyi és milyen komment van alatta
A program pedig az úgynevezett irónia fogalmát használja fel arra, hogy az ilyen kommentelõket kifigurázza. Nem az a célja, hogy valódi használatba kerüljön ez a program, nem is fogják erre használni.
Hasonló alapon mûködik a Sloganizer is, és még csillió hasonló generátor oldal, mindegyik az iróniával operál.
de ha általánosságban nézed amit írtam, a lényegen nem változtat .. mit számít ez a dolog valójában?
Azt mondtam, hogy az ilyen és ehhez hasonó kommentelõk miatt rühellem úgy KOLLEKTÍVE a fotómegosztó szájtokat. A flickr-t, a deviant artot (ezt különösen), az indafotót meg a többi szart úgy együtt.
itt egy "bármilyenszöveggenerátor" (mert gondolom ilyet bárki tud írni egy kis programozási tudással).. amit bármelyik fotómegosztó oldalhoz tudnak használni a "kocakommentelõk" mert generálnak egy szöveget vele, és "kopi pészt".. mi köze ennek a flickr-hez konkrétan? nem védeni akarom az oldalt csak én beépítve pl nem találtam sehol olyan funkciót hogy "random képek random kommentelése"..
az hogy valaki ilyen kommenteket tûz tucatjával képek mellé átgondoltság nélkül, pusztán a "frencsipp" kialakítása miatt az sztem a kommentelõt minõsíti és nem a szájtot.. és gondolom abban egyetértünk hogy nem attól lesz egy fotó jó hogy van hozzá csrillió "THIS IS THE BEST!!!" komment.. uh nem értem mit számít ez igazából..
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
(csekkold a kommenteket)
HTX
http://www.flickr.com/people/46265283@N06/
Szarvanõõõttttt!<#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#beka2>#beka2><#beka2>#beka2>
http://www.flickr.com/people/46265283@N06/
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Az állvány nem kint volt az akváriumon kivul?
When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/
Most készülök megvenni életem elsõ komolyabb(?) fotómasináját,a Fujifilm Finepix S1500-as lett a kiválasztott. 30ért szerzem ha minden igaz,és teljesen új,bontatlan,garanciális. Nektek mi a véleményetek a géprõl,kezdésnek megteszi,vagy válasszak inkább másik gépet hasonló árkategóriában? (bár én nem igazán találtam hasonló tudású gépet ilyen vagy hasonló árban..) Sok tesztet elolvastam a géprõl,mindenhol nagyon dícsérik,mind magyar mind külföldi oldalakon. Az elõdjével az S5600-assal már volt dolgom,egy haverom gépét használtam egyik alkalommal,és akkor határoztam el,hogy akarok egy ilyet én is,csak aztán a keresgélés során észrevettem,hogy amennyiért egy használt 5600ast kapok,annyiért megkapom a vadonatúj 1500ast is,ami ráadásul frissebb modell.
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Ti Londonban laktok, ugye? Milyen cégnél dolgoztok? Tudom, hogy nem ide tartozik, de csak úgy megkérdezném, hogy a cégetek nem keres véletlenül gyakornokot 3 hónapra?😊 Ilyen nemzetközi üzlet szerûséget tanulok most Hollandiaban és kéne mennem áprilisban valahova😊 Valamint, kb mennyibe kerül ott egy határeset szoba, határeset környéken?
Elõre is kösz, és bocs, hogy ide irtam...
Aszittem ez 1értelmû 😊))))))
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
a szeme mogotti foltok miatt meg megis...
inkabb ez vmi siraly alakuak csaladjaba tartozo ize lehet - majd Galy megmondja...